Литературен клуб - ІХ

• 66 353
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Пеперуда333,   bouquet и благодарности за книгата!

Пак заповядай  bouquet

# 631
Здравейте!Не знам дали тук е мястото да попитам, Но имам голяма библиотека от книги на немски език от всякакъв жанр.Ако някой се интересува , моля да ми пише на лични или на мейл:draupadi@abv.bg.Мой близък се премести и ми остави книги , които е купувал, докато е учи в Германия.

# 632
Днес прочетох "Източен вятър, западен вятър" на Пърл Бък, много ведро описание на живота в Китай в началото на миналия век, с много забавни истории, съпътстващи сблъсъка между консерватизма на Изтока и американските нрави.

Е, не е хумористична все пак, както излиза на прима виста от описанието ти  Wink Хубава книга!

# 633
  • София
Аз прочетох "Селяни" на Владислав Реймонт и определено я препоръчвам. Тематиката си е пасторална- селото, природата, живота на хората. Много ми хареса.Човешка и романтична, направо съжалих, че свърши. Който обича Елин Пелин и Йовков, ще му допадне. Липсва трагичността, характерна за нашите писатели, в книгата е в умерени количества. Peace

# 634
Аз прочетох "Селяни" на Владислав Реймонт и определено я препоръчвам. Тематиката си е пасторална- селото, природата, живота на хората. Много ми хареса.Човешка и романтична, направо съжалих, че свърши. Който обича Елин Пелин и Йовков, ще му допадне. Липсва трагичността, характерна за нашите писатели, в книгата е в умерени количества. Peace

Все пак заради това взима Нобеловата награда за литература през 1924г.  Sunglasses Радвам се, че все още се чете Simple Smile

# 635
Голямо БЛАГОДАРЯ  за този,който беше препоръчал "ПАрфюмът" на Патрик Зюскинд. Бързах да се прибера за да чета...Книгата е  толкова силна,картинно-богата и замайваща,че ми е трудно да пресъздам.Четях и вдишвах.
(веднага след книгата свалих филма,само си развалих вкуса)
Купих и останалите   на Зюскинд. Явно съм прочела най-силната му първа.

# 636
  • София
Можете ли да ми помогнете? Мой читател търси книга, в която се разказва за любовта между писател и някаква жена, която впоследствие става монахиня. Героите се казвали Чарлз и Тереза. Рових къде ли не, не открих нищо. Някой дали се сеща коя е книгата?

# 637
  • София
Голямо БЛАГОДАРЯ  за този,който беше препоръчал "ПАрфюмът" на Патрик Зюскинд. Бързах да се прибера за да чета...Книгата е  толкова силна,картинно-богата и замайваща,че ми е трудно да пресъздам.Четях и вдишвах.
(веднага след книгата свалих филма,само си развалих вкуса)
Купих и останалите   на Зюскинд. Явно съм прочела най-силната му първа.
И аз "Парфюмът" на един дъх го прочетох,също усетих всякаквите миризми,даже мислих и филма да си дръпна,ама не искам да се разочаровам,обикновено са големи бози и май съм права виждайки отзивите.

Аз пък завладяна от Шоколад на Джон Харис,съм решила да си взема и "Къпиново вино" и "Петте четвъртини на портокала"

# 638
  • София
И продължението-"Бонбонените обувки" е страхотно.

# 639
  • Пловдив / София
Момичета, в момента чета "Мостът на Дрина" от Иво Андрич.
Невороятен разказвач.
Но, по-скоро за друго ми е мисълта. Книгата я взех на заем, обаче, разгръщайки я, открих, че липсват /най-вероятно е дефектна/ страници и то най-накрая.
Моля, някой, ако я има да каже колко са общо главите в книгата.
Предварително благодаря.

# 640
Може ли отзиви за тази http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=28787 . Виждам , че е излязла преди повече от година .

# 641
  • Sofia
Прочетох ги съвсем скоро и много ми харесаха. Ако обичаш разкази, непременно ще намериш нещо по вкуса си, защото в тях има всичко - любов, мъка, носталгия по детството, дори мистика. Аз не открих нищо авангардно в тях, но затова пък са пълни с чувства. Харесаха ми и препоръчвам.  Peace

# 642
  • Казанлък of all places
Момичета, в момента чета "Мостът на Дрина" от Иво Андрич..........
Моля, някой, ако я има да каже колко са общо главите в книгата.
Предварително благодаря.[/b]
Fam, 24 са. + речник на  турцизмите  накрая

# 643
  • Sofia
На 06.12 в НДК започва традиционният Панаир на книгата.
Лично аз ще разчитам на отстъпки, а и залагам на него за коледните подаръци...

# 644
  • Варна
Прочетох ги съвсем скоро и много ми харесаха. Ако обичаш разкази, непременно ще намериш нещо по вкуса си, защото в тях има всичко - любов, мъка, носталгия по детството, дори мистика. Аз не открих нищо авангардно в тях, но затова пък са пълни с чувства. Харесаха ми и препоръчвам.  Peace
+1

Общи условия

Активация на акаунт