ЮНСКИ бебета- тема № 92

• 22 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!
Хайде и аз да отговоря на въпросите:
за чистенето-чистя през ден, но все има нещо което не съм успяла да свърша.
за готвенето -в повечето случаи мъжа ми готви.
за захранването-вече 2 седмици давам плодово пюре-Ганчев. 1/2 изяжда сутрин между храненията към 9,30-10 часа, а останалото след обад към 4 часа. Зеленчуково пюре мисля да дам като стане на 4 месеца и половина и отново ще пробвам с пюретата на Ганчев.
Лека седмица!

# 76
Добро утро и от мен  food010
Лейла голяма чаровница тази Йоанка бе   love001 а булката много стилна браво Peace

За домакинстването уж гледам да се справям но на последака малката принцеса се е превърнала в голям пискун doh Като е будна иска все внимание,да и приказвам и се заиграва сама но за малко Tired
Но тука идва ред да похваля скъпото вчера като се хвана и изглади две перални пране преди това приспа малката а аз си направих една хубава баня  bath Mr. Green

Фантазия аз в началото на тази бременност изкарах един много тежък чревен вирус и след 9 дена ентерол и хидрасека не памагнаха ми изписаха гентамицин на ампули който се пиеше.На втория прием всичко беше минало  Peace и ми обясниха че,по този начин минавал само през чревния тракт и не дразнел толкова  Peace
Дано по бързо  се оправи малката ми адашка и да не стигате до АБ Praynig  bouquet
anjeelina бърза да оздравява Гого  Praynig  уф това с температурите е ад  ooooh!
Баткото при нас още от съвсем малък правише 39-40градусови температури и то от най малката истинка  Close и педиатърката ми обясни че имало такива деца на които организма им бил креативен към висока температура smile3516 От тогава съм се спец по свалянето на висока температура Mr. Green

# 77
добро утро мацки.....

За захранването София от 9 седмица пие сокове като стана на 3 месеца почнах с плодови пюрета а от 4 месец дадох и зеленчукови......не всичките иска да ги яде но повечето и харесват...яде с лъжичка всеедно цял живо ттака е яла....яде и каша ябълково бананова на слънчо много я харесва иначе и давам и кърма.....и аптамил.......много е лакома.....всичко яде....

за домакинството все нямам време и аз......направо полудявам......Марти ми помага колкото може......и аз се замислях за жена да идва да помага ...ама не са ми занесли болничните и документите за майчинство в Нои и пари нямам от март......вече взех да се отчайвам и днес ще ходя до работат да видя какво става.....

честито на всички които празнуват.......

айде пак поемам по градинките.......

айде да си направим пак Софийска среща........много ми се иска да ви видя нали пропуснах първата........

Лек ден.....

# 78
  • София
Здравейте, мили момичета и бебчета, благодаря на всички за хубавите  думи за рожденичката, много сте мили. Ще ви кача скоро снимки да видите кака и торта в допълнение към нея и бебе Калина.
за чистенето-чистя през ден-два, но все има нещо което не съм успяла да свърша.
за готвенето -аз готвя и то късно вечер за да има за другият ден, лягам си обикновено към 12-01 часа всяка вечер и сутрин ставам в 6 заради Маргаритка да я водя на училище, през това време бебо  се гледа от тати или се редуваме.
за захранването- ние изцяло сме още само на Кърма -нищо не съм дала до момента, нито сок, нито плодово, нито зеленчуково. Но мисля че вече към 5 месец да почвам вече, не знам дали съм права, или още да изчакам. Милата беба, много гледа на масата какво ядем, като я държа при нас и много преглъща, та знам ли?

# 79
anjeleena, мисля ти беше давала на малкия Хидрасека. По каква схема се дава, в колко вода, по колко прахчета на ден...?

# 80
takanat , да ти е жива и здрава рожденичката ! Simple Smile)
Минди , само здраве и детски смях в новата къща ! Simple Smile)

Момичета, какво правите с умалелите дрешки?

# 81
Здравейте и от мен!

Вчера се завърнахме от Русе,изкарахме си доста добре.С изключение на нощните будения на Еми през час.
Отначало ревеше от майка ми,от баща ми,не иакаше никой освен мен,но за 2,3 дни свикна.

Еми вече има нови постижения-изправя се от легнало положение и се обръща,все едно иска да е постоянно седнала.Мисля да поизправя още едно положение на количката...
Вече редовно се смее с глас  Mr. Green

За захранването-мисля да е към 5м. с картофено пюре...
Ще се включа пак по късно,че сега писанка ме зове.

# 82
  • Germany
Fantasia, аз също смятам, че Гентамицина освен че е антибиотик е един от най гадните. Опитай 1во със Хирдасек, Ентерол / по половин прахче/ и Био Гайа. Купете и някакво лечебно мляко / ако сте на АМ/. А Ентерола аз успявах да дам, като го разтворя в една спринцовка и по малко в устата. Така давам всичко дето му е гадно. За Хидрасека ми казаха в аптеката - в поне 20гр вода.

# 83
  • София
Fantasia, аз не бих давала Гентамицин. Ако се налага антибиотик попитай дали не може да се изпише друг!
На Мони днес ще и слагат първият Пентаксим. Малко ме е шубе, а и татко й кашля от две седмици... Уж казва, че му е минало, но аз го чувам да прокашля от време на време.

# 84
Фантазия аз го давах 3 х 1 в около 20 мл вода и много бързо го оправи също така давах и капки био гая 3 х 5 предписани от лекар

# 85
Член на моето семейство има трайно увреждане от прием на АБ от групата на Гентамицина като бебе. Не бих дала.

# 86
Moni, slavena, anjeleena, Mihailova, Geraldin, благодаря, че откликнахте на проблема ми   bouquet
 Аз си мислех, че Хидрасек се дава по 1 прахче на ден, понеже по толкова давах и Ентерола (в 50мл вода). Био Гайа и давах доскоро по 5 капки на ден, но татито ги забрави навън (извън хладилника) за доста време и сега се притеснявам да давам от тях.

Ох, Св., ти съвсем ме донаплаши за АБ-ка. Ще пробвам с Хидрасека, дано помогне  Praynig

# 87
Здравейте! Алекс спи и реших за се похваля: нашия татко свали холестерола от 11 на 8.  newsm44 и то само за един месец! Сега следващата цел е да падне под 7 и се надявам след месец и половина да си влезе в нормата!
На Алекс поредната пъпка се пукна и изтече, за сега не се вижда друга  Praynig дано да е последната, че иначе ще мине на антибиотик! В сряда сме пак при педиатърката, че утре на консултация и ще ни слагат втората доза Пентаксим! Иначе Алекс един малък шишко  Crazy е поне според мен! Голям лакомник...
Гледам обсъждате захранването: ние нали сме с анемия и според педиатърката, запасите от желязо в бебешкия организъм разко намаляват между 3 и 5 месец и поради това най-късно след петия месец трябва да се захрани! Ние обаче ще започнем следващия, т.е след навършен четвърти, заради желязото! И после след още месец ще правим пак пълна кръвна картина и ако няма подобрение ще се наложи кръвопреливане! Но аз съм сигурна, че до там няма да се стигне! Човечето е много жизнено, вече е розовичък (не блед както преди) и ако взематето на кръв не е толкова болезнено бих го завела още днес... но само като се сетя как плака миля...
А от преди седмица плачем със сълзички  Grinning много е смешен, защото не винаги ги пуска, но вече се опитва да ме разиграва с рева си!
Ние вече махнахме бебешкия кош и сложихме лятната количка, защото иначе не мога да го накарам да лежи и да го возим, сега има мир...може да зяпа човека! Нали е на мама клюкарката  Joy
За домакинската работа - нека да похваля нашия татко: вчера изглади всички пелени (аз използвам много все още, на тях си лежи навсякъде, използвам ги и като се храним... а бе всеки ден заминават по 5-6)
За секса: най-накрая и ние си припомнихме какво е това Crazy голям кеф било.... Милия ми Георги голям герой излезе, цели четири месеца на сух режим Laughing
А и от два дена насам Алекс дава боц  Heart Eyes
това е за сега, хайде чао от мен, че човека се събуди!  bouquet Hug

# 88
  • Варна
Не се заяждам (честно!  Grinning ), обаче и да видя, няма да повярвам, че тримесечно "дава боц".

# 89
Не се заяждам (честно!  Grinning ), обаче и да видя, няма да повярвам, че тримесечно "дава боц".

Днешната младеж се развива бързо.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт