Литературен клуб - ІХ

• 66 559
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Чета "100 години самота", само че все малко преди да заспя ми остава време...Струваше ми се, че ще има да я чета 100 години Laughing
Но сега през отпуската ще се заема сериозно Simple Smile

# 496
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392816.285;topicseen
дали някой не може да помогне с тези книги, на младежите от защитеното жилище...  bouquet

# 497
Чета "100 години самота", само че все малко преди да заспя ми остава време...Струваше ми се, че ще има да я чета 100 години Laughing
Eх, много моя любима книга. Беше много странно изживяване: като я четях, ми вървеше трудно, но нямах сили да я оставя непрочетена, а като я свърших, изпитах някаква тъга, сякаш нещо прекрасно е свършило. И до днес си спомням повече това усещане, а не толкова самия сюжет на книгата. Много вълнуващо.
Последната книга, която прочетох, беше "Бел ами", просто задължение, заради работата в училище, спореше ми, но не ме грабна. Тоя френски реализъм нещо не ми е присърце особено, като се сетя в този дух и за "Мадам Бовари"..., макар че тя е доста поучителна.

# 498
  • Пловдив / София

Страхотна е. За мен много по-добра от "Любов по време на холера".

В момента чета "Приключенията на Лукчо".  Laughing Пропуснала съм я, когато ми е било времето и си наваксвам.

# 499
дали някой не може да помогне с тези книги, на младежите от защитеното жилище...  bouquet

не пиша често в тази тема,защото няколкото въпроса ,които зададох си останаха без отговор, ...дано и при теб не се случи същото, и намериш отзвук
 и съжалявам също,че не мога да помогна

# 500
Eх, много моя любима книга. Беше много странно изживяване: като я четях, ми вървеше трудно, но нямах сили да я оставя непрочетена, а като я свърших, изпитах някаква тъга, сякаш нещо прекрасно е свършило. И до днес си спомням повече това усещане, а не толкова самия сюжет на книгата. Много вълнуващо.
Май и при мен се наблюдава същото явление. Има много забавни моменти, а особено се кефя на употребата на думата "томление" и всичките й производни. Вече окончателно влезе в речника ми.
Действително не може да се сравнява с "Любов по време на холера", но като че ли ми напомня за "Хроника на една предизвестена смърт" или поне това, което си спомням от нея.

# 501
  • Mostly in my mind
извадих от прашния кашон няколко книги, които чакат да бъдат прочетени.
- Никос Казандзакис - Последното изкушение
- Брулени хълмове
- Патрик Зюскинд - Парфюмът
- Ектор Мало - Без дом. като малка съм я чела, нищо не помня от нея, само, че доста ревах  Mr. Green
Търсих и Ракова болница на Солженицин и 100 години самота, ама явно са били доста надолу в кашона  Laughing

# 502

не пиша често в тази тема,защото няколкото въпроса ,които зададох си останаха без отговор, ...дано и при теб не се случи същото, и намериш отзвук

Всъщност може би никой ги няма в действителност...

# 503
дали някой не може да помогне с тези книги, на младежите от защитеното жилище...  bouquet

Всъщност може би никой ги няма в действителност...
"Всяко мъртво нещо" я имам - даже се учудвам, че някой иска да прочете точно нея. На драго сърце я дарявам, но наистина не знам на какво би научила един млад човек- ужасна е.

# 504
  • София
дали някой не може да помогне с тези книги, на младежите от защитеното жилище...  bouquet

Прегледах заглавията, но за съжаление нямам нито едно от тях, иначе с радост бих помогнала.... Rolling Eyes

Аз съм се отдала на лятно четене и се чувствам страхотно!   grinning039 smile3529  Преборих "Доброжелателните" на Джонатан Лител- в действителност не беше кой знае каква борба, защото ми беше много интересна и направо я погълнах за няколко дни.  Препрочетох за не знам кой път /поне 15-ти Rolling Eyes / "Морето, морето" на Айрис Мърдок- един роман, към който имам особена слабост именно заради майсторски обрисуваното присъствие на морето в него. Вчера завърших "Завещанието на Гидиън Мак" от Джеймс Робъртсън. Допадна ми, намерих я подходяща за лятно отпускарско четиво. Wink Нещо като съвременна приказка с интересна история, която поставя сериозни въпроси, но в действителност не е кой знае колко задълбочена.  Grinning

Днес започнах "Ужасно силно и адски близо" на Джонатан Фоер, но честно казано, не знам дали да продължавам да чета.... newsm78  Много претенциозна. Thinking  Диалогът ми се струва ужасен, безсмислен, написан единствено с цел да направи впечатление на оригинален.....На вас как ви се стори?

# 505

Днес започнах "Ужасно силно и адски близо" на Джонатан Фоер, но честно казано, не знам дали да продължавам да чета.... newsm78  Много претенциозна. Thinking  Диалогът ми се струва ужасен, безсмислен, написан единствено с цел да направи впечатление на оригинален.....На вас как ви се стори?

Писах за нея малко...не ми хареса  Rolling Eyes

# 506
  • Казанлък of all places
За мен това е една от най-хубавите книги, които съм чела.

# 507
  • София
Някой чел ли е това? Чудех се вчера дали да го купя:
http://news.ibox.bg/news/id_667207089

# 508
За мен това е една от най-хубавите книги, които съм чела.

И за мен. А аз не си падам по претенциозни.

# 509
извадих от прашния кашон няколко книги, които чакат да бъдат прочетени.
- Никос Казандзакис - Последното изкушение
- Брулени хълмове
- Патрик Зюскинд - Парфюмът
- Ектор Мало - Без дом. като малка съм я чела, нищо не помня от нея, само, че доста ревах  Mr. Green
Търсих и Ракова болница на Солженицин и 100 години самота, ама явно са били доста надолу в кашона  Laughing

С две ръце гласувам за първата книга. Една от моите любими. Аз като цяло си се оформих като  почитателка на Казандзакис. Само "Капитан Михалис" нещо ми се опъна преди години.

Общи условия

Активация на акаунт