Литературен клуб - ІХ

• 66 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Аз не скучах, докато гледах филма "Дориан Грей". Напротив, забавлявах се, търсейки разликите.
Като се завъртя така темата - "Зеленият път" е много успешен филм и е изцяло по книгата.

# 586
Някой знае ли как мога най-лесно да си набавя "Лекарство против северния вятър" на немски?

# 587
  • София
Някой знае ли как мога най-лесно да си набавя "Лекарство против северния вятър" на немски?

Аз я имам, мога да ти я дам за четене. Hug

# 588
Аз я имам в пдф вариант, мога да ти я изпратя.

# 589
  • Пловдив
Как се чувствате като препрочитате някоя книга? Аз сега съм на вълна "стари, ама златни" и си препрочитам някои неща. Много особено усещане ми е, особено за книги, които не съм поглеждала поне от 5години.

# 590
  • Ямбол
Никога не съм препрочитала книги и не изпитвам такова желание и нужда.
Но ще ми е интересно да видя как и защо си препрочитат книгите другите.

# 591
Подобно на Лиляна и аз още не съм намерила време за това да препрочитам, колкото и да ми е харесала книгата.  newsm78 Има още толкова много книги, които не съм прочела, а искам да прочета...

# 592
  • Пловдив
Леле, честно ли? Shocked Не препрочитате нищо? Уау!!! Пробвайте се, усещането от втори прочит е много различно в сравнение с първия!

# 593
Много обичам да препрочитам, детайлите се разгръщат. Да не говорим, че има важни елементи, които съм пропуснала първия път...

# 594
  • София
Страхотно е усещането да препрочиташ любима книга! Бих казала, че понякога чувството е по-силно дори от тръпката, когато четеш хубава книга за първи път. Преди десетина дни препрочетох за трети или четвърти път "Дзен и изкуството да поддържаш мотоциклет" на Пърсиг и й се насладих още повече отпреди.  "Морето, морето" на Айрис Мърдок, например, съм я препрочитала поне десетина пъти. Образът на морето в нея има страхотна притегателна сила за мен и нещо ме кара да се връщам отново и отново да я чета. Интересно, че специално тази книга не я преоткривам наново всеки път, а по-скоро се връщам към първоначалното усещане и спомените, които са ми свързани с прочитането й. Други книги пък ми се разкриват в нова светлина с всеки следващ прочит.

Янтра, сподели кои заглавия препрочиташ! Hug

# 595
  • Sofia
Аз през последната година препрочетох доста "златни зрънца", но не преди 5, а поне преди 20 год. четени...
Усещането е особено. Книгите явно са си същите, а аз - не.  Mr. Green
И определено това, което тогава ме е впечатлило - сега не чак толкоз.
Има го и обратният момент - книги, които тогава не съм успяла да "избутам", сега ме завладяват от първия ред!
Моят личен извод е, че няма повече да се доверявам на бившия си вкус и предпочитания.

# 596
  • София
Във връзка с препрочитането забравих да споделя нещо твърде необичайно, което ми се случи преди няколко месеца. Става дума за  "История за мрак и любов" на Амос Оз. Книгата толкова ме развълнува, че в момента, в който я прочетох, започнах да я чета отначало. За няколко дни я прочетох два пъти. Просто краят на книгата осветли всичко останало по различен начин и имах нужда веднага да я прочета отново с този нов поглед.

# 597
  • Пловдив
Усещането е особено. Книгите явно са си същите, а аз - не.  Mr. Green
И определено това, което тогава ме е впечатлило - сега не чак толкоз.
Има го и обратният момент - книги, които тогава не съм успяла да "избутам", сега ме завладяват от първия ред!
Моят личен извод е, че няма повече да се доверявам на бившия си вкус и предпочитания.
Мога се се подпиша под това мнение. Някои неща ги харесвам, и преди съм ги харесвала. Някои неща се чудя какво съм им харесвала. А тук-там за мое изумление си казвам - това как съм могла да НЕ го харесам, то е страхотно!
Сега съм се върнала към бг автори. До миналата седмица четох Станислав Стратиев. Сега препрочитам "Нощем с белите коне" На Вежинов. Мисля да се насоча към Хайтов. Класика Simple Smile

# 598
  • Sofia
.......... Сега препрочитам "Нощем с белите коне" На Вежинов. Мисля да се насоча към Хайтов. Класика Simple Smile
Тази е една от книгите, които скоро препрочетох.
На младини ме разтърси, а сега просто ми хареса.

# 599
Чета за трети път "Дзен и изкуството ..." на Пърсиг . Нещо като подготовка за "Лайла" , тя е за десерт.
Препрочитам , почти като настолни ,книгите на Мишел Турние - не мога да се откъсна просто .
Хайтов ми е любим , скоро се върнах към "Шумки от габър".
Смятам да подхвана скоро отново Казандзакис , всичко , което имам.

Общи условия

Активация на акаунт