Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...

• 184 105
  • 921
  •   1
Отговори
# 780
Освен да си споделяте стойности имайте предвид че има две мерни единици ng/ml и nmol/l като 1ng/ml=2.5nmol/l. Според най новите проучвания за оптимални се считат нива между 40-60 ng/ml или 100-150 nmol/l като при автоимунни, сърдечни, онкологични и др заболявания дори 70-90 ng/ml. Много лаборатории  у нас работят с някакви стари реф. стойност а и всяка работи с една от двете мерни единици и както виждате просто стойност не ви върши работа важна е и мерната единица .Аз лично  се изследвах в Синево и при тях достатъчност беше 30-100ng/ml което е адекватно спрямо новите проучвания. Невъзможно е да се предозирате с 10 капки Вигантол дневно това е добър дневен прием при дефицит или ако искате да поддържате оптималните нива.

Радвам се, че има раздвижване в  темата, но как да не може да се предозира с 10 капки Вигантол на ден? Това са 6666 единици. А и е важно не просто колко приемаме, а колко се усвоява. Затова се препоръчва и прием с магнезий и К2, като се приема на най-богатото с мазнини хранене на деня, за препоръчване без фитати и твърде много фибри.
niko, съжалявам и горе главата! Костните проблеми се лекуват по-бавно, но решение винаги има! Важното е, че вземаш мерки. Скоро четох, че цялата костна система нормално се обновява за 3 месеца, а почти целия организъм за година. Надявам се това да те зарадва, като зарадва мен! Добре е да приемаш и магнезий заедно с D3 и К2.

# 781
Радвам се, че има раздвижване в  темата, но как да не може да се предозира с 10 капки Вигантол на ден? Това са 6666 единици.
Много американски експерти по темата препоръчват 5000-7000 на ден като поддържаща стойност. Аз една година пих по 4000 после втората не мога да кажа по колко между 2000-4000 и сега се изследвах и съм 34 ng/ml а гоня поне 50 а границата е до 100. Та с 10 капки вигантол ако сте в недостиг няма да се предозирате освен ако нямате някакво заболяване но говорим в общия случай.

# 782
Радвам се, че има раздвижване в  темата, но как да не може да се предозира с 10 капки Вигантол на ден? Това са 6666 единици.
Много американски експерти по темата препоръчват 5000-7000 на ден като поддържаща стойност. Аз една година пих по 4000 после втората не мога да кажа по колко между 2000-4000 и сега се изследвах и съм 34 ng/ml а гоня поне 50 а границата е до 100. Та с 10 капки вигантол ако сте в недостиг няма да се предозирате освен ако нямате някакво заболяване но говорим в общия случай.
Разбирам ви, но 4000 IU е различно от близо 7000. Радвам се, че нямате отрицателни ефекти, но не бих препоръчала такава доза на всеки, освен ако не се следи често общото състояние на организма чрез изследвания и да се внимава за състоянието на бъбреците, к. съдове и пр. Според мен 4000 за жена и 5000 за мъж е добре при недостиг, но трябва да се има предвид и телесната маса.
Интересува ме нещо друго - дали постоянното суплементиране с витамин D има някакво влияние върху способността на организма да го синтезира сам. Ако някой има информация, ще се радвам да сподели (може и на английски или руски).

# 783
Отново според американски лекари експерти 10 000 единици дневно също е безопасна доза. Аз не казвам да пиете по 10000 ако няма дефицит а казах че няма да се предозирате с 10 капки Вигантол дневно защото човек който не е пил досега с голяма вероятност е в дефицит в най-добрия случай е с недостатъчност .Твърде много хора в остър дефицит пият 20 капки седмично от страх от предозиране но с такава доза те няма как да достигнат достатъчност да не говорим да се предозират. Искат се изследвания а не страх.
Аз лично не съм срещала инфо при орален прием това да пречи на собствения синтез.

# 784
  • sofia
Освен да си споделяте стойности имайте предвид че има две мерни единици ng/ml и nmol/l като 1ng/ml=2.5nmol/l. Според най новите проучвания за оптимални се считат нива между 40-60 ng/ml или 100-150 nmol/l като при автоимунни, сърдечни, онкологични и др заболявания дори 70-90 ng/ml. Много лаборатории  у нас работят с някакви стари реф. стойност а и всяка работи с една от двете мерни единици и както виждате просто стойност не ви върши работа важна е и мерната единица .Аз лично  се изследвах в Синево и при тях достатъчност беше 30-100ng/ml което е адекватно спрямо новите проучвания. Невъзможно е да се предозирате с 10 капки Вигантол дневно това е добър дневен прием при дефицит или ако искате да поддържате оптималните нива.

Радвам се, че има раздвижване в  темата, но как да не може да се предозира с 10 капки Вигантол на ден? Това са 6666 единици. А и е важно не просто колко приемаме, а колко се усвоява. Затова се препоръчва и прием с магнезий и К2, като се приема на най-богатото с мазнини хранене на деня, за препоръчване без фитати и твърде много фибри.
niko, съжалявам и горе главата! Костните проблеми се лекуват по-бавно, но решение винаги има! Важното е, че вземаш мерки. Скоро четох, че цялата костна система нормално се обновява за 3 месеца, а почти целия организъм за година. Надявам се това да те зарадва, като зарадва мен! Добре е да приемаш и магнезий заедно с D3 и К2.
"Петенце Цветенце" Благодаря ти за подкрепата! Hug

# 785
Забелязах промяна в цвета (по оранжево-жълт) и може би, по-голямо количество на урината, в дните, в които съм пила вит Д. Август приемах по 4-5 капки всеки ден на Джемисън ( много ми е трудно да дозирам точно капките, винаги падат 1-2 повече). Не приемам калций и магнезий. Вие имате ли подобни наблюдения? Сега пия по 4-5-6 капки от четвъртък до неделя.

# 786
  • Buffyworld
Аз пия Вигантол по 20 капки на седмица и не съм забелязала такива ефекти. Но много съм съгласна с мнението на Нис  Hug и най- вероятно сама ще си вдигна дозата. И без това другият месец трябва да пускам изследвания и дотогава не мисля, че ще се предзирам, тъй като аз съм много под долната граница.

# 787
Бъфи, би ли споделила после резултатите. Ще е полезно мисля , да видим дали се качва нивото и с колко Peace

# 788
Отново според американски лекари експерти 10 000 единици дневно също е безопасна доза. Аз не казвам да пиете по 10000 ако няма дефицит а казах че няма да се предозирате с 10 капки Вигантол дневно защото човек който не е пил досега с голяма вероятност е в дефицит в най-добрия случай е с недостатъчност .Твърде много хора в остър дефицит пият 20 капки седмично от страх от предозиране но с такава доза те няма как да достигнат достатъчност да не говорим да се предозират. Искат се изследвания а не страх.
Аз лично не съм срещала инфо при орален прием това да пречи на собствения синтез.
Разбира се, при много ниски нива висока доза е дори крайно наложителна, а не е повод за страх, но не искам всеки, който чете, да си мисли, че може своеволно да приема такава за дълъг период или без изследвания. Благодаря за отговора на въпроса ми.
niko, няма защо, трябва да се подкрепяме.
Kaktus s usmivka, интересно съвпадение. Може би една част не се усвоява и заедно с нея организмът изхвърля и нещо друго. Пила съм точно капките на Джеймисън и не съм имала такъв страничен ефект. Обаче ме съмнява доколко се усвояват, защото на мен не ми помогнаха изобщо. Имам изследвания, които показват слабо повишение в стойностите на витамина след приема, а при приета една опаковка със 140000 единици и редовна консумация на риба трябваше да е доста по-голямо. Даже няколко месеца след приема костното ми здраве се влоши - не заради тях, но не допронесоха особено. Дозаторът им наистина е неприятен, накрая започна да пуска огромни капки с голямо изчакване, вероятно се беше запушил.
Искам да уточня обаче, че може да не се е усвоил добре поради дефицити в храненето. Не подлагам на съмнение качеството на продукта.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 17:21 от Петенце Цветенце

# 789
При стойност 18.16   ng/ml, 10 капки на ден ОК ли са? За колко време мога да очаквам да се вдигнат стойностите?

# 790
10 капки според листовката на Вигантол са около 5000 единици не знам защо на много места пишат че е повече но аз се придържам какво пише на листовката. капкомера всички знаем че е скапан и общо взето 10 капки в началото и в края на шишето няма да е едно и също количество. Мисля че е добра идея цялата опаковка да се разтвори в някакво растително малсо най-добре зехтин и да се разпредели. Примерно в твоя случай ако ще пиеш 5000 единци трябва  Една опаковка вигантол 10 мл да се смеси със 190 мл зехтин и ще се получи 200 мл които съдържат  200 000 единици според опаковката на вигантола и така в един мл ще имаш 1000 единици а в 5мл(една чаена лъжичка от сместа) ще има 5000 единици и ще стигне за 40 дена. Това отдавна си го мисля за разреждането на вигантола за да може по прецизно да се дозира но понеже си имам на капсули и не съм се занимавала.

Ето тук има една табличка според която може да се информира човек при какво изходно нива с какава доза какъв резултат трябва да постигне. Не пише за какъв период трябва да се пие но аз го разбирам за постоянно. ти може да почнеш с такава доза 5000 единици и след 3 месеца да се тестваш не при всеки усвояването е еднакво. За дневна доза когато човек няма дефицит се приемат 2000 единици според новите проучвания, но не всеки поддържа добри нива с тях.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 11:17 от Niss

# 791
Моля Ви, препоръчайте вит Д3 на таблетки 2000 или 1000, които могат да се закупят в България.

# 792
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз взимам 1000 UI на хапчета и спя като пън. ако забравя вечер да го взема и се будя нощем и при малък шум и после трудно заспивам.

скоро детето ревеше от болки на растежа. две нощи не спа, аз също  Whistling: дадах му витД, магнезий и шуслерова сол 2.
нямаше повече рев и болки  Mr. Green

# 793
  • Buffyworld
аз взимам 1000 UI на хапчета и спя като пън. ако забравя вечер да го взема и се будя нощем и при малък шум и после трудно заспивам.

скоро детето ревеше от болки на растежа. две нощи не спа, аз също  Whistling: дадах му витД, магнезий и шуслерова сол 2.
нямаше повече рев и болки  Mr. Green

Шуслеровата сол в апетка мога ли да намеря ? Можеш ли да ме ориентираш по колко се дава на дете? Моето също има болки от растежа , водих го на ортопед и той ми каза да давам по една разтворима таблетка Калции с вит. С - за 10 дни. После известно време почивка и пак да давам по 10 дни Калций с вит. С, но не помага особено.

# 794
Aз имах предвид да препоръчате марка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт