Как да постъпя?

• 2 091
  • 12
  •   1
Отговори
С мъжа ми живеем разделени. Той у тях си, а ние с детето на квартира. Тъжна история и много тежка. Детето пита за тати постоянно, а аз не зная как да й обясна какво става. Тя е само на две годинки.
С тати се разделихме след скандали, след сиво ежедневие, след напрежение в семейството. Имахме нужда да подишаме въздух, за да осъзнае човек какво става с него и какво иска. Появи се на хоризонта сестра му, която започна да ме обижда, адски много..така както го е правила до сега. Сега чашата преля. Тя ме накара да взема решението да се изнеса от семейното ни жилище, което е на родителите на мъжа ми. Изнесох се. Мъжът ми ме търсеше, твърдеше, че не може без мен, но човекът е вече сякаш обработен. Както казваше, че не иска да живеем така разделени, вече по думите му, разбирам, че няма да дойде при нас.  Боли ме адски много. Преглъщах много, пиянските му изцепки, гонил ме е, събирахме се, търпяхме упреците на родителите му, и ето, че май дойре края. Боли ме адски много, защото го обичам. Обичам, го, въпреки, че се правя на твърда, че трябва да спре алкохола, да стане по-отговорен. Ето, че след месец той е някакси студен. Днес се видяхме, той беше някакси чужд, не говореше с любов, занимаваше се с детенцето ни. Тръгна, каза ми чао и каза, ако искам утре да му се обадя. Неговият приятел, с когото са израснали заедно, е същото положение. Мисля си, че на моя мъж ще му хареса ергенския начин на живот и ще забрави за нашето семейно положение. Казвам си, както е писано, няма да насилвам нещата. И без това трябва да осъзнае, че трябва да спре с алкохола, че трябва да е по-грижовен и отговорен. Но пак ме боли. Много боли. Какво да пря не зная. Не искам да го гоня след него, да се моля и умолявам да дойде при нас. Не искам да насилвам нещата, но искам да се съберем. Искам да сме щастливо семейство.

# 1
Имате много теми за дискусия и проблеми за разрешаване. Първо това оправете, пък после си мислете кой къде ще живее, и как. Алкохола е проблем .

# 2
  • София
Не става ли да си честна и искрена? Аз в отношенията си с мъжа ми съм установила, че когато сваля картите открито, винаги печеля. Почна ли с лисичите номера, пък фръц, мръц, ела си, иди си - става по-лошо Confused Така че този етап го израснах още преди мноооого години и сега винаги си казвам в очите какво искам. Обади му се, кажи му как чувстваш нещата - без да се молиш, без да се унижаваш, просто му съобщи желанието си - обичам те, искам те, но трябва да направиш усилие, ако имаш нужда от помощ - тук съм, до теб, но трябва да видя, че се опитваш, иначе няма смисъл.
Ако и това не помогне, може би наистина няма смисъл и трябва да си наложиш да го забравиш Confused Успех Hug Борбата с алкохола е адски трудно нещо, дано имате късмет!

# 3
Искаш да сте щастливо семейство, а от друга страна поставяш условия, обидена си.
Очевидно и се страхуваш да не би да му се услади да живее сам. И изобщо, май ужасно се страхуваш, а нещата при теб няма как да се наредят от самосебе си newsm78
Не казваш пък сестра му в качеството си на каква се меси във вашите взаимоотношения, нито пък кой и е разрешил и защо.
Според мене нито тя, нито родителите му, или пък твоите, имат думата.
Моят съвет също е да поговорите и да се разберете: или двамата заедно някъде, или....

# 4
Колко голям е проблема на мъжа ти с алкохола?

# 5
Всичко, което ще ти напиша е в рамките на хипотетичното. Защото това са сериозни неща и само ти знаеш подробности за случки и характери. Първо мисля като теб, че му харесва ергенския живот без ангажименти, отговорности и постоянен партньор. И в основата може би е алкохолът, който неизменно присъства при този начин на живот и е неподходящ за среда, в която има дете. Дори и в началото да се е молел да се върнеш, част от причината може да е била, защото е свикнал да живее с теб, по този начин и ти си го търпяла. После не без чужда помощ е свикнал, а след това новото положение е почнало да му харесва. Всичко това не означава, че не се обичате. Но помисли, младо семейство с детенце само на 2г. и вече пие. Тази така характерна за много българи "черта" не мисля, че ще се промени с времето, а че монотонността на семейния живот ще засили проблема. Освен това пиянските изцепки и гоненето не предполагат добър климат за гледане на дете.
Не искам да те обезкуражавам, силно се надявам да греша, дори не съм сигурна дали да постна мнението, но опитът на много поколения български жени показва, че алкохолът не прощава.

# 6
Аз не твое място бих си тръгнала и не бих поглеждала назад. Но аз по принцип съм си малко краен човек. Обичам себе си прекалено много, за да търпя подобно отношение и не бих могла да обичам човек ,който се държи така.  И най-важното - трябва да мислиш за детето. Естествено, че е по-добре е да има баща, но не и някой, който му дава такъв пример.
Съгласна съм със soll , че това не е здравословна среда за отглеждане на дете. Предполага се, че детето трябва да направи един мъж по-отговорен, а не обратното.

# 7
проблема с алкохола не е на хубаво,незнам какво да ти кажа щом го обичаш направи опит да се съберете но ако продължава да пие ..

# 8
  • София, център
Съжалявам.

Самия факт, че те е накарал да напуснеш дома ви и да се изнесеш на квартира заедно с детето ВИ, при това 2-годишно, а той се е прибрал при мама и тати, за мен говори, че от този човек за в бъдеще нищо по-различно не можеш да очакваш. Аз такъв до гроб не бих го погледнала. Но хората са различни.

А това, че пиел - ами много хора пият, ама не си гонят жените с децата от къщи.

# 9
Ева я няма от миналия месец...

# 10
как така я няма от миналия месец, какво й се е случило??  Shocked

# 11
Бижу има предвит,че темата е стара,
авторката може и изобщо да е забравила
за тази тема,а освен това никак не е модерно
да се изравят такива теми. Peace

# 12
  • In my tropical dream
Ами ей така, не влиза в темата си.
Темата й е пусната на 22.09., всъщност след като я е написала не се е вяснала повече, а celuvka днес я е изкарала от кой знае коя страница.

Общи условия

Активация на акаунт