Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

• 77 782
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ванче, много весела е цялата ягодова торта, но предната Ягодка имаше по-изписани оци и детайли, но тя май беше по-голяма фигурка. Браво за уменията с четката!

Албенче, слънчицето е толкава мило и хубаво!

# 541
  • София
Асенце, писах ти ЛС.
Да питам пак: има ли ММ при Илчовски?

# 542
  • Plovdiv->Toronto
Ау, Албенка, това слънце се влюбих в него, толкова чаровно  Flutter ...

Този "подобрител" на сметана защо си мисля че всъщност е стабилизатор  newsm78 ?
Ванче, не мисля че трябва да се промени сметаната, просто по-дълго държи "търговски вид" на тортата, забеляза ли нещо такова ? Аз не съм ползвала, предпочитам чиста сметана  Peace.

# 543
Дарлика тортата е много красива,семпла с приятни цветове....и изпипана отвсякъде!Поздравления!
Ванче ,сигурно няма смисъл да казвам че е перфектна ягодка(тя ми е голамо слабост)И аз смятам да се пробвам с апликация ама да видим кой ден ще стане...И да знаеш че при всеки удобен случай вися в албума ти и се радвам на гениалните ти идеи.Толкова много неща си направих и аз.Благодаря ти!
Патрияни много е сладурско дракончето!Просто ти се отдават тези неща на теб!
Холи много обичам такива бебешки торти.Чудесна е!Направо ми взе акъла.
Албенка  както винаги с чудесни торти. тортата с калинките и слънчицето мноого ми хареса.
 И аз почти съм готова с тортата за племенника ,ще я видите тези дни.
 Айде успешно тортоправене на всички! Wink

# 544
  • На плажа
Извинете,че нахълтвам в темата ви,но много ми се иска да се науча да правя торти и от известно време се ровя в тортената библиотека.Имам два въпроса-мога ли да използвам бои за яйца за да оцветя захарен фондан и как се правят такива цветя http://msgm.snimka.bg/hobby/gotvarski2.143932.4098094.big,със специални форми ли?

# 545
  • София
Тина, ако боите не съдържат сол - да.
А тези цветя за правени с формички от комплекта за цветя на марка Уилтън: http://www.confectioneryhouse.com/product.php?productid=4048& … at=557&page=2

# 546
Благодаря ви за милите думи момичета .
Ванче ,благодарение на вас ,аз се научих да правя фигурки и цветя  и много неща ,за коети съм ви безкрайно благодарна  bouquet
Сега дойде ред и на тортата със слънчогледите ,ето я и нея ,ако ви интересува как ги направих снимах отделни етапи ,така ,че само кажете и ще ги пусна.Не съм забравила ,че имам обещание за видео на кученце от сметана ,но ще ми е неопходимо мъничко свободно време и ще снимам .

# 547
HOLY   за кой сайт говориш?Този на First Impression или някой друг, който предлага техните неща?

Относно долният борд, направих 2 еднакви по големина фитила с този уред и после ги увих един върху друг.

Сподели моля ти се как успя да прекараш тестото през това чудо.Аз се мъчих и така и не излезна през дупката  ooooh! Иначе тортичката е върха  Hug

blueeye®, светни един лаик - каква му е точно ролята на това чудо, нали като си разбиеш сметаната, тя си стои и без такива помощници. Само един път съм го ползвала, имаше го в рецептата на тортата, но не ми стана ясно за какво е. Тогава обърнах наопаки магазините да го намеря, сега ми стоят 2-3 пакетчета.
На мен веднъж Ганаша не искаше да ми се разбие (явно е било от сметана) и добре, че беше този стабилизатор  ooooh! Като го сложих, веднага стегна кремчето. Но стига да ти е качествена сметаната не мисля, че има смисъл да го слагаш  Peace

# 548
Албенче много е хубава тортата ,аз ще се радвам да покажеш снимките  Hug

# 549

Дарилкааааааа, още чакам рецепта за белия ганаш, с който бяха шприцовани мъфините за твоя РД!  Thinking

Абе Руми, кажи че чакаш нещо от мен, аз не съм разбрала... Embarassed
Кво да ти кажа за белия ганаш, аз ако мога да си спомня newsm78. Нищо особенно 200 мл сметана с 100 гр бял шоколад Кату. Загряваш и охлаждаш, приготвяш го стандартно. После добавих само малко боя и станаха в прасковен цвят. Ето тук.  Шприцовах от вечерта на самите мъфини, сложих ги в хладлник и на сутртинта като стегнаха им забучих по една роза от украсата. Това е. След няколко часа розите омекнаха, но не се разтопиха. Е беше и средата на лятото и много топло.

# 550
  • У дома
http://www.culinarysoftware.com/sugar.htm  полезно инфо за захарта

# 551
  • На плажа
А тези цветя за правени с формички от комплекта за цветя на марка Уилтън: http://www.confectioneryhouse.com/product.php?productid=4048& … at=557&page=2
Благодаря ти за отговора

# 552
  • Пловдив

По-скоро са правени с комплекта за маргаритки, иначе за другото съм съгласна Wink http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=B4720B02-802D-F6 … -077FCF8A8A6BD77C

Албенка, браво за слънчогледите  Simple Smile

Не помня какво сте показали на предни страници за това няма и да коментирам. Тези дни (както и предните седмици) ми е доста натоварено откъм разни ангажименти и не мога да седя дълго пред компютъра. Отделно правя подготовка за 4 торти, а малкият пак се разболя Sad

# 553
Албенка ,слънчогледите са прекрасни!     Peace

Торта High School Musical

И за моя РД

Благодаря на всички,които ме поздравиха на лични за Рд-то!    newsm51 newsm51      

# 554
  • София
Краси, ЧРД! (макар и със закъснение, но не знаех...) Много интересна композиция на твоята торта! Самобитно и като цветове и като елементи...носи уюта на спокойствието да останеш сам с мислите си:) Бъди здрава!
А за другата торта - как сложи лицата, някак си изпъкнало ми изглежда изображението...?

Албенче, хубави са станали слънчогледите. Малко жълтото ми се струва, че е по-наситено в действителност, но може и рс-то да ме лъже...

Общи условия

Активация на акаунт