Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 072
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 75
MammaT, честито бебче! Изобщо не беше отегчителен разказа, даже ми беше много интересно!
Искам да те попитам, докато си чакаш разкритието има ли възможност да се движиш или си вързан за леглото, че на мен това ми е една от болните теми от предното раждане, а в предната тема бях останала с впечатление, че поне до определен момент има такава възможност!
аз се разхождах докато не ми сложиха системи по-точно след като ме сложиха на запис на тонове
Извинявам се, че задълбавам в темата, но това при какво разкритие стана, за да се ориентирам горе-долу?
1. Можеш да се разхождаш, не си вързан за леглото. Разхождай се колкото можеш - стига да можеш Simple Smile Щом не са ти сложили епидуралната - разхождай се Simple Smile
2. Мен ми сложиха упойката мн късно, малко преди да ми стане разкритието 8 см... Жекова затова се ядоса, защото не са ми я сложили по-рано, да са я извикали още когато съм имала 2 см разкритие (защото каза, че при второ раждане по-бързо се получава разкритие и не е трябвало да стане 5 см, за да я повикат). От самото слагане на упойката (чието действие не усетих) до раждането мина не повече от час...
3. Мисля, че Жекова ми каза: сега слушай неонатоложката. Затова и аз казвам неонатоложката... Иначе беше много симпатична жена!

# 76
MammaT, благодаря! Обнадеждаващо звучи! Аз по принцип не искам упойка, а да се разхождам надявам се ще мога, по скоро да лежа не мога или по-точно казано като лежа ме боли много повече!

# 77
MammaT, благодаря! Обнадеждаващо звучи! Аз по принцип не искам упойка, а да се разхождам надявам се ще мога, по скоро да лежа не мога или по-точно казано като лежа ме боли много повече!
аз имах 4 см.разкритие и тогава ме сложиха на системи и  на запис даже преди това със системата обикалях из коридорите но ако имаш екип те съветвам да си искаш упойката

# 78
Аз раждах с "екип" и без упойка. Разхождах се през цялото време, само когато не бях на монитор. А и говорех по телефона с мъжа ми почти до самото раждане, той ми казваше как да дишам.  Mr. Green Неонатоложката ми беше страхотна жена - Костова, акушерката също невероятна - Бойка, но Братоева....без думи.

# 79
  • София
Началото на ремонта се отлага за седмицата 26 - 29 октомври

Така че успех на всички, които ще хванат последния влак  Grinning

# 80
  • София
Д-р Хаджиева е шеф на гинекологията в момента, преди това беше шеф на патологията. Добър специалист е. Тя присъства и на моето секцио.
Потвърждавам ! Бих добавила и много мил и интелигентен човек.  Аз раждах близначките там през далечната 2004. При Д-р Митко Димитров (обичам го тоз човек Mr. Green) и д-р Хаджиева. не зная кой от двамата ме е шил, ама сега като ходя с новото бебе на прегледи Д-р Димитров ми вика, абе ти как ражда първия път  Grinning. Белегът е трудно забележим.
Сега новото бебе догодина пак там ще го раждам живат и здраве и пак при  същия д-р, който не работа вече там, но изражда при тях.
За Д-р Жекова - вика да, ама то е и въпрос на характер то и аз викам. Има и нещо друго - някои родилки наистина си зослужават викането, а пък и все пак и от теб зависи дали ще позволиш да та увикват. Аз имах хиляда претенции. Първо на 6-тия час след секциото, реших, че са в кувьози (въпреки, че ми ги донесоха в стаята да ги видя) и се дотътрих в наеонатологията (няма да казвам какво ми течеше по краката  Embarassed) за да ги видя пак. Хората изпаднаха в шок, не ме пускат. Рев, сълзи и сополи -  вдигнах скандал, че не ме пускат вътре.... е пуснаха ме , после нови претенции, че в стаята е студено и не си искам децата, които са били на 30 градуса горе, а в стаята е 18 и ще се простудят, после че има 5 кв. см мухъл в единия ъгъл на тавана на стаята и това ще им донесе алергии, че от прозореца ми духа и затова имам Т Embarassed. Абе виках я Жекова  100 пъти, вече на 3-тия ден идваше сама да ме пита има ли още нещо  Embarassed Embarassed Embarassed. После пък като ходя да кърмя на всеки 2.5 часа отивам 15 мин преди часа за хранене и децата нахранени. Хайде пак скандал. Имах специален рижим на допуск и контролно мерене на всяко хранене.
Неонатолозите са дръпнати, да ама чак пък, че не си вършат работата не мога да кажа. От сестрите (акушерките) пък съм супер доволна. Едната даже я ползвах в къщи дълго време... жалко, че вече е в МД мноооого готин и фин човек и голям професионалист. по повод плащането - наистина са озлобени, затова че лекарите вземат пари за израждане, което пък както каза Нана не им прави чест, но е факт. Гледаха ме като 6 лв нацяло, като им занесох омесена от баба ми питка и разни други неща за почерпка при изписването и се викат дена друга ... ела , ела да видиш как някой се е сетил и за нас.  Shocked ShockedАз съм за да има регламентиран такси и за неонатолога, та бебето е още по-важно от нас.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 20:02 от bibi

# 81
  • София
Забравих да кажа, че постъпих за планово секцио предишния ден и ми се изредиха 1 куп доктори - 2-ма анестезиолози, шефката на кардиологията, д-рите на смяна и всички ме преглеждаха супер обстойно и  питаха "вие сте двуплодната бременност на д-р ......." изобщо супер внимание, което в по-голяма б-ца според мен няма как да е такова просто поради различния интензитет на процесите там и по-големия брой пациентки.

# 82
  • София
Биби, след този ремонт условията ще са просто перфектни. Аз имам претенции към обстановката, където и да се намирам, но лежах през август в гинекологията им /ремонтирана/ и не намерих забележки.  Laughing Същият ремонт предстои в Родилното.
А иначе относно отношението съм на мнение, че който както си го направи. Аз ли нещо не съм у ред, но навсякъде получавам добро отношение, независимо дали си плащам или не.

# 83
Аз раждах с "екип" и без упойка. Разхождах се през цялото време, само когато не бях на монитор. А и говорех по телефона с мъжа ми почти до самото раждане, той ми казваше как да дишам.  Mr. Green Неонатоложката ми беше страхотна жена - Костова, акушерката също невероятна - Бойка, но Братоева....без думи.
а защо при нея ражда много лоша жена нали

# 84
Забравих да кажа, че постъпих за планово секцио предишния ден и ми се изредиха 1 куп доктори - 2-ма анестезиолози, шефката на кардиологията, д-рите на смяна и всички ме преглеждаха супер обстойно и  питаха "вие сте двуплодната бременност на д-р ......." изобщо супер внимание, което в по-голяма б-ца според мен няма как да е такова просто поради различния интензитет на процесите там и по-големия брой пациентки.
абсолютно съм  съгласна аз получих толкова адекватно лечение и внимание че още 100 деца да имам бих родила там и при д-рЖекова не че омаловажавам професионализма на другите лекари просто тя беше тази,която бях избрала и се покрижи за всичко

# 85
Привет на всички Simple Smile

Чета и се удивлявам как има жени които пишат в дадени теми само да се заяждат и да се намират на приказка .... Толкова ли е трудно да се сподели опита на всички които са минали по този път . 

Аз лично съм страшно доволна от всичко и дори от неонатолозите ,които ги обвинявате че се отансяли с бебетата зле (аз такова нещо не видях, по-точно видях едни професионалисти които къпят да речем 50 бебета на ден по 2 пъти и естествено няма да се мотаят като нас майките и да се чудят как се хваща и дали нама да го изпусне)  А който иска супер обслужване и всичко да е както  искате да си плати и да роди  вкъщи, там си е най-добре...

А относно викането по-родилките..... на мен ми викаха и то не веднъж въпреки че си платих и бих ги позлатила защото най-важното е че АЗ И МОЯТ СИН СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ . Престанете да искате да се отнасят с вас като с принцеси , ще ви викат ще се отнасят понякога грубо , но по-добре ли е да не ви викат и да ви галят с перце а да се случи нещо на вас или бебетата ви.

Светлина , радвам се че си тук Simple SmileSimple SmileSimple Smile  Ощипи малката принцеска по бузите Simple Smile

# 86
  • София
Аз раждах при д-р Новачков, докато все още работеше там, но като цяло никой не ми е викал. Дори напротив, насърчаваха ме, казваха ми, че се справям отлично, а когато Марти се роди май цялото отделение се изреди да ни види - майката родила първо дете без да охне и без нито един шеф, и таткото, присъствал на раждането и срязал пъпната връв без да припадне както сигурно 5 пъти го предупредиха, че щяло да стане.

# 87
Аз раждах при д-р Новачков, докато все още работеше там, но като цяло никой не ми е викал. Дори напротив, насърчаваха ме, казваха ми, че се справям отлично, а когато Марти се роди май цялото отделение се изреди да ни види - майката родила първо дете без да охне и без нито един шеф, и таткото, присъствал на раждането и срязал пъпната връв без да припадне както сигурно 5 пъти го предупредиха, че щяло да стане.
разбира се че като се справяш добре няма да ти викат аз си мислех че правя всичко както трябва но се оказа че не е така ако в такъв момент са спокойни и запазят самообладание как ще те мотивират да напъваш като трябва и бебето да е добре моят син беше много едър и ако не беше Жекова  незнам как щеше да се роди милото щеше да се задуши а пък че ми е крещяла.....вече не го помня толкова съм й благодарна и моят ангел е жив и здрав благодарение на нея БОГ ДА Я БЛАГОСЛОВИ ТАЗИ ЖЕНА

# 88

Здравейте! Регистрирах се във форума, за да благодаря на Нана за полезната и адекватна информация, която дава  за родилно отделение в Света Анна. В понеделник отидох там за първи път и всичко е така, както е описано в темата  Simple Smile Понеже от 36-та г.с. за четвърти път си променям мнението къде да си родя детето - все по негативни причини, най-после категорично решихме със съпруга ми, че това е мястото и д-р Красимира Жекова е човекът. Само че от радост и облекчение забравих да помоля д-р Жекова да поеме раждането ми, но утре и това ще стане  Simple Smile Още веднъж - благодаря ти, Нана!

# 89
Йоли (Yaya86), и аз се радвам, че си тук. Щипнах бузаните на Ния от теб  Simple Smile. И ти да цункаш малкото юначе Стефан от нас.
Аз често чета какви емоции се споделят в темичката за ОБ и ти добре си казала, че по-чувствителните дами могат да си раждат в домашни условия, без всякакви странични вмешателства и на пълно спокойствие. В България вече има мами, които са избрали да си раждат неасистирано и аз лично им се възхищавам. Ако имах смелостта аз също бих предпочела да родя по този най-естествен начин без лекари, болница и т. н. , но родих в ОБ и освен едно голямо "БЛАГОДАРЯ" на екипа на д-р Жекова, нямам какво друго да кажа.
Биби, дали пък не говориш за д-р Димитър Димитров, който е в Доверие и Диваро сега. Ако е същият - ДА, и аз само хубаво мога да кажа за него, професионалист, свежар, абе готин пич Wink. Той ми води ЖК през бременността и съм мноооого доволна.

Общи условия

Активация на акаунт