Новите ви книги - 4 част

• 53 753
  • 746
  •   1
Отговори
# 240

"Дамата с камелиите"-Александър Дюма-син.

Заради това ми се дочете "Климати" на Мороа. Чиста асоциация, общотото е времето, в което съм ги чела  Grinning

# 241
Ееех, Климати!!!   newsm51 Бях забравила тази книга, а навремето ме беше впечатлила толкова много. Всъщност, предполагам че и сега ако я зачета, пак ще увлече. Абе, с една дума, страхотно е че има толкова хубави книги! И е още по-готино, че ти сее случил шансът да ги прочетеш!!!! Мдаа! Peace

# 242
За три часа днес прочетох "Дракула", нямах я до момента. Много съм доволна! Simple Smile С голямо нетърпение очаквам "Алената буква", от години я търся без резултат по антикварните книжарници. Утре започвам "Гойя" на Лион Фойхтвангер. Wink

# 243
Светът е голям, спасение дебне от всякъде.
Малко трудно ми върви, може би очаквах нещо различно, нещо по-ведро от това хубаво заглавие. Но може би защото съм още към средата.

# 244
Блажка, литературните ми познания са възпитали и формирали у мен изключителна сензитивност към посредствеността. Характерът ми - нетърпимост към нея. Това е причината да бъда категорична, не първолашки буквализъм.
"Английският съсед" за мен е изключителено безлична драсканица. Много време и отделих.
Квалификациите, които си позволяваш са присъщи на самонадеяни и "безпогрешни" люде. И на теб.

Милата ... съчувствам ти.  Wink
По темата: "The Vagrants" е една от новите книги, които дочитам. За комунизма в Китай и отражението в съдбите и характерите на хората от едно провинциално градче. Чудесна е, тъжна и мъдра.

# 245
  • Казанлък of all places
Светът е голям, спасение дебне от всякъде.
Малко трудно ми върви, може би очаквах нещо различно, нещо по-ведро от това хубаво заглавие. Но може би защото съм още към средата.

Няма, не чакай. Книгата е такава, не се чете леко.

# 246
  • София
Ау, страхотна тема, как не съм я открила досега  ooooh!

За три часа днес прочетох "Дракула", нямах я до момента. Много съм доволна! Simple Smile С голямо нетърпение очаквам "Алената буква", от години я търся без резултат по антикварните книжарници. Утре започвам "Гойя" на Лион Фойхтвангер. Wink

И аз така, последно прочетох "Дракула"  Peace Страхотна! "Алената буква" - жесток филм, веднага щом излезе книгата я почвам  smile3508
От същата поредица с нетърпение очаквам и разказите на По ... и още ... и още ...

В момента чета "Томинокърс" на Стивън Кинг.

Ееех, Климати!!!   newsm51 Бях забравила тази книга, а навремето ме беше впечатлила толкова много. Всъщност, предполагам че и сега ако я зачета, пак ще увлече. Абе, с една дума, страхотно е че има толкова хубави книги! И е още по-готино, че ти сее случил шансът да ги прочетеш!!!! Мдаа! Peace

Толкова отдавна я имам, а не съм я чела. Явно много съм пропуснала ...

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 12:19 от Вивиан

# 247
# 248
  • Казанлък of all places
Лу, кажи после за "Музей на невиността".

# 249
  • Belgium
Ангелина, непременно, но няма да е скоро, защото сега чета Скитница на Стефани Майeр, а тя е една огромна тухла.

# 250
Някой знае ли къде точно в СУ е представянето довечера на "Мавзолей" на Ружа Лазарова?

# 251
Лу, пораснала ли е Стефани Майър?  Laughing Знам, че ще ме разбереш и без подробности, които да обидят някой.

Анджи, "Музей на невинността' е готина. Един различен Памук- не толкова тягостен, не толкова тъжен, не толкова чужд, по- комерсиален, но и по- приятен. Струва си.
Ще ми е интересно мнението на Лу за нея.

Това чета - "Фирмин"

Чудесна атмосфера и много увлекателна до този момент.

# 252
"Фирмин" ми е много любопитна, сподели после  Simple Smile

# 253
Момичета искам да ви питам, някоя от вас чела ли е "30 неизвинени" на Ваня Щерева?
Сега чета "Татко, Аз и Ангелът"- харесва ми, но ми казаха, че "30 неизвинени" била по-добрата и книга? newsm78

# 254
  • Belgium
Лу, пораснала ли е Стефани Майър?  Laughing Знам, че ще ме разбереш и без подробности, които да обидят някой.

Напълно те разбирам  Laughing

Аз не съм чела така популярната "Здрач" и продълженията и. Гледах само филма, който си е типична дъвка за окото, ако бях тинейджърка сигурно и аз щях да си падна по филма.

"Скитница" ми я рекламираха като страшно увлекателна, книга която не можеш да оставиш. Ами за мен не е такава - има интересна идея, но на страница 200 ми е леко монотонна и почва да ми омръзва. За сега, това което мога да кажа, е че авторката не е пораснала. Но да видим - имам още 480 страници все пак  Wink

Общи условия

Активация на акаунт