СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 780
  • София
На 5 ноември, от 11 часа на Позитано 9 ще се състои среща с кандидат кмета Г.Кадиев с родители. Поканата е към СНБМ и Родители, но са казали че са отворени за всички родители, които желаят.

Ще се обсъждат проблеми на столичното образование, недостига на места в ДГ, подобряване на работата и обслужването в ДГ и други проблеми.

Ако някой има възможност може да дойде. На мен лично отношението на г-н Кадиев към образователната система ми е абсолютно неясно и ще се опитам да отида за да се ориентирам.

Ще сме ти благодарни, ако ориентираш и нас. На мен също ми е малко мъгливо - освен общото му възмущение, в частност какво предлага...  newsm78 изобщо има ли конкретни идеи по темата?

# 781
Видяли ли сте тази таблица от Савина в сайта на Общината:

http://sofia.bg/pressecentre/images/Sdrujenie%20na%20maikite-tab … ca_sait%20(1).xls

Сега я видях и веднага установих една откровена лъжа! За ЦДГ 124 в Красно село откриха само 1 а не 2 нови групи! Лично присъствах на откриването на обекта, което се случи на 29 май 2009 г. Откри го Бойко Борисов.

# 782
Нееее... Не.
Това е моята България.
Каквато и да е, моя е. Ако е блато - аз съм виновна. Ако е слънчева градина - моя е заслугата.

Нооо... доба идея е човек да премисля тези неща, преди да си пусне гласа...

Hug Hug Hug Hug
С всите си ръце, крака
подписа си слагам под това!
 Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 783
Накратко: налага се да се преместим в друг квартал и ще ми бъде неудобно да водя малкия в старата градина (той е 2007 г. роден и сега е в яслата към същото ОДЗ и директно преминава в първа група без кандидатстване). Какво трябва да направя - да кандидатствам по интернет в градините в квартала, в който отиваме да живеем, така губи ли си мястото в сегашната? Моля, тези които са правили такова преместване да ме насочат.

# 784
  • София
Накратко: налага се да се преместим в друг квартал и ще ми бъде неудобно да водя малкия в старата градина (той е 2007 г. роден и сега е в яслата към същото ОДЗ и директно преминава в първа група без кандидатстване). Какво трябва да направя - да кандидатствам по интернет в градините в квартала, в който отиваме да живеем, така губи ли си мястото в сегашната? Моля, тези които са правили такова преместване да ме насочат.
Трябва да си кандидатстваш по общият ред в новата градина. Сега се обмисля, да се даде по една точка за преместващи се деца, има и анкета по случая. Иначе преди да ви запишат някъде, нищо в старата градина не се губи. Подозирам, че сте приети по старият регламент, което означава, че ще си имаш 3-те точки за първо желание и ако приемат и 1 -та точка допълнително, ще си с голям шанс за прием. Разбира се има и условие-в градината в която кандидатстваш да се отвори свободно място, което при вашият набор е малко вероятно.

# 785
Благодаря. Ще се пробвам, кога се кандидатства - пак ли има някаква дата определена или може и сега?

# 786
  • СОФИЯ

http://sofia.bg/pressecentre/images/Sdrujenie%20na%20maikite-tab … ca_sait%20(1).xls

Това е някакъв опоскан вариант на моята таблица. Имам спомен че исках и РЗП и бюджет, но трябва да си намеря моята и тогава ще съскам.

И колко време беше необходимо, за да предоставят тази "цялостна" информация  Twisted Evil?

# 787

Това е някакъв опоскан вариант на моята таблица. Имам спомен че исках и РЗП и бюджет, но трябва да си намеря моята и тогава ще съскам.

И колко време беше необходимо, за да предоставят тази "цялостна" информация  Twisted Evil?

Ни нам - от юни месец някъде. Мисля че тогава я пусках на Минчева или Фандъкова.

Май и нормален човек трудно би се ориентирал на сайта на СО къде точно са я скрили. Добре че гледат повече очи. Но ми е чудно дали РЗП-то и бюджета за всяка градина се определят като класифицирана информация та не са я дали. Май имаше и още нещо, но трябва да си намеря таблицата първо.

Бланк, ако можеш пусни ми я по мейла!

# 788
  • СОФИЯ

... Не разбирам как сте се съгласили да застанете под подобен нескопосан текст, който открито агитира хората да гласуват "ЗА", а другите обвинява индиректно в жестокост...

Никой не е съгласувал текста с нас, за съжаление не са и длъжни. Подкрепихме предложението този въпрос да се реши след "проучване сред родителите". Не сме и информирани, че това проучване ще се прави сред определен кръг родители.

Искам също да напомня, че именно преди последната работна група Ели /Хриса/ постави тук въпроса за конкретни сигнали за нарушения. Никой не застана с името си зад нещо подобно, а иначе темата е пълна с такива, повечето от които звучат достоверно по мое лично мнение. За съжаление не сме в състояние да "извадим есенцията" от обемните теми "СТРАСТИ..." и ние да търсим личен контакт с хората. Просто няма време. Както предполагам знаете в СНБМ работим на съвсем доброволни начала и повечето от нас са работещи жени с малки деца.

# 789
Чудя се 179 ЦДГ в Илинден толкова неатрактивна ли е, че за обявените 25 места има опашка от 28 деца, при това нито едно с 8 точки....

# 790
Ами да, ремонти и строежи се правят САМО в неатрактивни райони и места, не сте ли забелязали?

# 791
Чудя се 179 ЦДГ в Илинден толкова неатрактивна ли е, че за обявените 25 места има опашка от 28 деца, при това нито едно с 8 точки....

В Илинден е ОДЗ 179, а ЦДГ 179 е в Нови Искър.
Погледнах в Илинден, имат много голям прием за набор 2006, като за 3 групи. Имат много отказани за записване. Сигурно скоро са пуснали доп. места (много).

# 792
  • София
Благодаря. Ще се пробвам, кога се кандидатства - пак ли има някаква дата определена или може и сега?
За текущите групи можеш да кандидатстваш по всяко време.

# 793
# 794

Момичета, ред 15 и ред 30 от таблицата не се ли повтарят? Не знам - може да има и други повтарящи се редове

Общи условия

Активация на акаунт