Нормално ли е?!?! (отношението на личния лекар)

• 3 694
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Веднага бих сменила тази псевдо докторка!
Как така ще се държи с мен!Нали от такива като нас си получават заплатите! smile3511

# 31
Посещението при лекар е свързано с интимност на коментарите между него и пациента. Безумно е да те "преслушва" на опашката. Направленията за наблюдение на бременност по някакъв мой спомен от известно време са извън лимитите.

# 32
Ами разбира се, че не е нормално  #2gunfire

Моята пък до края ми взимаше потребителска такса, когато ходех да си взимам болничен при разни неразположения. И аз, тъпата, си мълчах и си й давах по 2,40 лв. всеки път, въпреки че не трябва да плащам. Не ми се разправяше с тая овца тогава (хормони), а сега ме е яд  #Cussing out Добре, че успях през юни да сменя и поликлиниката, и GP-то  Peace

# 33
Не  е нормално, разбира се.
Трябва да пиеш фолиева киселина всеки ден, това поне не ти ли каза? Особено важно е в първите 3 месеца от бременността да се пие, за да се намали риска от спина бифида.

# 34
  • София
Естествено, че това отношение на личната ти лекарка изобщо не е нормално. Не мисля, че има какво да правиш повече при нея. Запиши се при някой гинеколог, който да ти следи бременността. Той ще ти назначи нужните изследвания и ще ти каже какво да правиш.

# 35
  • в полите на.... Балкана
Мила, забрави случката. Радвай се че си бременна и бягай на частно. Направо нямам думи  smile3512

# 36
  • Пловдив
Случката е често срещана за България. Затова предпочитам частните лекари, където няма да изпадам в подобна ситуация.

# 37
Случката е често срещана за България. Затова предпочитам частните лекари, където няма да изпадам в подобна ситуация.
не мисля, 4е това е решението. Все пак хората си имат права, само трябва да са по-настоятелни и да си ги търсят. Не всички могат да отидат на частен лекар.  Peace

# 38
  • Пловдив
не мисля, 4е това е решението. Все пак хората си имат права, само трябва да са по-настоятелни и да си ги търсят. Не всички могат да отидат на частен лекар.  Peace
Съгласна съм, че имаме права и вярвах , че трябва да си ги търся. Сега ми е по-лесно на частно, не че там винаги е лесно. Но става бързо, преглеждат те , опитват се да помогнат, почти винаги са на  разположение.Да не говорим, че в някои случаи няма друга алтернатива.

# 39
цялата мми фамилия, всички бяха записани към една ли4на лекарка. Всички се оплакваха от нея, не смао моята фамилия. Аз живея в чужбина и ми е лесно, но ми омръзна да се оплакват и нищо да не правят. Карах ги да я сменят, те> не, и другите са такива като нея. Накрая след 2/3 години я смениха, сега са много доволни от сегашната им лична лекарка.  Сестра ми я научих никога да не се отказва , защото въпреки че ходеше на лекар може би 1 или 2/пъти годишно , я връщаха,че свършили направленията.  Беше  направила лекарката на две стотинки веднъж и от тогава винаги имаше направления когато и да отиде. Но тъйкато й беше неприятна я смени при възможност.
Не се отказвайте, вие имате право! Може да се ядосвате малко и да вдигнете кабинета във въздуха веднъж, но после няма да имате никакви проблеми. Такак е във всичко, хората не са свикнали да си търсят правата. И са свикнали да подаряват  бонбони, уискита за да ги преглеждат или обслужват по-добре, като че ли не им е това работата на лекарите или чиновниците.  Peace

# 40
  • София
Абсолютно не е нормално, но аз се натъкнах множество пъти на такова отношение... Дадох към 2000 лева за изследвания и лекарства, докато бях бременна, касата не поема нищо! Ако случайно се осмелиш да помолиш за направление, пада такъв пазарлък: Ама за какво ти е това изследване, то се прави само, ако има съмнение...

Първия ден като отидох в Майчин дом, гинекологът ми излезе в отпуска. Каза: "Пускаме ти изследвания, ако има нещо сестрата ще те насочи към друг лекар." Връщам се с изследванията, на сестрите въобще не им пука. Едната ми казва: "Ооо, аз тия изследвания не ги разбирам, елате след месец!". На всичкото отгоре имах бактерии в урината, но на тях не им дреме. Сестрата ми вика: "Ооо, вие к'во си мислите, на запад до 3-ти месец въобще не ги приемат. Вие много четете в интернет." Викам й: "А разните изследвания за инфекции ще ми пуснете ли?". Тя: "Ама вие бременна ли сте?!" Е не, братче, изследвам се за кеф! Laughing За 100 лева се правят на малоумни!

До края на бременността не ми премериха обиколката на корема, не ме премериха колко тежа... Ако бях оставила всичко на тях, не ми се мисли, колко рискова щеше да е бременността ми. Аз си направих 1000 изследвания на частно.

# 41
  • София
Миличка, сменяй личния лекар при първа възможност. Моята беше изключително внимателна. Веднага ми даде направление за гинеколог и ми пусна всички необходими изследвания.

А Майчин дом не е за коментиране  #Cussing out Ако имаме късмета с второ бебче няма да припаря там !!!

# 42
Вчера гинеколожката ми каза,че явно нямат направления и за това се е направила на луда.Посъветва ме да изчакам 1-2.10 и да отида тогава,ще ли да получават за следващото тримесечие.Ще отида,но взема ли си направление почвам да търся друг лекар и ще я сменя...
Имам едни притеснения от вчера и не знам къде да ги споделя,за това ще използвам тази тема.Моля за съвет Praynig
Вчера видяхме точицата,но не успях да се зарадвам пълноценно.Лекарката ми каза,че е на ръба на лявата тръба и началото на матката,но още не е влязло в нея.Паралелно с това говорихме за направлението и й споделих  какво ми каза лекарката(за след 3-тия месец),последваха неприятни приказки,как всичко се случвало,имало извънматочни...не знам дали просто го спомена по повод лекарката или по повод моето положение за момента.Накрая каза,че може точицата още да "пътува"(към матката).Да но като се прибрах какви ли не мисли не ми минаха през главата,направих наводнение от сълзи.Побърквам се вече...

# 43
ОООО напълно е нормално. И аз се осигурявам здравно, само защото е задължително. Иначе всеки път като се разболея си отивам директно на преглед и си плащам, без да минавам през лични лекари, без направления за след един месец и т.н.

# 44
  • София
Ооо, мила, много добре те разбирам! За сълзите, де... Hug Hug Hug Пусни отделна тема - кръсти я "Съмнение за извънматочна бременност" и ще получиш много отговори! Тук я пусни, ако модераторите преценят, ще я преместят.

Общи условия

Активация на акаунт