Машина за хляб - 19 част

  • 52 254
  • 833
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 2 752
Никак не е твърдо, даже едно лепкаво и рядко стои и слагах още брашно.

# 301
  • София
  • Мнения: 2 649
ами на мен ми се е случвало, но после си се слепва отново на една.

# 302
  • Мнения: 9 785
Направих хляб по вчерашната рецепта, но на основната програма - при мен е 3 часа, на средно препечена коричка. Има известна разлика, но за мен е незначителна. Даже съм сигурна, че ако бях пуснала на слабо изпичане, резултата щеше да е 1:1. Само да спомена, че при програма Сандвич не може да се избира степен на изпичане. Автоматично си е избрана.

# 303
  • Мнения: 2 752
Подозирам, че е от брашното, досега винаги ми се е замесвало хубаво, но в последно време става рядко и лепкаво. Ще пробвам с друго.

# 304
  • Мнения: 2 708
Ето поредния хляб



Видя ми се интересна рецепта. Пък и такъв тип хлябове съм виждала по кулинарните списания и из разни хотели. Wink От книжката - нарекли са го Холандски хляб. Води се с холандско сирене, което поради липсата му замених с нашенски еленски кашкавал (или поне на него пишеше Елена) и останки от един настърган пармеджан за пици и спагети да докарам грамажа. Има вътре и цели 40 гр маково семе (това са 4 пакетчета от малките). И 3 вида брашно - бяло, типово, ръжено му сложих. Та това е от мен  Wink Голяма краста е тая машина, ама ще трява да се спра да не почнем да се търкаляме hahaha hahaha hahaha

# 305
  • София
  • Мнения: 2 649
аз пък снощи спретнах едно козуначено руло с орехов пълнеж по рецепта на natalyna. Ама вечерта на лампа не ми се снимаше. Препоръчвам го с две ръце, разкошен става. Peace

# 306
  • Мнения: 9 785
Крисче, разкошен ти е хляба Peace. И вчерашният го мернах в другата тема. Бях правила веднъж с повечко мак и наистина изглежда интересен с него.

# 307
  • Мнения: 111
не се справих със снимката, но ето:
http://suzana50.snimka.bg/cooking/suzana.414695.15251654

# 308
  • Мнения: 9 785
Здравейте,
Да се похваля и аз - това е моят кекс с кока кола. Много вкусен стана.


Не виждам снимка, но сигурно проблема е при мен, защото нета нещо не го бива хич ooooh!...

Видях редакцията Laughing. Прилича на хляб, но кафяв от колата навярно, пък и сигурно е вкусно Laughing. На коя програма го прави? Колко и е времетраенето?

# 309
  • Мнения: 111
На програма "тесто", но го спрях след като го разбива 15 мин. и после "печене" 1:30 часа.
Направих го за проба и не сложих нищо вътре, но следващия път ще сложа орехи и стафиди. Има вкус на пандишпан. Изпече се добре, не е от колата, защото вътре остана жълт.

# 310
  • Мнения: 11 607
За всички, които се интересуват - на прИмоция от четвъртък в Метро ще има хлебопекарна Тефал до 1200гр. хляб. Цена 240лв. С 2 контейнера......

Очите ми останаха в снимката на брошурата, търся спонсор[/size] Mr. Green!

# 311
  • Мнения: 9 785
За всички, които се интересуват - на прИмоция от четвъртък в Метро ще има хлебопекарна Тефал до 1200гр. хляб. Цена 240лв. С 2 контейнера......
Очите ми останаха в снимката на брошурата, търся спонсор[/size] Mr. Green!

То хубаво, но толкова пари не бих отделила за такъв уред Rolling Eyes. Да е жива и здрава мойта, да не ме вкарва в дилеми един ден Laughing.

# 312
  • Мнения: 1 982
Момичета, аз пак тук. Blush Hug
Пускам снимки на козунакът от оня ден, който изхвърлих, защото стана много твърд.
И на хлябът от вчера, който стана пък много вкусен, даже махнах и бъркалките и стана суууууууууууууупер. Hug
http://pala4inka555.snimka.bg/children/viki.383957.15195737

# 313
  • Мнения: 818
За всички, които се интересуват - на прИмоция от четвъртък в Метро ще има хлебопекарна Тефал до 1200гр. хляб. Цена 240лв. С 2 контейнера......

Очите ми останаха в снимката на брошурата,

Някой ползва ли такава? Мойта клатроник нали се развали в началото на лятото ,та сега сьм в чуденка.Моята комшийка има сьщата тефал и е доволна,но ми се иска да чуя и друго мнение...

# 314
  • Мнения: 9 785
Пиша това на едно момиче mhp34, което ми прати ЛС, но си е изчерпало лимита за входящи и не мога да му го пратя.

 Правих по Великден ето този козунак. Стана страхотен. Поствам това, което съм пращала на друго момиче с Аляска - подробните ми записки тогава:

Козунак - max-mama

Продукти:

3 яйца /единият жълтък се отделя за намазване/
200 г захар
75 мл мазнина /олио или олио + свинска мас/
250 мл прясно мляко
20 г прясна мая
660 г брашно
настъргана кора от лимон /аз сложих лимонова есенция/

Половината от прясното мляко /125 мл/ + маята + 1 с.л. от захарта + 1 разбито яйце + 1 щипка сол + брашно / да стане каша като боза/ - всичко се смесва в една по-голяма купа и се оставя да втаса на топло / аз правя както писах вече за хляба - в друг съд с топла вода/.

В контейнера се слага другата половина прясно мляко /125 мл/ затоплено леко, + разтворената в него захар, добавя се приблизително половината мазнина, разбитите 2 цели яйца + белтъка от третото, маяната смес /вече втасала и 550 г брашно. Аз се чудех доста дали за маята брашното е отделно от посочените в началото 660 г, затова си изтеглих повечко, не съм мерила с точност грамовете, нито тези 550 сега, но долу-горе толкова. Ако искаш, се придържай точно. Тук се пуска програма 3 с продължителност 3 часа и 40 минути. Започва месене, което е 10 минути. През него аз добавях брашно долу-горе до хубава топка, т.е. да се събере тестото. Като спря месенето, изчаках тестото да почине 10 минути, спрях програмата от бутона старт-стоп /задържаш го продължително, изпиуква машината/ и зададох отново програма 3, и така стартира отначало месен. Тогава се добавя есенцията и при нужда още брашно, до оформяне вече на хубава топка / да не маже под бъркарките и да не остава брашно/. Като свърши месенето, пак спрях машината и направо зададох същата програма пак отначало. Тук вече се добавя останалата мазнина на три пъти. Наливаш малко, машината си меси, като минат да речем 2 минути слагаш още малко, пак да минат 2-3 минути и тогава добавяш и третата част мазнина. При нужда, накрая добавяш пак малко брашно, но по много мъничко, на порции. И тук аз вече оставих програмата да си върви. Ако видиш, че има нужда, топката не се е дооформила, няма проблем пак да спреш програмата и да пуснеш наново отначало месенето. Тук аз зарязах машината и само отвреме-навреме ходех да гледам как върви втасването. Накрая почнах да се притеснявам, че тестото ще изскочи, затова като видях, че реално има такава опасност / някъде около час и 10 минути преди края на програмата/, извадих тестото с намаслени ръце, капака на машината се затваря, да не избяга топлото. Разделих го на две. Едната част оформих на плитка, върнах в контейнера. Евентуално ще има нужда да си довтаса, затова можеш да спреш машината / тя си помни програмата десетина минути, но е топло вътре/, тук мажеш с жълтъка, ръсиш захар и след това да я включиш отново и програмата си продължава с печенето, което е 1 час преди края. Ако пак не е довтасало, оставяш пак на изключена машина  и след това пускаш програма 12 - Печене само. Има вероятност в суматохата да забравиш мазането с жълтъка и захарта, не е фатално. Втората част от тестото оформих в продълговата форма за кекс и го сложих във фурната на 50 градуса с вентилатор да си втасва. След това се маже и се ръси захар. Пече се на 150-160 градуса, че бързо прегарят. Втората доза, която правих, пекох във фурната и двата козунака. Докато единия се печеше, другият, оформен, го бях сложила в микровълновата да чака.


Веднъж правих и един сладкиш. Стана, вкусен е, но го пуснах на някаква програма 3 часа #Crazy. Като се замислих после, аз в обикновена фурна и да си го бях забъркала преди това на ръка, щях да съм готова за час. Повече не съм правила. Ако искаш рецептата, ще я потърся по-късно.

 
 
 
 

 

Общи условия

Активация на акаунт