Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 077
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 135
  • София
fenix-str родилното не е пренесено никъде. То е просто затворено и родилките се пренасочват към други болници. Не знам дали приемат патологичните бременностти горе в гинекологията. Може би само тези жени, които са в ранна бременност.

# 136
  • София
В Гинекологията на 9-ия етаж се приемаха бременни до 20 г.с.  Peace По-бременните ги приемаха направо в Родилното за интензивно наблюдение. Това е инфо за м. август, когато родилното все още си работеше, разбира се.
Сега не знам дали на 9-ия етаж приемат и жени с по-напреднала бременност. Логично е да не приемат, защото де факто няма къде да родят ако се наложи, а понякога при тези рискови бременности е въпрос на минути да се организира раждането.
Иначе, чисто архитектурно, в Гинекологията на 9-ия етаж няма как да бъда извършвани раждания - нито има достатъчно зали, нито операционна.

# 137
fenix-str през януари няма да можеш да родиш при никого от ОБ, просто защото ремонтът няма да е приключил.
Мъжът за когото питаш е д-р Кръстев, но лично аз не ти го препоръчвам.

Ако цената във Вита ти е прекалена, можеш да се обадиш на д-р Хаджиева, Братоева, Танчева, Дачева или Кинкина и да питаш къде израждат. Те определено са по-добрият вариант от д-р Кръстев.
Благодаря  ви за отговорите, момичета-мами.
1. Щом никой няма да изражда в Окръжна болница, то тогава по-добре с д-р  Жекова да се уговарям, вече Бог с нея - с цената, не е,че е прекалено голяма, особено  в сравнение с други болници, но в сравн. с ОкБ -да, и насочвах се за там, тъй като и ми е на 3-4 крачки от блока. Но, най-вероятно, приоритет при избора ми ще бъде специалиста, при  това положение, че никой няма да изражда в ОКБ. Но сега родилното нали са го пренесли временно на 9-етаж, или то няма там израждания, а само бъдещи майки, които са под постоянно наблюдение на докторите?
2. За докторите: не познавам нито една от тях, но за Братоева и Кинкина съм чела не мн. добри отзиви, а за Танчева едни доволни, други- не.
Надявам се на късмет и, че ще направя правилния избор по един или друг начин.
родих моето слънчице при Жекова и за мен това е най-добрият избор,за Братоева нищо ама нищо хубаво не мога да кажа изглежда миловидна но е толкова лош и злобен човек а Кръстев не бих го препоръчала мисля че добър вариант е Дачева-много мила и разбрана бях 12 дена в болницата и въпреки че бях пациент на Жекова не пропускаше да мине и да ме попита как съм съм а също и другия висок едър доктор абравих му името-страхотни професионалисти но Жекова си е най-добра според мен но все пак аз съм раждала при нея друг ще каже същото за друг лекар каквото и да избереш ти желая успех и леко раждане

# 138
  • София
Момичета,

Предстои ми раждане края на април-началото на май. Предния път раждах нормално в Окръжна при д-р Новачков, но той вече не работи там.
Интересувам се от препоръка за лекар, който би се съгласил на активно раждане с присъствие на бащата. Ориентирала съм се към д-р Жекова и д-р Хаджиева, но ще се радвам и на други отзиви за лекари, подкрепящи активното раждане.

# 139
  • София
Момичета,

Предстои ми раждане края на април-началото на май. Предния път раждах нормално в Окръжна при д-р Новачков, но той вече не работи там.
Интересувам се от препоръка за лекар, който би се съгласил на активно раждане с присъствие на бащата. Ориентирала съм се към д-р Жекова и д-р Хаджиева, но ще се радвам и на други отзиви за лекари, подкрепящи активното раждане.

Затова ще трябва да говориш с лично с избрания лекар.
 По мое мнение и Хаджиева и Жекова биха те оставили да се пробваш на естествено раждане, но само до момента, в който преценят, че има риск за теб или за детето.
Иначе за присъствието на бащата - мисля, че няма да има проблем.

# 140
  • София
При всички случаи ще говоря лично, най-вероятно и с двете, за да усетя коя би била моята лекарка. Аз също не съм склонна да рискувам нито себе си, нито бебето, но ми се иска и лекарят, който ще избера да не пришпорва излишно нещата.

# 141
  • София
При всички случаи ще говоря лично, най-вероятно и с двете, за да усетя коя би била моята лекарка. Аз също не съм склонна да рискувам нито себе си, нито бебето, но ми се иска и лекарят, който ще избера да не пришпорва излишно нещата.

Да, най-добре ще направиш, сама да си прецениш. Аз лично не мога да помогна, защото съм раждала при Жекова с планово секцио.
Виж кумата ми роди първото си дете при нея нормално, без упойки - за 2 часа.
Сега ще ражда като гледам заедно с теб - на 5-ти май й е терминът.

# 142
  • София
Аз пазя много хубави спомени от първото си раждане, надявам се и сега да е така.

# 143
  • София
Аз пазя много хубави спомени от първото си раждане, надявам се и сега да е така.

Дано!  Hug

# 144
  • София
Момичета,

Новачков е в б-ца Доверие не изражда ли никъде ? С моят д-р са "в екип" така да се каже (работят в един и същи частен кабинет и в Доверие заедно), но моят "си води" пациентки в Окръжна за да ги изражда там по някаква уговорка с болницата явно. Ако си доволна и  държиш на Новачков, защо не го потърсиш ?
За приключването на ремонта  - моето инфо е, че ще се напъват да го приключат за Бабин ден, което е някъде в края на януари. Ще се радвам да чуя и инфо по темата от Нана  Mr. Green

# 145
  • София
Биби, както писах вече договорът е за 85 работни дни /дано се самоцитирам правилно, че го правя по памет  Grinning/ Така че най-рано ще приключат в средата на февруари.

# 146
  • София
bibi , благодаря за информацията, но не държа да раждам при д-р Новачков. Раждането ми мина добре, но не благодарение на него, а на акушерката Петя Владимирова. Той индуцира раждането, за да родя, когато беше на смяна при положение, че му обясних, че според лекарката, която ми водеше ЖК съм с по-късна овулация и съответно реалния ми термин е по-късно. Слава Богу, че всичко мина добре.

# 147
Здравейте момичета не съм сигурна,че точно тук трябва да задам въпроса си, но просто не виждам точно къде другаде... Cry Става въпрос за д-р Жекова утре съм си записала час за преглед при нея в кабинета й. Има ли от вас някой представа каква е цената на прегледа и добра ли е като ендокринолог?! Много ви благодаря! Wink

# 148
  • София
Здравейте момичета не съм сигурна,че точно тук трябва да задам въпроса си, но просто не виждам точно къде другаде... Cry Става въпрос за д-р Жекова утре съм си записала час за преглед при нея в кабинета й. Има ли от вас някой представа каква е цената на прегледа и добра ли е като ендокринолог?! Много ви благодаря! Wink

Нещо сериозно си се объркала. Д-р Жекова е ГИНЕКОЛОГ, а не ендокринолог.
А иначе цената на прегледа зависи от това какви манипулации извършва.

# 149
Здравейте на всички, някой може ли да ми каже дали трябва предварително да имаш записан час за преглед при д-р Жекова? Понеже чух много добри отзиви  реших да си следя бремеността при нея,но нямам на представа как точно се процедира и какви документи ми трябват и какво се прави за да ми следи тя бремеността newsm78.Ще съм много благодарна ако някой може да ми разясни как точно се процедира   Embarassed  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт