СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 455
През май ще е новото класиране, така че сега и да кандидатстваш и погава да кандидатстваш все тая.
Иначе това им е проблема, че не обявиха, че кога си се записал няма значение, защото тая градина е нова и няма още опашка и ще се действа, както през май.

За срещите Ели пише, че и аз да добавя - имаше много варианти обсъждани и много отхвърлени, много тези изказани, но в общи линии Джонев взе няколко решения и само ни представи защо е решил така. Например за точките и защо нямало смисъл от раздрабяването на критериите. Аз лично бях за колкото може по-голямо раздробяване, за да се намалят максимарно граничните групи, но той не се съгласи и ибеше разработил пример защо нямало значение. За родители, работещи в Образованието тезата им беше, че за тези, които се грижат за децата ни трябва да има места. Ние, майките, бяхме това да са само тези,работещи в даденото заведение, но от Общината изтъкнаха, че неможе детето на г-жа Минчева, например да не може да бъде прието/ нали тка се казваше замесничката на Фандъкова, че нещо ми се губи?!/

Вени, отпадна от Правилата точката за образователната система (остана само за работещите в ДГ), но после когато искахме детските градини да осигурят механизъм за обективно класиране на деца с равен брой точки им предложиха повечето критерии които отпаднаха от правилата да си изберат от тях за да може и вторичното класиране да става през системата. Иначе трябваше да има физически опашки пред градините и повече възможности за нарушения. Но има градини в които внучето на Минчева няма повече точки, защото не са приели този конкретен критерий.

Защо внучетата на работещите в сферата на образованието да имат предимство по ДК4? Нали се отнася само за родителите, и то не работещи в МОН, а само в училища и ВУЗ-ове на територията на Столична община, и то само определени длъжности? Не знам какво предимство ще получи внучето на Г-жа Минчева само заради факта, че е нейно внуче. По сегашния регламент, това не дава предимство.

# 1 456
Вярно, не дава. Само за родители беше. Моя грешка.

# 1 457
  • София
То внучето и със сигурност не е останало без место.Без места са нашите деца, които се чудим какво да правим.Как да му обясня на моя мъник, че не може да си играе с децата в двора на ДЗ до нас, защото не сме приети.Един ден стоеше на оградата като наказан отвън и плачеше и се дърпа да ходи да си играе с децата.Ето това не е справедливо.

# 1 458
То внучето и със сигурност не е останало без место.Без места са нашите деца, които се чудим какво да правим.Как да му обясня на моя мъник, че не може да си играе с децата в двора на ДЗ до нас, защото не сме приети.Един ден стоеше на оградата като наказан отвън и плачеше и се дърпа да ходи да си играе с децата.Ето това не е справедливо.

Не е. Съгласна съм.

# 1 459
  • София
Тиги-Мигъл, да, напълно е възможно там, където сина ти е с номер 15..... и ако отново има разиграване на номера, на друго дете да се падне например номер 05..... и да го приемат преди вас. Условието е това дете да е било на опашката към дата 090522, независимо кое желание му е била градината.
Не се генерират нови номера всеки път за цялата гранична група, а само за тези деца, които сега попадат в нея. Съответно ако са с дата, еднакава с другите деца имат равни шансове /т.е. пак стигаме до това, че те са били на опашката към първо класиране, но градината им е била да кажем на второ място в желанията и съответно с по-малко точки, ако си я преместят на първо си стават равноправни/. Това е, което обсъждахме тук преди месеци - кандидатствайте в максимален брой градини заради дататаPeace

Н да, и внимавайте сред тях да не е онази в Бухово. Там детето ще бъде прието и ще изгубите всички дати на градини, озовали се, поради трудното предвижване (грешката е на софта) след нея.

Нещо не можах да разбера, ако откажем кандидатура това отразява ли се на останалите ни кандидатури и дати ? Rolling Eyes

Да.
Всички кандидатури след градината, в която детето е класирано, биват изтрити. После можеш отново да ги добавиш - но с нова дата.

# 1 460
Междодругото с нас имаше и още една майка-Ваня , която активно е участвала в отвоюването на сградата на Джон Атанасов ("Елхица") и каза за много още неща, които могат да се направяти са поставяни на Г-жа Фъндъкова като въпроси.

Какъв е случая с Джон Атанасов? Доколкото ми е известно в 59-то ОДЗ нови групи не са отваряни newsm78

# 1 461
  • София
За Джон Атанасов, Ваня просто ни обясни как са извоювали сградата и е станало Елхица.За ъжаление там откриха места тази година, но не и за набор 2008.

# 1 462
  • София
Майките извън студиото се представиха много добре. Ама Фандъкова се направи на утрепана, не знае за кой случай става въпрос. От кога я нищиме тая тема с Еспа. Все едно в Младост има още 10 частни училища, та не се сеща за какво става въпрос.
Който е мислил, че ще зададе по-добре въпросите да беше отишъл на място. Визирам конкретен човек, който само ни обяснява какво и как трябва да се направи, какво да се говори, пък реално не го прави. Във форума, пред компютъра всеки може. Но на място е друго.

# 1 463
  • София
Благодаря за подкрепата Анна.Аз нещата няма да ги оставя и до тук.Междодругото детето на Роси(другата майка) е прието в ОДЗ, но тя не се отказва да се бори са всички други некласирани деца.
ПР-рите на Фъндъкова са се обадили в БТВ и са поискали тел. ми за да им пратя нещата, за да могат да дадът отговор.А сега да видим дали ще отговорят нещо конкретно и за ЕСПА най-накрая.

# 1 464
  • София
Майките извън студиото се представиха много добре. Ама Фандъкова се направи на утрепана, не знае за кой случай става въпрос. От кога я нищиме тая тема с Еспа. Все едно в Младост има още 10 частни училища, та не се сеща за какво става въпрос.
Който е мислил, че ще зададе по-добре въпросите да беше отишъл на място. Визирам конкретен човек, който само ни обяснява какво и как трябва да се направи, какво да се говори, пък реално не го прави. Във форума, пред компютъра всеки може. Но на място е друго.

Понеже аз съм човекът, когото визираш, ад ти кажа:
1. Когато знам, че не мога - по някаква причина - да направя нещо, не се опитвам да "участвам на всяка цена". Много малко неща в живота следват олимпийския принцип и участието в повечето пъти не дава бонуси, а не рядко носи негативи. Когато застана пред апарат, който не мога да поправя, не го разглобявам до последната гайка, така че после да не може да бъде поправен и от специалист. И така - аз знам как трябва да изглежда едно медийно представяне. Именно затова давам съвети. От друга страна, знам, че не мога да изпълня сама много от собствените си съвети - затова и не се опитвам да давам интервюта - осъзнавам, че ще нанеса повече вреда на каузата си, отколкото полза.

Ето в конкретния случай - това представяне има значение само за хората, които имат отношение към проблема. За останалите изглежда така -
1. Това е маловажен проблем (сбутан някъде в края за 2 минути) спрямо всички останали неща, случващи се в общината - вкл. и диванчето на съседа. Или конкретната улица без настилка, която беше подкрепена и със снимков материал.
2. Проблемът, до колкото го има, е, в общи линии, решен. Малкото, което е нужно да се донаправи, ще бъде свършено в кратки срокове - работи жената. Дори си записва и е склонна да се ангажира с обяснението на начина на действие на система на един конкретен потребител - който би следвало, щом го интересува, да знае, нали?

Съжалявам, момичета, знам, че направихте най- доброто, на което сте способни, знам и, че сте били подготвени и изобщо не ви беше дадена възможност... но... ако сега ви кажа - о, супер беше, сигурна съм, че се е стреснала и още утре ще освободи градините... и тя не го направи... това няма да стопли особено нито вас, нито мен, нито никого.

Честно казано, 2 минути преди края просто бих казала, че очевидно нито общината, нито Бтв се интересуват достатъчно от проблемите на младите семейства в София - или в България - че е абсурдно съдбата на 9000 семейства да се сбута накрая в 2 минути - някъде край рекламите и че ако Фандъкова има желание от искрен диалог, или ако Бтв - и Тази сутрин в частност има интерес към обсъждането на абсурдната ситуация, могат да отделят време специално за тази тема и да се срещнем отново в ден, в който някой ще ни чуе. Разбира се, ако представлява интерес за някого, би било добре в оставащите минути думата да бъде дадена само на представящата проблемите страна - на нас - за да може кметът да се подготви за следващата ни среща и да има отговори, а не да се озове в ситуация, в която просто му се задават въпроси, с които изобщо не е запознат.
И така - ето тук е ЕСПА (с името - няма как - те са настанени в ДЗ и не са анонимни; така или иначе тази информация не е нито тайна, нито реклама), тук са Социалните, тук е Дойчето, тук е... това... онова... другото, третото - докато изтече времето - и довиждане, г-жо Кмете, надявам се другия път да се видим отново - този път заедно в студиото - за да имате възможност да дадете отговорите на Общината на публично зададените въпроси. - и да си изляза - демонстративно - докато камерата още снима.

Само че... едно е обмислянето от дивана, друго е в студиото, под потока адреналин. Не знам как бих реагирала на място, Вероятно напълно неадекватно.

# 1 465
Честно казано, 2 минути преди края просто бих казала, че очевидно нито общината, нито Бтв се интересуват достатъчно от проблемите на младите семейства в София - или в България - че е абсурдно съдбата на 9000 семейства да се сбута накрая в 2 минути - някъде край рекламите...

Точно това е и моето усещане след предаването тази сутрин.
За Джон Атанасов не бях разбрала, явно защото не е имало прием на набор 2008. Радвам се, че са освободили сградата.

# 1 466
Момичета, моля ви който не е гласувал да гласува в анкетата за таксите.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=449763.0

Между другото мисля че дирекция "Образование" работят по отговора към Ариа, но допълнително се разбрахме да се обсъди класирането за 98 ОДЗ и в работна група. Доколкото разбрах някои от тези деца за които пишеш че са регистрирани в системата след 22.05. всъшност кандидатстват за преместване в други градини. Т.е. те са се наредили на опашки на 22.05. класирани са и съответно записани. Останалите им кандидатури с дата 22.05. са изтрити и когато са заявили ново кандидатстване в други ДГ с надеждата че ще се преместят някога са получили нови дати. Мисля че ги проверяваха кои са и колко са, но не мога да прогнозирам какво ще ти отговорят и дали това точно има връзка с твоите въпроси.

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 14:17 от Ели (Hrisa)

# 1 467
  • София
Поканена съм на срещата, която се организира като работна група.Наистина искам да видим там какво ще бъде казано.

# 1 468
Ели (Hrisa), един от последните постове при анкетата беше от особа, която не се била интересувала и не знаела, но гласувала за някаква сума, защото имала приятелка и т.н. Дидия от сто страници обяснява, че таксите и допълнителните разходи нямат нищо общо, но няма кой да я прочете! В крайна сметка, тази анкета в голямата си част отразява гласуване на хора, които нито чета, нито мислят.

# 1 469
Сигурно мен визираш като особата....
Ми нямам време да изчета цялата тема, убии ме! Гласувах както смятам за добре, за теб може да са много, но според мен са ок...

Общи условия

Активация на акаунт