Августовски бебета - тема № 3

• 27 898
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Силви, ако гърдичките са чисти, няма място за притеснение Hug.Изсмукваш, промиваш и чакаш да мине.Нали знаеш, че хрема с лекарства минава за 7 дена, а без лекарства - за една седмица Hug.
Ние си изкарахме една сериозна хрема от вирус и не съм слагала нищо, освен спрей за промиване и Виброцил.Но виброцилът е повече за запушен нос .Има един спрей, който пак е морска вода, но е по-концентриран.Казва се Куикс.Педи ми каза да го ползвам само при хрема, а през останалото време-Стеримар.
Обикновено след хремата започват да кашлят, за да се изчистят от секретите, които са се стичали назад.Тогава вече е добре да я види пак лекар дали са чисти гърдичките .Пиша ти го, защото кашлицата звучи направо зловещо и аз много се изплаших.Но още като звъннах на педи по тел и ме успокои.После я прегледа, естествено.
Успех и бързо оздравяване.
За ортопед, аз не успях да мина по ЗК, защото УЗ уж не се покривал, та си платих прегледа.

# 601
ssiillvvyy, и Ники издава странни звуци с нослето когато яде или диша по-учестено, но педи каза, че не е проблем. За кърмата, защо не опиташ с лактогонния чай. При мен доста си увеличи Peace

Пия чай, боза, кисело мляко, ям леща, жито, ядки и т.н и т.н - абе само дето на челна стойка не съм застанала! Laughing Незнам кое точно действа, но имаше промяна - сега последните 20 мл са ми най-трудни! Ама спирам вече да мрънкам за това мое кърмене, че сигурно ви надух главата! Laughing

Шайн - благодаря, че ме предупреди за кашлянето - сигурно щях да изпадна в паника! Ако се появи ще я водя на лекар все пак!

# 602
Добро утро мами!
Хайде сега дайте съвет, ако излизате днес, как ще се обличате? Имам предвид бебетата,нали ме разбрахте..Мисля, че студ не студ, като пече слънце ще поизлезнем..приятен ден Hug

# 603
Ивуша, и аз мисля да изкараме поне един сън навън Hug.
За сега планирам боди с дълъг ръкав, чорапогащник, средно дебел панталон( с памучна подплата), памучна блузка и дебело яке.
И вече минавам на дебело одеало за количката.И шапка Peace.
Много се изкушавам да я увия в порт- бебето, но тогава няма да мога да сложа предпазните колани на количката, затова само ще я завия отгоре.
Май пак ще я сваря newsm78?
Я се включвайте, моля, че да сверим часовниците Hug.
Едни приятели с мартенско бебе, в началото го извеждаха с термометър в количката hahaha.Ще взема и аз да монтирам един вътре Joy.

# 604
  • На плажа
Магаре,страхотни дрешки си купила,жалко ,че няма да можете да ги носите.Колко ти излезе доставкатана тази поръчка?
Янче,и аз само вися в темата на ларедут,но нищо не хващам на френски,затова пробвах с гугъл-преводача и стана.http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=bg … p;history_state0=,заповядай  Hug

# 605
  • Варна
Шайн и аз мисля така да я обличам но вместо боди с дълъг ръкав боди с къс. А иначе чакам да ми пристигне едно чувалче за количка и мисля в него да я слагам.

# 606
Шайн,благодаря за съвета. Да те питам, имам едно като чувал с ръце,ръкавички и шапка..дали е подходящо за сега..Навън е 8 градуса а аз съм зиморничева и все ми е студено..\казват както майката плюс един като за бебето..ба, то ще оври милото ако съдя по себе си
До скоро..уж позаспа, но ще е за 5 минути..то е ясно..отивам да си хвърля един душ..вашите такива мрънкащи и неспокойни ли са?

# 607
  • Sofia
Силви, ние ходихме на ортопед в медицински център "Детско здраве" при д-р Алексиев. Ходихме с направление, но то наистина не покрива ехографа и си доплатихме 15лв. Иначе без направление прегледа ще ти излезе доста по-скъп.
Янче, аз също много често си поръчвам от Ла редут, има какво да се избере. Особено като пуснат големите намаления, можеш доста хубави неща да си вземеш за нищо пари.
Шайни, аз също вече съм си сложила дебелия юрган, защото и аз съм много зиморничава, но като излизаме навън внимавам с какво ще я облека, да не е прекалено натруфена милата.
На мене също много ми се излиза днес с беба, но не ви ли притеснява този вятър. Мене от студа не ме е страх, но вятъра ме плаши. А всъщност ако й сложа дъждобрана, то няма да й духа предполагам ...  newsm78
За снимките пред имената, казвайте кой ще го направи и къде да пращаме снимките. Аз незнам как се прави, иначе бих се заела със заниманието. Идеята е много оригинална и сладка!  Grinning
За мъжете - аз от моя мъж изобщо не мога да се оплача. Не ми трябват нито баби, нито дядовци, никакви други помощници. Той милия всичко прави, аз само с детето си се занимавам, че даже и там постоянно се включва. Златен ми е мъжа, мога само да го хваля  Laughing
Момичета, аз да ви попитам вие правите ли масажи на бебетата? И какви по-точно, по-колко време ви отнема един масаж. Аз отскоро започнах да й правя на Софи, но все ми се струва че малко й правя, а тя много не обича, като започнем с масажите бързо започва да мрънка и това ме притеснява, и аз доста съкращавам процедурата.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 11:24 от Hariela

# 608
Янче за Ла Редут - на френски е и ползвам Гугъл транслейт. Доставят ти го до където кажеш, саме че не до врата ам в пощата до поискване като колет. То като се регистрираш пишеш адреса и така.

За космонафтите - и аз имам един със силиконова вата ама ми се струва рано, т.е. то е достатъчно студено ама наистина ако от сега й сложа космонафт зимата какво ще й обличам? Може би чувалчето е по-разумното за сега.

За хремата - и ние сме така, бях ви писала, капки за нос и сироп, зщото кашля от секрета. Задната хрем била характерна за бебетата е ако не се оправи с Виброцил за 5 дни токава изследвата за стафилококи. Ние сме с тази гадория 2-3 седмици докато се сетят какво д направят. Защото гърлото и гърдите са ок ама хрема имиа, т се бях побъркала. Като я чуя как кашля и киха и едвам диша направо ми се къса сърцето. Гадното е че хремата е отзад и не мога с никакъв аспиратор да я изтегля, само я мъча ама нъц.

Момиета как понасят вашите бебоци шапкита - ние само ревем като й сложа такава. Направо незнам зимата как ще я извеждам.

Хариела и ние в началото мрънкахме на масажа, ама като че ли свикна. То и не отнема много време 5-7 мшнути.

Шайн можеш лида ми кажеш Порт бебе от къде мога да купя - ама дебело като юрганче, защото ти май повече обикаляш по детските магазини.

И още нещо мамите от Пловдив, някой беше споменал за магазин дето хранат и памперсите са по-евтини, моля за координати - в Смирненски ли беше или в Изгрев. Мерси предварително.

Аз да се оплача, че ние не можем да излезем, цащото асансьора не работи. Количката я свалях и качвах на ръце с бебеа - ама 4 етажа си е бая предизвикателство. Та сега количката е в колата, ама моя мъж нали е умен заради бурята прибра колата в гаража, а той е далеч. И познайте сега мама и Мелиса си стоят в къщи, защото няма как да излязт  smile3515 smile3515 smile3515 това е ега ти наказанието.

# 609
Хари, дъждобран задължително ще сложа. но няма да го закопчавам толкова плътно.При нас е 15*.Сега погледнах термометъра Laughing.Още от вкъщи ще я опаковам в количката и ще си е на закътанко.
Диди, порт бебето го имам от сестра ми, но същите ги гледах и във ВисВиталис.Като много дебело зимно одеало са, но бяха доста скъпи- някъде над 50 лв.
За Памперс- турски тройка, 80 бр за 22,50.Магазинчетата се намират в Смирненски, ул"Лерин", срещу детската градина и яслата под едни нови кооперации.Два магазина са един до друг.

# 610
Магаре, Тина, Диди, Трейси  Hug  bouquet
Аз разбрах, че ти достабят в пощата ако колетът е до 2 кг, иначе се ходело на летищет в митницата...  Shocked А то за 2кг колко нещица можеш да вземеш?? Струва ми се не много... ако не се ориентирам по тези теми за Ларедут ще гледам и гугълския транслейтър  Simple Smile А кога са тези намаления??????  newsm78 Сега като им влизам в сайта пак нещо пише минус 40% но не разбрах дали на всичко или само на дрехите за възрастни   bouquet

Аси–77
: ама как ти съчувствам за акането... и ние сме така вече месец, а сме само на кърма!! Аз вече КАКВО ЛИ НЕ ПРОБВАХ!!!!!!!!! Дори бабините девитини с дръжка от здравец (което подейства между другото)! Ама искам да си ака вече самааааааааааааа  и да не я тъпча с какво ли не и да й завирам какво ли не в задникааааа newsm45 smile3511 smile3514

Момичета аз пак да си кажа като стара свекърва да внимавате с вятъра. Не случайно и лекари и книги и статии навсякъде съветват на вятър, дъжд, сняг и мъгла никакво извеждане  Naughty Някой беше писал, че на бебето в зимния кош му било завет - да, ама ако така силен и хаотичен вятъра като вчера в София едно дугване в нослето им трябва, че да настинат. Колкото и да ни се иска да ги изкарваме всеки ден бъдете реалисти за тези мъничета без никакъв имунитет!  Sad И аз само чакам да поспре вятърът и да я изкарам. Иначе студът не вреди като са добре облечени. Аз мисля да я слагам вече не в космонавт (че като е минус 5 не знам какво ще прави ако от сега ги обличаме в дебелите космотавти - поне моят е много дебел) а в човалче за спане и отгоре завита.

Хайде дано успеем да се поразходим днес... Хубав ви ден  Hug

ПС: днес в София вали сняг  Joy hahaha Луда работа е това време, онзи ден се пекохме на слънце в парка!!!

# 611
Здравейте и от мен Hug
И аз мисля днес да изведа малката, че да подиша малко свеж въздух иначе вчера цял ден бяхме в къщи и тя спа почти през целия ден, по принцип доста будува през деня и си виках каква ли нощ ще ни чака като спа толкова много ама си спа детето. Мисля да я облека с боди дълъг ръкав,блузка и плетена жилетка, а надолу с ватирани ританки и терлички и в чувалчето на количката и отгоре едно одеалце, а и шапка разбира се.
Силви и ние ходихме при Алексиев на преглед без направление и платихме 40 лв. но мисля че си заслужава защото доста обстойно я гледа, обяснява-изобщо съм доволна Peace
Имам питане за чая с копър и анасон на Хип- в момента давам инфакол, но мисля, че коликите намаляха и реших да спирам инфакола и да преминем към чая та понеже моята беба не иска да пие чай искам аз да го пия и така чрез мен да видим дали ще има ефект. Помня че някой мами така процедираха и бяха доволни, но не се сещам кои точно. Въпроса ми е колко мл. чай трябва да пия аз, ча да има резултат newsm78
Чао засега и приятен ден

# 612
  • София
Сладурки направих ново албумче, където да качите по една снимка за колажа. Албумът се казва Колаж_август_2009.

Ето това му е корицата - малко набързо я направих де:

Ако някоя от вас не знае как да си качи и опише снимките, ще помагам Wink

Иначе и ние от вчера сме много неспокойни и от  много време насам изкарахме безсънна нощ с татито. Явно времето и липсата на разходка му действат зле на бебчо. А и нослето му прихърква, та сутринта и аз капах физиологичен разтвор и дърпах с аспиратора - голям рев падна.

Малко ме е страх да го изведа в тоя студ, ама ако стане много ревлив май ще го завивам и ще ходим.

За ортопеда - ние в Ортомед на Горна Баня (то е до голямата клиника) ходихме и понеже беше началото на месеца все още имаше направления за ехограф и не сме плащали нищо. Паднахме се при Тодоров и съм доволна.

# 613
Всичките говорите за д-р Михаил Алексиев в център "Детско здраве", така ли!?

# 614
  • София
Аз се чудих, чудих за разходката днес, но не се престраших-  много е студено, а и при нас много духа и реших да не си правя експерименти. Обаче го изведох за половин час на терасата, да подиша чист въздух и да погледа дървета, пък и лека-полека да свиква нас студ.
silvi.d , ние също не спахме много тази нощ. Тъкмо го нахвалих как спи непробудно до сутринта и от снощи през три часа се буди с ужасен рев, дере се, чак се захласва. Първо се притесних ужасно, защото това не е нещо, което по принцип прави, но после се оказа,че просто е много гладен. Чак се чудя как така изведнъж добави две яденета в повече, а си изпива обичайното количество мляко newsm78
ssiillvvyy, ние водихме Александър при доктор Драганов във Военна болница. Чух,че не приемал по здравна каса, но не съм сигурна. Аз съм очарована от него- много неща обяснява, дава съвети за това кое, как и кога да се прави- кога е нормално да лази, проходи и т.н. Много е готин Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт