Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...

• 184 034
  • 921
  •   1
Отговори
# 90
Борбата с вятърни мелници продължава...

Та, temida, какво рекламирам? Май си пропуснала да пишеш?
Второ - посочил съм 5-6 много конкретни статии с точни числа + огромен литературен обзор след тях, ама по-добре да се правим , че не ги виждаме. Все едно такива данни няма.

Когато защитавам тезата си , се аргументирам. Готов съм да обсъдя и твоите аргументи, подкрепени с числа. Аргументи в стил "не ми харесва", не обсъждам.

червенокоса вещица...припряна - продължаваш с безпочвени обиди. Позволявам си да те коментирам за последен път. Не си първата ( няма и да си последната), която смята, че като ме наругае, ще ми промени възгледите. На никого не преча да си изложи мнението, но и на никой не позволявам да ми запушва устата. Тази тема е за ползата от витамин Д. Ако ви интересува темата за ползата от общуване с природата - създайте си я. Там няма да ви се пречкам.Точка по въпроса!

P.S. Още един "пресен" материал за подобряване състоянието на болни от диабет, чрез приемане на витамин Д.
Обърнете внимание на числата: 5000 М.Е. дневно,  120 000 М.Е. на две седмици! До четири пъти повече от препоръчваните от мен стойности за повишаване на имунитета...

Тук:

http://www.lef.org/magazine/mag2009/oct2009_Vitamin-D-Supports-H … lood-Sugar_01.htm

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 12:17 от PinkPanther

# 91
  • SA
Ето още една интересна статия по вьпроса:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/10/10/Vi … al-the-Truth.aspx
И малко оффтопик, ама- Пинки, не се хаби да отговаряш на негативистично настроени хора, пишещи само гневни постинги!
Всеки носи отговорност за собственото си здраве и решава как да достигне до него. Не виждам тук никой никого да задьлжава да пие каквото и да било. Автора на темата просто споделя натрупаните от него познания с невероятно добронамерен и ненатраплив тон. Очевидно е , че просто иска да направи тази информация достояние на повече хора, които например нямат вьзможност да четат , или пьк не разбират чужди езици. А от приветливото му и внимателно отношение кьм всички, пишещи в темата могат да се поучат доста бьлгарски лекари. / Аз сьщо сьм лекар между другото- да не си помисли някой, че просто мразя лекарското сьсловие по принцип/.

# 92
kameloth - благодаря за подкрепата!

Интересна статия, ще я прочета по-внимателно.
Ето това си харесах на пръв прочит:

Based on the most recent research, the current recommendation is 35 IU’s of vitamin D per pound of body weight.

"Въз основа на пресни проучвания, актуалната препоръка за прием  е 35 М.Е. витамин Д на фунт телесно тегло." Това са около 70 М.Е. за килограм телесно тегло

С една забележка - за бебета нормите са много по-високи, както пише в описанието на Вигантола и като го прилагат педиатрите.

# 93
  • В сънния Люлин, прибулен...
A na men mi se gubi dr.Spirulinova, tq dyrje6e palmata na pyrvenstvoto  Mr. Green

# 94
PinkPanter, благодаря за всичко което правиш за нас, изчетох всичко за вит.Д, но не ми стана
ясно - когато приемам вит.Д трябва ли задължително да приемам калций и магнезий и в каква доза?
Ако ти е възможно да ми отговориш, за което ти благодаря  bouquet

# 95
Gerova - вит.Д има много функции. Като имуностимулант, предпазващ от грип и настинки действа самостоятелно.

Ако си застрашена от остеопороза (напреднала възраст или бременост и кърмане), това е друг въпрос. Тогава ти трябват калций и магнезий + вит.Д за усвояване.

Но приемането на калций и магнезий като профилактика, по твой избор, също е възможно и препоръчително.

А дозата - 1000 мг калций + 400 мг магнезий + 2000 М.Е. вит.Д.  Или само вит.Д.

# 96
Вече на три места срещам материали, които настойчиво препоръчват новата средна дневна доза вит. Д за възрастни - 5000 М.Е. Признавам, че бях доста изненадан от този факт, но така се раждат новинте пред очите ни.

Ето го третият сайт, заедно с общирен списък на болестите, повлиявани благоприятно от нормализирането на нивата на вит. Д:

http://www.vitamindcouncil.org/research.shtml

Прочетете надолу само заглавията...

А тук:

How To Get Enough Vitamin D

...
...

-take 5,000 IU per day for three months, then obtain a 25-hydroxyvitamin D test. Adjust your dosage so that blood levels are between 50–80 ng/mL (or 125–200 nM/L) year-round.

Това е оттук:

http://www.vitamindcouncil.org/

Става интересно...

# 97
Както казах в самото начало, Пинки, оставям те да предписваш на мамите каквито и по колкото химикали намериш за добре.

Няма да водя спор с теб, пък и с който и да било. Нямам интерес просто... Laughing

Всеки има глава на раменете си, да я използва както намери за добре.

# 98
Благодаря ти PinkPanther, ще се възползвам от препоръченото.

# 99
Цитат:
The truth: Pregnant women should receive 4,000 IU of daily vitamin D supplementation. Breast-feeding women should receive 6,000 IU of daily vitamin D supplementation. Vitamin D, not 25(OH)D3, crosses into the breast milk, and daily doses are preferred over weekly doses. Avoid supplementing the infant and instead supplement the breast-feeding mother directly. If the infant is bottle-fed, supplement with 400-800 IU/day.

Превод:
Истината: Бременните жени трябва да приемат по 4000 М.Е. дневно витамин Д като добавка.  
Кърмачките трябва да приемат по 6000 М.Е. дневно витамин Д като добавка. Именно витамин Д, а не 25(ОН)D3 прониква в кърмата и затова ежедневните дози са за предпочитане пред седмичните. Избягвайте да го давате на детето, давайте го на майката-кърмачка. Ако детето  е отбито, добавяйте му 400-800 М.Е. всеки ден.

Този цитат е оттук:

http://www.lookingfit.com/hotnews/top-10-myths-about-vitamin-d.html

# 100
  • софия
От днес започнах профилактично ВИГАНТОЛ -          1 Капка детето-6 години-25 кг.      3 капки аз-40 год.64кг.                            Ще докладвам за резултати напролет.

# 101
Записвам се, за да ви следя по-лесно Mr. Green

# 102
PinkPanther това за аргументите го прочетох и аз,обаче така и не стигнахме до такива  WinkГотов си да го правиш,ако сме на общото/и твоето мнение/иначе се започват нападки и обиди.Никой не съм  обидила,нито сложила етикет на някой конкретно.Да всеки си има глава,на никой не можеш да промениш възгледите именно заради което аргументите стават безсмисленни.Не искам /и не мога/,остава въпроса за децата ни,който са малки да вземат решение,и ние вместо тях го правим.Кога правилно кога не,всеки гледа от собственната си камбанария.А за тема за природни методи -има такива да,и са къде,къде по аргументирани  Wink

# 103
  • SA
Темида не се хаби. WinkАз си бях обещала дори да не чета тая тема,обаче ми е много интерестно до къде може да доведе самолюбието на един човек.Е,не се стърпях да се включа отново.
То и да се дразня няма смисъл,дори ми става смещно вече за това колко е не просветен народа.Как обичаме да вярваме във фей с вълшебни пръчици,а после колко обичаме да се оплакваме и търсим вината в другите за собственните си грешки. ooooh!Простотия си му българска  Confused
.......
Всеки уважаващ себе си човек ще прочете и ще се консултира най-малкото с лекар.Много доктори,много нещо.Ако е такава медицината найстина язък си.
Престанете да плюете и скачате без да сте сигурни.Който иска да прави опити със себе си,моля.Ама това че някой не е на вашето мнение не ви дава право да казвате колко е прост,колко са му евтини заяжданията и т.н.
Жълтите въстници-вярвайте и се надявайте.Нали и те трябва да ядат  WinkИ дано сте здрави

Напротив, аз смятам, че ето с този постинг обиждаш автора на темата и пишещите в нея с квалификации от сорта- самовлюбен, непросветен народ, простотия бьлгарска и т.н. Оттам нататьк , каквито и аргументи да изтькнеш, не очаквай някой да прояви интерес кьм тях, след като си го нарекла простак.
А по отношение на вьзгледите - те трябва да се променят с времето, в светлината на новите открития на науката.

# 104
  • Tам през Атлантическия океан
А кои са храните съдържащи вит.Д  Rolling Eyes
не е ли по-добре така да си го набавяме чрез храната  Rolling Eyes
(изключвам бебетата тук, става въпрос за нас и порасналите дечица )

Благодаря предварително

п.п.прочетох темата малко по диагонал , ако е обсъждано някъде моля да ме извините  Blush

Общи условия

Активация на акаунт