Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 092
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Чакайте сега малко.

Когато сте с избор на екип и се налага епидурална или искате такава - израждащият ви лекар си има грижата да викне анестезиолог, когато е необходимо.
Когато сте без избор - епидурал не се слага. Ако се наложи спешно секцио- слизането отнема 2 минути.

# 421
   Ясно.... Peace
   Мисля,че по други болници можеше да си платиш епидурална упойка и да си я получиш независимо от това,дали раждаш с уговорка с лекар или без.

# 422
  • София
Аз наскоро родих във Втора градска - там поставянето на упойка не е обвързано с избора на екип /който пък струва скромните 1300лв.  Mr. Green/.

# 423
Аз наскоро родих във Втора градска - там поставянето на упойка не е обвързано с избора на екип /който пък струва скромните 1300лв.  Mr. Green/.
    Crazy
    А упойката?

# 424
  • София
Епидурална - 200 лв. /това поне е приемливо, май в другите болници е по-скъпо/.
Секциото го правят с пълна упойка - ако искаш спинална - пак 200 лв. Издават фактура и касова бележка, плаща се на касата на болницата.
Обаче пък избора на екип не ти дава автоматично правото на упойка /както е в ОБ/ - т.е. избор на екип 1300 + още 200 лв. ако искаш упойка.  Crazy
Аз платих само 200 лв. за спиналната, екип не съм избирала.

# 425
Е, в края на краищата може да се ражда и без избор на екип и съответно раждането да е напълно безплатно.  Wink

Дааа, в края на краищата всеки си решава, за мен също не са малко пари дори 550лв и се моля да не се увеличи докато дойде време да родя, но и така да е без избор на екип не отивам да раждам, ако ще заем да се наложи да взема  Naughty може би съм чела повечко, а вероятно защото моя приятелка загуби бебчето си в 9 месец в Майчин дом, защото си помисли, че може и без доктор, който да е до нея  Sad ooooh! така че, все пак раждаме по 2- 3 пъти, рядко повече, все някак ще намерим парите  Praynig Hug

Или по друг начин казано - без д-р Жекова не раждам  Hug Grinning 

# 426
  • София
   Ясно.... Peace
   Мисля,че по други болници можеше да си платиш епидурална упойка и да си я получиш независимо от това,дали раждаш с уговорка с лекар или без.

Да, само че в Шейново цената на упойката е 300 лева, което си е половината избор на екип в ОБ

# 427
  • София
    Crazy
    А упойката?
В Майчин дом,май цените за сега са най-прилични:
само упойка-150лв
избор на екип-550лв
ВИП стая 35 лв на ден

# 428
  Ясно.... Peace

Да, само че в Шейново цената на упойката е 300 лева, което си е половината избор на екип в ОБ
  Да го мислят тези,които държат на упойка.
   Аз държа на други неща. Peace

# 429
Според мен пък точно това трябва да се промени в практиката на ОБ- всеки да може да си избира дали да ползва упойка или не, независимо дали ще си плати за екип.
Аз платих екип, не ползвах упойка. Тогава ми е странно, къде отидоха моите пари, отделени за анестезиолога?

# 430
    Така е.Упойката е материал + работа на специалиста.
    Излиза,че раждането без упойка трябва да е по-евтино от такова със упойка.

# 431
  • София
Според мен пък точно това трябва да се промени в практиката на ОБ- всеки да може да си избира дали да ползва упойка или не, независимо дали ще си плати за екип.
Аз платих екип, не ползвах упойка. Тогава ми е странно, къде отидоха моите пари, отделени за анестезиолога?

Парите, които плащате за избор на екип се разпределят между екипа, който ви изражда. Когато се налага упойка, просто парите се преразпределят и за анестезиолога.

# 432
   Това с "избора на екип" никога не ми е било ясно...
   В Тина Киркова,например,уж си избираш екип,но на практика си избираш само лекаря,а останалите хора от екипа са си тези,които са на дежурство в момента.Защо парите трябва да се разпределят между тях,макар че те са и без това на работа и заплатата им тече?Не ми е ясно... newsm78
   Но ако пък наистина си избираш екип и парите ще получат и акушерките,анестезиолога,защо да нямаш предпочитания и относно тях?Примерно да те изражда еди кой си лекар + еди коя си акушерка+ еди кой си анестезиолог.Поне да ти се дава право да избираш,щом става въпрос за "избор на екип".  Rolling Eyes
  Или да се променят определенията,поне.... Thinking

# 433
  Това с "избора на екип" никога не ми е било ясно...
   В Тина Киркова,например,уж си избираш екип,но на практика си избираш само лекаря,а останалите хора от екипа са си тези,които са на дежурство в момента.Защо парите трябва да се разпределят между тях,макар че те са и без това на работа и заплатата им тече?Не ми е ясно... newsm78
   Но ако пък наистина си избираш екип и парите ще получат и акушерките,анестезиолога,защо да нямаш предпочитания и относно тях?Примерно да те изражда еди кой си лекар + еди коя си акушерка+ еди кой си анестезиолог.Поне да ти се дава право да избираш,щом става въпрос за "избор на екип".  Rolling Eyes
  Или да се променят определенията,поне.... Thinking
PeaceНа мен сьщо ThinkingДо сега сьм родила 3 пьти без такьв избор, без проблем.Навсякьде ме обслужваха спецове и стажанти /в екип/ и то качествено. GrinningВажното е да се раждат живи и здрави деца.А ремонта и новите подобрения в родилното-е ще трябва да си "избият" парите хората. :lol Ха,любопитна сьм:ще има ли пак огромни тьлпи от цигани,които не си плащат за нищо?

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 15:24 от dannyangel

# 434
  • София
dannyangel циганките са си по район. Няма как да ги върнат.

Общи условия

Активация на акаунт