Машина за хляб - 19 част

  • 52 270
  • 833
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 2 649
момичета, дайте рецепта за програма Бърз хляб.  Praynig Досега не съм правила и искам да пробвам. И ще пробвам на два пъти да спирам и пускам машината на 10-та минута.
Ми аз си правя изпитан един от книжката :
400 мл. вода
2 с.л олио
2 ч.л сол
2 с.л захар
2.5 с.л сухо мляко
640 гр. брашно
1 пакетче суха мая.
Лятото, когато е много горещо става бухнал до горе. Аз не спирам машинката. Програмата ми е 1.20 мин.

Полина, (понеже нещо напоследък не мога да ви смогна на писането) - грешката - бях писала Wink Та сложих и кисело мляко(вместо вода) и сухо...Малко вкус на питка се получи, но не е лош опит Simple Smile

Как ме изкушавате с тези козунаци...Не съм правила от Великден. С моите двама юнаци обаче ми е трудно да се заловя за това занятие Sad
да и аз я имам тази рецепта, но реших, че няма да се получи добре и импровизирах по нея така: вместо вода, слоих половината кисело мляко и другата половина прясно и едно яйце, вместо олио, сложих масло и за сега доста добре изглежда. Утре ще докладвам на вкус как ще е.

# 76
  • София
  • Мнения: 3 249
Хе, то и аз и правя импровизации Simple Smile

# 77
  • Мнения: 4 458
Направих козунака с орехи и стафиди но не стана много хубаво. Изгуби се вкуса на козунак, някак си стана като хляб... Sad  Е, поне вече знам - само стафиди и може би локум, следващия път  Wink

# 78
  • Мнения: 37
здравейте,аз пък се опитах да направя кекс по рецепта от гответе с мен,но не сложих точните пропорции и добавях брашно зо достигане на желаната консистенция. но накрая се оказа че не се е опекал добре в средата най-отгоре.
като по опитни хлебопекарки,кажете ми кексовете със сода ли ги правите или с бакпулвер?
аз слагах сода и не стана много пухнал,но се беше опекал добре,с малката забележка,но като за моите прасенца-стана идеален,но не и за пред гости

# 79
  • Разград
  • Мнения: 3 114
здравейте,аз пък се опитах да направя кекс по рецепта от гответе с мен,но не сложих точните пропорции и добавях брашно зо достигане на желаната консистенция. но накрая се оказа че не се е опекал добре в средата най-отгоре.
като по опитни хлебопекарки,кажете ми кексовете със сода ли ги правите или с бакпулвер?
аз слагах сода и не стана много пухнал,но се беше опекал добре,с малката забележка,но като за моите прасенца-стана идеален,но не и за пред гости

Аз слагам каквото е по рецепта,до сега винаги ми е ставал.

Направих козунака с орехи и стафиди но не стана много хубаво. Изгуби се вкуса на козунак, някак си стана като хляб... Sad  Е, поне вече знам - само стафиди и може би локум, следващия път  Wink


В тестото ли сложи орехите или като пълнеж?

# 80
  • Мнения: 2 152
Здравейте момичета.Ще ми е полезна темичката.От вчера и ние сме с машина за хляб.Изучих основно тънкостите на печене,сега остава и да ги приложа на практика.На дневен ред ще ми е да потърся термометър за мерене на водата,дори не знаех,че съществува подобно нещо Laughing
Ще споделям скоро резултати Wink

# 81
  • Мнения: 111
Здравейте,
Да се запиша и аз. Опитвам се да направя царевичен хляб, но не се получава. Става като тухличка и се рони много. Слагам 400 гр. бяло и 200 гр. царевично брашно. Искам да е без яйца.
Смесвате ли двата вида брашно преди да ги сложите в контейнера? Колко мая слагате?
Правих хляб с пълнозърнесто брашно Панино и типово брашно. Стана много хубав. Бухна като белия хляб.

# 82
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 489
Запис и от мен в новата темичка   bouquet

# 83
  • Мнения: 1 456
Направих козунака с орехи и стафиди но не стана много хубаво. Изгуби се вкуса на козунак, някак си стана като хляб... Sad  Е, поне вече знам - само стафиди и може би локум, следващия път  Wink
локума няма ли да залепне на контейнера?

# 84
  • София
  • Мнения: 6 232
Здравейте момичета.Ще ми е полезна темичката.От вчера и ние сме с машина за хляб.Изучих основно тънкостите на печене,сега остава и да ги приложа на практика.На дневен ред ще ми е да потърся термометър за мерене на водата,дори не знаех,че съществува подобно нещо Laughing
Ще споделям скоро резултати Wink
mery_79 , а защо ти е термометър  newsm78 Все ще уцелиш водата да не е вряла и да не е ледена  Wink По-скоро, на мен по-полезна ми беше кухненската везна, ако нямаш,докато свикнеш с грамажите в рецептите  Rolling Eyes

# 85
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте момичета.Ще ми е полезна темичката.От вчера и ние сме с машина за хляб.Изучих основно тънкостите на печене,сега остава и да ги приложа на практика.На дневен ред ще ми е да потърся термометър за мерене на водата,дори не знаех,че съществува подобно нещо Laughing
Ще споделям скоро резултати Wink

Термометър не ти трябва.Пробваш като топнеш пръст в течноста,не трябва да пари или студена,т.е. трябва да е с телесна температура или мъничко по-топла.

локума няма ли да залепне на контейнера?


Не залепва,защото е сложен като пълнеж,завит е вътре в тестото.

# 86
  • София
  • Мнения: 4 180
И от мен запис за да ви изпусна   bouquet

# 87
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 205
Пак да се оплача аз newsm45.Май напоследък само се оплаквам....Това дето ми се случи на мен на никой не го пожелавам... Weary Та сложих вчера да правя едни Милинки и си пуснах машината на програма Тесто с втасване,но 15 мин. преди края на програмата отивам да приспивам детето,изключих машината и си викам тъкмо като го приспя ще си ги направя на спокойствие.НО...приспиването се проточи и аз съвсем забравих за тестото,а то горкото тръгналон да се разхожда -в машинката ми smile3511Беше заляло всичко-реотаните,стените,даже до капака беше стигнало.Като видях щях да умра до машината SickАма то аз съм си виновна,как можах да го оставя вътре fightДа ми е за урок.Чистих 2 часа и ми се загуби ентусиазма да правя милинки.Сложих ги на две на три и ги опекох Confused

# 88
  • Германия
  • Мнения: 29
Втори успешен козунак по рецептата на Пина. За която искам да й благодаря изключително много.


ПП За жалост малко повече се поизпече. Моя грешка, но на вкус е страхотен.

# 89
  • Мнения: 4 458

Направих козунака с орехи и стафиди но не стана много хубаво. Изгуби се вкуса на козунак, някак си стана като хляб... Sad  Е, поне вече знам - само стафиди и може би локум, следващия път  Wink


В тестото ли сложи орехите или като пълнеж?


Миии, незнам каква е разликата  Blush
Сложих орехите и стафидите при звуковия сигнал. И орехите и стафидите се смесиха в тестото и после преди последното втасване извадих всичко и го сплетох.

Общи условия

Активация на акаунт