Диета с овесени ядки

• 257 285
  • 697
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро.
Отчет за вчера
закуска: мюсли с малко мисело мляко
обадовечеря към 3 часа: порция пържени тиквички и 2 филийки пълнозърнест хляб.
прегрешения: 2 пакета царевични пръчици Слънчо ( мноооого ги обичам)
За днес: закуска мюсли с мисело мляко. На обяд съм на зъболекар и не знам кога ще ям, а вечерята от сега си я знам : овесени ядки с кисело мляко.
Хайде закуската от мен

Да ви е сладко.

# 76
Кристалин, аз по-принцип нямам много проблеми с кг - но напоследък нещо се изтървах и качих въпросните 4кг /които исках да махна - вискока съм 1.70 и по прицип се движа между 57-58 кг - имам тежки кости и когато съм с тези кг съм добре/. И толкова съм отново и сега. Иначе овесените ядки /които и аз не те съветвам да замениш с трици/ ги накисвам в 1.5% и с нищо не ги подслаждам. На мен ми стигат стафидите - придават много приятен вкус /като попаднеш на нея много сладичко - и аз мноооого обичам сладичкото/. Аз просто необичам само гореща вода - затова пия билков чай но не го подслаждам и според мен няма значение какъв е. Имай предвид, че и малко съгрешавах - защото стриктно издържах на 10лъжици само два дена а на третия почнах да включвам домати /но за това писах вече/. Единственото за което се сещам още е да ти напомня, че трябва да пиеш много вода /аз пих 3-4литра е и продължавам де/. Сега бавничко се захранвам - защото искам да ги запазя и пак да си влезна във форма Laughing
Дано да съм ти била полезна.  bowuu

# 77
alis.a, благодаря ти!   bouquet само не разбрах, с какво количество прясно мляко на ден накисваш ядките? Аз се захванах с трици, но ще ви послушам и ще ги заменя с овесени ядки. Дано най- после се харесам в дънки, че вече  #2gunfire
Благодаря отново и успех на всички!  Hug

# 78
Незнам колко, докато покрие ядкита за да мога да ги разбъркам. newsm78

# 79
Еййй, златна си!  Hug За хиляден път- благодаря   bouquet
И за да не е като спам- аз си начупвам вътре орех и половина вместо стафидки и добавям лъжичка ленено брашно, пък и така обема малко се увеличава  Laughing  Мисля, че не е толкова страшно.... Embarassed newsm78

# 80
  • Габрово
Здравейте!И аз се присъединявам към вас.От месеци си хапвам сутрин овесени ядки с кисело мляко,защото много ми харесва вкуса им.Сега ще пробвам по 3 пъти на ден без други храни освен ябълка в овесените ядки,но днес ще лунувам от 11.56 до утре до 12.25.Имам да свалям 4-5 кг.,които качих като спрях цигарите.Пробвах една камара диети,ама не се получи.Свалям и качвам въпреки,че се ограничавам до безумие.Явно метаболизма ми е заспал.От 20.08 правя лунната диета на всяка фаза на луната-никакъв траен ефект до сега.Свалям по 2 кг. на фаза,но до другата фаза пак съм ги качила въпреки,че ям само мляко,зеленчуци,сирене и плодове.Е понякога и нещо сладичко,че много го обичам :oop
Приятен ден!И успех!

# 81
Привет момичета. Забелязах, че не сте писали от около месец по темата, а аз снощи я открих... изчетох всичко много обстойно. От май месец започнах с Дюкан..имаше ефект свалих около 5 килограма, толкова ми трябваха, лятото беше добре, с леки прегрешения и по 1,2 килца нагоре и надолу. Но в последния  месец върнах килограмите, вече започнах да се отвращавам от месо, а и като гледам няма кой знае какъв ефект по мен от тия луди протеини.... Цвета на лицето ми се промени, образуваха ми се сериозни кръгове около очите, не се чувсвтам хич добре, постоянно съм отпаднала, а немога все да се тъпча с витамини на таблетки. Реших, че трябва кардинално да променя храната която приемам. Търсех конкретно диета с овесени ядки, защото знам колко са полезни, а аз ги обожавам. Та попаднах на вашата темичка, реших, че може би ако не остлабна с 4-5 килограма, които съм качила, то поне ще се чувствам здрава и енергична. Мисля да да включа в менюто си предимно овесени ядки, сушени плодове и орехи, кисело и прясно мляко, плодове и зеленчуци. Моля ви, ако имате мнение или съвет, да ми отговорите.
Благодаря предварително
п.п. четох за червената борвинка,че е много силен антиоксидант, предпазва от рак, алцхаймер.... вкъщи имам сушени боровинки,с които правя един невероятен сладкиш, та мисля да ги включа към сушените плодове в овесените ядки Simple Smile

# 82
gramatikova,аз писах по-рано в темичката,това е единствената диета,която спазвам и те уверявам,че здравословни проблеми с нея няма да си навлечеш. С Дюкан не съм опитвала никога,стриктна ми се вижда,пък и нямах много килограми за сваляне.Тази ми пасва чудесно на вкуса и хранителните навици.Не мисля,обаче,че проблемите ти,дето споменаваш са резултат от режима на Дюкан-попрочетох темата им,добър е  режима.От много време се интересувам от режим на хранене,чета доста по темата-наистина,добре е направено,но не ми е...по вкуса.Хубаво си решила да опиташ с овесени ядки и ако решиш да запазиш килограмите след прикючване на диетата,съветвам те да ги включваш  и за напред като закуска или вечеря в менюто си.Червената боровинка и всички червени плодове са антиоксиданти.Дано съм ти била полезна.

# 83
Agora, благодаря за информацията Simple Smile Да попитам още нещо, ако не ставам нахална  Wink четох добри отзиви и за елдата, може ли да се съчетае с овесените ядки в менюто. Говоря за едно отделно хранене с елда, друго с ядки...и т.н.т. ?
Благодаря предварително и отново  Laughing

# 84
За елдата знам,че има доста полезни качества-съдържа витамини и минерали,подържа добрата форма на мускулите,кожа,нокти,коса,но не съм я вкусвала.Опитай и сподели как е.Ако не ти хареса може да я добавяш в овесените ядки,но четох,че е вкусна.

# 85
ами всъщност вчера сварих елда, да я пробвам, докато вреше, не миришеше много хубаво. После обаче я подсладих с малко мед и канела за аромат, стана много вкусна. Наподобява жито, но е по-крехка. Днес закусих с нея, засища Simple Smile Просто исках да попитам може ли да се съчетае с овесените ядки Simple Smile

# 86
  • София
Ето тук можеш да прочетеш още интересни неща за елдата (гречката).  Peace

# 87
  • Прекрасна ВАРНА
здравейте,като ви чета чак ви завиждам как слабеете с тези овесени ядки.да споделя моя случай:преди 4-ри месеца реших да включа в менюто си овесените ядки,за около месец качих 5 килограма и и освен това ми се развали стомаха-без лаксативи не ходя до тоалетна, все още не мога да ги сваля.ограничила съм всичко на минимум.сутрин-кафе,обед-ябълка или портокал и вечер някакво месо,без салати и хляб.преди съм се подлагала на този режим и бързо свалях,а сега УЖАС.

# 88
Ирина и аз така все диети,а нищо не свалям. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Wink

# 89
А по въпроса за тази диета:

Половин пакет овесени ядки (250 гр.)
Половин кофичка кисело мляко (по-добре да е нискомаслено)
1 лъжица мед
Настърганите кори от два лимона

Приготвяне:

В голяма неметална купа сложете меда, след това настърганите лимонени кори. Прибавете млякото и овесените ядки и разбъркайте. Оставете да преседи 1 нощ в хладилника (но не повече). Най-добре е да приготвите сместа вечерта и сутринта да е готова за консумиране.

В продължение на 4 дни правете следното:

Сутрин след ставане изпийте 1 чаша топла вода на гладно.

След пауза от поне 20 минути изяжте една лъжица от сместа с овесените ядки.

След това през деня може да хапвате, когато искате от сместа, но не повече от две супени лъжици и не повече от 6 лъжици на ден.

.... искам да попитам, защото немога да разбера, та... Това количество от 250 гр. овесени ядки за всичките 4 дена ли е или за един? по 6 супени лъжици от сместа на ден или...? Ох съжалявам, ама ми е малко объркано. Има ли някой да ми обясни като нааааа хахахха хайде да не казвам. Просто винаги искам всичко да разбера абсолютно точно. Благодаря ви предварително  Peace

Общи условия

Активация на акаунт