СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 795

... Не разбирам как сте се съгласили да застанете под подобен нескопосан текст, който открито агитира хората да гласуват "ЗА", а другите обвинява индиректно в жестокост...

Никой не е съгласувал текста с нас, за съжаление не са и длъжни. Подкрепихме предложението този въпрос да се реши след "проучване сред родителите". Не сме и информирани, че това проучване ще се прави сред определен кръг родители.

Искам също да напомня, че именно преди последната работна група Ели /Хриса/ постави тук въпроса за конкретни сигнали за нарушения. Никой не застана с името си зад нещо подобно, а иначе темата е пълна с такива, повечето от които звучат достоверно по мое лично мнение. За съжаление не сме в състояние да "извадим есенцията" от обемните теми "СТРАСТИ..." и ние да търсим личен контакт с хората. Просто няма време. Както предполагам знаете в СНБМ работим на съвсем доброволни начала и повечето от нас са работещи жени с малки деца.
Зная, че не е лесно. Зная, че от страни е още по-лесно да се критикува и ми се ще и аз да можех да кажа "Нека се включа", но не мога, освен ако не искате на заседанията да идвам с двете си деца.

Струва ми се, че общинарите нерядко се опитват да ви използват, а това много ме ядосва. От една страна винаги, когато има непопулярни съобщения и решения излизат от името на "работната група", а от друга се оказва, че вие там или нямате влияние, или решенията се взимат без ваше знание.

И за нарушенията. Аз също знам, но те все са от рода на нея й казали, а тя на мен. Пък и според мен някои от нарушенията са си със знанието на общината. Като това, че в ДГ, където аз кандидатствам бяха обявени 7 места + 8 от миналата година. Директорката пък е казала, че местата за яслената група са 25. Е, 7+8 не прави 25. Ясно е за какво са запазени останалите места.

# 796
Чудя се 179 ЦДГ в Илинден толкова неатрактивна ли е, че за обявените 25 места има опашка от 28 деца, при това нито едно с 8 точки....

Ами места и отказани записвания има още от първото класиране, така че явно е неатрактивна...

Ели (Хриса), таблицата е в секция "Инвестиции и строителства" на сайта на общината.

# 797
  • СОФИЯ

... Не разбирам как сте се съгласили да застанете под подобен нескопосан текст, който открито агитира хората да гласуват "ЗА", а другите обвинява индиректно в жестокост...

Никой не е съгласувал текста с нас, за съжаление не са и длъжни. Подкрепихме предложението този въпрос да се реши след "проучване сред родителите". Не сме и информирани, че това проучване ще се прави сред определен кръг родители.

Искам също да напомня, че именно преди последната работна група Ели /Хриса/ постави тук въпроса за конкретни сигнали за нарушения. Никой не застана с името си зад нещо подобно, а иначе темата е пълна с такива, повечето от които звучат достоверно по мое лично мнение. За съжаление не сме в състояние да "извадим есенцията" от обемните теми "СТРАСТИ..." и ние да търсим личен контакт с хората. Просто няма време. Както предполагам знаете в СНБМ работим на съвсем доброволни начала и повечето от нас са работещи жени с малки деца.
Зная, че не е лесно. Зная, че от страни е още по-лесно да се критикува и ми се ще и аз да можех да кажа "Нека се включа", но не мога, освен ако не искате на заседанията да идвам с двете си деца.

Струва ми се, че общинарите нерядко се опитват да ви използват, а това много ме ядосва. От една страна винаги, когато има непопулярни съобщения и решения излизат от името на "работната група", а от друга се оказва, че вие там или нямате влияние, или решенията се взимат без ваше знание.
И за нарушенията. Аз също знам, но те все са от рода на нея й казали, а тя на мен. Пък и според мен някои от нарушенията са си със знанието на общината. Като това, че в ДГ, където аз кандидатствам бяха обявени 7 места + 8 от миналата година. Директорката пък е казала, че местата за яслената група са 25. Е, 7+8 не прави 25. Ясно е за какво са запазени останалите места.

А на мен не ми се струва, а съм убедена, че изключително много ни подценяваш, няма смисъл да убеждавам когото и да било де  Grinning Нямам идея какъв смисъл влагаш в термина "влияние".  НПОтата са коректив /не харесвам тази дума/ на съответните държавни и общински структури на местно и централно ниво - не са част от тях Wink. Присъствала съм на две работни групи и с ръка на сърцето мога да кажа, че предложеното е взето предвид. Съвсем др е въпросът дали с нас се обсъждат и 50% от въпросите, търсещи решение. Няма как да бъде вменено подобно задължение.

Не всичките ни членове имат възможност да ходят по срещи. Ако човек иска намира начин да бъде полезен. Всеки би могъл да се включи в някоя от инициативите на СНБМ и да помогне без да става от ПСто. Въпрос на желание  Peace

# 798
Здравейте,моля вижте това и ми кажете, защото не мога да разбера,това класиране за кой набор е?
Новини и съобщения:
▪ 31.10.09 Увеличение на свободни места за следващото класиране на 7.11.2009 г.

7.11.2009 класиране на нов набор ли ще има?

# 799
  • София
Видяли ли сте тази таблица от Савина в сайта на Общината:

http://sofia.bg/pressecentre/images/Sdrujenie%20na%20maikite-tab … ca_sait%20(1).xls

Това е някакъв опоскан вариант на моята таблица. Имам спомен че исках и РЗП и бюджет, но трябва да си намеря моята и тогава ще съскам.

И колко време беше необходимо, за да предоставят тази "цялостна" информация  Twisted Evil?

Ни нам - от юни месец някъде. Мисля че тогава я пусках на Минчева или Фандъкова.

Май и нормален човек трудно би се ориентирал на сайта на СО къде точно са я скрили. Добре че гледат повече очи. Но ми е чудно дали РЗП-то и бюджета за всяка градина се определят като класифицирана информация та не са я дали. Май имаше и още нещо, но трябва да си намеря таблицата първо.

Бланк, ако можеш пусни ми я по мейла!

... И защо в "ремонти и нови места" седи графикът за работа през лятото на градините, вместо тъкмо тази информация?.. (В исодг-то, де).

# 800
  • София
Чудя се 179 ЦДГ в Илинден толкова неатрактивна ли е, че за обявените 25 места има опашка от 28 деца, при това нито едно с 8 точки....

Открита е нова група вероятно. Хората не са се ориентирали. 25 места накуп са много за "текущо" освобождаване на местещи се деца. Виж в околните градини (други в Илинден) - чакат с 10+ за същия (2006) набор...

# 801
  • София
Здравейте,моля вижте това и ми кажете, защото не мога да разбера,това класиране за кой набор е?
Новини и съобщения:

Всяка седмица има класиране,всеки път го пишат това.
Класиранията са за всички набори(2003-2008).

# 802
# 803
  • София
А останалите с по8.1 и  8.0 точки с кое желание са,ако не с първо?  newsm78
Първите 3 деца са с по 8.2 точки.
Само последните 3 деца с 7.0;6.1 и 5 точки...  Tired

# 804
  • София

Ами... аз знам за съвсем конкретни - "от първа ръка". И няма да ги цитирам поименно, понеже хората са ми колеги, в пълен шах - като мен - и... ами, нарушенията са поради неграмотността на директорите на ДЗ, които не са чели правилата. Е, няма да направя същото нарушение - засега - но няма и да се оплача. Не са ощетили конкретно мен. Който е бил ощетен... да се интересува.  Crossing Arms. Да подава оплаквания. Пък кон знае - може някой ден и на мен да ми прикипи достатъчно, за да направя същата "шашма"?..

Впрочем, не знам коя градина посещава дЕТЕто, което влезе по този начин. Трябва да попитам - специално... за какво? За да попреча на момиченце, което тъкмо се е адаптирало - за няколко седмици, предполагам, че става - ами... няма.
Но пък детенцето, което е на 1во място на опашката на 16 ОДЗ 'Приказен свят ', Студентски няма 8.2, а 8.1 точки. По същия начин. И по същия начин когато се класира вероятно директорите няма да са наясно -- или просто ще затворят очи.

# 805
  • София

Уф.
За 25 места чакат 23 деца - не знам къде ми е изчезнала 2-йата...  Blush съжалявам - ама пак са по- малко. В Триадица, примерно, за 0 места с 1во желание чакаха ~ 200. В Младост и Люлин бяха "само" ~ 150.
Но иначе са "ни" открили чисто нова градина, решили са ни проблемите хората...  Outta Joint

# 806
Новини и съобщения:

Благодаря Ева,значи съм изпуснала момента така ли?
Моето момче е 2007 г. Но ние не искаме ясла а детска градина за септември 2010г.Не е ли рано?

# 807
  • София
Новини и съобщения:

Това е линк към разбивката; цъкни на него и ще видиш за кой набор къде какви увеличения има.

# 808
  • София
Новини и съобщения:

Благодаря Ева,значи съм изпуснала момента така ли?
Моето момче е 2007 г. Но ние не искаме ясла а детска градина за септември 2010г.Не е ли рано?

2007 сега кандидатстват за 2ра яслена група.

# 809
  • София
Уф.
За 25 места чакат 23 деца - не знам къде ми е изчезнала 2-йата...  Blush съжалявам - ама пак са по- малко. В Триадица, примерно, за 0 места с 1во желание чакаха ~ 200. В Младост и Люлин бяха "само" ~ 150.
Но иначе са "ни" открили чисто нова градина, решили са ни проблемите хората...  Outta Joint
Е,да,естествено,че сравнение не може и да става.
Но както нямаше никакви желаещи,изведнъж се появиха 23 и все с първо желание... Mr. Green
Това имах аз предвид,а и нали е в "непрестижен" квартал...Но явно ,ако не беше станало въпрос за тази
градина в темата нямаше да са толкова много желаещите. Laughing

mamma_mia ,за градинска група ще кандидатствате през 2010,когато детето навършва 3г.

Общи условия

Активация на акаунт