Нормално ли е?!?! (отношението на личния лекар)

• 3 688
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • Mediterraneo
Не е нормално такова отношение, но докато масово се позволява, така ще е в нашата държава! Не е луд, който яде баницата...

За нещо, което ми се полага, няма да отида да плащам още веднъж  Stop Ако ми се откаже направление, отивам в ЗК. При следващото посещение при личния направлението вече ме чака. Няма лимити, няма оправдания!

Почти в края на календарен месец отидох за направление за установяване на бременност. Издадоха ми такова без проблем. След 45 дни ми издадоха другото, за ЖК.

За мен ходенето по частни лекари и прегледи не е спасение. Овчавата ни нация затова е на такова дередже...

# 16
  • София
Първо - честита бременност  Grinning
Отиваш при тази хубостница личната ти лекарка и без обяснения й искаш направление за гинеколог за установяване на бременност! Ако трябва вземи и мъжа си за подкрепление. Ако и това не помогне - заплаши я, че ще направиш оплакване в Здравната каса - това няма как да не й подейства  Peace
Лека бременност ти пожелавам  Hug
П.П. И помисли за смяна на личния лекар след като родиш (защото по време на бременността ти няма да имаш повече контакти с джи пи-то, тъй като наблюдаващият те гинеколог ще издава необходими направления).

# 17
  • София
Не е нормално такова отношение, но докато масово се позволява, така ще е в нашата държава! Не е луд, който яде баницата...

За нещо, което ми се полага, няма да отида да плащам още веднъж  Stop Ако ми се откаже направление, отивам в ЗК. При следващото посещение при личния направлението вече ме чака. Няма лимити, няма оправдания!

Почти в края на календарен месец отидох за направление за установяване на бременност. Издадоха ми такова без проблем. След 45 дни ми издадоха другото, за ЖК.

За мен ходенето по частни лекари и прегледи не е спасение. Овчавата ни нация затова е на такова дередже...
Права си естествено, но дали всеки има възможност да се мъкне по джипи-та, ЗК...и без това висенето изисква човек да си вземе отпуск, лично при мен нямам шанс да стигна по нормално време до джипи-то, камо ли да се разходя до ЗК и после обратно за направление и след това до лекаря с направлението....., както и да ги смятам са поне 3 дни моткане напред-назад,това е лудост в тая държава, не мисля че нацията ни  от овци и немога да се призня себе си за овца,само защото: съм здравно осигурена, работодателят ми не ми дава отпуск за щяло и нещяло и работата ми е дотолкова необходима -най-вече за да мога да съществувам и немога да си позволя да отсъствам,само и само да натрия носа на държавата и да се мъкна по джипи-та и ЗК и т.н т.н т.н. Да,предпочитам частното,защото времето ми е ценно! а и знаеш че парата отваря вратата, предпочитам да си плащам и за внимание отколкото да си късам нервите,които не се възстановяват, да изпадам в нетипични ситуации за мен , да се държа като идиот и простак заради някаква смотана здравна система

# 18
Разбира се, че не е нормално. Но е често срещано, за съжаление. Което не значи, че не трябва да си търсим правата.  
Аз бях в началото на 5та седмица когато отидох при личния лекар, за да ми издаде направление. Имах вече два положителни теста. Нямах проблем, човекът ми издаде веднага. Отидох при гинеколог в същата поликлиника, прегледа ме на видеозон, озори се малко докато го види и ми каза след 10ина дена пак да дойда. На 2рото ми посещение вече се виждаше добре и ме записа на ЖК при него, както и ми пусна първите изследвания за кръв и урина.
После ми се наложи два пъти да си искам ново направление от личния лекар за смяна на гинеколог, пак ми ги даде без проблем.

Пожелавам ти лека бременност и да нямаш повече подобни ядове  Hug

# 19
  • София
Не бях в добри отношения с екс личната ми лекарка. Нямах проблеми с нея при 1ваята си бременност. Т.е. аз имах болки, не знаех от какво са  Embarassed, даде ми направление за гинеколог. И той не разбра к'о ми е  Laughing Чак на 2рият преглед (след месец) рече "честито".
Но пък не се обичаме с екс лекарката. Като забременях за 2ри път, 1во отидох на частен гинеколог. След това изчаках декември месец и смених личната си лекарка. Не съм имала проблеми с талони и направления.

Какво трябва да направиш?
Можеш да отидеш на частен гинеколог, за констатация на бременност. След това може да вземеш талон от личната лекарка за гинеколог по линия на касата. Гинекологът трябва да те регистрира. И започваш с изследванията. Във форумът ще намериш достатъчно информация за видовете изследвания по време на бременността.
Можеш да следиш бременността си и при частен гинеколог, стига той да може да ти дава направления, болнични и т.н.

# 20
Личната ти няма право да ти отказва направление, а това за бъркането са глупости, мен седмица след закъснението си ме гледаха на обикновен ехограф и се видя малката точица. Аз лично не съм доволна от отношението на лекарите, работещи със ЗК, докато им влезнеш в кабинета и вече бързат да те изгонят. Ако не си доволна от лекарката, която ще ти следи бременността по ЗК можеш да я смениш веднъж (аз и с двамата не случих). Лека бременност и не се тормози толкова заради лошото отношение, само на теб ще ти е гадно от това, на лекарите не им пука.

# 21
  • Пловдив
Няма никакво право да ти отказва.Аз веднага бих отишла на частен гинеколог,след това,когато той/тя потвърди бременността ти,се върни при тая гиска,твойто джипи и и размахай резултата.Искай и направление отново,за да се запишеш някъде на ЖК,а ако и тогава нещо се направи на луда,викай мъж ти и да я почва.И не на последно място-смени я!

# 22
Сменяй я тази лекарка.Сега декември ще имаш тази възможност.Моята лична лекарка е педиатър и е лекар на цялото семейство.Дъщеря ми от бебе си е при нея и малкия също.Когато отидох за направление,не само,че не ме върна,но и много се радваше,че започнали най-после да се раждат повече деца Simple Smile
А за прегледа-отивай на частно.Намери си добър лекар,и дори да ходиш на прегледи по ЗК,пак си посещавай и частния кабинет.И аз нещо не вярвам особенно на лекарите когато не им се плаща.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 12:22 от galina_743

# 23
Благодаря ви момичета за подкрепата.Днес бях на преглед,докторката беше много мила.Каза ми да отида да си взема направление и да не се давам толкова лесно,ако трябва дори да се караме.Каза ми да пия фолиева киселина и след 2 седмица да отида пак.
Вдъхнахте ми много кураж и съм готова да отивам и да се разправям  #Cussing out #2gunfire
Вчера не посмях да кажа на мъжа ми какво се случи,но днес му казах.Сега е бесен,върви и се заканва  #2gunfire

# 24
  • София
Какво трябва да направиш?
Можеш да отидеш на частен гинеколог, за констатация на бременност.
След това може да вземеш талон от личната лекарка за гинеколог по линия на касата.
Гинекологът трябва да те регистрира.
И започваш с изследванията. Във форумът ще намериш достатъчно информация за видовете изследвания по време на бременността.
Можеш да следиш бременността си и при частен гинеколог, стига той да може да ти дава направления, болнични и т.н.
съгласна Peace
за начало си се прегледай след което си смени джипито или както е писала ан мари, на частен лекар.
аз лично се записах на ЖК в тина киркова и от моята лекарка бях много доволна. веднъж по спешност съм ходила и на платен преглед в шейново, и оттам нямам забележки.
информация за различните болници и лекари има бол във форума.
лека бременност и от мен и се оттърви от лошите мисли, мисли си за бебчо и бъди спокойна  bouquet

а ти си писала междувременно- кураж за при джипито и ако не ти дае направление, имаш варинати Peace

# 25
Честито и лека бременност!
  bouquet
Настоявай за направление, няма право да ти отказва.
Пий фолиева киселина и не се ядосвай от простотиите на бг. медицинско обслужване. Дано да нямаш повече проблеми от този род.

Ако ти се занимава сигурно има възможност да подадеш писмен сигнал оплакване от тази лична лекарка. Тя няма право на такова отношение към пациентите.

# 26
ЧЕСТИТА БРЕМЕННОСТ И ОТ МЕНЕ!
Не позволявай такива неща да ти развалят хубавия период, защото безобразно поведение тук има бол - дори и като си плащаш! Дано гинекологът, който си избрала да е опитен и внимателен!

Всички дотук са ти казали основното, аз само ще добавя - сменяй още декември личната лекарка, за да си нямаш повече взимане даване с тая. Щото лекар се сменя само декември и юни, а юни вече ще си с бебче и може да ти е по-неудобно да се разкарваш.  Peace

# 27
Търси си правата, това е! Хубаво е, че си решила да го направиш. Или я смени, когато това може да стане, щом не си доволна от отношението й.
На мен личната ми даде направление при гинеколог, за да установи наличието или не на бременност. Бях с един положителен тест и то не много ясен, но тя ме изпрати на гинеколог. Оттам нататък, гинекологът ме регистрира и следеше бременността и ми даваше нужните направления и болнични.

# 28
Благодаря ви момичета за подкрепата.Днес бях на преглед,докторката беше много мила.Каза ми да отида да си взема направление и да не се давам толкова лесно,ако трябва дори да се караме.Каза ми да пия фолиева киселина и след 2 седмица да отида пак.
Вдъхнахте ми много кураж и съм готова да отивам и да се разправям  #Cussing out #2gunfire
Вчера не посмях да кажа на мъжа ми какво се случи,но днес му казах.Сега е бесен,върви и се заканва  #2gunfire

Честита бременност! и моя съвет е да не й се даваш на тази, но все пак се пази от много нерви и негативни емоции и без това сега хормоните ти ще подлудят и теб и тези около теб  Wink моя съвет, от моя личен опит е следния: за момента не се занимавай с нея, нямаш нужда от излишни негативизми, а и още е рано за изследвания и за записване за женска консултация. така че ходи си на частно през две седмици, ако не ти представлява финансов проблем и си гледай тупкащото сърце на екранчето, мен това много ме успокояваше  baby_neutral btw, мен също винаги са ме гледали на ехограф, никога вагинално.
като му дойде времето да се записваш за ЖК вече можеш да отидеш при нея (задължително вземи някой с теб - мъжа ти, майка ти, приятелка) и да си искаш направлението, за да ти минат изследванията по здравна каса. И ако можеш да си го позволиш - продължавай да си ходиш на частно. ако е необходимо сменяй лекарите всеки път, докато не намериш точния - имаш права, търси си ги. и най-важното - НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА ТЕ СТРЕСИРАТ. аз лично, за да не им се връзвам, обърнах целия форум тук за цялата налична информация за бременността, за да съм подготвена и да не ме стряскаш просташки изтърваните реплики на някои лекари (както вече се е случвало). и още един съвет - взимай си винаги по някой като ходиш на лекар, аз първите два пъти ходих сама и много съжалих.
Успех мила и спокойна бременност!   bouquet  bouquet  bouquet

P.S. Но все пак ако можеш наистина подай оплакване срещу нея, не се конфронтирай лично (поне за момента), за да не се натоварваш излишно, но наистина подобни некадърници не трябва да се оставят на спокойствие. Може и мъжът ти да отиде да й вдигне скандал, няма лошо  Wink

# 29
Честито и лека бременност!
При мен се случи почти същото, но не с GP-то, а с гинеколога. Отидох с направление, установи бременност, но вечерта прокървих. Обадих се на дебила и оня каза: "Ами то е прекалено рано /4 г.с./ да се прави каквото и да било... ако се задържи задържи...!"  #Crazy Останах изумена. Потърсих второ мнение и то беше същото. Но така е в тоя град - гинеколозите са най - некъдърни от всички. Тука раждат само ромите, останалите майчета в околните градове. Ако обаче им бях ръгнала в ръката по 20 лв. щяха да ми обърнат внимание. Непрокопсаници #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт