Августовски бебета - тема № 3

• 27 911
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Калина, Йоана и аз като вас приключих с цеденето и след 2-3 дни вече пак пушех. А най-лошото е че докато кърмех и се цедях въобще не ми липсваха цигарите, а като спрях веднага ги лапнах. Явно всичко е въпрос на нагласа. Поне сега пуша по-малко една кутия ми стига за два дена, а и незнам другата година какво ще правя, че с новия акциз да давам 5 лева за цигари ми се струва малко множко.

Славена той и моя мъж много не ми помага, но поне не мърмори освен за храненето, че аз правя 3-4 яденета в месеца а през останалото време караме на сухо, така че по скоро той може да се оплаче от мен Laughing. Освен наистина както те е посъветвала Йоана да поговорите кротко и спокойно и да му обясниш че с две деца няма как да ти остава много свободно време и като не му харесва да ти вземе жена да ти помага.

За извеждането - и аз мисля че при всяка възможност трябва да са навън разбира се добре облечени, за да се каляват. Аз смятам поне за един час да я извеждам всеки ден само при дъжд ще се въздържам, защото тука във Варна постоянно си духа и ако се съобразявам с това само в къщи трябва да си стоим.

За захранването - аз мисля че детето само ще си покаже. Между 4 навършени - 6 месеца когато започне да се облизва и примлясква докато се храните, когато може да сяда и да държи лъжичка според мен е готово.

# 556
  • София
Здравейте,момичета,
 Не съм писала скоро,но май няма какво Simple Smile Ние още ме на гости на мама и ми е супер,друго си е да има кой да ти помага,било то и няколко часа.
 Моя мъж също отвреме -навреме се опитва да ми прави изречения,че не му било сготвено и т.н.,много се ядосвах и си хванах багажа и при мама.Сега само пита кога ще се връщаме (а не какво има за ядене  Mr. Green ).
  Йоанче,спокойно,и ние ще отлагаме ваксините,не знам още с колко заради алергията на бебка.Ходихме при един професор и той изрично забрани да й бия Пентаксима докато има обриви.
  Няколко дни ми беше много гадно,защото ми намекваха ,че ще ми се наложи да отбия Никол заради алергията й.Все още не се знае от какво е алергична (много е трудно да се установи с точност),аз не ям нито сирене,нито мляко и т.н.,но тя пак се обрива.Един ден е добре,на следващия е с пъпчици.Май така ще си караме поне до годинката,лошото е,че все й предписват кортизонови препарати ,с които не трябва да се прекалява Sad Дано не се стигне дотам,тъкмо ми се увеличи кърмата след 1 месец неистови мъки Sad
  Иначе май ще сме със сини очи,мисля,че вече не би трябвало да се променя цвета,нали? Thinking
  За пищенето по време на кърмене,през 1-вия месец се появи и ако не беше майка никога нямаше да сетя-възпалено й беше ушенцето.Тя го натисна точно пред ушето и малката започна да пища още по-силно.Капахме й капки 2 дни и се оправи.Така,че пробвайте да натиснете там...
  За излизането при вятър поне още 1-2 месеца мисля да пропускам.
  За захранването,ако имам кърма ще я захраня поне след 5-тия месец.
  Това е засега.До скоро!

# 557
Малеее времето наистина е ужааааааааааааасно ... какво ще правим наистина и аз незнам  newsm78 тези деца ще луднат в къщи.

Янче
от Ла редут аз съм пазарувала и съм доволна, е само за бебе засега, ама като почнат зимните намаления и за мен ще си взема нещо. Нещата ми дойдоха да 7 дни.

За захранването
-а з мисля да е някъде след като навърши 4 месеца, че то ние и без това сме на изкуствено, ама пак де ще мисля по въпроса и ще решавам по-късно.

Славенче, то и моя мъж се опита да ми намекне, че като съм в къщи това ми били задълженията - детето и къщата, и едва ли не съм длъжна всичко да е ОК,ама аз веднага го контрирах и му казах, че ако се държи така ще почна работа, та да сме равни и да мога да му казвам и аз какво да прави, че няма да го търпя с тези разсъждения, и да ти кажа малко от малко се кротна. Е това беше в неделя ама да видим тази седмица как ще е. А за чистенето, като се прави на луд все му казвам, че ще наема пак жена и той чисти.

За гукането
- и ние не гукаме, ама хич. Не се и смеем. Вече си мисля, че нещо не му е наред на детето, то вашите от кога сае загукали и са се захилили.

За кенгурото - кажете мнение, рано ли или не, че и аз искам да я слагам там, че се гледаме само двете и така ще ми е по-лесно. Засега шезлонга върши тая работа, ама батериите свършват за половин ден, то без вибрация не ще да седи тва джереме.

Имах и още за питане, ама забравих. А по повод кога ще се възстонявят мозъците от бременността ... някъде четох, че тези 4% дето ги губим тогава НИКОГА не се възстановяват. Е това е нестига, че всеки месец сме с цикъл, носим бебета 9 месеца после ги раждаме и отглеждаме, ами на всичкото отгоре и сме трайно увредени от всичко това  #Crazy #Crazy Joy Joy СЪДБА.

Май съвсем ще се изкука тази зимааааа.

И последно - цвета на очите се вижда след 6 месец, до тогава се изменят и не са с постоянния си цвят.

Аз пак много писах, то като се разпиша и край няма  Laughing Laughing Laughing

# 558
Времето в Пловдив ни отпусна аванта още половин ден и успяхме да направим една хубава разходка.До 12 ч беше над 20 градуса и имаше лек и топъл вятър.И след това каква буря се изви.Но имах едно на ум и се разхождахме в близкия парк, та се прибрахме веднага.
Диди, аз мисля да се въздържам от разходки само при мъгла и проливен дъжд.Ако бебето е в зимен кош с вдигнат до горе борд не виждам как ще усети вятър, стига да не е ураганен и да не духа право срещу него.За дъжда има дъждобран.Естествено, при такъв дъжд като днешния не мисля да сме навън.Но ако започнем съвсем да се крием от лошото време, трябва да си помислим за разходка чак към м.март Crazy Crazy
Йоанна , много е забавно, като започнат да гукат Grinning.На моменти имам чувството, че чак се изненадват от звуците, които издават.До края на първия месец Белослава не се усмихна нито веднъж, дори питах педиатъра да не би да е нещастно това дете Laughing.И след това като започнаха едни усмивки и едно гукане- не се спира по цял ден Laughing.
Хари, за захранването мисля нещо средно- към 5 месец.На 6м мисля, че е добре вече да има едно заместено хранене, а това няма да стане веднага.Нашата педиатърка е за късно захранване, така че ще слушам нея.Единствено още се колебая между оризовата каша и пюре от морков или картоф.
Славена, не се ядосвай, ами му възлагай повече задачи.Като няма кой да го свърши, да видиш как ще се хване и той да помага.

Аз да се оплача, че Белослава хич не обича да е на ръце.Сега, като е будна повече време, гледам да й говоря и да я занимавам постоянно, но като я взема и става една сериозна.А ако си лежим една до друга и я галя, ми се усмихва и ми гука.Направо ми е криво, че не остава ред да я гушкам.Докато обърнем внимание на всички играчки и идва ред или за хранене или за сън, а в такива моменти се дразни много, ако е на ръце.Търси си леглото и това е.

Сега пък пекна слънце Crazy

# 559
Здравейте мацки,
Йоанче,ма твойта принцеса много късно е започнала да гука,моя юнак още на първия месец започна,а и вече казва мама и баба от време на време,и се кара когато нещо не му утърва Grinning
за захранването-при нас май ще започне от 3-тия месец Sad но квото дойде
за цигарките-има моменти когато ми се иска да запала една цигара,но бързо се разголебавам,казвам си вместо да давам пари за цигари по добре да купя с тях нещо на бебока

# 560
Здравейте, момичета! Аз много рядко пиша, но Ви чета почти всеки ден като малката Ивон ми позволи !
Слвенче много е кофти , когато човек разчита на някого и го обича толкова много, а той не може да го разбере и да ти помогне, а само критикува , но има и такива мъже ! Според мен трябва да не му обръщаш мн внимание(макар, че е трудно), моят мъж и той понякога уж на майтап се опитва да ми каже, че не съм перфектна домакиня и какво правя по цял ден ама не му обръщам внимание! А относно кенгурото и аз взех Лате на чиполино и моя мъж няма търпение да изведем Ивон с него , ама още не сме ходили никъде, бях чела тук в темата ,че някой беше писъл , че даже ортопеда го е препоръчал , ама от колко месеца трябва да е бебчо , за да го носиш не пишеше.

# 561
Румик права си наистина е късно, но по-добре късно отколкото никога. Надявам се утре да съм добре и да се завърна в леглото и стаята си , защото в хола на дивана се схванах. А тогава ще нагушкам малкото толкова много, че ще му държи влага дълго време. Много ми е мъчно, че седя далеч от нея и се надявам тази гадна болест да си отива вече. Искам да си гукаме, да се смеем и най-вече да се гушкаме

# 562
Gemma обривите да не са от омекотител, ако слагаш на вашите дрехи или от прах? Защото при нас май това се оказа. Не са по цялото тяло ами само там където има допир с моите дрехи - вратлето, темето, цялата главичка, бузите - спрях да обличам дрехи прани с омекотител и положението значително се подобри.

За кенгуруто - вече няколко пъти я слагам и я нося така, понеже не ни работеше асансьора, но не мисля, че е редно дълго време да седи в него, въпреки опората за главичката.

Има ли мами на които бебетата вече си държат главичките?

За очите - една педиатърка казала на баща ми, че бебето докато е на кърма няма как да се разбере цвета на очите и ще се променят постоянно. Не знам каква е връзката.

Шайнче радвай се, че иначе без кръст ще останеш. Дори само да си лежите и да си гукате това също е общуване, както и кърменето и храненето.

# 563
Да се запиша и аз, че откога не съм писала...
Дени дано нещата при вас вървят на оправяне, поне звучиш по спокойно.  Hug И ние си имаме още пъпки само по-главата. Доки каза, че бебо се чисти и пу предписа мехлемче което се приготвя в аптеките на цинкова основа. Дано това да подейства.
Днес въпреки лошото време се разходихме за около час, после спа на терасата още толкова. Дано да има още хубави дни, че вътре не се стои.

# 564
Захира, Еми си държи главичката още от 40-тия ден някъде, абсолютно сама. За да се научи да държи хубаво главата трябва да я оставяш по корем за около 2-3 минутки. детето само почва да вдига главата и така заякват мускулите на вратлето. Аз я оствям още от новородена. Така ни показаха в Шейново, така каза и педито. Не знам дали от това или просто си е жилава , но детето се справя много добре.

# 565
  • София
Добро утро и от мен.
Ние вчера навършихме два месеца... и да ви почерпя по случая.  Grinning

Днес бяхме на консултация, наддали сме 800 гр. през втория месец и сега е точно 5 кг, 56 см, но се наложи да отложим пентаксима, защото малко й хърка нослето нощем и за по сигурно го поотложихме. Малко ми е гадно затова, но няма как...
За паузите, ние спим от 10-11 до 5-6 сутринта, но рядко се случва да се буди към 3-4, ако например заспи към 9.
За гукането и Мими не гука много често, но се опитва да издава все нови и нови звуци и ми се усмихва все по-често, щом ме зърне и веднага се ухилва, стига да не е гладна или наакана, защото това обикновено плаче.
И аз мисля, че трябва да се излиза по всяко време, стига да не вали и да не е много влажно или под нулата, смятам че децата са по-спокойни навън и ако са добре облечени всичко е ок.
За захранването, май ще започна по малко след четвъртия месец...
Що се отнася до цигарките и на мен понякога ми се допушва, но не мисля че е чак толкова много... а преди си пушех по 15-тина цигарки на ден.
Биричка много обичах преди да забременея, но сега нещо не ми се пие или може би ми се допива само, когато видя изпотена халба с бира, но нещо ми става гадно от нея.
Славенче и моя господинчо ми скача по нервите напоследък, но бързо го строявам... така че му дай да разбере, че не си татко Барба.  Naughty
Ето и малко снимчици от вчера на Мими.
http://kativk.snimka.bg/baby/mariya-2-mesec.431837

# 566
  • На плажа
Ники не съм го слагала по корем все още,но пък главичката му си е изправена одавна,може би е по-жилав.
Иние слагаме капки в ушите,и наистина яде съвсем спокойно.

# 567
  • София
Пак ще четете фермани, но друг път. сега точно слънцето е огряло монитора и нищо не виждам.

Може ли да ми кажете някъде дали сте виждали чувалче за количка или нещо таквоз за бебето. От къде мога да си купя?
Нещо не мога да си представя сега как ще го обличам, реших, че ще ми е най-лесно с чувал.
МНого ме е яд, че си харесах едно в ларедута супер готино, но исках и да позяпам други работи да не поръчвам само него. Да, ама вече е свършило, а беше само 13 Евро.
Сега се чудя над едно друго, но по не ми харесва.

Само нашето педи ли го слага тоя пентаксим на третия месец. Днес и се обадих да я питам дали да си го купя, тя каза - пентаксима на третия месец.

# 568
Мимичета хрумна ми една идея, тоест не ми хрума, а видях на другите бебенца темичките и от там дойде проблясъка. Хайде да се организираме и да сложим снимки на всички бебчета на първа страница. Влезнах при юлките и много ми хареса идеята им. темата е станала супер сладка и бебоците са толкова хубави. Какво ще кажате???

# 569
  • София
Мимичета хрумна ми една идея, тоест не ми хрума, а видях на другите бебенца темичките и от там дойде проблясъка. Хайде да се организираме и да сложим снимки на всички бебчета на първа страница. Влезнах при юлките и много ми хареса идеята им. темата е станала супер сладка и бебоците са толкова хубави. Какво ще кажате???
И аз мисля, че идеята е добра.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт