Какво да сложим при боба, за да го спасим от бръмбарчета?

• 32 221
  • 44
  •   1
Отговори
Здравейте,
при боба (домашно производство), който съхранявам вкъщи се появиха буболечки (гъргарици им се казват по моя роден край).
Какво бих могла да направя сега, след като го изчистя от тях- слага ли се нещо в съда, за да го предпазя от повторно "нападение"?

# 1
Сложи боба в тава и сложи за кратко в загрята фурна.
После намери дървесна пепел(от огнището) и разбъркай с нея боба
Съхранявай на хладно място в платнена торба.

# 2
Чувала съм от продаващи боб, че се слага във фризер за определено време/не съм сигурна за времето - нещо като една нощ/ и след това няма проблем със съхранението му.

# 3
  • ВАРНА морето сините вълни
да точно така държи се във фризера може няколко дни после вадиш и в съд с капак и нямаш повече проблеми-аз така го правя и после цяла зима си го държа в килера Laughing

# 4
Благодаря ви, момичета.  Hug
Поетапно ще направя това с фризера, че не ми се изхвърля.  Naughty

# 5
Свекърва ми,а и аз слагаме джоджен и гъгрицата/така те го наричат/ не го напада.

# 6
Фасула винаги въхранявам в хладилника и д осега не е хващал буболечки Peace

# 7
аз си държа варивата както са си пакетирани в хладилника от няколко години и съм супердоволна.

# 8
  • София
аз си го съхранявам във фризера,
но можеш да го замразиш за 24 часа, след това го вадиш и го разстилаш на вестник или хартия за още 24 часа и си го прибираш, понеже ако остане в найлона се задушава и мухлясва

може и в хладилника - щом е на студено буби не го лазят  Peace  bouquet

# 9
 smile3511 smile3511 smile3511

А аз какво да направя за моите гъгрици, които са плъзнали из цялата къща и снасят яйца и пълзят червеи и ще откача вечееееее  smile3514

Накратко - появиха се същите гъгрици от един черен ориз, който бях оставила отворен с пликчето, защипан с щипка само. Разлетяха се пеперудки, мислех, че са молци. Но таванът на кухнята се покри с розови червеи, направо ужас. Пръскахме, трепахме, прерових килера и открих откъде идват. Всичко хвърлих, почистих, прибрах в кутии. Но се скатават част от тях някъде и пак има, тук-там пеперуда, ей ги червеите от вчера пак са на тавана. Това е трета люпилня и продължава вече 7-ми месец. Отчайвам се и не знам какво да направя  Cry

(някой да иска да ми дойде на гости да му сготвя нещо?  Mr. Green)

# 10
Чувала съм от продаващи боб, че се слага във фризер за определено време/не съм сигурна за времето - нещо като една нощ/ и след това няма проблем със съхранението му.
thumbsup Изпитана рецепта с годините от мен!

# 11
  • ВАРНА морето сините вълни
Блонди -опита ли с райд  да напръскаш той е доста силен -аз съм доволна от него-що се отнася за готвенето ти май вкусно готвиш -та едни гадинки ли ще ни откажат от гости Mr. Green

# 12
  • София
Ах, Suzana гледа тооолкова мъдро!

Горе споменатия метод с джоджена ми харесва повече, защото нямам много място в хладилника.

# 13
smile3511 smile3511 smile3511

А аз какво да направя за моите гъгрици, които са плъзнали из цялата къща и снасят яйца и пълзят червеи и ще откача вечееееее  smile3514
Леле, Блонди, и ние така няколко месеца се чудехме къде се скатава тази напаст...Няколко пъти вече вадим всичко, затваряме в херметически буркани...Налепили сме по шкафовете от онези "Райд" за храна, та оттогава май нашествието е спряно...

# 14
(някой да иска да ми дойде на гости да му сготвя нещо?  Mr. Green)
Аз съм втори желаещ за гости  smile3534 smile3533 smile3508

И хич не ми пука,че лазело нещо по тавана у вас  hahaha hahaha Най-много да спретнем една бригадка и да те отървем от домашните " любимци"

Общи условия

Активация на акаунт