Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...

• 183 984
  • 921
  •   2
Отговори
# 135
Благодаря за отговора  bouquet А какво мислите за витамин Д за профилактика на гриповете?

# 136
А какво мислите за витамин Д за профилактика на гриповете?

Че е задължителен в менюто ни за профилактика.  Прочети цялата тема, последния линк даден от В_и_В_и  е повече от показателен.

# 137
# 138
  • София
Здравейте, ще бъде ли грешно да слагам 1 капка вигантол върху лъжичката мед която давам всяка сутрин на децата си, т.е. дали може да се се намали ефекта от вит. Д ако се дава заедно с мед. Благодаря.

# 139
Здравейте, ще бъде ли грешно да слагам 1 капка вигантол върху лъжичката мед която давам всяка сутрин на децата си, т.е. дали може да се се намали ефекта от вит. Д ако се дава заедно с мед. Благодаря.

няма проблем в мед, само да не е топъл,ЗАТОПЛЕН В/С МИКРОВЕЛЕ ИЛИ ДР./минал термична обработка/... ! Peace
НО НЕЗАБРАВЯЙТЕ 4Е Е МАСТНОРАЗТВОРИМ И АКО НЯМА МАЗНИНИ НЯМА ДА СЕ УСВОИ...,ТАКА 4Е ДОБАВЕТЕ И МЛЯКО, ИЛИ ПЪЛНОЗЪРНЕСТА ФИЛИЯ/БИСКВИТА С МАСЛО И МЕД+ 4АША КИС.ИЛИ ПРЯСНО МЛЯКО Е ИДЕАЛНАТА ЗАКУСКА ...! Peace

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 21:03 от GIULIA

# 140
Няколко заглавия от Гугъл на тема свински грип:

Help Prevent Swine Flu With Vitamin D

Is lack of vitamin D linked to swine flu?

Vitamin D For Swine Flu Protection

Twenty reasons why vitamin D is better than a swine flu vaccine

Is vitamin D your best protection from swine flu?

Can vitamin D fight swine flu?

Does Vitamin D protect against Swine Flu or Cancer?

Swine Flu Prevention Should Include Vitamin D

Продължавайте да се съмнявате...

# 141
  • Варна
Здравейте! Имам въпрос: може ли да се дава рибено масло на дете на 1 година и 4 месеца. Ако - да, под каква форма, тя не може да пие дражетата?
Ще пробвам с Вигантол, защото на мен липсата на слънце ми влияе много зле. Но, проблем ли е фактът, че децата пият Саностол, а ние Центрум - страх ме е съвсем без витамини в това време. Веднага се поражда и друг въпрос - при редовно приемане на рибено масло, нуждаем ли се от комбинираните витамини? Не разчитам на плодовете и зеленчуците продавани след октомври у нас. Ако е писано вече подробно по тези въпроси, къде да чета?

# 142
  • В сънния Люлин, прибулен...
mentova, десет страници не са много, за да си отговориш на поне два от въпросите, още повече, че са разисквани на предишната - под каква форма за малко дете.
Аз давам Ескимо Кидс, ако ти намериш друго, ще съм ти благодарна, ако споделиш.
Относно витамините - биват водноразтворими и мастноразтворими. Рибеното масло е... мазнина. Следователно?
Всеки решава сам от какво се нуждае.

# 143
  • Варна
Следователно?
Всеки решава сам от какво се нуждае.
Признавам си чистосърдечно: продължавам да не разбирам. Продължавам да питам. 10-те страници, изчетох. Не знаех, че Ескимо кидс е рибено масло. Сега знам - благодаря!

# 144
Рибеното масло (освен това от черен дроб) не съдържа никакви витамини в разумна концентрация. Витамини следва да се дават отделно и независимо.

За количествата рибено масло по години има една хубава таблица в темата за мазнините. Е, ще трябва да я потърсите (някъде началото на октомври...)

mentova - за рибеното масло има отделна тема... За нея става дума. Тук обсъждаме вит.Д.

# 145
Не става ли много рибено масло, мултивитамини, витамин Д? За едно 2 годишно... Не се заяждам, питам само.

# 146
В_и_В_и  - Аз, лично препоръчвам само рибено масло и вит. Д.

Рибеното масло съобразно тази таблица:

http://www.omega-3.ch/omega-3/articoli_de/studien-uber-omega-3/d … sauren.html#menue

(слава Богу, поне на тебе не трябва да я превеждам...)

А вит.Д - знаеш защо.

Останалото е за възрастните.

# 147
  • Варна
Благодаря за хубавата тема!   bouquet
Утре ще прегледам и дадените линкове към чужди сайтове, определено ме заинтригува положителния ефект на вит. Д в борбата с грипа (не само свинския Wink ).

# 148
И ако все пак се разболеем?

(един нетрадиционен интегративен подход)

Това което бих препоръчал се различава от обичайната практика - аспирин, парацетамол и т. н.
Приемам, че сте взели някакви предпазни мерки, но са се оказали недостатъчни и трябва да се лекуваме.  Тогава, щом усетим, че ще се разболеем правим следното:

1. Пием витамин С. Много. По 1000 мг на ден. Два - три дни, докато настинката премине. Аз си го купувам на килограм и пия по половин чаена лъжичка. Слагам си го и в супата за подкисляване.

2. Цинк (от аптеката) - 100 мг. Той се взема през първите 24 часа. Блокира проникването на вируса в клетката. След това е безполезен. Тъй като таблетките са по-малки, разпределяме ги равномерно през деня. Можем и да надхвърлим 100 мг, но само за един ден.

3.Хормонът DHEA (чете се "деа") - дехидроепиандростерон. Мощно стимулира имунната система. Еднократно до 200 мг за жени и до 400 мг за мъже. Пие се сутрин. Само първите 1-2 дни.

4.Мелатонин - също мощно стимулира имунитета. Пие се по 10-15 мг вечер, до оздравяване.

5. Чесън - до 10 г два-три пъти на ден. Е  да, няма да ходите на работа. А, щях да забравя - сваля кръвното!

Горните препарати са предназначени за възрастни!

За разлика от описаните до сега имуностимуланти, горната рецепта действа като R486 (Escapelle) - след белята.

Приемането на горните добавки не пречи и не противоречи на едновременното конвенционално лечение, предписано от лекар. То е еднакво ефективно при грип и настинки.

Каквото не намерите в аптеката, търсете в магазините за спортни хранителни добавки.

За наследниците на Неверни Тома - четете тук:

http://www.lef.org/protocols/infections/common_cold_01.htm

Кихнахте ли?  -  Наздраве!

# 149
PinkPanther ,здравей,
откъде го купуваш това вит.С на прах?
Припомни за какво беше този хормон. Не се сещам,
освен че стимулира имунната система./мелатонина/
Сравнението с ескапела е супер.

Общи условия

Активация на акаунт