Августовски бебета - тема № 3

• 27 915
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Данче , много гот , че сте се разнообразили с моренце Simple Smile браво на бебчо , че се е държал добре Simple Smile

Сосми, ами например при нас не знам защо , но е имало случаи 30 мин. след кърмене отново да е гладна - мрънка едно странно такова, яде си ръцете или всичко което се докосне до бузката и, като и дам чайче или глюкоза захапва като не видяла и като и дам да суче си суче както трябва, след което се успокоява. И това при положение че при първото кърмене аз също виждам , че още кърма има , но просто тя не иска да суче повече, сама си пуска гърдата.

# 76
Ей Данче, честито моренце у гръцко Simple Smile Значи и ти се престраши? Браво на Бобко Simple Smile А на плаж водихте ли го??  newsm78

Силви недей така ме дразни, че аз съм 2 кг + от както се върнах от болницата  Embarassed Нищичко не ми ставаааа  smile3511 newsm45 Но чакам да станат 3 месеца от раждането (че съм със секцио) и почвам с финеса, не ме интересува достатъчно ли време ще е минало или не  Crossing Arms Сега само с ходене нищо не става, а мама като готви всеки ден...  Blush

Пък да ви се похваля ние с мъжо открихме  luvbed txtloves  loveuuu сезона  smile3521

Обаче и аз като Биби и други от вас мнооого тясна бе  ooooh! Все едно ми беше за първи път!!  Shocked Ама и много трудно с улучването на момента със спящо бебе  Joy Ама взе, че се получи де! Заспа когато трябва и се събуди тамън на време  hahaha Joy

# 77

Обаче и аз като Биби и други от вас мнооого тясна бе  ooooh! Все едно ми беше за първи път!!  Shocked Ама и много трудно с улучването на момента със спящо бебе  Joy Ама взе, че се получи де! Заспа когато трябва и се събуди тамън на време  hahaha Joy
Ужас,ужас съчувствам ти,ама щом се е получило браво,на нас от втория път стана вече. Party Нормално е бе,аз бях така и първия път,трудно е първите нялколко пъти после шапка на тояга,кеф голям. Joy Hug

Данче честито моренце бе,а какво стана със снимките искам да знам аз не съм забравила искам да видя останалите снимки. Crossing Arms Hug

Зеленото ако може да е зелено и от колики. Peace

# 78
  • София
Магаре, още съм на старата тема. Да знаеш, че е период това с дърпането, пускането и врещенето. Това с усвояването на кърмата е вярно.
С цеденето няма гаранция, че ще направиш нещо, дори и с електрическа помпа. Най-добре следи памперсите и детето.
Моят е в същата фаза - дневното кърмене от време на време е голям кошмар. Точно лапа, пуска, реве, лапа, пуска, реве.
Понякога си мисля, че е от силната струя, защото при мен са едни потоци, но не е сигурно.
Може да са колики. При нас се приключва със слагане на биберон и той се куртулисва. Дано при вас отмине.

Янче, замивай и очичките като се прибирате от вън. при нас понякога действа. Дано се успокои детенце.
Ей, сега прочетох в новата тема. Много рев, милото дете. Вие да не се карате много с Миро? Ти много ли си изнервена?
Според мен състоянието на майката най-вече е от голямо значение за бебето. Не казвам, че задължително, но от наблюденията ми имам такива впечатления.

Ивушо, що не кърмиш?

Славенче, Торбекс са добри капки за тая работа, по 1 капка 3 пъти на ден. Аз чистя или с кърма, или с едно козметично за бебета за очета и т.н. Може и с преварена лайка, доста са упорити тия секрети имай предвид.
Нямам идея колко градуса е тук? Днеска беше толкова топло от лудница и хора в къщи, че Калоян беше по боди с къс ръкав и чорапчета. Аз през нощта все се чудя как да го завивам, защото все са му студени ръцете. Махам едно одеало, слагам друго. Сега е с боди с дълъг ръкав, чорапи, памучно одеало много тъничко и още едно одеалце. През нощта махам, слагам, луда работа.

Рибке, да не са от претопляне тия пъпчици? Аз мажа с Бюбхен.

The SunRise, Калоян е същия. Сутрин ръмжи здраво, затова към 7 го пренасям в нашето легло да не буди Ивка. Ръмжи си, чат пат  посуква, ако нещо се разкиселяви го успокоявам с цица и към 9 и 30 се е събудил.

Ние днес правихме погача. На мен не ми е скучно мероприятието, много беше приятно даже, но остана 100 кила храна. Малко са ми досадни тия деветини, че не трябва да си изпращам гостите, но здраве да е.

На консултация - при нас винаги са ми ги събличали голи бебетата. Мерят гърдички, главичка, тегло, ръст. Доки си постила лигнини от една ролка и върху тях го слагам. Гледа гърло, показа масажите. Калоян опика всичко, като ходих за ваксината се беше наакал до ушите.

Ох, пак стана много дълго, а и не съм дочела, но това е положението. Или дълго или никак.

# 79
Биби: оо да, със сигурност е нормално. Аз обаче не знам дали е сбързано със самия процес на раждането или единствено с това, че отдавна не сме правили секс и сме се стеснили...  Joy Нямам търпение и нашият втори и трети и т.н. път да дойде  newsm48 smile3521

Сънчо: охооо ти се появи  Hug Ами напоследък доста се поскарвахме да. И двамата сме изнервени, но на мен някои неща ми дойдоха в повечко, аз и тук бях писала. Но не е да кажеш да сме викали пред Анди, че и тя да се изнерви  Naughty дали пък наистина това, че на мен ми е кофти може да й действа???  newsm78 Честита би погача! Simple Smile И нашата си беше супер весела  Flutter

# 80
  • София
Тина, моят синковец е същия с краткото сучене. Явно от цялото врещене понякога успява да се нахрани, защото после се успокоява с бибата, помрънква и си заспива по някое време. А не е мънечок, ако е гладен ще врещи. Стават като прахосмукачки.
Иначе и ние сме като при вас относно успокояването и отделянето на децата.

Зелено ако, Деси ти ли питаше? Най-вероятно е от нещо, което си яла зеленото ако, но ако сте на кърма? Колкото до наддаването - права си, множко е. То на педитата не може да им угодиш - ако е малко що е малко, ако е много, що е много? Може да те посъветват да махаш нощното ядене и да даваш водичка, въпреки че си е трудна работа.

Сосми, не са ли колики това? Що не пробваш да му дадеш някакви капки? А и със сукането е малко омагьосан кръг, защото те хем се успокояват като сучат, хем от сукането пак ги почват стомахчетата. Стискай зъби, период е, ще отмине.

Италиана, от едно изцеждане не би трябвало да си докараш свръхлактация? Аз един път много успешно изцедих и напълних формата за лед, евентуално като дойдат кашите. Иначе не си представям как ще яде от шише, един път съм оставяла ивайла заради една сватба, свеки каза, че се измъчило детето с шишето. Вика ми - суче, суче, спре, реве, пак суче суче и т.н. И зимата трябва да се излиза, друг е въпроса, че на майките не им се зъзне. Кажи колко струва пустата фотосесия, че вече 5 пъти питахме и аз и други мами, а вие си траете!

Какви са тия бели шумове?

Събота вечер, едното дете отиде да спи при баба ми, другото отдавна спи, а ние с мъжо - единия на компа, другия на лаптопа. Много сме добре.

# 81
Биби: оо да, със сигурност е нормално. Аз обаче не знам дали е сбързано със самия процес на раждането или единствено с това, че отдавна не сме правили секс и сме се стеснили...  Joy Нямам търпение и нашият втори и трети и т.н. път да дойде  newsm48 smile3521

Аааахх тии,ще дойде,чакай много бързаш,нямаш търпение за креватни забавления вече Laughing ми то нормално май всички сме така хихи.
 МАй е от от това,че сме се стеснили иначе не си го обяснявам ние сме секцио все пак. newsm78

А за мъжа и аз да кажа,че мноого се караме направо ужас,не знам какво става и преди сме се карали,ама никога като сега не знам що така,много гадно. Confused

Лека нощ момичета дано да е спокойна! Hug

# 82
  • Бургас
Добро слънчево утро /поне тук в Бургас/ Simple Smile
Как така никой не се е списал днес  Thinking  къде сте? Как сте?
Ние спахме добре. Деси ме буди два пъти за ядене в 2 и в 5.30  и след ядене 9 сега вече спи предиобеден сън Simple Smile та днес дано така добре изкараме денят.

Сънчо за белият шум прочетох тук , някой беше пуснал този линк за "Методът на Карп" за успокояване при колики.: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0

Лично аз не съм пробвала!

Баткото ми е с ларингитна кашлица и запушен нос....дано и бебка не се зарази....уж гледам да я пазя и да държа далеч баткото , но понякога и той забравя и ходи да я гали и пипа.

Ние с мъжо още не сме открили секс сезона а и не виждам как ще стане....някак си ме е страх за шевовете, които вече са минало , но все пак.....а и имам чувството , че ми е останало като белег.....

# 83
Добрутру! Що няма никой,бе??
Да кажа на бързо за мамите с колики, хи хи.. на децата им, де... опитайте едно мехлемче , много добро ми го препоръча една приятелка - Bauchlein Salbe Babynos - мехлече за коремче  на Дентинокс, струва 2 лева и мнооого успокоява бебчетата, а и за газове и запек се препоръчва.
Янче, сетих се за запека на малката - пробвай да хапваш всяка сутрин овесени ТРИЦИ за една седмица и да видим дали няма да се повлияе малката.. Ох, супер за секс сезона, и ние кога ще се отчетем.. аз иначе се подготвих- купих овлажняващ гел, че сигурно и аз ще съм станала девствена...  ooooh!
Ох, малкия пак се буди през нощта на 3 часа, е как да се премахне това нощно хранене???
Сънчо, писах ти на лични за фото сесията, а за хренене с биберон от шише, бях писала.. и ние голям проблем - иска цица и това е!
Ама открих шишетата и бибите на Хук - мнооого меки , от каучук и наподобяват зърното и така става! Мноого съм доволна... А аз принципно говоря за по веднъж дневно да се цедя и да докарвам 110 мл за едно хранене...мче то нямам грам свобода.. е, давам си сметка, че така е с бебок, ама и аз съм човек!!

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 11:20 от italiana

# 84
Италианче, аз съм тука,бе душа..добро утро..
Записах си това мехлемче и ще го потърся, дано действа, хем че ние не сме с някакви сериозни колики,  а от време на време помрънква..
Гледам , че времето е малко мрачно, но го обличам и ще излизаме, какво да правим, а и казаха, че днес ще стигне 20 и няколко градуса..
Аз ви чета, но като нямам какво да кажа..си оставам само с четенето.
За секс сезона, не съм го открила, но то при мен ще е грандиозно преоткриване...от ноември 2008 година...вие как мислите  newsm12
Хубав и спокоен ден  Hug  bouquet

# 85
Ох, успокоихте ме за зеленото ако, че се бях притеснила.
Моя бебок много плаче през деня и незнам какво да го правя. Нищо не го успокоява.

# 86

Силви недей така ме дразни, че аз съм 2 кг + от както се върнах от болницата  Embarassed Нищичко не ми ставаааа  smile3511 newsm45 Но чакам да станат 3 месеца от раждането (че съм със секцио) и почвам с финеса, не ме интересува достатъчно ли време ще е минало или не  Crossing Arms Сега само с ходене нищо не става, а мама като готви всеки ден...  Blush

Пък да ви се похваля ние с мъжо открихме  luvbed txtloves  loveuuu сезона  smile3521

Янче ама и на мен нищо не ми става  Simple Smile- пък да не говорим, че аз си имах излишни преди да забременея! Simple Smile Направо не мога да се понасям - излизам навън по анцуг - вчера мерих панталона за бременни - ами ако го обуя спокойно мога да си мина за 6 месец бременна. ooooh!

А за секса - и при секциото ли може да сме по-тесни!? newsm78 Мислех, че това се получава само когато се ражда по нормален път и после те шият! newsm78  Аз тогава изобщо не знам как ще е - с тази моя проблемна бременност не съм правила секс от декември миналата година Blush! Вече нямам търпение, но лохиите си текат ли текат........................

# 87
Хелоу и от нас....
Ние ве4е имаме проблеми с храненето... както си яде изведнъж пуска цицката и почва да пищи, като го прилъжа пак да захапе, цокне няколко пъти и пак почват писъците...местя от едната на другата гърда и пак така...цокне няколко пъти и пак така.... Гушкам, галя....и пак го слагам на гърда, поцока по-дълго, явно успокоен и след малко пак почват писъци.... Нямам обяснение защо е така?
А уж се понаяжда, защото си изкарва по около 3 4аса след това?

# 88
Мамите, които кърмите на поискване да ви питам има ли го това при вас- нощно време Анди е като швейцарски часовник - буди ме точно на 3 часа за да яде, през деня обаче не важат никакви графици за ядене, суче си когато си поиска. Аз не се оплаквам де, защото така нощно време поне успявам да поспя.

Аз нямам търпение вече да стане време за ползване на кенгуру, защото останах без кръст и каквото и да правя е с една ръка, с кенгуруто поне мога да съм сигурна,че няма да изпадне. Приятелките ми са ми взели слинг та дано и с него става.

Пускам малко снимки от нас.

# 89
Хелоу и от мен!

Силиви: еее даа, ама не е честно понеже ти си 2 кг по-малко от ПРЕДИ да зебременееш, а аз.....  Cry Е както и да е де, само детето да е здраво пък скоро започвам мнооого сериозно с фитнеса!!  Crossing Arms А за секса, ами и аз това написах вчера, че вероятно стеснението идва не само от самото раждане и т.н. но и от това, че отдавна не сме правили секс попринцип!  Thinking

Захира: моята Анди (хихи, колко сладко, че са съименнички) понякога също се буди на 3 часа, а понякога прави паузи от по 4-5-6-7 часа. Явно сега се регулира. На сестра ми бебето е месец и половина по-голямо от нашата и все още понякога се буди да папка, понякога не.  Peace През деня и ние често нямаме изграден режим. Понякога (особено напоследък) иска през 2 часа, понякога през 3,5 - 4. Кенгура има и за новородени, ама и аз някак си все още се въздържам. Кога 'става време' за кенгуру според теб?  newsm78

АСИ
: ааа и ние сме така. Понякога голяяямо борене пада с цицата. И аз не знам какви са тези нерви докато ядад  Laughing но мисля, че е нормално.  Hug

За запека ми казаха, че НЕ Е нормално да не ака 5 дни Sad Трябвало минимум през ден... Изписа ни ЛАКТОЗА МИП - някой ползвал ли го е?? newsm78 Ама забравих да питам най-важното - колко време да й го давам... и каза да пия много течности! И вярно като се замисля напоследък почти не пия течности та може и за това да е..  Embarassed А за мен каза някакъв чай БЛЕВИТ ЕЛ - някой пил ли го е?? Бил труден за намиране...  Thinking

Италианче: ти пробвала ли си това с триците? Някои пък казват овесени ядки. Това е различно нали? Аз не ям много такива и не ги разбирам...  newsm78

Ох ние вчера с мъжо така хубаво се разходихме в Борисовата градина, че направо нямам думи, определено имахме нужда от такъв ден!! Беше страхотно - тримата с Анди - като истинско семейство  Heart Eyes Мислим и днес след пазара да идем до там, дано не се смарангяса времето!

ПС: днес за пръв път чистихме с прахосмукачката в стаята, където беше и Анди и този метод с белите шумове наистина помагал  Grinning Детето направо отраз заспа! А мъжо вика 'представяш ли си как до скоро са им пазаили тишина на бебетата от такива уреди, а то всъщност им действал така добре шумът'  Joy Но пък специално за прахосмукачката май не е добра идея да се чисти докато бебето е там,че пък се вдига прах?!  #Crazy

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 14:00 от yana-sladurana

Общи условия

Активация на акаунт