Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...

• 184 089
  • 921
  •   1
Отговори
# 795
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Шуслеровата сол в апетка мога ли да намеря ? Можеш ли да ме ориентираш по колко се дава на дете?

да, от аптеката.
дозировка не мога да ти кажа. аз преди взимах 3х3 на ден.
понеже детето е скептично и нямаше как да го накара да вземе повече, та му дадах една.
не искам да свиква редовно да взима хапчета. Peace

аз един път дадах тази комбинация и болките спряха.
според мен, обаче, магнезият прави повече в случая... и преди при болки съм давала само магнезий и е помагало веднага. сега болките бяха по-силни, затова комбинирах.

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 21:12 от asyalein

# 796
Aз имах предвид да препоръчате марка Grinning

Ами много марки имат хубав витамин Д. Аз лично пия на Now Foods имат и от 1000 и от  2000 и от  5000 и нагоре.

# 797
Моля Ви, препоръчайте вит Д3 на таблетки 2000 или 1000, които могат да се закупят в България.

Погледни това.

http://www.nowfoods.bg/now-foods-vitamin-d-1000-iu-180-softgels

Най-горе са 1000 IU, но по-надолу има и другите дозировки и форми на марката.

# 798
  • Милано
Момичета,за много години HugБихте ли ми препоръчали вит.К2(вие кой пиете?)?

# 799
  • на земята
Много хубава тема,записвам се и продължавам да я чета напред,в понеделник ще си правим изследване на мен и дъщеря ми.
Благодаря за темата bouquet

# 800

Аз не съм пила, но бих взела комбинация витамин D3, магнезий и К2. Витамин К също е различни видове, мастноразтворим е и се съдържа в много храни като например зеленолистни, зелени билки и подправки и зелен фасул.

# 801
  • на земята
А какъв витамин К2 трябва да се приема?

# 802
Аз съм пила този:
http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vitamin-K-2-100-mcg-60-Veggi … tECFXcz0wod-VEEqQ

# 803
Да препиша от една друга тема

http://apteka.framar.bg/30048532/%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BD- … D1%82%D0%B8%D1%81

К1 е в зелените растения К2-в жълтък, месото..

# 804
  • Милано
БлагоДаря ви,момичета HugБъдете здрави!

# 805
А какъв витамин К2 трябва да се приема?

Имам предвид, че витамин К също е в разновидности под номера с различен произход, както и витамин D, както teta75 вече е обяснила. В хранителните добавки обикновено присъства К2.

# 806
  • на земята
Благодаря  bouquet

# 807

Няма защо. Съжалявам, че не мога да помогна за определена марка, аз разчитам на храната за витамин К -  за К1 разнообразни растителни храни, билков чай, от другата форма К2, която е в животинските продукти също приемам достатъчно. При разнообразно хранене и добро храносмилане не би трябвало да има дефицит. Разновидност на витамин К (незнам кой номер обаче) се произвежда и от бактерии в червата, подобно на В12, така че пак опираме до добро храносмилане. Като цяло каквото и да ядем или приемаме, важното е какво се усвоява. Simple Smile

# 808
# 809

Това е чудесно за витамин К2, обаче D3 e малко - 5 микрограма, тоест 200 IU (международни единици). Иначе би трябвало да се отразява добре наличието на витамин К на кръвоносната система и на усвояването на останалите нутриенти. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт