Августовски бебета - тема № 3

• 27 923
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Кърджали
A_S_Y_77 да няма колики бебчето ти? Може от това дасе дърпа. Или млечница? И малкат го прави го прави от време на време. Пробвам да я успокоявам два - три пъти, ако пак продължава да се дърпа и да реве докато суче, я оставям за малко в леглот и след известно време пак я взимам.Днес пък това диване е станало нв шест часа и само мрънка. ОСтавих я в леглото и уж да поспи малко сега, ама тц... Мрън та мрън, мрън та мрън. До осем часа май ще лудна. Никога не е мрънкала така цял ден... Уж всичко и е добре, пък не се спря....

# 91
Захира, и Марти се буду през нощта като по часовник, направо не знам как успява да го прави - на 3 часа!!! Само няколко вечери направи пауза 4 часа.. ама по-скоро като изключение това.. а как ще им махаме нощното хранене хич нш ми се мисли..  newsm78
Янче, пробвала съм го за мене си преди време, имаше ефект, сега малкия си ака почти след всяко хранене и нямам нужда, и да, триците са различни от ядките, има ги и в Била.. а за водата, странно, че не ти се пие, аз изпивт по 3 литра на ден (помага и за отслабването  Wink ), а и докато кърмя голяма жажда ме мъчи...
Да се похваля, бебо спа 3 ч на терасата в коша за кола!! реших, да не се втелясвам и да не го будя след вториа час и половина... че нали е под наклон в него..та успях да сготвя и нещо..
Гери, за увеличаване на кърмата - жито с орехи и лактогонен чай бълг. наистина помагат!! и много вода... Peace 

# 92
За карането с мъжете и ние с моя яко се караме откакто съм родила, и предния път се бяхме иzпокарали. Явно липсата на секс, време и умората си каzват думата и съм много иzнервена, всичко ме драzни. Друго е, че моят мъж по принцип не е от най помагащите и с домакинска рабта, паzаруване и тем подобни не се zанимава, освен ако не го помоля, обаче пък аz не мога да се моля zа помощ.

Бебетата наистина усещат кога майките са им нервни, дори да не се карате пред тях, пак усещат, Соня винаги когато на мен ми е нещо кофти и тя не е добре - плаче много, спи неспокойно, реве дори докато суче.

А zа теzи които кърмят, си спомням че бях чела някъде, че влагалището е по-сухо и zаради това е са по-болеzнени половите контакти.

Захира, и Соня е така, преz нощта се буди всеки път в 2 и после в 6, но преz деня няма никакъв режим и рядко иzкарва повече от два и половина часа пауzа, освен као не сме навън на раzходка. Много сте хубави на снимките. А с кенгуру пак ще си оставаш беz кръст и гръб, единствено че ще са ти свободн и двете ръце.

Аz също мисля да почна да цедя по малко кърма, да натрупам в хралупата, zа да има когато мама я няма вкъщи, че скоро почвам да работя откъщи, но ще се налага от време на време да прескачам zа няколко часа до работа. Още не съм си купила помпа, аz имам една на Авент (някъде иz роднините в София), ама съм си я купувала преди 6 години и не zнам дали да я полzвам нея (ако я иzдиря къде е точно и дали е читава още), със сигурност силиконовите и части zа нищо не стават вече. Дали мога да си купя само тях или трябва да направо нова  newsm78? Аz zа сега нямам притеснения, че ще си докарам суперлктация, че нали до скоро се борих да си докарам достатъчно.

Янче, и Соня, и Емо като беше бебе, много успокояващо им действат шум от прахосмукачки, миялни и перални, сешуар и всякви такива, zаспиват от раz  Simple Smile. Аz като чистя в една стая слагам Соня в друга, че наистина се вдига прах от прахосмукачката. А в началаото и аz гледах да им паzя тишина, но видях че никак не им пречи, даже напротив. Вие да видите после като пораснат как ще висят пред пералнята докато пере  Grinning. На Емо му беше любимо zанимание.

# 93
Момичета миналият ден виках консултант по кърмене! Много съм доволна, момичето ми каза, че са ми били нужни само малко корекции относно стойката на бебето. Но аз се успокоих, че всичко е наред и той се храни правилно.
Ето малко снимки от моята племеница: http://www.bebealbum.bg/album.php?bebe=2926
Ние сме добре ходим на разходки в Южният парк. Там е най-спокоен.

# 94
  • София
Явно всички бебоци около нашата дата са на етап рев без прекъсване и без никакво успокоение....

Елена от няколко дни е направо... нямам думи. Заспива в кошчето за кола от раз като тръгне колата, също и обикновено заспива в количката навън. Ама вкъщи през деня направо няма заспиване. Дори като й се спи, пак мрънка, че й се спи.  ooooh! Дано да е период, че не знам. Ето днес бяхме цял ден навън - на Бояна, през цялото време е спала, само по време на яденето се размръбкваше. Прибрахме се преди 2 часа и оттогава си спи в кошчето за кола, знам, че не е добре, но не искам да я местя... малко спокойствие.

Да ви питам, има ли мами, които ползват слинг? Чудя се дали да не си купя.

# 95
Благодаря ви за отговорите сладурки.А да ви питам тези дето давате чай или ввода на бебетата, по колко на ден им давате?

# 96
  • Кърджали
Май това диване най - накрая заспа, или поне заспива. Страх ме е да ида да погледна в спалнята. Сега разбирам майките, чиито бебета реват. Нашата е иначе много тиха, може би и затова като се размрънка ни се струва, че мрънка много. Ама още един ден като този днес и ще съм за лудницата. Накрая аз щях да ревна вече... Иначе беше доволна само в легенчето, даже малко си порита във водата.
За карането с мъжете - не се караме май само заради това, че се виждаме по съвсем малко....Дори и сега още не ес е прибрайл от работа... Иначе аз имам навика понякога да се сърдя, за нещо което е казал, дори и на майтап... И си поревавам, а той се чувства виновен. Дано тази вечер бъде разумен и не се бъзика с мен, че накрая той ще го отнесе.

# 97
  • Бургас
Ох , момичета помагайте  Praynig  Бях ви писала , че Баткото ни е с ларингитна кашлица и сополи в момента.....е сега и мен ме хвана нешо - запуши ми се носа и ме боли гърлото. Пих осцилококцинум и един прием Цитросепт на капки.
Въпросите ми са:  мога ли да използвам и аз капки за нос?
Чай от какво да си направя - липа, мента, шипка /той май трябва да отпадне щото запича , макар че има много витамин Ц в него/ и мурсалски чай??
Какви таблетки за смучене мога да смуча?

Ох , много се притеснявам да не го принеса и на бебка Embarassed

# 98
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите сладурки.А да ви питам тези дето давате чай или ввода на бебетата, по колко на ден им давате?

В началото като пиеше глюкоза за продължителна жълтеница изпиваше по 80-100мл. . сега пие чай на Хип по 50-60мл., зависи колко често се сещам да и давам. А и тя доскоро спеше по много и се събужда за ядене само....нямаше как да и давам чай преди ядене , за да  не напълни коремчето с чай.

# 99
Ох , момичета помагайте  Praynig  Бях ви писала , че Баткото ни е с ларингитна кашлица и сополи в момента.....е сега и мен ме хвана нешо - запуши ми се носа и ме боли гърлото. Пих осцилококцинум и един прием Цитросепт на капки.
Въпросите ми са:  мога ли да използвам и аз капки за нос?
Чай от какво да си направя - липа, мента, шипка /той май трябва да отпадне щото запича , макар че има много витамин Ц в него/ и мурсалски чай??
Какви таблетки за смучене мога да смуча?

Ох , много се притеснявам да не го принеса и на бебка Embarassed

Магаре,аз до преди няколко дни бях така.Не знам дали може капки,но аз си пръсках по съвсем малко Олинт (от детските на дъщеря ми),защото когато ми е запушен носа съм ужас не мога да дишам и направо се задушавам и не мога без капки,а за гърлото си пръсках Тантум верде-вълшебен спрей,действа веднага (поне на мене де) и болката ми минава на момента,разбира се пак впръсквам съвсем малко.
Ако искаш се посъветвай с лекар де за всеки случай да ти изпише нещо.

# 100
  • Бургас
Биа, благодаря за съвета  Hug
Извинявам се , аз много първосигнално и по навик като имам проблем и търся съвет тук Simple Smile толкова съм свикнала вече с вас Simple Smile
Разрових се в нета /което трябваше първо да направя а не да ви занимавам и вас/ и прочетох много полезна информация. На бебето няма да навреди , даже ще и предам чрез кърмата антитела.
Сега си правя чай и компрес за гърлото и се надявам да имам облекчение и да минава бързо.

# 101
Благодаря на всички ви. При нас нещата малко се успокоиха. И да вярно е, че малките ни съкровища усещат, че сме нервни и им въздейства, но аз просто нямаше как да го оставя сам, за да се успокоя, че мен ми действа само студената струя вода по главата, колкото и странно да ви звучи. Добре че свекърва ми се прибра и го взе за малко че да се освестя. От вчера е по-спокоен малкият ни принц.
Да ви кажа и аз нещо се разпадам - схвана ми се врата и от снощи стомаха ми се бунтува, имах малко устройство  Grinning и цяла нощ ме свива коремчето и около него даже се замислих дали не ме наболява и  операцията, но не мога да преценя.

# 102
добро утро мами,
Да попитам бебето ми има едни малки подутини на петичкити и се чудя дали да питам за това ортопеда или е нормално. Вашите имат ли?

# 103
Здравейте!За успях да използвам времето в което Митко спи и да свърша някоя домакинска работа 1ironing newsm75 1dishes и сега го чакам да се
събуди,да яде и хаиде на разходка 1stroller
Zwezditza Uranova,Митко няма такива подутини на петичките,или не съм забелязала,но ако се притесняваш потърси мнението на специалист Hug

ЛЕК И УСМИХНАТ ДЕН!!! newsm51

# 104
Добро утро и от нас, то ве4е си е добър ден ама....
Къде сте се покрили всички днес?

Общи условия

Активация на акаунт