Новите ви книги - 4 част

• 53 764
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, чета ви редовно, макар че почти не пиша. Много съм ви благодарна за някои прекрасни идеи... като "18 % сиво", "Оризовата майка", "Хиляда сияйни слънца", книгите на Хорхе...
Лятото мернах заглавието "Островът от предишния ден" от Умберто Еко. Харесвам двете книги, издавани до сега от този автор в Б-я. За съжаление в нета е изчерпана, а в наше село не са и чували. Ще съм благодарна, ако някой вече я е чел и иска да я метне "втора употреба", моля!

# 271
  • sofia

Това са моите попълнения от близките 2-3-4 седмици. Кога е стигна до тях не е ясно. В момента чета "Обетована земя" на Ремарк , "Шах и мат" на Джефри Арчър и за разтуха и приспиване на дребосъци - "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада".

# 272
Здравейте,
и аз да се включа най-накрая. Не съм успяла да изчета всички теми досега, но поне да кажа. И без това само чета Simple Smile)))
Последно прочетох Скитница от Стефани Майър.

И преди да ме оплюете, ще си призная. Да аз съм от Здрач феновете, както си личи от подписа ми, но Скитница е много хубава книга и мисля, че ще се хареса дори и на антифеновете на Здрач.
Скитница е много по-сериозен роман, за възрастни. С мнго по-интересен сюжет и по-интригуваща развръзка.
Ето тук ъсм … 7;че.
Интересното е обаче, че някои от феновете на Здрач не го одобряват. Те явно са толкова свикнали с вампирски истории, че не могат да четат нищо, в което да няма поне един кръвопиец или върколак Simple Smile

# 273
Иначе и аз вчера си взех Мавзолей и нямам търпение да я почета. Почитател съм на Ружа от много време, когато излезе първата й книга на български, но почти остана инкогнито, за съжаление.

# 274
  • София
Здравейте прекрасни четящи дами  Hug

това са новите книги при мен:

"Булевардът на тузарите" я прочетох повече от половината и не съм впечатлена  Tired На Кандис Бушнел  съм чела и "Сексът и града" и "Триумфът на червилата", като само последната ми хареса!
От Джейн Остин съм чела само "Гордост и предрасъдаци". Не мога да кажа, че ми е любима, но определено ми хареса. Очаквам и с "Ема" да е така.....някъде прочетох, че е "по-добрата" книга.

Много се чудих за "Скитница", но като чета отзивите тук нещо се разубеждавам....

Искам само да кажа, че преди време попитах от кои библиотеки си вземате книги. Някои ми беше казал за читалището при кино Изток на Плиска...проверих и книгите не са нови (смисъл имат само стари издания както в повечето библиотеки и читалища)  Cry Сега съм решила да проверя и библиотеката на Славейков тъй като и за там имаше предположение Simple Smile

# 275
  • София
ооооо сега видях от bomboto , че "Тетрадката" е издадена на български (или преиздадена, може би)  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes веднага си я вземам  Simple Smile

# 276
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

и

# 277
...
Искам само да кажа, че преди време попитах от кои библиотеки си вземате книги. Някои ми беше казал за читалището при кино Изток на Плиска...проверих и книгите не са нови (смисъл имат само стари издания както в повечето библиотеки и читалища)  Cry Сега съм решила да проверя и библиотеката на Славейков тъй като и за там имаше предположение Simple Smile

Аз ти бях писала за това читалище.
Зависи какво разбираш под нови книги. Последните излезли заглавия ги нямат, както вероятно и никоя библиотека в страната, с изкл. на някои към разни ведомства. Но има от преди 2-3 г.

# 278
Само да вметна,че доста нови книги има не в читалищните,а в бившите "окръжни" библиотеки.Аз ползвам габровската.Тя е с много богат фонд и постоянно се допълва . За София ,най-вероятно, е тази на Славейков.

# 279
  • София
...

Аз ти бях писала за това читалище.
Зависи какво разбираш под нови книги. Последните излезли заглавия ги нямат, както вероятно и никоя библиотека в страната, с изкл. на някои към разни ведомства. Но има от преди 2-3 г.

argun от това което ми показаха нямаше книги от преди 2 3 години Confused Разбира се, може да не съм ги видяла....иначе аз търся точно такива. Най-новите в книжарницата  Simple Smile Peace

# 280
  • София
"Кралица Марго" на Александър Дюма.

# 281
"Кралица Марго" на Александър Дюма.

Има ли ново издание или е някакво от преди време?

# 282
Това е последното, което прочетох

Мислех, че ще ми е трудна след първите страници, но се оказа, че проблемът е бил, че за първи път съм с дете на море  Grinning Книгата е фантастика, но с много и задълбочени разсъждения за човечеството, нашите мисли и желания и колко сме готови да дадем от себе си за другите.
В момента чета "100 мита от българската история" - доста ми е сухичка, надявах се на нещо по-любопитно и пикнтно в нея.

# 283
  • Майничка
...Лятото мернах заглавието "Островът от предишния ден" от Умберто Еко. Харесвам двете книги, издавани до сега от този автор в Б-я. ...

Коя е втората? Laughing На български са издавани и петте му романа, както и поне 7 (за толкова се сещам в момента) от трудовете му по философия и семиотика. Само от детските му книги нищо не е превеждано.

# 284
  • Кацнала на едно дърво.
Я, тази нова-новеничка ли е на Пат Конрой?
Преди много години, към десетина, един продавач на книги ме гони за да ми подари  Laughing "Принцът на приливите". Викам му: "Ама моля ви, оставете ме на мира. Аз не чета такива неща". (Щото корицата беше една - абе, "Арлекин".  Joy) Обаче той беше много настоятелен.
Прибрах се аз и започнах да чета. И така едно денонощие, дорде свърши.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт