ЮНСКИ бебета- тема № 92

• 22 550
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Кате, щом ти реагират така, значи не са готови за захранване. Когато е готово, бебето приема с удоволствие и интерес предложеното му. Изчакай две седмици и опитай отново като по-добре предложи пюре от тиква или безмлечна оризова каша. Peace Дано не се обидиш, че ти се бъркам.  bouquet

# 61
Кате, щом ти реагират така, значи не са готови за захранване. Когато е готово, бебето приема с удоволствие и интерес предложеното му. Изчакай две седмици и опитай отново като по-добре предложи пюре от тиква или безмлечна оризова каша. Peace Дано не се обидиш, че ти се бъркам.  bouquet

Пете, всеки съвет от теб винаги е добре дошъл  Hug
Но това нашето уж не е захранване, а сокче  newsm78 Пюретата смятам да ги почна след месец. Може би педито под "сокче" е имала предвид готово и пречистено. А аз давам прясно изцеден, домашен Smile Ще пробвам с други ябълки утре. Ако продължи плюенето, наистина ще изчакам

# 62
  • София

Пете, всеки съвет от теб винаги е добре дошъл  Hug
Но това нашето уж не е захранване, а сокче  newsm78 Пюретата смятам да ги почна след месец. Може би педито под "сокче" е имала предвид готово и пречистено. А аз давам прясно изцеден, домашен Smile Ще пробвам с други ябълки утре. Ако продължи плюенето, наистина ще изчакам

ами сока си е захранване със сок. Simple Smile Всяка храна, която е различна от вода и мляко е захранване. Има се предвид, че на стомаха се предлага различна храна. Изчакай наистина и пробвай с нещо друго, ако са готови и ако е по-сладко ще го харесат. Wink Имай предвид, че кърмата, а и АМ са доста сладки и затова ти и предложих другите две неща, които се приемат с охота от бебетата. Само че е добре те да искат да опитат нещо ново. Много показателно е фактът да се опитват да посягат към твоята храна и с готоввност да лапат подадената от теб лъжичка.

# 63
  • София
И нашата педиатърка каза, че сокчето не е захранване, но и аз си мисля, че си е чисто захранване. В корема попада нещо друго... Чела съм някъде, че плодовите сокове са прекалено агресивни за детското коремче, пък и не само за него. Всичките киселини на плода са в сокчето. Аз смятам да дам сок доста по-нататък.

# 64
Жералдин и аз четох че сока си е чиста киселина направо особенно от ябълка аз збърках като му бях дала няколко пъти подведох се по педиатърката и след тия сокове детето започна да повръща доста и затова сега сме на Аптамил AR (против повръщане) и мисля сок да дам чак след годинката иначе нямаме проблем с лъжицата каквото му дам с нея (най-вече лекарства) се облизва и сика още

# 65
Момичета, вижте тази новина за новородено гигантско бебе  Shocked

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2464351

Горката му майка. А аз се оплаквах, че ми тежеше коремът, като бях бременна. Ами че Боян си се е родил направо слаботелесен в сравнение с това чудо  Joy

# 66
Здравейте!

Малко отговори:
 - Велин е изцяло на кърма
 - максимално сме навън
 - организацията ми е винаги в движение - напр. сега мъжът ми е болен и аз ги къпя и приспивам и нали се сещате, че нямам кога да измия и лъсна у нас. Не искам да се превърна в жена-робот и да нямам време за едно четиво или малко Тв. Но готвенето не ми тежи. Обичам, обаче, да се наслаждавам на децата и на свободното време.
 - не искам повече хора у нас, че ще полудея
 - ще ви пратя нещо по въпроса с организацията и улесненията, но малко по-късно, сега ще къпя големия
 - колебая се дали отново аз га готвя на бебо /на първия изцяло аз съм готвила, но сега съм записала бебо на държавна кухня да имам резервен вариант - предпочитам я пред частните, документи дадох на 2.09, големият никога не е ял друго освен моя храна/ Моят опит с домашните каши не е добър, само тях купувах.
 - мисля да започна на 6 месеца /дано бебо няма наследствен по-нисък Хб като татко си навремето/. Много искам нещо невъзможно - бебо да суче максимално дълго и същевременно да яде многообразие Simple Smile
 - Франчи, поздравления за цеденето!

# 67
Докато приспивам Марти влизам набързо - на нас ни казаха освен масажа вече да правим и гимнастика. Затова се поразрових и намерих как една майка нагледно показва как се прави бебешката гимнастика за бебета от 1 до 6 месеца. На мен ще ми бъде много полезно - може би и на вас - ако ви е интересно вижте.

http://www.letsgym.com/2007/03/05/bebe-1-6/

# 68
Здравейте!

Отдавна не съм писала; бяхме на море, на сватба, а откакто сме се върнали все сме навън... Мислех си, че ще е добре отново да започнем да пускаме анкетки: например, някой питаше кои от форума са все още само на кърма - можем да пуснем анкета сред юнките "Как се храни Вашето бебе в момента": 1) само на кърма; 2) кърма + АМ; 3) АМ; 4) кърма + захранване; 5) АМ + захранване; 6) кърма + АМ + захранване. Това май са всички варианти Simple Smile.

Иначе Богдан е изцяло на кърма. Наддава много, много малко. Тежи около 5 кг, но може и още да не ги е минал... Знам, че на фона на всички бебчета в тая тема звучи шокиращо. Обаче той е весел, жизнен, изглежда ми добре, пишка, ака през ден и аз затова си продължавам само да го кърмя. Все пак се тревожа малко и затова се опитвам да зачестя дневните хранения. Още не го будя през нощта да яде, както ми препоръчаха в кърмаческия, защото се надявам по-честото кърмене през деня да даде резултат. Нали някой беше казал, че е добре бебчетата до половин годинка да удвоят рожденото си тегло, а до годинка да го утроят. Ще се уповавам на това правило с надеждата до 6 месеца все да стигнем 6 кг  Sunglasses. Иначе е 64 см дълъг, т.е. с 14 повече от раждането.

Мисля да го захраня горе-долу като видя, че може или поне опитва да сяда. Вероятно към 6 месец или малко преди това. Ще опитам и домашни, и купени пюрета да видим кои ще имат по-голям успех.

Вкъщи цари хаос, готвим много рядко, майка ми понякога идва да помогне с чистенето, нямам абсолютно никакви угризения. Само гледам да пера по-честичко. Мъжът участва много активно в къщната работа и в грижите за малкия (избягвам думата "помага", защото тя предполага, че тези неща са мое задължение, докато те всъщност са си общо дело), но най-важното е, че няма високи очаквания  Laughing.

Минди, вярно, че аз имам Бугабу и казах на snowwhite, че от 6 месеца се слага летния вариант, но не помня прочетох ли го някъде, каза ли ми го някой. Откога сме я купили тази количка, а още не сме намерили време да изгледаме ДВД-то с инструкциите за ползване и все гадаем...

Аяс, беше питала за сусамовия тахан - ами аз няколко дена ядох мнооого орехи и ми поминаха коленете, но после почнах и тахан да ям. Само дето хич не ми се хареса на вкус; обмислям да купя нахут и да направя хумус с повече тахан... Но ще ям, имам нужда. Беше писала, че го ядеш суров - то има ли друг вид - на този дето купих не пише изрично суров ли е или не.

# 69
... някой питаше кои от форума са все още само на кърма - можем да пуснем анкета сред юнките "Как се храни Вашето бебе в момента": 1) само на кърма; 2) кърма + АМ; 3) АМ; 4) кърма + захранване; 5) АМ + захранване; 6) кърма + АМ + захранване. Това май са всички варианти Simple Smile...
Признавам си без бой - аз бях!  Laughing Напълно подкрепям предложението за тази анкета!

Таканат, честита ти рожденичка! Само усмивка да грее на лицето и!

# 70
Едно ранно добро утро! Да се включа и аз по темите:

За домакинската работа: Аз много обичам да готвя   chef (не го смятам за домакинска работа даже) и се опитвам да намирам време. Пускам по веднъж на ден пералня и миялня и гладя само дрешките на Ема, но другите досади като чистене, прах и т.н. хич не ги долюбвам. У нас в момента е невъобразимо прашно, защото сме точно до новостроящия се огромен МОЛ на Ситняково и макар че едва жена веднъж седмично да чисти основно, след 2-3 часа е като на строителна площадка. Прах, страшна работа. Това мойто детенце страшен късмет извади!  #2gunfire

За захранването: След като от 1 месец се тъпча с информация, цял уикенд правих схема на Ема (и рима има дори) за въвеждане на основните храни до годинката. Ще започна от 1 октомври с Хипчета. Силно се надявам Ема да сътрудничи!  Joy Абе приключение ще си е!

Св., аз също има зверски болки в коленете и ходих на ортопед, тя ми предписа капсули артрогард, от които имах леко подобрение. Допитах се обаче и до една специалистка за следродилни всякакви проблеми и тя ми препоръча най-обикновено рибено масло Омега 3. Откакто го взимам подобрението е значително и в колене и всякакви стави, а то е полезно за коса, кожа, нокти и тн. Не знам само как се връзва с кърменето. Но иначе е страхотно!

Момичета, дайте съвет, моля: Купих си едно леко палтенце, което се загръща, абе като пелерина нещо, което е без подплата и мекичко (вълна, мохер и нещо изкуствено). Оказа се обаче, че пуска мъхчета като за световно. Изпрах го и освен че омъхи всичко друго в пералнята, не се оправи. Знае ли някой какво се прави да спре да пуска мъх?  newsm78

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 07:16 от aveili

# 71
   Ех,това домакинство-слугинство...Справям се благодарение на майка ми,която идва за няколко часа и занимава бебка,докато аз се вихря на воля 1ironing wash hang 1dishes newsm79  food002
   Захранването:отлагам го за сега,имам доста кърма,но до 5 месец трябва да се го подхващам от някъде.Вчера видях една мама на двумесечно бебе-вече захранвала със сок от ябълки,карала по "схемата на старата школа",според която на голямата си дъщеря в петия месец била дала яйце  #Crazy newsm78 Нищо не разбирам,затова не компетентнича,като му дойде времето ще му мисля  Thinking

Ето нещо красиво-моето моме с една приказна булка :

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 07:49 от LEILA BEL

# 72
Ей, Лейла, момата и булката са много фешън.
Аяс, мерси за поздравлението. За мен също е гордост това че, въпреки усилията, които ми коства цеденето Симона е само на кърма.
за чистенето- правя го два пъти седмично, когато баща им ги гледа.
за готвенето- прави го майка ми  Embarassed

Айде, спорна и успешна седмица.

Влизам да видя дали мога да пусна анкета.

# 73
Добро утро
Лейла, Йоана е голяма красавица пу-пу
Гого е на антибиотик с тая Т вече ми омръзна  smile3516
Лек ден и пожелавам много слънчева седмица

# 74
добро утро, момичета!
ние успяхме да направим две пътувания до морето /ходихме до Приморско и на Златни пясъци/, изкарахме си много яко и хванахме чудно време, въпреки че е края на септември вече!  Sunglasses

огледах отгоре- отгоре какво сте писали- ами по въпроса с домакинската работа- действам на принципа когато и за каквото има време! преди бях страшен педант по отношение чистотата, но сега просто няма време за всичко- мъжа ми е по цял ден на работа, а в нас идват само разни приятели на гости /никой с нищо не ми е помагал досега!/, така че прах бърша на два- три дни както дойде, прахосмукачка пускам почти всеки ден, само миенето на пода е в зависимост от честотата на повръщането /добре, че навсякъде е ламинат и теракот, че ако имахме килими и мокети не ми се мисли  ooooh!
 за помощниците- по- добре ми е сама, вярно че се изнервям и от време на време си го изкарвам на мъжа, но пък не си представям майка му да идва да ми ровичка из къщи /пък и тя не е особено прибрана жената, в тях винаги като сме ходили всичко е нагоре с краката!/ напоследък ужасно ме дразни новопридобития и навик да минава през къщи когато и скимне, само влачи някакви боклуци /купени от Илиянци или от магазините по левче/ за бебето, които изобщо не са подходящи не само за бебе, но и за голямо дете- на играчките боите им се разтичат като взема да ги мия, абе ужас!!!  #Cussing out тя влачи, аз изхвърлям... незнам как ще се справим с тази нейна мания да купува все най- евтиното  Rolling Eyes мъжа ми уж говори, обяснява, но резултат засега няма и усещам, че ще стане голям проблем по някое време! разбирам ги хората, че нямат възможност и изрично съм казала, че не искам нищо да ми се купува или ако толкова горят от желание да подаряват то да бъде на три месеца по едно нещо, но поне да е качествено. нямам идея как да се оправям вече, ако някой ми помогне със съвет ще съм благодарна! колкото и незначително да ви изглежда това е проблем, който все повече ме тревожи, защото детето расте, няма как да го спирам да се вижда с тези баба и дядо /другите така или иначе не са в БГ/, а ще се опитвам да го храня здравословно и доколкото може без газирани, чипсове, захарни боклучета и т.н. и незнам как да ги накарам да ми съдействат в това отношение /имам 10 годишна племенница и виждам как като е при тях само с гаражни газирани напитки се налива и яде застоялите боклуци от единственото магазинче в селото- майката на мъжа ми не може да готви нищо друго освен пържени картофи, яйца, боб и кюфтета  #Crazy а и това не прави често и те с мъжа и ядат само някакви кучешки наденици и полуготови неща /пак от най- евтините в магазина!/

уффф, много се оплаках, но се надявам да споделите има ли някой с подобни проблеми и как ги решавате или поне как мислите- дали изобщо е възможно да има решение??? има ли някое друго семейство с голяма разлика във финансовите възможности с роднините си и как се справяте??? /да поясня, аз се оправям сама от много малка и така съм свикнала, с родителите си почти не се виждам, че от години не са в БГ. докато бях студентка и с мъжа ми бяхме на една заплата- неговата никой за нищо не ни търсеше, после аз си намерих хубава работа, мъжа ми също смени неговата с по- добре платена, оправихме апартамента, започнахме да ходим по почивки, купихме си коли и изведнъж разбрах колко роднини и "приятели " имаме! Confused /

за захранването- мисля от 5 месец да започна с картофено пюре с кърма, но още чета по въпроса и може да смеха схемата дотогава, доста неща не са ми ясни още. надявам се половината фризер замразена кърма да ми стигне за плавно отбиване на детето и преминаване към друга храна, че аз януари се връщам на работа и оставям една жена да ми гледа детето, а тя няма как да кърми!  Mr. Green
 засега ви оставям, че бебка се събуди!
 Hug  Hug  Hug и хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт