Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...

• 184 012
  • 921
  •   1
Отговори
# 60
  • В сънния Люлин, прибулен...
Пинко, ако има кандида, няма ли да й се отрази добре един курс с пробиотици?

# 61
petu6ka63 - прогестогелът ще ти помогне на първо място да се чувсташ по-добре. И да изглеждаш по-добре. Не само косата, но и заглажда ефикасно бръчките. Като корегира естрогеновата доминация. И с мустаците ще се разминеш...

Вит.Д ще ти подобри състоянието на имунитета. Със сигурност! А за калция предлагам едно компромисно решение - пий само могнезий. Има го на GNC - 250 мг магнезиЙ на таблетки.

Липсата на магнезий води до редовни пристъпи на мигрена! и пречи на усвояването на калция!

Камъните в бъбреците означават, че бъбреците ти не задържат калция и го изхвърлят. Това предполага недостиг на елемента бор. Но става доста сложно за лечение по интернет...

dimana27 - да, ако няма признаци на остеопения или остеопороза, пиенето на калций не е необходимо. Разсъжденията по-горе се отнасяха за периода на бременността. Но аз продължавам да настоявам за пиенето на магнезий. Изключително полезен за сърцето, костите, мозъка и здравия сън. Освен това калция се усвоява само при наличието и на магнезий.

dami - хормоните приети през устата се усвояват 10-15%, а приети като крем, през кожата - 70-80%. Затова ги препоръчвам.
Всички направени до сега разсъждения са валидни и за тебе. Остава да избереш какво и как да прилагаш.

sophsan - пожелавам ти успех. Сигурен съм в добрия резултат.

katy1 - Деавит е българска комбинация между вит. Д2 (ергокалциферол) и вит.А. Аз лично предпочитам Вигантол. Вит.Д2 е с по-ниска ефективност от Д3 и по-критичен към предозиране.  Съветвам да минеш на Вигантол.

Наличието на шипове на едно място не изключва остеопороза на друго. Пиенето на вит.Д и евентуално магнезий няма да повлияе върху шиповете(за съжаление!).

Към всички дами: - това е здравен сайт, а не сайт за запознанства. Ако всичко ви беше наред, нямаше да сте тука. И така - по-откровено!

# 62
veihaivei - радвам се да те чуя!

кандида се лекува най-успешно с Цитросепт, но препаратът се понася понякога трудно. Той представлява екстракт от семки на грейпфрут. Затова препоръчвам сок от грейпфрут (мачкат го заедно със семките)

Ти си права за пробиотиците, но при масово присъствие на кандида, не е достатъчно.

Независимо от сока, може да приема и пробиотици или истинско кисело млако.

# 63
petu6ka63 - прогестогелът ще ти помогне на първо място да се чувсташ по-добре. И да изглеждаш по-добре. Не само косата, но и заглажда ефикасно бръчките. Като корегира естрогеновата доминация. И с мустаците ще се разминеш...

Вит.Д ще ти подобри състоянието на имунитета. Със сигурност! А за калция предлагам едно компромисно решение - пий само могнезий. Има го на GNC - 250 мг магнезиЙ на таблетки.

Липсата на магнезий води до редовни пристъпи на мигрена! и пречи на усвояването на калция!

Камъните в бъбреците означават, че бъбреците ти не задържат калция и го изхвърлят. Това предполага недостиг на елемента бор. Но става доста сложно за лечение по интернет...

Пантера, ако знаеш колко си прав за мигрената Whistling
И за всичко, което пишеш толкова завладяващо!
Отивам до аптеката.

# 64
petu6ka63 - Магнезият - вечер, преди лягане. Първата седмица по две, после по една таблетка.

Храни, богати на бор - стафиди, сухи сливи, бадеми и лешници.

Успех!

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 16:58 от PinkPanther

# 65
Pink Panther, хиляди благодарности  bouquet

# 66
Пинки, четеш ми мислите - тъкмо щях да те питам дали прогестогелът, който си е мазило е по-ефикасен от растителните препарати като соя, диоскорея и други комбинации. Но ти вече ми отговори на въпроса. В тази връзка - има ли мазило, което пък да набавя липсващия естроген? И изобщо -  дайте препоръки за добър препарат с растителни хормони - дали да е соя или комбинациите от рода на фемовита, феминост? Въпросът ми е не само към Пинки, а и към дамите с климактерични проблеми. Може би трябва да си отворим темичка, че да не досаждаме на другите?
Втори въпрос - приемът на вигантол веднъж седмично (да речем 20-25 капки) има ли същия ефект като ежедневния прием?

# 67
dami - Темата е деликатна. Крем има, от същата фирма - Estrogel. Концентрацията не я помня. Но аз вече писах, че още преди началото на менопаузата, организмът е в остър недостиг на прогестерон, не на естроген. (Прогестеронът спада 100 пъти, естрогенът - 2-3 пъти.) Освен това естрогенът, некомпенсиран с прогестерон до отношение над 100:1 за прогестерона е опасен - всички специфични женски форми на рак, ендометриози, фиброзни образувания и др.
Иначе използването на естроген е много примамливо - запазва женственността на фигурата. За целта трябва да се прилага т.н. "биоидентична хормонозаместителна терапия". Тя е малко сложна. Изисква:
--измерване на индивидуалните нива на хормоните в ранна възраст - 25-30 години.
--ежегодно измерване нивата на хормоните от началото на хормонозаместителната терапия
--компенсиращо добавяне на липсващите хормони до нивата от 25-30 години
--двуфазно дозиране на добавяните хормони с имитация ма месечен цикъл

Тази схема обикновенно се опростява с двуфазни препарати с различни комбинации от естроген и прогестерон с усреднени стандартни стойности. Така пиете 14 дни хапчета с по-малко прогестерон и повече естроген, след това - обратното. Следва 2-3 дни почивка. Другия месец - пак. Лошото е, че съдържат синтетични прогестини.

Тази комбинация е приложима и с крем, но изисква малко сметки. Ако не ви тежат - пробвайте.

При жени в трайна менопауза е възможна отново появата на ежемесечно кървене!

# 68
А, за Вигантола - да, може, но дневната норма следва да се увеличи с около 20 %.

Значи 3 капки х 7 = 21   21 х 1.2 = 25 капки.  3 капки дневно или 25 капки седмично.

# 69

pink има ли заболявания при които е противопоказано да се приемат такива профилактични дози

вит. Д и кои са тези заболявания?

# 70
Да, ver4e_, това вече го писах: при камъни в бъбреците не се прилага. Друго противопоказание не ми е известно.

А, и при хемодиализа, но това е съвсем друга територия.

# 71
Dami, аз пих година и половина Фемостон - уж с естествени извлеци на естроген и прогестерон, бла, бла и накрая се нахендрих с кисти на циците и на яйчниците. Спрях всичко и ме почнаха врелите цунамита. Но пък нямам вече кисти smile3521
Искам да се похваля на всички - снощи се мазах с Прогестогела и нямах горещи вълни. newsm44 За което искам да  newsm20 на Pink Panther.
Обаче, Pinki, започнах да пия вит Д, но после прочетох, че не се приема при камъни в бъбреците ( пък и ти го цитираш по-горе). Е, какво да правя - да пия ли, да не пия ли... newsm78

# 72
petu6ka63 - не ми се иска да рискуваш с една бъбречна криза. Продлжавай само с магнезий, докато решим въпроса с елемента бор (яж сухи сливи и стафиди). Ще мисля по въпроса...

За прогестогела - не очаквам толкова бърз резултат. Истинско подобрение - след седмица.  Радвам се, че си доволна.

# 73
  • софия
А съм с ендометриоза , не ме тормози хич, само около цикъл. Прогестерона ми е леко нисък, а пролактина висок.Мога ли да пия профилактичната доза от 3 капки на ден.

# 74
gabelas17 Можеш да пиеш вит.Д. Индиректно пречи на пролиферацията на неопластични образувания (ендометриоза) през имунитета.
Съветвам те, обаче, да прилагаш пълната доза прогестогел (5-6 см) дневно , като противодействие на ендометриозата.

И изследвай си хипофизата - заради пролактина.

Общи условия

Активация на акаунт