Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

• 77 785
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
 Момичета страхотни торти.  Дарилка, страхотен рибар, де да можех и аз да направя такъв за моя рибар!

Ето и малко френски вкусотии, които определено са много по-уважавани у дома и сред приятелите ни:

Страхотно изглеждат тези френските! Записвам се и аз за рецептите!

# 526
Привет на всички ,искам да поздравя на патерица рожденничките:Виолет блу ,Мимито и Красимира ,която вчера имаше рожден ден smile3525
Дарилка веднага си копирах рибаря ,страхотен е  bouquet
Ванче ,Ягодка ти е перфектна ,а за котешките косми направо ме разби ,аз имам 7 кг. котарак ,но е толкова лош ,че не бих се осмелила да си отрежа и косъмче  Laughing
Дарилка драконът е много оригинален успех в производителноста Peace
Холи ,много сладки обувчици Hug
Rulisya,сметана се разбива в дълбок съд ,като на 200мл. сметана прибави 3 или 4 с.л. захар ,разбивай постепенно първо на ниска степен и последователно увеличавай степените .Трябва да се получи гладка смес ,ако все пак я пребиеш и стане ,като извара и сипи малко водичка и я разбъркай с дървена лопатка .Когато шприцоваш трябва да е гладка ,,а не рошаво Peace
Дес,аз съм правила бордюри от сметана върху покрита със захарно тесто торта и не се е повреждало покритието.
Да ви покажа и тортички които съм правила през седмицата ,но поради липса на време не можех да ги кача тук в темата.

слънцето е за тортата с калинките ,но понеже трябваше да я превозват в друг град и така им го дадох ,те да си го сложат ,когато пристигнат.

# 527
Искам да попитам някои има ли три измерна форма за торта, на мече или нещо др и да си я е купувал от кадемлия или от сайта на уйлтън?
въпросът ми е , като сте пекли  торти вътре , изпичат ли ви се блатовете?

# 528
момичета какво представлява подобрителя за сметана в какви пакетчета да го търся

# 529
azals, 3D форма за пате и мече. След опити с кесово тесто и разни други тесата установих, че с тях не става Crazy не се изпича добре. По препоръка на Пепи използвах тази рецепта

Основна рецепта за форма Санта Клаус номер 3692 (аз имам елхичка и снежен човек)

http://www.zenker-backformen.de/index.php?id=11&k_id=8

Продукти:
2 средноголеми яйца
90 гр захар
1 пакетче ванилена захар
100 гр масло или маргарин
120 гр брашно
1 равна ч.л. бакпулвер

За глазурата:
100 гр пудра захар
1/2 белтък
1 ч.л. лимонов сок
сладкарски бои

Приготовление:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се бият с половината захар на сняг. Жълтъците се бият до пухкавост с останалата половина захар, ванилена захар и мазнината. Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към сместта, белтъчния сняг и той се добавя.
Формата се маже с масло и поръсва с брашно - това е важно!. Тестото се изсипва вътре и се заглажда. Пече се в предварително загрята фурна на 190 С около 30 мин.
За глазурата пресятата пудра захар с белтъка и лимоновия сок се разбиват 5 мин. Пожелание може да се използва боя.
Санта Клаус се намазва с глазурата след като е изстинал и се украсява.

Не знам колко е голяма формата ти, но може да се наложи да увеличиш продуктите Wink

# 530
  • София
Кари, ако питаш за сгъстителя - тук се продава в малки пакетчета, като бакпулвера, но е оформена в синьо опаковката. (забравих каква марка са, а мойте така си ги изхвърлих като им изтече срока без да ги ползвам  Rolling Eyes ).

Дарилка, Холи, Ван4е, Албенка, чудесни торти!

Дарилкааааааа, още чакам рецепта за белия ганаш, с който бяха шприцовани мъфините за твоя РД!  Thinking

Албенка, чудя се аз, дали както към рабитата сметана може да се сложи течен шоколад и става шоколадова, би могло да се прибави малиново сладко без семки и да стане малинова сметана? Ти как мислиш?

# 531
момичета какво представлява подобрителя за сметана в какви пакетчета да го търся

Кари, тая опаковка намерих вкъщи, но има и на Йоткер, а може би и на други производители.

# 532
Момичета, здравейте Hug Отдавна не съм писала в тортените теми, но имам молба Peace
На някой намира ли му се ГММ? Имам нужда и от бързосъхнеща, и от бавносъхнеща... Дори да направим комбинация за купуване Praynig
Трябва ми до четвъртък Grinning
Ще правя кутия за обувки, обувка и чанта... Така де, да знаете долу-горе за какво ми е нужна. Мерси предварително Hug

# 533
  • у дома

Кари, тая опаковка намерих вкъщи, но има и на Йоткер, а може би и на други производители.

аз точно това ползвам и слагам в сметаната почти винаги при разбиване, върши страхотна работа  Peace ТУК van444eto е снимала и упътването  Grinning

# 534

аз точно това ползвам и слагам в сметаната почти винаги при разбиване, върши страхотна работа  Peace ТУК van444eto е снимала и упътването  Grinning

blueeye®, светни един лаик - каква му е точно ролята на това чудо, нали като си разбиеш сметаната, тя си стои и без такива помощници. Само един път съм го ползвала, имаше го в рецептата на тортата, но не ми стана ясно за какво е. Тогава обърнах наопаки магазините да го намеря, сега ми стоят 2-3 пакетчета.

# 535
  • у дома
blueeye®, светни един лаик - каква му е точно ролята на това чудо, нали като си разбиеш сметаната, тя си стои и без такива помощници. Само един път съм го ползвала, имаше го в рецептата на тортата, но не ми стана ясно за какво е. Тогава обърнах наопаки магазините да го намеря, сега ми стоят 2-3 пакетчета.

принципно е така  Peace но аз го слагам като застраховка и наистина сметаната се втвърдява повече, това му е ролята  Laughing

# 536

принципно е така  Peace но аз го слагам като застраховка и наистина сметаната се втвърдява повече, това му е ролята  Laughing

blueeye®,   bouquet ! Ще ги вкарам в употреба и останалите пакетчета! Grinning

# 537
blueeye®, светни един лаик - каква му е точно ролята на това чудо, нали като си разбиеш сметаната, тя си стои и без такива помощници.
Чакай да те светне един друг лаик. Миналото лято, тук в темата стана модерно да се използва този СГЪСТИТЕЛ за сметана. И аз да не остана по-назад си купих . В една опаковка са 5 бройки. Има ги поединично и в Кауфланд. Веднага добавих в сметаната още на първата торта. Ами.... не видях разлика да ти кажа. Нищо не се промени. Същата си беше.  Sad Да не отидат "зян" ги набутах в разни други сметани. Даже имам още 1, ей така, за всеки случай. Вероятно, ако се прецака сметаната и не се сгъсти, тогава се добавя.  Може пък да действат благотворно на по-калпавите сметани. ХОПЛА, ХАЛТА..... Знам ли?!?!  И понеже ти чета мислите, се сещам какво може да попиташ още.  Wink НЕ!!! Не става за квасена сметана! Пробвах веднъж. Сметана не бухна и остана на айрян.
Албенка - страхотни нови торти. Станала си професионалст във фигурите!!!

# 538
Чакай да те светне един друг лаик. .................И понеже ти чета мислите, се сещам какво може да попиташ още.  Wink НЕ!!! Не става за квасена сметана! Пробвах веднъж. Сметана не бухна и остана на айрян.

Ейй, van444eto, много лаици в тая тема, недей тъй, нека аз да съм единствената Grinning! А за заквасена сметана и през ум не ми е минало да го използвам (аз сметана съм излапала повече от кисело мляко и никакво разсипване с разни подобрители, само натюр Grinning), а в другата сметана, вече го писах, и аз не забелязах разлика. Ама си мислех, че като го има, трябва да върши някаква работа. newsm78

# 539
Албенка-страхотни торти.

Общи условия

Активация на акаунт