Подготовка за "Зимата" Отопление с КОНВЕКТОР

• 183 420
  • 171
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Скоро си купихме за банята GLAMOX 800W-към 215 лв и GLAMOX 1400 или 1500W около 250-260 лв без електронни програматори.Електронния програматор вдигаше цената с около 100 тина лева.

# 121
Ние скоро си взехме adax серия glamox и за конвектор 1500W платихме 226лв,а за 2000W- 250лв.Това не е реалната цена а са с 10% отстъпка.

# 122
Записвам се в темата да ви следя. Преди седмица си взехме Адакс конвектори за три стаи. все още нямам идея колко ще излезе отоплението с тях, но имам много добри спомени от такъв радиатор в апартамента на родителите ми, когато бях по-малка.  Винаги е било топло, а баща ми пък винаги се е хвалил с разумните сметки за тока. Дано и сега да е така.
След месец ще споделя опит, макар че сега е толкова топло, че за седем-осем дни успяхме да ги пуснем само два пъти за проба - вкъщи без отопление е 21-2 градуса за момента.

# 123
  • Стара Загора
Ако решиш да дадеш 250 лв. за Адакс, горещо препоръчвам бъркането с още 100 лв. за дигитален термостат... Цената на термостата се "избива" за един отоплителен сезон... Управлението на уреда с дигиталния термостат е много "по-икономично", заради факта, че "усета" му е много по-фин и съответно включването и изключването се осъществява точно тогава, когато трябва... С механичния има доста закъснение и от там се осъществява "преразход" на електрическа енергия...

# 124
  • Варна
Цени на Адаксите. Както виждате не са мръдвали от 2.10.2008г.

# 125
Много благодаря за информацията - струва ми се , че цените са  разумни за толкова ефективан отоплителен уред !!!
 Остава да замъкна половинката си до магазина  Peace

# 126
Съгласна съм със стоте лева отгоре за термостат,но мъжът,който ни представи конвекторите каза че едва ли не, било едно и също с термостата и без него стига апартамента да има добра изолация и квадратурата да е изчислена правилно  newsm78  и затова се отказахме от него.Ще видим тази зима как ще бъде пък за другата евентуално може и да вземем.Иначе ги настройвам на 28 градуса,за да направят 25.... Thinking

# 127
  • Стара Загора
Върни се назад в темата и прочети какво съм написал за настройването градусите на Адакс...

# 128
Експрес,дано не ме сметнеш за глупава,обаче нищо не разбрах от това как се настройва..... :oops

# 129
Има ли хора наскоро купили конвектори Адакс и какви са впечатленията им?  Blush

# 130
  • Стара Загора
Че каква е разликата дали са купени наскоро или преди 8 години примерно...? Няма никаква, Адакс са си Адакс и спокойно можеш да ги наречеш "Мерцедесът" на конвекторите... Едва ли ще има някой да обори...

# 131
Хайде да отговоря по същество- имаме стар Адакс от 2007, един от 2009 и един от 2010. Предполагам влизам в представителната извадка  Mr. Green

Та щом продължаваме с придобивките във времето значи сме доволни.

# 132
harmony_broken, а колко ток плащате горе долу и всички ли конвектори ги пускате?

# 133
Миналата година зимата средно 150 лв на месец при 3 включени +кухненски уреди - пералня, хладилник, фризер, миалня. Лятната база е около 40 лв.
Тази за ноември 85 лв.

# 134
Да споделя и аз. Тази година се преместихме в ново жилище-тухлено, вътрешно, без изолация и със стара двойна дограма. 4 големи стаи=96 квадрата. Досега сме се отоплявали с един климатик и духалки, но живеехме в панел и все си беше студено. Тази година послушах Експреса и не съжалявам. Купихме два Адакса за детската стая и спалнята, а в хола сме с климатик. Смело мога да кажа, че за първи път ни е топло. Кухнята не я отопляваме засега, защото държим вратите отворени и се топли навсякъде. Все още ходя по тениска у дома. За месец ноември планих 122 лв. ток, което за мен е добре имайки предви, че миналата година съм стигала до сметки от по 360 лв. за две отопляеми стаи. Ще видим този месец как ще е. Освен всичко друго топлината от Адаксите е много по-приятна от духането на климатика.

Общи условия

Активация на акаунт