Августовски бебета - тема № 3

• 27 908
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте мами,
tina1801 - в Лондон съм ама то това се вижда, сигурно квартал питаш или???
Сетих се за акането коментирахте, че се напъват, изчервяват и т.н. аз неказах основното, че тук в болницата ми казаха всеки път като сменям памперса да мажа дупенцето с малко бебешки зехтин. Аз го правех първите 23 седмици, но невиждах особена разлика. Ако искате пробвайте може при вас да действа.
slavena80 - ако това ще те успокои винаги има и по-лошо Wink Аз си изкарах бреенността до 8-я месец в колежа без никой да ме зачита като бременна и дори изискваха повече от мен, но го изтърпях. Трябваше да работя и да съм перфектна домакиня. Освен това търсих си няколко пъти кола, квартира, местихме се и т.н. Никой не ми е помагал затова с изключение за местенето с мъжа ми ама колкото той вдигаше тежко, толкова и аз. Слава на бога всичко мина добре. После месец преди да се роди бебто майка ми дойде да ми помага ама се оказа, че тая държава не е за нея и си тръгна 5 дена преди да родя, аз и заради това раждах 4 дена и накрая форцепси и чудесии. Моя мъж ми помагаше само седмица. Като чу от прителите си, че един мъж неможело да сменя памперси каква била работата на жената и спря да го прави. Аз съвсем с бебе на ръце, неподготвена за нищо, че нали мама има опит и щеше да помага и изобщо...кашата пълна. Освен това и гости постоянно в нас, нали се сещаш - готви, сложи, вдигни, измий...Та сега с последните гости не ми издържаха нервите и големи панаири имаше и явно много са му се карали, че от 2 дена малко май се опитва да си седне на задника. Радвай се, че си с второ дете и имаш опит и си в бг, неможе да нямаш приятелки. Ела ме виж аз как се оправям сама като куче...Ама никой не ни е виновен затова. НАправили сме си го сами. В целта си да сме перфектни във всичко сме ги разглезили до неузнаваемост. Сега ще си им сърбаме попарата, ако ли не пътя и това е. Живота продължава все пак немислиш ли.
Децата трябва да растат спокойни и обичани от двамата родители. Грижите неможе да са едностранни. Много се разприказвах. Пожелавам ти успех в начинанието с лошия татко, но з съм твърдо решена или да ми помага, или да си търси друга слугиня Wink

# 571
  • Варна
Лидия ама то и ти си за бой. Може ли бременна да мъкнеш тежко. Ако беше станало нещо после цял живот да се обвиняваш. При нас в това отношение таткото е за пример, но може би беше така понеже аз имах една неуспешна бременност завършила в петия месец и когато пак забременях той не ми даваше нищо да пипна - переше, простираше, чистеше със прахосмукачка, миеше банята аз само бършех прах, защото то не е много трудоемко. До края треперехме дали ще я износя слава богу всичко завърши благополуно.

За колажа идеята е много добра, но незнам кой ще се наеме да го направи. Аз си признавам че нищо не разбирам и въобще не мога да бъда от полза.

# 572
Кате, честита месечинка със закъснение Hug!
Сънчо, видях много хубави чувалчета на Бабалуно.Тук ги продават в Штъркел.Не знам в Сф дали има магазин от тази верига.Това е английска марка , много ми харесаха и са около 30 лв.За разходка са с дълъг ръкав и качулка, а за сън са без ръкав.
В този ред на мисли, искам да попитам ще слагате ли вече космонавт или още ще карате с яке и панталонче?И какво се облича под космонавта?
Лидия, хич не е лесно при теб Sad.

# 573
ganusha80 - не е това причината, до човека си е. И аз имах неуспешна първа бременност, но беше кратко в 1-я месец, докато усетя какво става, вече беше късно. Пътувах много до работа по 3 часа в едната посока и там 10 часа работа и после наобратно пак 3 часа и къшната работа, после къпане и пак наработа 6 дена в седмицата...лудница. Исках веднага да напусна, но поне седмица, две трябваше да остана доакто намерят заместничка и вече беше късно, но като цяло пак си напуснах, защото това е ужасно голямо натоварване нищо, че работата беше много хубава. Ако един мъж неиска да е отговорен и слуша хората няма кой и как да го промени. Който както е свикнал си мисля аз. Като неоценява, значи незаслужава Wink Сега си почивам много и гледам да правя всичко за детето си. Ако имам свободно време, сили и най-вече желание мога и нещо вкъщи да свърша, ако ли не ще седи мръсно и несготвено, хич не си го слагам вече, а накойто не му изнася - на палатка  Joy  ooooh!
Шайн - свиква се пък и аз си мисля, че силните хора получават повече трудности в живота, защото могат да се справят с тях  Wink Освен това си имам подкрепа, като си погледна слънчицето и ми минава  Hug

# 574
Здравейте - на нас днес ни биха ваксината срещу хепатит! Бебката почти не плака - само нададе вой и като й сложихме бибата - млъкна на секундата! Mr. Green Герой си ми е тя! Вече сме 57 сантиметра и 4.640 кг.
После я водихме на църква и ни четоха чиста молитва!

За мъжете и домакинската работа - в това отношение не мога да се оплача - нашия татко по принцип не държи да се готви, да не говорим, че почти и не яде де! Mr. Green Но за това има ли, няма ли сготвено никога не ми е правил проблем - особено пък сега с детето. Иначе е голям чистник и много се дразни ако е разхвърляно - сега с бебето навсякъде има разни вещи и го усещам, че никак не му харесва! Simple Smile Редовно почва да чисти или подрежда вечер като се прибере с намръщена физиономия! Mr. Green Да ама мен това изобщо не ме притеснява - даже ако не се сеща за нещо - сама си му казвам. Почнете ли да се чувствате виновни и да се оправдавате - значи сами признавате, че домакинсването е само женска работа. Още повече, че изобщо не смятам да изнемогвам физически и психически за да му угодя. Абе общо взето не му позволявам само да изисква от мен - гледам и аз да изисквам от него - това дете е и на двамата все пак! Simple Smile

Исках да ви питам - купих си аспиратор на Чико - да ама сега незнам как се отваря това чудо - ако махна цялата гумена част - дали няма да го повредя!? Някой има ли такъв!? newsm78

# 575
  • На плажа
Точно тъка Лидия ,и аз сега Ники докато спи можех да си измия и подредя кухнята,но реших,че това ще е моят един час за релакс.Просто си седя на компа и почивам  Peace
Шайн,мила,какъв космонафт бе жена още от сега,в дълбоката зима ще трябва да му инсталираш климатик в количката  Joy

# 576
  • Sofia
Аз също мисля, че ще е хубаво срещу всяко бебешко име да има и снимка  Grinning

Сънчо, нашата педиатърка също слага пентаксима в 3-ия месец. Ние още не сме го сложили, на 11.11.09 сме на преглед и тогава ще го слагаме, стига разбира се да не сме болни.

Шайни, аз мисля че е още рано за космонавт. Иначе когато е много студено под космонавта ще обличам на Софи ританки или панталонки, а когато не е толкова студено може и само по чорапогащниче, от тези по-дебелите. Зависи от температурите навън.

Янче, ама аз хич не се оплаквам за спането на бебка. Когато и да заспи вечер, знам че после ще спи цяла нощ душичката, така че не ме притеснява какъв режим ще си изгради.

# 577
  • София
Шайн, аз днес гледах космонавтите, но още не съм купила... вижда ми се все още рано за него. Засега обличам по дебело панталонче и якенце, то досега не се и налагаше де, но днес беше облечена така.
Силви, аз имам аспиратор на Чико. Разглобява се целия, долната гумена част, пластмасовото накрайниче и силиконовото накрайниче. Аз ги мия и стерилизирам поотделно.

# 578
Румик права си наистина е късно, но по-добре късно отколкото никога. Надявам се утре да съм добре и да се завърна в леглото и стаята си , защото в хола на дивана се схванах. А тогава ще нагушкам малкото толкова много, че ще му държи влага дълго време. Много ми е мъчно, че седя далеч от нея и се надявам тази гадна болест да си отива вече. Искам да си гукаме, да се смеем и най-вече да се гушкаме

стискам палци да си се оправила напълно и да си гушкаш малката сладурка.да я намачкаш и от мен Simple Smile
и аз съм съгласна с твойто предложение за снимките

# 579
  • София
Идеята за снимки на бебоците е супер! Ние сме ЗА!
Шайн аз вече купих космонавт от Щъркел и може скоро да го сложа,ако тук духа така ужасно като в момента.
Аз в къщи смятам да налагам Комунизма,иначе не става пълна анархия е,даже и новите роднини ще превъзпитам, какво е това тяхното свекито ми прати буркан с фасул #Crazy аз кърмачка ли съм или какво,това дете има колики,не можа ли две кюфтета зда изпече, аййй Whistling...
Нашата Сиска Терориска си повдигна главата още на първия ден,голяма жилка е,отдавна си я държи,върти спокойно и разглежда,много е любопитна, като кого ли... Wink

# 580
  • София
Ей, тея цигари.... Аз бях спряла да пуша доста преди да забременея и от тогава докато спрях да кърмя изобщо не ми се пушеше. След това имах неистово желание да пуша, ама ако може 3 кутии едновременно. А също и да пия, да пия, да пия, ама направо безпаметно да се напия....  tooth Мисля,че се дължи на факта, че много време съм се ограничавала и в мига, в който нищо не ме спира вече исках да си наваксам с всичко. Радвам се, че засега не съм се поддала на изкушение да пропуша, защото хич не ми се отказват втори път цигарите.
Ние днес пропуснахме разходката къде заради времето, къде за да мога да си посвърша малко домакинска работа, но по принцип мисля,че е добре да ги извеждаме бебоците възможно най-често. Е, разбира се ако условията са нормални.
А относно космонавтите- на нас ни подариха вчера един, не е много дебел, струва ми се идеален за сега-хем няма да го претопля, хем ще е добре опакован целия. Отделно за студа ще му купя по-дебеличък.
Аз от помощ не мога да се оплача- таткото пазарува, мие чинии, слага и вдига масата вечер, а и когато е вкъщи само той се грижи за подготвянето на млякото на бебето, за стерилизацията на шишетата и т.н. Но ако не помагаше, а изискваше сигурно много проблеми щяхме да имаме, защото в крайна сметка той работи по цял ден, но моята "работа" с бебето е по- тежка физически, а и е доста отговорна, нали?

# 581
Джули, Сиска Терориска много ми хареса Joy
Кате, изобщо не съм се сетила да стерилизирам аспиратора.Всъщност, май ми мина такава идея в началото, но не ми се искаше да го слагам в стерилизатора на шишетата( все едно, че сополките в крайна сметка не попадат пак в гърлото hahaha hahaha).Само го измивам с гореща вода.

Момичета, спасихте детето ми от прегряване отново ooooh!.За утре бях приготвила боди с дълъг ръкав, плюшен гащеризон и космонавт ooooh!.Аз съм много зле с терморегулацията и ще си имаме дертове цяла зима.Не понасям горещ въздух и поддържаме около 20* вкъщи, но от сега спя с олекотена завивка + родопско одеало, а зимата добавям още едно.То е ясно, че всеки нормален човек ще се свари при това положение и не мога да завивам и малката така.Но ми е много съвестно как аз съм се завила, а на нея може да й е студено Sad.Сега, например, е 24 *.Толкова беше и лятото.Само че лятото я държах само по боди, а сега съм я навлякла с два ката дрехи.
ще изчакам да се събуди и ще я поразсъблека малко Sad

# 582
Кате- под "аспиратор" помпичка за сополките ли имаш предвид??? ако е така имам на нук и пише никакви стерилизирания само водичка и препарат нормално миене !!!

# 583
  • София
Привет мами!
Много съм щастлива - донесоха ми блузата за кърмене от един бг сайт е - много е готина. Вече съвсем нямам притеснения къде ще кърмя  breastfeeding

Ама голям студ днес е нещо  cold - аз не посмях заради вятъра да го изкарам малкия, та цял ден се носихме из къщи...

За аспиратора на Чико - мисля, че само силиконовите накрайници можеха да се стерилизират, ама на упътването си пише със сигурност.

И аз сега се чудя как да го обличам, ама смених чорапките с ританки и добавих една памучна жилетчица. То вкъщи винаги е много топло, та дано не съм го прегряла пак детето.

А това за снимките и преди искахме, ама нещо не се организирахме. Принципно ако имам снимките и аз мога да го направя.

# 584
Трейси, Диди, Сънчо: ама кажете за този Ларедут на какъв език гледате сайта???? Аз натискам английски, но ми дава в британски паундове цените. Така ли трябва да бъде?? И ако да откъде докарват стоката и къде я доставят???  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт