Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 071
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 225
   Някой чувал ли е за д-р Кинкина?Има ли раждали при нея? Rolling Eyes

# 226
   Някой чувал ли е за д-р Кинкина?Има ли раждали при нея? Rolling Eyes

Да, аз родих първото си дете. Доволна съм, определено. Беше мила и внимателна, напътстваше ме добре и в последствие доста направи при създалите се усложнения.
Нещо, което ми направи страхотно впечатление- помнеше ме след 5 години: "Ааа, ти беше онази майка с хубавото бебе!" /дъщеря ми я даваха за пример като невероятно добре оформено и красиво новородено. Цялото отделение се изреди да я види.  Blush Е, малката приличаше на маймунка. На нея никой не й обърна внимание Mr. Green/

# 227
   А с второто си дете,защо не си се обърнала към нея?Или си раждала без уговорка?

# 228
  • София

Не съм Франческа, ама да ти отговоря.
Втората девойка я роди при д-р Дачева - пак в Окръжна.

# 229

Както Нана ти е казала, родих с избор на екип при Дачева.
Честно казано не можах да намеря координати на Кинкина. А и не съм търсила особено.
Попаднах на Дачева точно на Коледа /правих репортаж за родените на Коледа бебета в ОБ/. Грабна ме усмивката й, позитивизма, доброто отношение. Отделно бях чувала за нея много добри отзиви като специалист. Още тогава реших, че тя ще изроди детето ми. Поговорихме си как си представям раждането и определено за мен това беше гинеколога.
Е, и Нана ми помогна.  Hug

# 230
    Франческа,нали може да продължа с въпросите? Simple Smile
    Как си представяше раждането всъщност?
    Искам да разбера на представите за какво раждане отговаря Дачева?

# 231
Раждането си го представях така- без да е предизвикано от системи и други външни намеси, ако преносвам да чакаме до 10-тия ден.
Почти без намеса от страна на екипа- т.е. без да ми се помага за получаване на по-бързо разкритие /наложи се обаче/.....
В предишната тема за ОБ описах как протече раждането на малката.

Дойде време и аз да разкажа за второ си раждане в ОБ и да благодаря още веднъж на прекрасния персонал там.
На 13 юни сутринта трябваше да отида за запис на тоновете. Цяла нощ обаче имах регулярни, но почти безболезнени контракции, на които не отдадох особено значение. Въпреки това още с влизането споменах това на лекарката си, която реши първо да ме прегледа за разкритие- бях с почти 4 см. Върна ме до нас за багажа. Приеха ме към 13 часа, направиха ми клизма, полежах малко в предродилна зала и след това ме пуснаха да се разхождам на воля из коридорите. Контракциите ми бяха вече на две минути и продължаваха по 30-40 сек., разкритието вече отиваше към 5см. контракциите обаче започнаха да се разреждат. в 15 часа ми сложиха система окситоцин. Към 16,30 ч. ме пуснаха да се разхождам със системата и точно в 17 часа усетих едно пук и водите ми изтекоха. Заведоха ме направо в родилна зала. Доста бързо разкритието ми стана 10 см. и в 18,15 започнаха напъните. Заради странното и нетипично предлежание на бебето напъвах цели 45 минути. Така в 19 часа се роди моето бебе Симона- 3300 гр., 50 см. За учудване на всички бебето беше обърнато с лице към десния ми крак и това е затруднило изгонването на плода.
Почти веднага ми я дадоха и я държах на корема си близо час, дори успях да я закърмя. Като ме позашиха и доведоха до вид удобен за гледане   пуснаха и каката и таткото в родилна зала. Така половин час след раждането малката се запозна с цялото си семейство.

Родих с избор на екип при д-р Елка Дачева. Безкрайно съм й благодарна за професионализма и грижите, които положи за мен по време на бременността ми и раждането. Попаднах и на невероятна акушерка Ади Николова.
Е, имах малък пререкания с неонатолозите, но тези неща бързо се забравят.
Въпреки недобрите в момента битови условия, всичко останало е на ниво в ОБ.
Надява се скоро да започне ремонта там и до края на годината персонала да може да работи в достойна за професионализма му среда.

# 232
  Благодаря ти,Франческа!  bouquet
  А Кинкина?При нея имаше ли много намеси? Rolling Eyes

# 233
 Благодаря ти,Франческа!  bouquet
  А Кинкина?При нея имаше ли много намеси? Rolling Eyes

При нея също имаше подобни намеси.
Всъщност достигайки 6-7 см. разкритие ефективните ми контракциите спират от само себе си. В същото време бебето е навлязло в родилния канал и няма на къде. И двата пъти изчакаха да започнат сами отново с ходене из коридорите, но не. Според един друг гинеколог /не работи в ОБ, а в Шейново за това и не споменавам името му/ това е патология на раждането. И искаш, не искаш намеса, т.е. система или секцио- има.

# 234
  Още веднъж благодаря,Франческа Салиери!  bouquet

# 235
  • София
Искам да попитам Нана, дали има актуална информация, как върви ремонта в ОБ, знае ли се вече кога със сигурност ще свърши?

Благодаря предварително!   bouquet

# 236
  • София
Искам да попитам Нана, дали има актуална информация, как върви ремонта в ОБ, знае ли се вече кога със сигурност ще свърши?

Благодаря предварително!   bouquet

За момента не, но тези дни ще ходя до болницата и ще пиша след това.

# 237
  • София
Нана, за много години и чакаме актуално инфо! Аз ходих с мъжа ми до кардиологията на 28.12 и видях, че от страната на коридора и тоалетните на родилното дограмата вече е сменена с нова. А преди НГ фирмата, която им прави абонатната станция за парното купи и помпите от нашата фирма, така че бачкат хората.  Mr. Green

# 238
  • София
Актуалното инфо.

Дограмата си е сложена отдавна - тя е от миналия ремонт.
Вече са изградени самостоятелните бани и тоалетни на всяка стая. Предстои лепенето на плочки и прочие неща.
До средата на март би трябвало да са приключили с ремонта и обзавеждането, тъй като и легла и родилни маси и въобще всичко ще е ново.
Това е засега. Работят хората.

# 239
Е, неее навих се на трето!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт