ЮНСКИ бебета- тема № 92

• 22 611
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Вярно е, че много често не се чете, а само се пише, но то е защото много от постовете се превърнаха в статистически данни-мерки и теглилки.

Не че е важно защо не пиша, но Петя,  somebody и Уауа са  изказали на 100% това, което ме отдръпна от темата.

И още нещо, докато бяхме бременни си пишехме за чисто човешки взаимоотношения, сега само за наакани памперси.  Laughing

# 586
и аз подкрепям думите на Петя - много добре казано!

Somebody нека си спи детето! тъкмо ще имаш време и за други работи - когато спят растат децата!  Simple Smile
за потенето не мога да кажа нищо освен че всеки човек си е различен - едни се потят други не! едва ли е нещо тревожно!

Това което знам със сигурност е че децата не бива да се извеждат в мъгла, а иначе нищо че е студено!

# 587
само да добавя...
Вярно е, че много често не се чете, а само се пише, но то е защото много от постовете се превърнаха в статистически данни-мерки и теглилки.

Не че е важно защо не пиша, но Петя,  somebody и Уауа са  изказали на 100% това, което ме отдръпна от темата.

И още нещо, докато бяхме бременни си пишехме за чисто човешки взаимоотношения, сега само за наакани памперси.  Laughing

И през бремеността  имаше доста статистика в постовете - кой какъв тест си направил, какви са данните, при кой лекар и т.н Колко е голямо бебето, кила и други Laughing ВСЯКО НЕЩО С ВРЕМЕТО СИ - СА КАЗАЛИ ХОРАТА затова сега говорим за памперси!
Франчи, повдигни една друга тема - сигурна съм че ще се включат всички!

# 588
Simple Smile Привет!
Аз имам проблем с обличането на Яна - ту я навличам, ту е по-голичка отколкото трябва Sad Не знам по какво да се ориентирам. Обикновено й пипам ръчичките и крачетата  да са топлички. Вечер гледам да е по -добре завита, че става хладно. Градусите в спалнята са м/у 22-24. По това дали на мен ми е топло или студено трудно се ориентирам, понеже като е в движение човек се загрява, като се отпусне се охлажда, а тя нали все си нанка.
За спането има дни, в които почти само това прави и други, в които спи на 2 пъти по 20-30мин.
А, и защо не се извеждат бебетата в мъгла? Тук е малко мъгливо днес.

# 589
Хаха,нека не забравяме и бушуващите хормони на пресните майки като нас Laughing
Няма да забравя как в отчетната на Яско се изпокарахме някъде на ТРЕТИЯ МЕСЕЦ...по класическите теми 'вечното дерби'-кърмене вс АМ,ранно вс късно захранване Laughing но пък всеки си изля душата и после беше по-лека комуникацията,а сега с майчетата,които още пишат,сме си като семейство Grinning

# 590
Здравейте и от нас Hug

Винаги ми става тъжно като чета че има спор тук Sad
Иначе подкрепям написаното от Рая и на мен ми е интересно и чета с удоволствие постовете на повечето тук,Франческа твоите ми бяха винаги полезни и на място Peace
Но тъй като не обичам споровете не се намесвам Simple Smile

Иначе за потенето на Георги му се потят ходилата,чорапките доста често са му мокри
иначе по главата се поти само когато суче

# 591
А, и защо не се извеждат бебетата в мъгла? Тук е малко мъгливо днес.

Заради високата влажност, която затруднява дишането.

# 592
Здравейте, момичета! Я каква активност Grinning
Аз съм готова за разходка, но синът ми явно не е. Спи от 9 часа, а в 10,30 трябваше да яде. Що ли обаче този сън не го прави през нощта newsm78 Райче, не си единствената, която будуваш нощем. Ицко се събужда през 2-3 часа.
А, усети, че говоря за него и веднага се размърда.
Хайде до скоро, храня го и поемаме навън.
Сноууайт, ако използваш шишета на авент си вземи с две дупки. С три дупки детето ще се дави. Нали Стефчо е кърмено бебе и е свикнал по-трудно да идва млякото, а тройката пуска много. Мое мнение - така ми казаха и в магазина, а и имам личен опит Peace

# 593
  • София
Fantasia , на мен в родилния дом ми казаха да се ориентирам по нослето, но незнам това до колко месеца е. Общо взето обличам Моника или като мен или с една идея повече, предвид това, че тя си лежи в количката.
В момента дават Наталия Гуркова с четири месечната си дъщеря по  На кафе Simple Smile

# 594
Аз в повечето случаи, обличам бебо с една дреха повече от мен.
Ориентирам се и аз по нослето. Първата лекарка, която дойде у нас след болницата каза да следя краката дали са топли или студени.Знам, че всички настинки идват точно от студени крака, обаче моите винаги са така. Точно затова пренебрегнах нейното мнение.
Гледах д.р Михайлов по бтв...много ми харесват неговите методи на лечение...

# 595
  • Плевен
Ох, при нас вали и не става за разходка.

Аааа, Нана, ето те, тъкмо щях да питам за теб.
И Аморинка не е писала скоро. НинаНД, завиждам ви, че сте се срещали с нея.  Peace
За Лили-то, не се притеснявайте, знам къде е, ама да не я издавам, че ще разберете къде съм я видяла  Wink

И моя Пресчо не се обръща още и не обича по корем хич, ама ще се научи.

Скоро ще му слагам и аз килимчето на земята.

Близначкова, и на Преси му е крива главата, и то отгоре, което не е от стоене на една страна. Мин. седмица бая и се бях вгледала, ходих и до доки, но не успях да вляза, та сега в четвъртък сме на ваксина и ще питам. Предполагом, че си е още от раждането, е не е  толкова фрапиращо, от косата няма да си личи, само да не реши да ходи с обръсната глава, че тогава ще е грозно.  Crazy Бях си внушила и че му е леко подуто под едната подмишничка, ама и затова ще питам, май аз нещо трябва да се прегледам  Laughing
Самбоди, мисля, че е малко топличко у вас, т.е ние спим със същите дрешки но на 21 градуса, това 23 доста ми се струва, още не са паднали снеговете. Преси винаги сутрин е със леко хладни ръчички, но това не ме притеснява, мился че се калява леко така  Wink

# 596
Здравейте и от нас с Тео.

Събота и неделя почти не бяхме в къщи и тази сутрин като влезнах и прочетох, че са се заформили спорове ми стана малко криво (все още помня колко ми беше криво като се беше заформил огромен спор когато бяхме бременни).
Явно има нещо, т.к. и с мъжа ми вчера доста се посдърпахме и може би наистина вина имат и хормоните.
Аз никога не съм била кой знае колко редовна в писането, пък и преди като бременни, ако има тема по която мога да изкажа мнение вече бяха изписани поне 2 страници и ми се струваше безмислено да повтарям вече изказани мнения и само да спамя. Сега пък като млада майка не искам да давам мнение по повечето въпроси, т.к. аз самата нямам изградено такова. Когато мога да помогна с нещо се включвам.

По темата за потенето - Аз май тези вечери навличам повече Тео. Спи само по пижама, но в зимното чувалче, че само се отвива и май го претоплям. Тази сутрин чорапките му бяха мокри (пижамата му беше само по крачоли, иначе когато е като ританки отдолу, чорапи не слагам). Много често докато се кърмим му се изпотява главичката. Все по-често особено около изминалите слънчеви дни се улавям, че лятото на тези температури е бил по боди с къс ръкав или потник и чорапки евентуално, а сега го обличам с дълго ръкавче  и чорапогащник. Силно се надявам, че и сега ще успея да намеря златната среда за обличането.

Искам да попитам за готвенето на пара, ако някой може да помогне. Имам тенджере под налягане, което има приставка за готвене на пара. Подарък ми е от брат ми и не е от тук купувано и не мога да схвана колко време им трябва на зеленчуците, за да се сготвят. Уж теглих от сайта на производителя брошури, но те бяха на немски (не рабирам), а с гугъл превода е малко неразбираемо. По тези указания един път се опитах да направя карфиол - беше се преварил, като го пипнех и ставаше като каша.
Много искам аз да муприготвям пюретата, но ми се струвамалко излишно да му взимам специален уред при положение, че имам в какво да готвя. Пък и предпочитам да инвестирам в един комбайн, който и да е сокоизтисквачка и цитрус преса и да има рендосване и рязане и блендер ... Все пак и в готвенето за нас да влиза в употреба.

Бях питала и какви термометри ползвате вие ...

Хубав ден от нас.

# 597
  • Germany
За обличането - и аз навличам Брани напоследък. Знам, че не бива за да не се изнежи, но след тия боледувания все ме е страх да не му е студено...
И да питам - вашите деца само за ядене ли се будят нощем? Брани откакто се е родил се буди и мрънка поне по 3-4 пъти на нощ. Ставам обръщам го ако е с главата надолу или давам биба и така до следващия път. Почва с буденето към 2, после 4, после е през час до 7-7,30 когато ядем. Не е от глад, защото не реве а само мрънка и то насън, но на мен това будене по сто пъти ми разказва играта...

# 598
Здравейте , мами Simple Smile   bouquet

За мъглата.... във Враца рядко няма мъгла  Sad Но съм решила днес да го изведа...
Започнах да давам най - накрая и Вигантол...

Близначкова , на Кайо главичката е цицинеста от едната страна  Simple Smile, но това е от хематомът от раждането... Тези дни съм забелязала , че е леко плосък високо от тила... И да искам да го обръщам на някоя страна , той си решава как да си лежи ...По тази причина - от месец и нещо прави мост назад и се придвижва така (като гъсеница, само, че на обратно) ... все пак си натиска главата ... и така майка му си мисли, че за това му е плосичка Simple Smile

Обличане   - както съм аз , и все пак има завивка Simple Smile

Потене  - когато суче... Четох , че това е един от признаците за рахит (нали не давах до сега Вит.Д) , но не се впрягам много - останалите симптоми не се проявяват  Crazy

Будене - става , за да яде и пак заспива (на всеки 3 часа , пак  Whistling)

Термометър  - биберон,  свалям 0,5 от температурата

Geraldine, принцесата на Наталия заспа...  Laughing

bouquet за всички вас, ако не сте вие , мога да лудна в този град Simple Smile)

# 599
mona-balona и Калоян се поти като суче, но малко! Едва ли е признак за рахит - аз редовно давам вигантол!!! просто за детето е усилие и изразходва съответно енергия като суче  Grinning

готвенето на пара - не съм чела много по темата, но от моя готварски опит ще изкажа мнение: всеки зеленчук си има определено време за приготвяне. Карфиола например му трябва не повече от 2 мин при варене, съответно за пара слагаш още 5 минути и готово!
ако е морков малко повече - зависи от зеленчука. Понеже готвя със Цептер и ще се разровя да видя какви бяха времената за различните храни - ще пиша mgamisheva

Общи условия

Активация на акаунт