Августовски бебета - тема № 3

• 27 877
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Янче - забравих да ти кажа, че и моя може на батерии или да се зарежда на ток, има лампичка и 5 мелодии, всичко може да се контролира от "майката", ама беше на цената на обикновенния Авент без тия екстри и затова го взех инъче е 90 паунда и нямаше да ги дам де.

# 721
Спешен въпрос към пазаруващите от Продавалника: как е нормално да се процедира със заплащането: първо ми пращат стоката и тогава превеждам парите или обратното??  newsm78

# 722
Здравейте мами и бебчета  Hug,
Калина, Шайн, честити ви три месеца на дечицата  baloni
Desi_Stz, аз в момента пия антибиотик, заради мастит  cry , но не съм спирала да кърмя по препоръка на педито и съвети от специалисти в кърмаческия форум. Обяснението беше, че в кърмата се отделя много малко количество, а ако детето беше болно щеше да приема АБ в много по-големи количества. Има вероятност обаче от гъбички и подсечено дупе и следя по-стриктно за симптоми.
И ние не връзваме столчето както трябва, но ще последвам съвета на Джема и ще сме по-сериозни в обезопасяването. Ама то по нашите пътища идиоти всякакви  #Cussing out

Ох, хремата на малката много ме измъчва - и то да беше хрема, ами само едно хъркане, смъркане, и само от време на време секрет и то след Стеримар и тормоз от моя страна. Милата, вече знае какво ще и правя и започва едно въртене на главата и плач. Имало някакъв друг физиологичен разтвор, пак с впръскване, но на принципа на Олинт-а и било по-поносимо. Някой ползва ли го? Една мама ми каза името, но не мога да се сетя как беше  newsm78
И се чудя дали няма да влоша положението като я изкарам на студения въздух  newsm78? Вие как мислите?

# 723
Янче, моят бебефон е на Фишър прайс и съм супер доволна! Бяха ми подарили на Бертони, но нещо неработише както трябва. Може би , защото сме в тухлен апартамент ли не знам?

# 724
  • София
ralence за студения въздух и хремата при децата знам, че няма проблем - даже по-лесно дишат (това е заради свиването на кръвоносните съдове от студеното)

Мили мами не си правете експерименти със столчетата. Не случайно хората са им направили колани и пишат инструкции за ползване. Закрепването с коланите на колата по принцип на повечето е възможно и за задна, и за предна седалка (ако е на предна, трябва да е изключена въздушната възглавница, защото ако се отвори и бебо е там директно го убива).
Ние си купихме изофикс база за столчето, че много време отнема връзването с коланите на колата, а сега е само щрак и смъкваш дръжката. Мъжът ми е много луд на тема сигурност и преди да купим количката изрови сайтовете за краш тестове и кое колко звезди има.
Аз като малка съм преживяла катастрофа и още помня летенето към предното стъкло, но тогава не е имало столчета за децата.
Ако някоя се интересува какво става при катастрофа и то само с около 50 км в час ето тук има клипче с тест на детски столчета - много е интересно: http://www.youtube.com/watch?v=mEXdCvz-nMs

gemma наистина е прекрасно, че не сте били с бебо вътре. Надявам се и съпругът ти е добре  Hug

yana-sladurana за продавалника е май както се разберете, но ако е по пощата май имаше нещо, че не ти го дават докато не пратиш парите - наложен платеж се казва.

# 725
За кърменето и антибиотиците много зависи от това какъв антибиотик се приема и трябва задължителна консултация с лекар. Аз в болницата бях на антибиотик и хранеха Анди с АМ, не ми даваха да я кърмя 24 часа след като спрях антибиотика.

# 726
Янче, моят бебефон е на Фишър прайс и съм супер доволна! Бяха ми подарили на Бертони, но нещо неработише както трябва. Може би , защото сме в тухлен апартамент ли не знам?

Олеее ами ние сме в къща (тухлена) на 2 етажа+двор! Май по-добре да дам малко повече пари, но да работи между етажите...  Колко струват на Фишър прайс?

# 727
  • На плажа
Лидия,ако видимо не го боли при процедурата,не виждам проблем да го правиш,нищо,че се зачервява,естествено,полекичка и внимателно се подръпва кожичката,колкото да се отвори дупчицата,не се слагат никакви мазила,пробвай под чешмата,щом в коритото слагаш препарати.Имам и такива приятелки,които нищо не правят.При някой няма проблем,при други се е наложило да ходят на лекар,защото е залепнало.Затова подръпвай чат пат  Mr. Green
Яна,в продавалника,за нови потребители се предпочита парите предварително,но както се разберете с продавалката.Продавалника зарежда най-бързо рано сутринта,към 7-8 часа.Въобще не се чака. Peace
Има и много други сайтове,но трябва да се поровя.
Джема,добре,че не сте били в колата,дано да не се повтаря.
http://www.pakostnik.com/bg/promotions.php
http://www.family-bg.com/
http://shop.danet.bg/
Това на първо четене.

# 728
  • София
Шайн, Калина -ЧЕСТИТА ВИ МЕСЕЧИНКА... Да продължавате да растете и да хубавеете!!! bouquet  bouquet  bouquet
Джема, и на мен ми даде урок, аз пък направо с коша за новородено я слагам отзад все още, всеки път треперя и се оглеждам 3 пъти по-внимателно като карам, ама никой не е застрахован и явно ще трябва да вадя столчето за кола...  Confused
За кърменето и антибиотик, мисля че повечето антибиотици се чистят за 24 часа, но аз не бих рискувала да кърмя и да пия антибиотик... С тези лекарства шега не бива.
ralence - и моята маймунка само като усети, че стеримара приближава до нослето й и надава луд рев, ама няма начин... Аз от него съм доволна, ползвала съм го и за себе си и затова смятам, че наистина помага. Има и други разтвори, но нямам наблюдения.

# 729
  • Варна
Джема добре че не сте били вътре. Надявам се мъжът ти да е ок. Аз като излизаме извън Варна винаги я слагам в столчето за кола, но когато караме тук е в коша за новородено, но повече няма да я возим така.

Яна аз имам на Фишър прайс и струва 80 лева. Наистина много го хвалят, но при нас дава смущения, може би защото комшиите отгоре са със такъв а той улавя всякакви честоти, даже понякога чувам тяхното бебе и как майка му му говори ooooh!, но вие като сте в къща предполагам че няма да има проблем.

Шайн честита месечинка  smile3525

# 730
За столчетата за кола, аз я вързвам почти винаги с коланите, но ще се поправя и ще е ВСЕКИ път.
Един въпрос като излизате сами с бебетата и колата слагате ли ги на предната седалка. Аз накарах мъжо да изключи предния еърбаг ама пак ме е шубе. Дайте съвет къде да я слагам - отпред или отзад, защото често излизаме само двете к с колата и ми е притеснено нещо.

За нослето - и ние като видим само капките или спрея и неможеш и мислите да си чуеш даже. Такъв рев наддава, че съседите се плашат чак. Joy Joy Joy

Кой писа че е взел Изофикс ? Аз имам на колата на задните седалки, ама нещо не ми е ясно какво столче трябва да е за да стане.

# 731
Шайн, честит ви "рожден ден"   bouquet
Диди, на моето столче пише, че не може на седалка с еърбег и аз изключих предния. Най-често като сме двете там я возя, иначе отзад в средата(ама много трудно се закопчава колана), така ми е по-удобно, за да не се чудя как да паркирам пред учил;и ще да слезе баткото, например.
за вигантола, първо и давах по 2 капки, после на първия преглед в детската клиника по неврология ми казаха, че фонтанелата и се затваря прекалено бързо и го намалиха на една капка. Вчера (на втория) ПРЕГЛЕД ми невроложката каза да се посъветвам с педиатърката за да и го давам през ден. Ния е мургава ( ooooh! беше най-черното бебе в болницата) , а и по цял ден е на двора.... може би сега като не е на слънце постоянно ще ни сложат пак на по 1 капка дневно.

# 732
Как сте мацки, докато ви изчета минаха 2 дена, много пишете.
Ние като ходим за кухнятата, каката е зад шофьора, а Митко го слагам до мен, че ми е по-лесно, но винаги връзвам. Много съм против това да не се връзват и т.н. И какъв е смисъла от това кошче, като сложите куп неща, за да изравните и никакви колани? ТО си е като да сложите бебето на седалката с едно одеало отгоре. Винаги правя забележки на такива мами, ама повечето не чуват. А като се случи нещо, леле мале, що така. Ами то те са си виновни, не някой друг. Едно време не е имало столчета, ама то толкова и коли имаше, да не говорим, че скоростите бяха доста по-ниски, и не караше всеки с пачка в джоба си, и взел книжка вчера без да се е качвал на кола (да не говорим, че карат и малолетни). Вие може да сте мн внимателни, ама другите не ви пазят. И преди мисля съм казвала, как моя мъж както си чакаше на светофар един го отнесе отзад. Добре, че не бяхме вътре. А все се карахме за тия колани, щото каката не искаше да седи в столчето като по малка. Но аз казах реве, не реве - вързана в стола. По-добре тя да пореве малко, отколкото после ние  Naughty Хира, МИСЛЕТЕ като качвате децата в колите!

Айде, стига съм поучавала. Иначе за гримирането - аз се гримирам общо около 5 пъти годишно по принцип  Joy Та сега не ми пречи. И лак не обичам да слагам. Косата ми още не е започнала да пада, ама и този момент ще дойде. За дискотеката - вече 3г се каня, че или съм бременна или кърмя  hahaha Та...цигари не искам да пуша, ама ми иде да се напия 1 път (после сигурно ще си бия главата, ама...), но кога ще стане това  Rolling Eyes Та, аз съм за дискотеката Simple Smile

Пишката и аз леко подръпвам, вече се вижда главичката, но още не се е забелила. И доки каза да подръпвам по време на баня, но аз го правя след баня, че ми е по-удобно.

Митко за 2-рия месец е качил 710гр и 2см, т.е. вече е 5320гр и 57см. Добре си върви детето, няма да е дундьо както си мислех Simple Smile И вигантола ни увеличиха на 2 капки. Вечер спи по 6ч., по някога и повече. Прави пауза и по 4ч, но според зависи. Вечер пък яде по на често, особенно, ако аз не съм яла, или съм яла мн малко, както обикновенно.

А за температурите - в детската дето спим е около 17-18, като го къпя пускам духалката, ама не става повече от 21 (къпем в банята, в стаята само масажа и гимнастиката). Смятам, че е нормално. Спим на 17-18, което е идеална темп за спане. Опаковам го хубаво в оделаце, в портбебе, отгоре олекотена и тази вечер метнах и едно по-дебело одеалце, и беше топъл.
Толкова от нас Simple Smile

# 733
За столчетата за кола, аз я вързвам почти винаги с коланите, но ще се поправя и ще е ВСЕКИ път.
Един въпрос като излизате сами с бебетата и колата слагате ли ги на предната седалка. Аз накарах мъжо да изключи предния еърбаг ама пак ме е шубе. Дайте съвет къде да я слагам - отпред или отзад, защото често излизаме само двете к с колата и ми е притеснено нещо.

Мила, по закон бебето трябва да се вози САМО на задната седалка, независимо на теб как ти е удобно. Аз я возя само отзад. Еми сега ако се разреве какво да направим. Както е писала Цвети по-добре тогава малко да пореват, отколкото ние после!  Peace

# 734
Янче, не го знаех това за задната седалка. Мисля, че няма проблем да е на предната, ако е изкл аербега и са сложени всички колани.

А гледахте ли новините? Една мама на метро (в чужбина) с бебето с количка. Пуска количката и тя с/у релсите, докато се усети и хуква, ама пада - тя на плочките, а бебето на релсите, като количката се обръща на горе с колелата. Оказва се, че на бебето му няма нищо, само една синина на главата, но това благодарение, че количката се е обърнала, а бебето е било вързано за нея. Направо докато са го извадили (щото влака спира точно в/у нея на перона), представям си какво е било на майката. Дано не се случва на никой такова нещо. Виждате колко е важна безопасността и очите на 4!

Общи условия

Активация на акаунт