Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...

• 184 023
  • 921
  •   1
Отговори
# 75
Важно допълнение!

Вече се уточнихме, че профилактичното примане на вит.Д  предпазва от грип и всякакви настинки с вирусен първопричинител.

Това в пълна степен се отнася и до новия свински грип.

Препоръчвам тази профилактика на всички родители, притеснени за децата  и семейството си.
1 капка в предучилищна възраст, 2 - за учениците и 3 за възрастните. Говоря за Вигантол.(витамин Д3)

Впрочем, за сега друга няма...

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 11:06 от PinkPanther

# 76
Останах длъжник на хората с псориазис...

Оказа се, че ефективността на топикално (повърхностно) приложения крем с калципотриол е съпоставим с ефекта на обикновения вит. Д3, приложен по същия начин.
Калципотриола, обаче , влияе много по-слабо вържу метаболизма на калция в организма, което дерматолозите считат за плюс.

1 г крем съдържа 50 мкг калципотриол. Седмично се допуска използването на до 100 г крем.

Да преведем: 50 мкг вит.Д = 2000 М.Е.  Седмично до 100 г = 200 000 М.Е.

Това е доста много за обикновен вит.Д. Ако спазим препоръката да не надхвърляме 10 000М.Е. дневно, трябва седмично да използваме до 30 г. крем. (а не 100 г!)

Извод: Ако към подходящ крем с добро влияние върху псориазиса, но без вит. Д прибавите до 200 000 М.Е. витамин Д3 (едно шишенце вигантол = 200 000 М.Е.) на 100 г крем, хубаво разбъркате, държите на тъмно и прилагате по не повече от 30 г седмично, ще можете да заместите временно липсващия ви крем.

Бих се радвал да видя мнението на уважавания г-н Тонев за тази home made екстемпорална форма...

# 77
пинки .
получих малко от румъния( боже ще взема да поискам здравно убежище там Joy)
ще искарам месеца и след това ще прбвам и твоята идея .
ако сам жив Joy ще пиша за резолтата.

newsm10

# 78

пинки а колко време трябва да се приема вит.Д? Simple Smile и рибеното масло
правят ли се почивки?  bouquet

# 79
Искам да давам на детето си рибено масло и витамин Д, но преди да прочета темите за тях тук, купих тези хр. добавки:  http://www.flp.bg/bg/P_Aloe-Bits-n-Peaches_bg.htm и    http://www.flp.bg/bg/P_Echinacea_bg.htm
Освен това му давам и по 15 капки клеева тинктура сутрин.
Тъй като в състава и на нектара, и на ехинацеята е посочен витамин А, искам да запитам какво рибено масло да взема, за да не го предозирам с този витамин?
Изобщо се опасявам да не взема да прекаля с имуностимуланти?
А трябва непременно да давам нещо, защото синът ми много лесно настива и пипва вируси.
Не мога да ползвам мнението на личния лекар, защото тя не подкрепя приемането на хр. добавки.

# 80
  • Варна
Въпрос към  Пинки - изчетох темата за вит Д 3 и се завтекох до аптеката за Вигантол, но сега виждам че на опаковката пише Вигантол ойл . Това обикновен Вигантол ли е  ?  Да спазвам смело препоръчаните пропорции дете -2 капки, мама -3 капки , татко -4 капки,  или трябва да се преизчислят ??  Shocked

# 81
Не прочетох цялата тема, признавам. Защото още от първите две страници ми заприлича на рекламна кампания, а не си падам много по рекламите...

Но много ми се ще да кажа, че към Вигантола има листовка, която предупреждава колко много и разнообразни са страничните действия на този продукт.

По-добре да не се заблуждаваме, че с "вълшебното хапченце" можем да излъжем организма си и да заместим онова, което природата ни дава - слънце, въздух, вода, плодове, зеленчуци...

# 82
paragraf.22 - желая ти успех! Но продължавам да настоявам - опитай един месец с рибено масло. Нямаш какво да губиш...

мама_мими вит.Д трябва да се пие поне през периода, когато не виждаме слънце. Аз и хората около мен го пият непрекъснато. и сме доволни - не боледуваме.
С рибеното масло положениато е същото - трябва да се компенсират приетите омега-6 мазнини с омега-3.(рибено масло) Ако искаш правиш почивки, но нищо не го налага.

Почивки си привят (циклиране) при приема на на някои анаболни стероиди (хормони), които правят съответната жлеза мързелива.Тогава се правят почивки за да се стимулира жлезата.
За съжаление, ние не можем да произвеждаме омега-3 мастни киселини. Не произвеждаме и вит.Д без слънце. Затова може да се пие непрекъснато.

Бончил1 - много правилен въпрос.  Двата препарата представляват меки имуностимуланти. Полезни са. Представи си образно, че подпираш дървото на здравето с подпори от различни страни. Това е.

За рибеното масло и витамин А съм писал обстойно в темата за мазнините:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.0

Но накратко: Витамин А има само в рибеното масло от черен дроб на риба. Пише го изрично.

Обикновеното рибено масло (от подкожно тлъстина) не съдържа вит.А. Не можеш да го сбъркаш.

didora Пълното наименование е Vigantol Oil. Друг Вигантол - няма. Аз го наричам така за краткост.

temida - ако ти е интересно четеш, ако не ти е интересно - не четеш. Аз не знам какво смяташ, че рекламирам - досега в различни теми съм препоръчвал използването на LDN, рибено масло, сусамов тахан, Прогестогел, Вигантол, калций и магнезий. Нито едно от тези неща не произвеждам, нито продавам. Впочем аз един пирон не съм в състояние да продам...

Ще съм ти благодарен, ако ми припомниш какви странични ефекти има от приемането на вит.Д, та да ида да се изследвам. Щото го пия от 2-3 години с цялото семейство барабар...

Ако не ти харесва - не го възприемай. Само ще припомня, че в отсъствие на слънце (през зимата) , нито въздуха, нито водата, нито подове и зеленчуците могат да ти дадат вит. Д.
За съжаление...

# 83
Пантера, щом пиеш Вигантол от толкова време, можеш да бръкнеш в кутията и да извадиш листовката. Много е подробна, няма да ти я преписвам тук.
Хубаво е да не се спекулира с естественото желание на всеки човек да бъде здрав, като му се внушава, че има някакви вълшебни химикали, които ни избавят от рак и каквото там си писал...
И още нещо, преди да те оставя да предписваш на една или друга мама "да увеличи приема и да взема по еди колко си капки" - всеки човек е индивидуалност и не може да се предписва конкретна доза от препарат,  в листовката на който ни предупреждават за опасностите от предозиране.
Бъдете здрави!

# 84
  • В сънния Люлин, прибулен...
Темида, евтино се заяждаш, мила.
И вземи припомни на човека какви са страничните действия, които трябваше да е открил в себе си и семейството си. Пък не е проявил.
Вигантол може и да има много "странични" действия, но едва ли негативни като от повечето медикаменти.
И аз да споделя - фармацевтите си умират да ни страхуват колко ужасно нещо може да ни се случи, ако пием добавки, които ни помагат да сме здрави. Защо ли? За жалост хора като теб им пригласят, макар че вече десетки пъти писахме, че така наречените препоръчителни дневни дози са всъщност МИНИМАЛНИ дневни дози.
Ако не искаш, не пий вигантол. Но какво тогава правиш в тази тема?
Отваряш на някого очите? О, спасое большибо!   bouquet
каквото там си писал...
... поне да беше старателен читател и да напишеш "автоимунни заболявания"
Ама нещата не опират до писането на Пантера, а до опита на десетки хора с терапия, за която малко хора знаят. Радвам се за теб, че нямаш нужда от нея!
Eто и листовката, разбира се, че не е нужно да я преписваш  Laughing
http://www.medicine.bg/public/listovka/5517s.pdf

# 85

Хубаво е да не се спекулира с естественото желание на всеки човек да бъде здрав, като му се внушава, че има някакви вълшебни химикали, които ни избавят от рак и каквото там си писал...

Темида, нета бълва информация за витамин Д, почети малко.

"Витамин Д: вълшебното лекарство" - това е заглавието на статия във вестник Дейли телеграф.  
"Съществува вълшебно вещество, което е свързано с надмогването на рака, на сърдечните заболявания, туберкулозата и диабета..." - това е началото на статията. Съжалявам че не мога да дам целия линк към статията, но ако някой иска да я види, нека напише текста отдолу на латиница и ще я види.

е-вестник.бг/3098

"Витамин Д стимулира имунната система. Той се набавя от контакта на кожата със слънчевата светлина, но може да се приема и под формата на хранителни добавки или лекарства. " - специално за Тонев, който искаше да види черно на бяло, че витамин Д стимулира имунната система (пак от същата статия).

Ако беше прочела повече от темата, щеше да знаеш и какви са препоръчителните дневни дози според съвременните изследвания.

П.С.  veihaivei  появяваш се винаги навреме!     Tada

# 86
Темида не се хаби. WinkАз си бях обещала дори да не чета тая тема,обаче ми е много интерестно до къде може да доведе самолюбието на един човек.Е,не се стърпях да се включа отново.
То и да се дразня няма смисъл,дори ми става смещно вече за това колко е не просветен народа.Как обичаме да вярваме във фей с вълшебни пръчици,а после колко обичаме да се оплакваме и търсим вината в другите за собственните си грешки. ooooh!Простотия си му българска  Confused
Та както всеки витамин,така и проблемното на 21век вит Д носи опастност от предозиране.Какви са симптомите и странините ефекти:Острото предозиране винаги почти има симптоми на отравяне- гадене, повръщане ,диария...Хроничното- ....много е трудно да се диагностицира, ама се следи бъбречна и чернодробна функция.,и т.н.може понякога да се получи повишаване съдържанието на калций в кръвта и/или в урината. При продължително повишаване съдържанието на калций в кръвта може да се наблюдават следните симптоми:

Симптоми в острия стадий: нарушаване на сърдечния ритъм, гадене, повръщане;

Психични симптоми: нарушения на съзнанието

Симптоми в хроничен стадий: намаляване на теглото, образуване на бъбречни камъни, калцифициране на бъбреците, на меките части, липса на апетит, силна жажда, повишено отделяне на урина. В отделни случаи има описани смъртоносни резултати.
Има хипервитаминоза - и при възрастни и при деца.
При бебета опасността е по-голяма защото по лесно се постига хипервитаминоза.
Всеки уважаващ себе си човек ще прочете и ще се консултира най-малкото с лекар.Много доктори,много нещо.Ако е такава медицината найстина язък си.
Престанете да плюете и скачате без да сте сигурни.Който иска да прави опити със себе си,моля.Ама това че някой не е на вашето мнение не ви дава право да казвате колко е прост,колко са му евтини заяжданията и т.н.
Жълтите въстници-вярвайте и се надявайте.Нали и те трябва да ядат  WinkИ дано сте здрави

# 87
Изля ли се вече? Олекна ли ти? Ох, аман!

Абе ти малоумна ли си или нас ни правиш на малоумни?
Прочели сме всички листовката, дори аз пуснах линк към нея. Айде спри се и ако обичаш, не обиждай, защото с "простотия българска" можеш да отнасяш казаното към себе си, но се опитваш да обиждаш и останалите.

Имаш ли още нещо да привнесеш по темата? Ако да - сподели...

# 88
Добре де, като купувате и пиете и вие и децата ви мултивитамини кои от кои по-скъпи и си обменяте хвалби тук във форума, това не е проблем. В повечето от тях пише, че има и вит. Д и това не е проблем. Друг е въпроса какво наистина и колко има в тези мултивитамини, но и това не е проблем.

Обаче това, че ние искаме да пием истинския продукт, в който се знае какво и колко има - това вече е проблем.

Ами ок, пийте си мултивитамините и не влизайте в тази тема.

# 89
Голямо дете,  Hug Не бе, нека четат, това не е секта. Накрая ще се разбере кой на кого е отворил очите. Ама по-кротко с епитетите. Че и поназнайваме някои.

Общи условия

Активация на акаунт