Ентерококи фекалис - отново във форума

• 6 852
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте всички!

Реших да подновя една темичка .., разбира се подтикната от едноименния проблем, и за съжаление... Cry
Поизчетох, мисля, голяма част от постовете във бг форуми, докато се реша да драсна два реда и по моята мъка:
"изолирани в голямо количество ентерококи, липсват лактобацили, в изобилие епителни клетки, единични левкоцити". това е моята МБ на влагалищен секрет.
Лекувах  се с ръчно направени глобули Амопен+Нистатин вагинално, крем Клотримазол за външно мазане, с 4 дневна почивка и следва 6 дни Гинодактарин глобули вагинално. След седмица направих контролен преглед - никаква промяна в микробиологичните резултати, имах усещането че и 10 пъти да ги прочета все едно са ги преписали от едното на другото изследване.
Ще ми се да се допитам и до по-широк кръг момичета и да реша какво да предприема...
Предварително благодаря на всички, които се отзоват - кой с какво и как е излекувал успешно Hug

# 1
  • София
Предписаното лечение е противогъбично. Всичко с изключение на амопена/амоксицилин/ се предписва при вагинална кандидоза, а в МБ диагноза не прочетох за такава. Ентерококите са нормални обитатели на дебелото черво, така че при неправилен тоалет е възможно да се изолират в последствие. Липсата на лактобацили показва нарушение в екологията, което може да е причинено от ентерококите, но може и да е резултат от анаеробна или гъбична инф. Отиди при друг лекар и друга лаборатория за контролно мнение. Ентерококите по принцип са едни от най-резистентните микроорганизми и би трябвало да са им направили антибиограма, за да се види дали амоксицилина е удачен избор Peace

# 2
Здравей, liebesbaer Praynig
Същото помислих и аз, така че ще направя ново изследване при друг лекар и в друга лаборатория.
Имах антибиограма от първото и според нея всъщност ми бяха изписани горе описаните лекарства...
Благодаря за инфото и отговора!

# 3
Продължавам да пиша с надежда някой да помага и да сподели дали съм на прав път:
1. Най-напред пуснах още една проба в друга лаборатория
2. Следя все пак какво ще ме посъветва и до момента лекуващия лекар - направих изследване след първото лечение и при нея и ето рецептата:
Cipro bay - орално, 5 дни, 2 х2, по време на цикъл (явна с активната съставка ципрофлоксацин ще избия най-сетне тези ентерококи и като допълнение към глобулите)
След това:
Polyginex - глобули, 6 дни х 1 (все пак да не съм капо от към глобули)
3 дни почивка и :
Gynopaveril 150 - 6 дни х 1 (за евентуално повилите се гъби)
Genial - глобули - да си посея лактобацилчета!!!

С тази системка трябва да постигна успех Thinking ... дано само да не се самонадъхвам, а?
Приемам мнения от напатилите се?

# 4
Хм, макар да си пиша сама в темата , се осмелих да дам инфо и за контролното изследване в друга лаборатория:
Микроскопско изследване: Плоски епители, млечнокисела флора, няма левкоцити - без микроскопски данни за инфектен процес.
Микроорганизъм: Enterococcus sp.
Оценка: Резидентна микрофлора
Резултат от посявка: Не се изолираха гъбички

Исках да се допитам до някой със сходен път на развитие на проблема "ЕНТЕРОКОКИ"?

Общи условия

Активация на акаунт