Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 093
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Абре хора, я ми кажете, че ми е интересно:
Жекова поовика ли ви, след като сте и платили?
Гледам всички сте много доволни от нея.

Или само на мен е викала, щото не съм плащала?

# 46
  • София

Жекова вика на всички, когато има защо да вика. Аз както съм казвала неведнъж - не съм платила нито стотинка, въпреки че тя ми направи секциото и ми проследи цялата бременност. Но през всичките 9 месеца ме правеше на 5 стотинки заради килограмите. И беше права разбира се. Ама пусто си качвам.

# 47
какво значи поовика ли ви- да вика ми като раждах ми крещеше че не напъвам а аз си мислех че правя всичко ок-бебчо ,който се роди почти 5кила щеше да се задуши още има кръвоизливче в окото милия но не съм останала с лошо мнение за нея-напротив благодарение на нея синът ми се роди жив и здрав тя си знае защо вика а ти точно какво имаш предвид

# 48

JoyНа мен никога не ми е викала.Просто тя се случи на работа,когато раждах.Ни ме знаеше коя сьм,нито сьм и плащала.Сега вече ме знае много добре LaughingНапоследьк,като гледам се е поизнервила от плащащите-едва ли не очкват чудеса Wink

# 49
  • София
какво значи поовика ли ви- да вика ми като раждах ми крещеше че не напъвам а аз си мислех че правя всичко ок-бебчо ,който се роди почти 5кила щеше да се задуши още има кръвоизливче в окото милия но не съм останала с лошо мнение за нея-напротив благодарение на нея синът ми се роди жив и здрав тя си знае защо вика а ти точно какво имаш предвид

Е точно това : Напъвай! Ама ти не напъваш првилно!
И още доста, гадно се държеше въобще.
Не отричам, че е професионалист, но това не и дава право да се държи с родилките като с крави!

# 50
  • София

Не отричам, че е професионалист, но това не и дава право да се държи с родилките като с крави!

Ами ако бебето ти се задуши, докато ти не напъваш правилно?

# 51
Привет, мами!
Родих второто си дете през юни в екипа на д-р Жекова и мога да споделя само хубави емоции от цялото раждане и от отношението на д-р Жекова и екипа й към мен.  Накрая репликата, която чух от д-р Жекова беше :"За мен беше удоволствие да водя това раждане.", въпреки че по време на раждането я напишках Grinning, защото бяха пропуснали да ми сложат катетър. Благодарение на професионализма на екипа коренно си промених представата за раждане и бих родила 10 пъти още по този начин Simple Smile. Успех на всички очакващи бебета мами!

# 52
Преди 11 години имаше една Кинкина /която на всичкото отгоре после разбрах, че била и стара мома и никога не е раждала/ докато аз бях в предродилното едно момиче раждаше при нея изобщо не е викала  но при напъните се чуваше съвсем леко пъшкане, онази така грозно й се развика: Аман от лигли, какво ми ръмжиш като мечка...момичето каза, че много я боли... онази пак: Ще ви боли я, а когато сте го правили не ви е боляло  Shocked
Идеше ми да вляза в родилна зала и да и фрасна един на тази нагла и безмилостна жена...ама бях вързана на системи, щот ме бяха сложили на индукция...
Подобен беше случая при същите обстоятелства /изчакване в предродилна/ при второто ми раждане - Жекова викаше и се караше за техниките на напъване на момиче, което раждаше /същото по-късно ми сподели, че при консултациите с Жекова се били уговаряли  за упойка... такава тя не получи, мотива беше: "Ти си съвсем накрая, просто нямаш нужда"
Аз затова раждах при Кръстев - мъжете някак си като, че са по-милостиви и склонни на съчувствие когато някой изпитва такава болка.
Изобщо не ми е викал, не ми се е карал... макар, че при първото  ми раждане  отнесе два шута в брадичката  Embarassed
На репликите му да напъвам, когато нямах контракции от болка и изтощение му виках: "Напъвай ти" в резултат на което той само подметна спокойно: Аз и да напъвам... няма да родя, хайде сега спокойно, като усетиш напъните на бебето, помогни му малко.
Вярно е, че на ден им минават какви ли не случаи през ръцете, вярно е, че им е писнало и отдавна са претръпнали и не са в състояние да изпитват нито съчувствие, нито съпричастие, за тях е просто професия с която си изкарват хляба, ама поне малко култура на поведение да спазват, а не да обиждат и да се държат с пациентите като с животни...

# 53
  • София

Да!
Вика ми,крещя ми,държа се адски грубо с мен.В един момент мислех да си тръгна и да си взема такси или сама да се закарам до МД.Но след един тел.разговор с определен човек от форума,смени коренно тактиката.
Но аз помня,и никога няма да забравя обидите,въпреки израждането и перфектното секцио.
По тази причина,след като мина известен период от раждането ми,влязох в кондиция(надявам се) и реших,че живот и здраве  ако имам второ,май няма да прибегна до услугите на ОБ.
п.п.и аз не съм от платилите,но съм от доста преносилите,за което също имаше коментари,че не мога да си сметна правилно термина.Че съм дебела и затова тридневният ми престой на окситоцин,няма ефект заради дебелината ми.
Тава е от мен

# 54

Ами ако бебето ти се задуши, докато ти не напъваш правилно?

Това не е оправдание за викове, крясъци и обиди! А и на раждането присъства неонатолог, а при усложнено раждане и неонатологична акушерка, така че ако се наложи ще реанимират. Въпреки, че "човекът от форума" ги определи като: "За съжаление като цяло грубото отношение на неонатологичните сестри е дразнещо, непрофесионално и определено не е само въпрос на пари, а и на липса на добро възпитание. "

# 55
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Тогава аз трябва да съм най-недоволна от Окръжна в това число естествено и от д-р Жекова! Shocked
Явно трябваше да съм аддски сърдита,че бебето ми почина преди да се роди!Трябваше да съм сърдита,че ми разкатаха вените ,защото трябваше да ми правят изследвания всеки ден,за да се разбере причината!Трябваше да съм сърдита и за това ,че откриха проблема!За отношението преди да се случи това...пак трябваше да се сърдя,'щото виждаш ли сигурно са се отнасяли много по-различно с мен отколкото с другите! Shocked

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 14:02 от Zolla

# 56
Бих казала, че така се процедира във всички болници и това е цялостен проблем, дори в една болница с по-голямо родилно отделение да се сблъскаш с подобни проблеми е много по-вероятно, точно заради това не смятам, че Окръжна Болница е лош избор поне за мен.

# 57
  • София
Тогава аз трябва да съм най-недоволна от Окръжна в това число естествено и от д-р Жекова! Shocked
Явно трябваше да съм аддски сърдита,че бебето ми почина преди да се роди!Трябваше да съм сърдита,че ми разкатаха вените ,защото трябваше да ми правят изследвания всеки ден,за да се разбере причината!Трябваше да съм сърдита и за това ,че откриха проблема!За отношението преди да се случи това...пак трябваше да се сърдя,'щото виждаш ли сигурно са се отнасяли много по-разлкино с мен отколкото с другите! Shocked

Зола, не се хаби. За всеки влак си има пътници. Който иска има си Токуда и Мазнейковица и "Свети Лазар". Там всички са много мили, "разбиращи" и нежни.

Маминке, раждала с това отделение през далечната 1993 година. Не мисля, че можеш да разсъждаваш върху условията в момента въз основа на спомените си отпреди 16 години.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 13:12 от nana77

# 58
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
И да заключим:Явно аз също съм"човек от форума",щом почитам лекарите от родилното(включвам и акушеркие)!
Явно аз съм сбъркана и вместо към Окръжна е трябвало да свия към 4-ти километър!
За неонатологията ..не ми се коментира!

# 59
офф тука някои мами адски ме дразнат ама като не сте доволни не ходете там,или като сте чували лоши неща за там но аз и 10 деца да имам ще ги рода там и то при Жекова,зависи си от всеки организъм и как трагне бебето в някой случаи и господ неможе да помогне а те са обикновени хора не очакваите чудеса всяка която има трудно раждане или се обърка нещо докторите и виновни въобще не съм съгласна,пък после Жекова викала ми ще вика бях свидетелка как изражда и казва напъваи и се исправяи на пред а пък родилката врещи като коза и се испъва на зад пък после трудно раждане да бе как не ако си отварат ушите и слушат няма да е така

Общи условия

Активация на акаунт