ЮНСКИ бебета- тема № 92

• 22 611
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Germany
Момичета, още нещо се сетих да питам. Някой да знае могат ли да се замразяват моркови и ако "да" как? Баща ми ми донесе от вилата и искам да замразя за Брани.

# 601
Fantasia , на мен в родилния дом ми казаха да се ориентирам по нослето, но незнам това до колко месеца е. Общо взето обличам Моника или като мен или с една идея повече, предвид това, че тя си лежи в количката.
И аз се ръководя от нослето на Стелиян. Като е топличко значи всичко е ок. Ръчичките доколкото знам не са критерий, тъй като още кръвообращението на бебчетата не е толкова добре развито. Иначе за момента го обличам с боди с къс ръкав отдолу и панталонче и блузка отгоре. Не пускаме никакъв отоплителен уред. Когато излизаме слагам честичко и по едно анораче върху тези дрехи, че не търпим одеала в количката.
Шарки, много хубави снимки, а Калоян мисля че е голям сладур! Е, аз имам подчертана слабост към синеоки и русокоси бебчета  Blush
И аз не виждам нищо лошо от споделянето на мерките, теглилките и постиженията на бебоците.
До термометри още не съм прибягвала, така си стоят в чекмеджето един дигитален, един живачен и един за стая.

# 602
Здравейте Simple Smile
И аз съм от редовно четящите форума, но рядко се включвам да пиша, но по повечето "спорни" въпроси си имам мнение и знам, че ако го споделя, няма да прозвучи много приятно на другите, на пример по въпроса за кърменето, захранването, отслабването след раждането. А и напоследък като чета за генеилността на някои бебенца просто незнам какво да мисля, но съм чела не тук, за дете на 3 месеца, което казва мама. Shocked Лично на мен не ми пречи нито това, че някои деца се развиват по-бързо, нито че в темата се пишат "мерки и теглилки", все пак за това е и отчетна тема, но както казах има теми, които във форума са въздигнати в култ и не виждам смисъл да си слагам на сърцето тези въпроси и съответно да пиша. Въпреки това, чета темата, винаги има доста полезни неща, но за съжаление, когато четящите сме повече има по-малко мнения и съответно намалява вероятността да има повече полезна информация.И в крайна сметка, констатацията на somebody за темата ни, според мен не е повод за спор, нали затова е и форума всеки да си изказва мнението, пък който има интерес чете и си извлича нужната информация.
И както е писано, ако се познавахме лично едва ли, въобще щяхме да коментираме подобни неща.
Хубав ден, спокойни бебета и без мрачни мисли Peace

# 603
Здравейте, момичета! Я каква активност Grinning
Аз съм готова за разходка, но синът ми явно не е. Спи от 9 часа, а в 10,30 трябваше да яде. Що ли обаче този сън не го прави през нощта newsm78 Райче, не си единствената, която будуваш нощем. Ицко се събужда през 2-3 часа.
А, усети, че говоря за него и веднага се размърда.
Хайде до скоро, храня го и поемаме навън.
Сноууайт, ако използваш шишета на авент си вземи с две дупки. С три дупки детето ще се дави. Нали Стефчо е кърмено бебе и е свикнал по-трудно да идва млякото, а тройката пуска много. Мое мнение - така ми казаха и в магазина, а и имам личен опит Peace

Ей Нана, да бях прочела поста ти по-рано - вече взех с три дупки...Нищо де - ще взема и с две дупки.

bouquet за всички вас, ако не сте вие , мога да лудна в този град Simple Smile)

Мон-балона - по същия начин се чувствам и аз. В града, в който се преместихме, не познавам никой   Tired а ми е доста трудно да звързвам познанства по градинките, след като не знам добре езика...Та с вас си сверявам часовника, и се развличам...Не ме интересува, дали някой ходи на 3 месеца или говори английски на 6 месеца Simple Smile - но пък ако беше моето дете, щях да го похваля разбира се  Laughing, и щях да очаквам всички да ахкат и охкат колко е развит  hahaha

Днес излязохме по космонафт - до онзи ден бяхме по къс ръкав, а от днес - с космонафта. Тук е 3 градуса  #Crazy Но е приятно - грее слънце!

Айде от мен толкова, надявам се темата да продължи по забавен начин и да гледаме повечко откъм смешната страна на нещата

А по въпроса, че няма интересни теми за разискване - ми че повдигнете някоя де, каквото ти вълнува...мен например ме вълнува как ще съчетая работата с детето..ако си спомняте моята работа е много ангажираща, и аз я обичам, но ще ми е трудно...на мен лично ще ми е интересн да прочета преживяванията на момичетата минали по този път, т.е. с едно по-голямо детенце - как смогвахте, как се чувствахте и тн...

# 604
  • София
Ние се прибрахме от разходка в Заимов. Simple Smile Напртазно се озъртах за съфорумка.  Wink

за обличането аз винаги обличам децата като себе си. Честно казано масово гледам навлечени деца по градинките. До днес излизахме с тънко боди потник и тънка блузка с дълъг ръкав и панталонче. Днес за първи път сложих жилетка като се заоблачи и като спи го завивам с много тънко поларено одеалце, днес сгънато на две.

за ориентир, никога не се ориентирам дали им е топло само по носа. По себе си знам, че дори да ми е добре, в по-студено време носът ми е студен. Затова пипам вратлето, където почва гръбчето. Peace

Mayflowеr, не, не ходи, гледаме си се тримата. Габи се оказа страхотна кака, много ми помага като го занимава, за да мога да свърша набързо нещо. Wink

Направила съм чуден лимонов чийзкейк, който иска да заповяда. Laughing gmarinova, идвай бе жена!

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 17:11 от petia_tag

# 605
  • около Варна
Moni за замразяването на моркови става да си ги нарежеш на кубчета примерно и в торбички във фризера, а за Ева съм замразявала пресни зеленчуци за пюрета по следния начин - варя, пасирам, замразявам във формичките за лед и после кубчетата в торбички. Като дойде време за хапване добавям при картофа или ориза готовия зеленчук.

За обличането аз доста ги навличам и двамата, аз съм зиморничава и сигурно това си оказва влияние, ама пък и те са едни болнави, да не ги духне ветрец и се сополивят, та знам че не е хубаво да се изнежват, но ми писна да са все болни.

Жоро много се поти като хапва, реве продължително или върши някоя друга усилна дейност.

Термометър ползвам живаен, но ако го счупя не знам какво ще правя. Имам и някакъв дигитален който по-висока температура от 35 градуса не показва.

В последно време вечерното ни приспиване е малък ад, такова изнервено бебе като моето не съм виждала ooooh!, то въртене, реване, тръшкане, направо аз се изнервям като го гледам, неспокойна работа. Спи му се но люлям по половин час поне докато се предаде. Порастна обаче същия цирльо си остава.

Относно форумския спор, споко бе мацки, толкова жени на едно място все има някой от нещо недоволен. И аз не съм от редовно пишещите, но не се чувствам много у дома си тук, както в другата ми отчетна, може би се дължи на факта, че никога не съм имала време да се включвам често, а пък и с второ дете нещата са малко по-различни... харесвам форума защото срещам много нови хора, сверявам си часовника, а пък за това че се говори само за бебета......ми пишем в бебешка тема!

Хубав и слънчев ден на всички!

# 606
Poli Poli,  Peace

Аз пък никога нищо не съм пипала - нищо, по което да се ориентирам. Просто някак разбирам какво му е на детето. В една книжка пишеше, че е нормално нослето и ръцете да са по-студени. Днес и ние излизахме и на мен ми беше студено. Децата ми също бяха облечени  Peace /Аз в последно време ходя по един спортен екип, който е леко ватиран. Но и нашите разходки са по-рано и по-късно следобяд.
Особено при вятър експерименти не си правя  Peace

# 607
  • София
  Ние днес излязохме на разходка малко принудително. Добре, че мъжа ми е почивка днес. Та точно се обаджа, че идва към къщи ( беше излязъл до банката) да ни вземе за разходка, излизам аз на терасата и виждам някакви момчета от Овергаз говорят по телефона как блока ни е на 9 етажа и изтича газ от някой гараж и ако някой си хвърлел фаса незнят какво ще стане  Shocked . Докато облека мен и детето- мъжа ми дойде и ни изведе навън. А на стълбите смърдеше ужасно на газ. Отидохме до Овергас, защото момчетата вече ги нямаше, а офиса им е почти срещу нас. Там му казали, че не е метан, а пропанбутан и явно изтича бутилка в някой гараж. Обадихме се на 112, а от там изпратиха пожарна. ПОсле се оказа, че и други комшии са се обаждали. Хората установиха,че е от гараж точно под нас. Оказа се на един комшия, който пил с комшиика цяла нощ( и двамата на по 60-тина години) и едва го събудиха хората да отвори гаража и да обезопасят бутилката  ooooh! . И така, мъжа ми се га ми се смее, че съм успяла да взема на Моника половината играчки  Mr. Green

# 608
Здравейте и от Ихтиман.

Отдавна пристигнахме, супер се накефих, че карах - минах и през телевизията, колегите видяха малкия ми красавец и после по магистралата...  newsm01 страхотно ми се повдигна настроението от шофирането  newsm68  По едно време малко се олях с километража, без да искам, и се оказа, че се движа със 160 км., което си е супер безразсъдно, но на моята кола не се усеща. Като видях, веднага смъкнах с 30-на километра де. не знам и аз защо го пиша това, не че някой може би го интересува, но пък съм развълнувана и затова исках да се похваля  smile3534

Относно писането тук - ами аз пък на няколко пъти се подразних, че когато ставаше дума за кърмене и спиране на кърмата, се чувствах като сгафила ученичка в кабинета на директора, която трябва да се оправдае защо го прави  Weary   По едно време дори имах чувството, че сме се разделили на 2 лагера - на добрите, т.е. кърмещите майки, и лошите такива, които хранят децата си с АМ  newsm12  В крайна сметка, взе да не ми пука, който каквото си иска да си говори, пък чие дете ще е здраво или болнаво, с или без изграден имунитет, не мисля, че зависи единствено от кърменето и повече по този въпрос ми е дори скучно да говоря.

А другото, което на няколко пъти се случи, е, че си казвах мнението по дадени въпроси и няколко майки ме нападаха безпричинно, без да съм използвала обидни думи или да съм си налагала мнението  smile3516 Напълно ми е ясно, че тук не всички ме харесват, както и аз, но гледам поне да не го показвам. Затова вече ще си дам мнението по въпроси, свързани с отглеждането на децата, на кукуво лято  newsm10  Не съм обидена, просто не ми е кеф да споря с някого, имам си мнение по повечето въпроси и ми е все тая дали някой ще го приеме или не. Ще се включвам предимно информативно или аз да искам мнение, но не и да давам  Mr. Green

Малко крайно се изказвам, но няма какво да си кривя душата. Който не ми харесва постовете, просто да ги подминава, а не да се заяжда (скоро не се е случвало, затова нямам нещо конкретно предвид).

Тук още не вали, ще се възползваме да се разходим.

Чао от нас засега  thumbsup

# 609
Гъди отлично те разбирам за карането. На мен същ първия път ми беше голям кеф. А като ходихмедо Пазарджик преди месец и минавахме покрай отбивката за Ихтиман за теб си мислех ... Тогава казваше, че още не ти е комфортно да караш сама с Боян и дори на връщане засичах горе долу на колко минути е до София.  ooooh! Абе луда работа от моя страна.

Пожелавам ти по-често да караш, а и да намираш други занимания, които те зареждат толкова много.   bouquet

# 610
Ей тук след поста на Самбоди наистина се оживи. Цял ден тичам - ту готвя, ту чета форума, ту се разправям с Иван, ту пак чета, ту пишем домашни, ту пак съм тук   love001  Много оживено.  

Гъди - ей чак на мен ми се до шофира. Аз рядко карам (когато мъжо е пийнал).  Знаеш ли аз бях решила да купувам готови пюрета и да не се занимавам с готвене и т.н ... Та след един твой пост се позамислих и реших все пак да опитам. Аз живея в къща и на двора в момента бъка от ябълки, круши и т.н. поразрових се в нета за някоя друга рецепта и днес съм сбъгрила първото плодово пюре на Иван. Чакам да изстине и ще му дам. Ако хареса мамините произведения ще ги приготвям аз  Grinning  Така, че включвай се по често   bouquet  

Самбоди - днес се сетих за един твой бобец от преди няколко месеца, та и него сбъгрих.

Lili-to  не е писала почти от както роди. Липсват ми нейните постове. Губят се още няколко момичета, които пишеха редовно  newsm78

Е аз не съм от най- редовните, но не винаги имам време и в повечето случаи няма какво да напиша.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 17:05 от biskai

# 611
  • Germany
wiwi, благодаря! И аз май ще ги сваря и пасирам и тогава ще ги замразя.

# 612
Аз определено пиша много по-рядко от преди! Главната причина е - нямам време и възможност за това, а по-второстепенни - ако нямам какво да кажа (например - колко АМ изпива, или за срастване, и т.н.) или ако ми е нещо уморено или мрачно (Ayas знае какво имам предвид). Но поне чета редовно!
Не знам аз ли греша нещо, или просто Алекс е по-темпераментен, ама хич не се спира! Спи по 25-35мин по около 3 на ден, а както си правеше цяла нощ сън, от 3 седмици е малък купон - буди се почти на 2 часа през нощта. А през времето, когато е буден, не стои и 10 мин сам - нито в дървеното, нито в преносимото си легълце, нито в количката. И играчки има, и музики, и шарени килимчета - е, не са му интересни! Ако някой му говори или му прави театър с играчките - тогава се усмихва, посяга, "говори" и т.н. През останалото време - на ръце, и пак не си седи кротичко, ами да му сменяш позите, да го разхождаш и т.н., иначе почва да се криви, да рита, да ръкомаха, да се изпъва, да реве и т.н. (Нина и Нели са го виждали какво шило е). Оставя ли го в хоризонтално положение - рев, чак се зачервява ...  ooooh! Е, как и с коя ръка точно да пиша? Даже и сега, докато си четях, ми беше в ръцете, оставих го в кошарката, за да пиша и веднага наду гайдата ... Пиша всичко това не за да се оплаквам, а само да споделя защо не съм толкова активна напоследък.  Wink Иначе е много ухилен и контактен, да ми е жив и здрав!
Мдаа, вече се дере, отивам да го гушна. Дано пак да мога да се включа, защото имам доста за писане.
Сега исках само да добавя (за кой ли път  Mr. Green) - интересно и полезно ми е да чета тук, дори и спорове да има - нали в тях се ражда истината, иначе е съвсем отчетно-статистически-сладникаво!

# 613
Аморе, разбираме се без думи  Peace
Видях те в списание Мама - много сте хубави!

Гъди, съвсем права си в това, което си написала! Много, много се извинявам, че и един мой пост те беше обидил Sad

Да ви споделя нещо хубаво Simple Smile - купувам вече 4-ти път една вещ - немско - парче плат в 4-те края с ъгли за гризане. Една приятелка каза, че има невероятен успех при дъщеря и /на 7 месеца/ - бях и го подарила на сляпо /без да съм го ползвала/. Но взех и на Велинчо и на приятелки  Peace

Аз се заричам все хубави, позитивни неща да пиша, да не осъждам - както се казва в една серия на Sex and the city Simple Smile Да споделям по нещо полезно за другите.

Аз пък много бих искала да се виждам с по някоя мама оттук или поне да се чуваме.
Моля ви, пратете ми тел си на лични - ще се обадя, а непосредственият контакт е незаменим! /която иска, разбира се/ Загубила съм тези на Мей, Анито, Петя и др., Аморе, твоят май не го знам  newsm78/

Хайде, цункайте мъниците!
Лейла, присъединявам се...

Моля, споделете дали по-малко капе косата ви след подстригване...

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 17:39 от ayas

# 614
  Дойде и моят ред да се "оправдая" защо не съм редовна писателка  newsm43
Никога не  съм била тънкообидна,но ми се е случвало след моя реплика да бъда буквално накълвана от някоя "супер майка-тясна специалистка в областта на педиатриата  newsm57
    Нищо лично,моля никой да не се засяга!!!
    Големи зрели хора сме и не ни отива да се чепкаме след всичко,което изживяхме заедно...
  Аз съм чувствителен човек и не ми е приятно да бъда нападана само защото някой не е разбрал какво точно съм искала да кажа или има напрежение за изливане след скандал с мъжа си или свекърва(майка) си  newsm29
  Винаги съм си казвала,че моето бебче е ревливо,разнасям го по цял ден,на разходки количката служи за превоз на багаж  Whistling В същото време се старая домът ми да е чист и подреден , а тенджерата да не е празна.Въпреки това,винаги бих намерила време да раздумка и отмора във форума lalalala Обаче нямам сили да споря защо това правя еди как си  ooooh!.Който желае да става педиатър,да сключва договор със Здравната каса и поне пари да печели от акъла и опита си Naughty
  Казах си какво ми тежи на душичката,дано няма последствия за чувствителното ми същество след това изказване  Praynig
  Обичам ви всички   mrstraetz

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 17:39 от LEILA BEL

Общи условия

Активация на акаунт