Литературен клуб - ІХ

• 66 548
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
извадих от прашния кашон няколко книги, които чакат да бъдат прочетени.
- Никос Казандзакис - Последното изкушение
- Брулени хълмове
- Патрик Зюскинд - Парфюмът
- Ектор Мало - Без дом. като малка съм я чела, нищо не помня от нея, само, че доста ревах  Mr. Green
Търсих и Ракова болница на Солженицин и 100 години самота, ама явно са били доста надолу в кашона  Laughing

С две ръце гласувам за първата книга. Една от моите любими. Аз като цяло си се оформих като  почитателка на Казандзакис. Само "Капитан Михалис" нещо ми се опъна преди години.

И следващите три не са за изхвърляне, особено Брулени хълмове  Heart Eyes Парфюмът се чете много леко, приятна е, има много интересен изказ автора. На Без дом и аз много сълзи съм проляла като тийн (тогава съм я чела), хубава книга е и тя. Изобщо кашончето е златно  Laughing като гледам какви още нещица съдържа по-надолу ...

# 511
  • Mostly in my mind
кащончето грешка няма Joy днес започнах с Парфюмът. точно защото ми се стори, че ще се чете лесно и приятно и ще е увлекателна. за Последното изкушение май доста ще трябва да се настройвам.

# 512
"Парфюмът" ми е любима книга, а Казандзакис- любим автор. Добра находка!

# 513
Някой чел ли е това? Чудех се вчера дали да го купя:
http://news.ibox.bg/news/id_667207089

И аз отдавна й се чудя - казвайте, който може да даде мнение.
А аз "Парфюмът" хич не я харесах. Много странна ми се стори. Хареса ми най-вече описанието на миризмите - сякаш наистина можеш да го подушиш. Но сюжетът не особено. Но аз не съм любителка на този тип книги.

# 514
  • Mostly in my mind
тази миризми ми се набиха в носа още от втората страница  Joy

# 515
  • Sofia
тази миризми ми се набиха в носа още от втората страница  Joy
ДА, и при мен беше така... Книгата беше истинска и ми подейства доста подтискащо.
Силна книга, която, обаче, не ми е любима.

# 516
  • София
От библиотеката "на тавана" - Улица Хавър на Пол Гимар. За случайността в отношенията и вечното разминаване ... Поне аз се впечатлих много.
Един цитат за тези, които са я пропуснали досега като мен :
"Разменихме белите си нощи и черните си дни срещу черни нощи и бели дни. Загубихме при тази смяна, защото в резултат от втората смесица се получава сиво. При другата, макар и съставена от същите цветове, животът изглежда розов."

# 517
Здравейте, влизам с едно питане и много ще се радвам ако ми помогнете.
Хрумна ми вчера една идея, след като се замислих колко пари харча за книги, а още колко много има, които искам... та се зачудих дали и на още някой не му е хрумнала идеята преди мен..... Става въпрос за размяна на книги. Тук има такава, в която момичетата си разменят парфюми, та се зачудих дали няма и такава за размяна на книги?  newsm78
Имам много, на повечето държа да си ги запазя, но имам и много , които с удоволствие бих разменила за нещо ново и желано...
Хубав ден на всички   bouquet

# 518
  • Ямбол
Здравейте, влизам с едно питане и много ще се радвам ако ми помогнете.
Хрумна ми вчера една идея, след като се замислих колко пари харча за книги, а още колко много има, които искам... та се зачудих дали и на още някой не му е хрумнала идеята преди мен..... Става въпрос за размяна на книги. Тук има такава, в която момичетата си разменят парфюми, та се зачудих дали няма и такава за размяна на книги?  newsm78
Имам много, на повечето държа да си ги запазя, но имам и много , които с удоволствие бих разменила за нещо ново и желано...
Хубав ден на всички   bouquet

Виж този форум: http://knigi.vremeto.org
Добре си дошла, ако решиш да се включиш.

# 519
  • Mostly in my mind
..

# 520
Лолита, ето накратко философията на сайта в няколко стъпки, които ти копирам от там:

1. Предлага се книга.
2. Записват се тези, които имат интерес да я прочетат.
3. Собственикът на книгата изготвя списък, по който книгата ще се предава между участниците.
4. Собственикът на книгата получава адреса на първия участник и му я изпраща/предава на ръка.
5. След прочитането на книгата всеки има задължението да се осведоми за адреса на следващия читател и да му изпрати книгата.
6. След като всички са прочели книгата, последният от списъка я връща на собственика.

# 521
  • Mostly in my mind
благодаря ти   bouquet и аз преди малко го прочетох и затова се редактирах

# 522
Завърших Стоте години самота с известна доза томително облекчение- струва ми се, че половината смисъл ми убегна някъде между правописните грешки, всички производни на "томление" и повтарящите се имена на героите. Но все пак си заслужаваше заради невероятното чувство за хумор, с което е написана.
Сега с разливаща се нега захванах "Пробуждане" на Кейт Шопен или т.нар вариант на Мадам Бовари.
За разлика от самата "Мадам Бовари" се чете доста по леко, предполагам, че няма да има достатъчно време да ме отегчи, както успя да го стори френският първообраз Laughing

# 523
Благодаря ,Лиляна   bouquet
Идеята ми е малко по-различна.
Но това е интересно.

# 524
  • Mostly in my mind
Благодаря ,Лиляна   bouquet
Идеята ми е малко по-различна.
Но това е интересно.
идеята ти на мен ми харесва. нищо не пречи  да отворим една такава темичка  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт