ЮНСКИ бебета- тема № 92

• 22 546
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • Germany
Честит рожден ден на Маргаритка! Много щастие и усмивки за нея и много радост за мама и тате!
Минди, честит ви нов дом! Нека бъде озарен от любовта ви и огласен от детски смях!
Ние вчера обикаляхме по лекари и въпреки че казаха че положението не е много сериозно Брани продължава да дига температура и не иска да яде... Не мога нито вода нито чай да набутам, а всички лекари казаха че най важното е да го оводним. Иначе, като няма температура е весел и непрекъснато се хили. Дано скоро отшуми всичко и не се наложи пак антибиотик  Praynig.
По обсъжданите теми малко да се включа:
За летния кош - ще изчакам още малко.
За захранването - ще карам като при баткото. 1во плодови между храненията, а после ще заместя обедното със зеленчуково. Ще купувам готови защото нямам нерви да приготвям всеки ден. Мислех да почна от тази седмица, но сега ще чакам да е напълно здрав и тогава.
За домакинската работа - много се дразня като е разхвърляно, но сама с 2те деца просто не смогвам. Мъжа ми много помага, но той все пак ходи на работа и няма много време. Редовно поръчваме храна и само уикенда гледам да сготвя.
Малкото се събуди и отивам да му се моля да пие вода...

# 46
Здравейте и от мен, от няколко дни не съм влизала във форума , а то нова темичка!
Успях да ви изчета, но сега няма да мога да пиша, че ще излизаме на разходка.
Исках само да ви почерпя за 3-та месечинка ан Марти!!!   party023 newsm68 Ние сме от последните юнски бебчета, които правят 3-та месечинка!

# 47
Танкат, да ти е жива и здрава дъщеричката  bouquet

Минди, много смях да има в новия ви дом  bouquet

По темата с домакинската работа, пишете такива дълги постове в темата, пък една прахосмукачка няма време да пуснете Laughing Wink В нас е сготвено, изчистено, изпрано, изгладено, децата и мъжа нахранени и аз изобщо нямам идея как се справям, но никои не ми помага.

Ники като се наяде и после 30 мин някъде кротува и си зяпа, 1 час спи, значи на 3 часа 1 и 30 са ми свободни за Благо и домакинска работа, е как да не се оправя, пък и не чистя всеки ден, готвя почти всеки ден, пералните не съм ги броила, на Никола знам че е 1 в седмицата, има повече дрехи така ми е по-лесно. Гладя като се напълни коша, гладя само дрехи за излизане. Излизаме и два пъти на ден за по 2 часа.

За захранването мисля на 5 навършени да почна със зеленчуково, само купеи при нас, няма начин да първите месеци да готвя, чак като почне супите.

# 48
Takanat ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ГОЛЯМАТА ВИ ПРИНЦЕСА. ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА

Минди  Честит нов дом. С много любов и щастие да го градите   bouquet

Ох захранването - напоследък само за това мисля. Иска ми се да започна колкото се може по късно, но май ще устискам още един месец. Мисля от 4 м. да започна с картофено и зеленчуково пюре, но ще видим. Все пак на следващата консултация ще си поговоря с педи. да видя тя какво ще каже и ще реша.

За приготвянето- в началото ще купувам готови (не мога да се занимавам да ги приготвям, няма да имам време). По - късно ще го запиша на млечна кухня. При нас млечната кухня е много хубава, готвят превъзходно. Спомням си с Любче, като и останеше нещо си умирах аз да го изям, особено супата.  Laughing  В никакъв случай не бих могла аз да го приготвя така вкусно. Нямам и желание, нерви и време да готвя отделно за нас и за Иван.  

За домакинската работа   - ами справям се колкото мога. Не си давам много зор.  Embarassed  Гледам да обърна внимание на децата, а другото колкото толкова. Е почиствам отгоре, отгоре, готвя все нещо на бързо, обикновено най- предпочитаните кренвирши с кашкавал и пържени яйца (в разновидност- бъркани, на очи и омлет, как дойде)  Mr. Green

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 15:33 от biskai

# 49
Честито на всички със щастливите поводи!
Почти не пиша, че нема времееееее.
Всеки ден готвено, че мъжо и на работата си носи.
Чистене всеки ден по нещо за да не е наведнъж.
За мене време никакво само в парка като спи детето някоя клюка с или зяпам в пространството без да мисля за нищо.

Захранването между 5-ти и 6-ти месец с домашни пюрета,
няма нищо по хубаво от домашно, прясно картофено пюре.
С другите ми дечица процедирах готвене веднъж седмично, например в ден в който таткото сие в къщи за да наглежда бебо, правех по 3 комбинации пюренца и замразявах в бурканчета и всеки ден вадех различно през 3 дена повтарях и така като имам 3вида по 3бурканчета за 9дена проблема мие решен.
Само картофеното без други зеленчуци си го правех точно преди ядене всеки ден.

Иначе преди малко дадах инцидентно 3лъжички сок от слива че Антоан не е акал 6 дена
дано помогне ако не ще слагам свещичка за изакване.

# 50
  • Варна

Което почти никое бебе не ще да яде  Laughing

# 51

Което почти никое бебе не ще да яде  Laughing

Laughing
Не съм и пробвала да давам, ако захранвах сега, можеше и да правя, защото съм от село и има всичко прясно, ама декември по пазарите е пълно със ""страхотни" зеленчуци.

# 52
Takanat, честита рожденничка! Да ти е жива и здрава!

Пък аз на какви хора попадам напоследък...  ooooh! Скъпите ни съседи решиха да почнат със шумната част от ремонта си тъкмо към 14:10. Аз тамън положих глава за малко почивка, тъй като бубата като по чудо заспа. Да, ама не. Ядосах се, излязах да им направя забележка, звъня на вратата-никой, звъня пак-пак никой. И така 5-6 пъти. Тъкмо се прибрах и те отвориха, докато изляза затвориха, но аз излязах пак. Чувам аз "я да видим кой е"... казах им, че е 14:30ч. И една лелка като излезе и взе да нарежда-на нея др път не и се налагало, сега почивала, ама ми се кара. Колко години търпяла от входа всякакви шумове и аз съм щяла да изтърпя 1 час  #Crazy Прибрах се и звъннах в полицията. Само забележка им направиха. Яд ме е, защото не само че са виновни и нагли, ами и аз съм била лошата, че не искам да ги търпя  #2gunfire На полицаите казаха "ами, тя можеше да си изведе бебето малко" , много съм бясна. Бебка пак е будна и е кривичка, нали ми е болна милата  Cry

И според вас какво е по-добре да и дам за разтройство (от вчера само оризова вода й давам, но...) Хидрасек или Гентамицин? Док й изписа Гент., но нали е АБ...

Ох, дай Боже скоро да пиша нещо по-положително  Praynig

п.с. Домакинската раота ми изостава, а и за изпити имам да уча. Иначе предпочитам да ям готвено, затова гледам поне това да правя.

# 53
galinkacat, честити три месечинки на Марти! Да е жив и здрав!
Ние се разходихме едно хубаво, но попаднахме на много скапано заведение. Happy house в св.Константин и Елена има ужасна кухня. Моят паниран кашкавал беше отвратителен - кашкавала вътре беше като каша Shocked, а запеканката на мъжа ми беше с недосварени картофи Sick Вдигнах един порядъчен скандал за ужас на мъжа ми, който е много скромен и прекалено културен. Като изклчючим това си изкарахме много добре. На Стелиян не му се чу гласеца.
При захранването ще се доверя на готовите пюрета при все че в началото доста голямо количество от тях няма да бъде изяждано.
Ето малко тримесечни снимки от нас:
http://media.snimka.bg/4377/015008532.jpg
http://media.snimka.bg/4415/015086076.jpg
http://media.snimka.bg/4415/015086232.jpg
http://media.snimka.bg/4415/015086353.jpg

# 54
Благодаря ви момичета за топлите пожелания , дай боже да се сбъднат  Hug Hug Hug

Пете , знаех си аз за блузката Wink А относно жилищата сега има доста атрактивни цени , ние за съжаление го купихме миналата година на високите цени и сега като си помисля какво можехме да вземем за същите пари  ooooh! но нищо , да сме живи и здрави  Peace

Snowhite , аз съм се объркала . Да сега се сетих че и преди беше писала за Куинито  Hug

Kате , мерси за инфото  Hug

Честити месечинки на всички пораснали бебчета   bouquet

Танче , аз съвсем изключих за бебехода , много ме е яд , сетих се чак вечерта като дадоха новините  ooooh!

# 55
Точно декември при майка на село картофи, моркови, тиква и ябълки бол
и то нейно производство за което съм сигурна че е без капка изкуствени торове.
А дали ще яде картофено пюре ще видим тепърва.

# 56
Фантазия, аз не бих дала Гентамицин на възрастен, камо ли на бебе, не знам коя ти е педиатърката, ама за дрискане антибиотик да изписва си е престъпление. Хидрасек или Ентерол бих дала на моите деца.
Минди, честита нова къща, само щастливи моменти желая! Летния кош мисля като стане на 6 месеца да го вадя, засега Боян лежи вътре, по-скоро си мислех някаква възглавница да му подложа и да го повдигам леко, че иска да гледа и се кокори.
Захранването мисля да е към началото на ноември - на 5 и половина месеца - с готово зеленчуково пюре или оризова каша. Признавам си, че ме мързи да готвя всеки ден  Mr. Green.

# 57
slavena, тя педи ни изписа Ентерол и каза, ако не се опражи тогава да давам Гентамицин. А Ентерола не го пие
, а и той след 10 мин почва да мирише на вкиснало...

# 58
Таканат, да е жива и здрава порасналата рожденичка!!! Да ви радва много!!!! bdbaloni bdbaloni bdbaloni

Минди, прекрасна новина!!!! Да ви е честит дома и да сте много щастливи в него!!!

Ето не и мен със Сави на ръце (преди нея беше Ники). Не ми е скучно и за миг  Mr. Green
Снощи си взех 3 часа "отпуска" и отидохме с приятелките ми на кръчма с жива бира и фантастична кухня (Ale House на Христо Белчев). Добре ми дойде Simple Smile  newsm44 Мишо гледа малките, а аз бях "ергенка" за малко Simple Smile
Жералдин, не съм сравнявала кантарите (у нас имаме бебешки), но не е и кой знае колко важно. Нали трендът е нагоре... Grinning

Хванахте ме на къс пас за домакинстването - тъкмо разглеждах обявите за домашни помощници и обмислям текст. Не се справям изобщо, а много обичам домът ни да "свети". Ако не е така, се изнервям, а не се харесвам нервирана  Sick  Laughing  За жалост не мога да отделя кой знае каква сума и ще търся жена за веднъж седмично, но поне ще е гарантирано по-подредено от сега, когато домакинствам след като заспят децата, след като съм се изцедила и измила шишетата - т.е. след 1 през нощта.

За пиенето на сок от ябълка имах мнооого романтична представа  Embarassed - че бебетата ще тръпнат в очакване мама да поднесе лъжичката и после ще се облизват с удоволствие... Да, ама НЕ!!! Naughty Плюят, понякога се разревават неистово (омазваме се до уши, а 2-те лъжички сокче после нямат изпиране), бутат с език, а на Сави й се гади... И тъкмо да вдигна бялото знаме, татко им реши да опита снощи - сложи няколко капки сок в лъжичката и те го преглътнаха... хм... Засега не пълня лъжицата и някак успяваме с повишен КПД (по-малко сок на лигавника, повече в стомахчето!!!) Днес ще им купя готов, да го тествам и него (ако татко им благоволи да си дойде от работа и отидем всички до Кауфланд)

# 59
У нас в момента лъщи  Laughing  Жоро гледа малкия, а аз изчистих, изпрах наши дрехи, простряхме заедно, стерилизирах шишетата на Боян, прибрах дрешките, които вече не му стават, а на котлона имаме и готова пилешка супа (Жорката я сготви)  Party  А сутринта излизахме в парка и пихме кафенце в едно много готино заведение  Peace

Ох, и аз съм се замисляла за жена, която да ми чисти вкъщи, но не ми се дават пари и за това, а и отделно докато й обясня как искам да изчисти, ще си го свърша сама. Засега ще се мъчим самички, пък по-нататък, ако ми дойде съвсем нанагорно, пак ще помисля върху този въпрос  Whistling

И аз ще започна със сок от ябълка, въпреки че не знам как ще се справим с лъжичката - сега му давам Еспумизан в лъжичка и едва успявам, Боян само бута с езика и половината се разлива по дрехите му  newsm78  Все още избутва с езичето, а четох, че този рефлекс трябва да се премахне, преди да се започне захранването.

Леле, в момента как киселее и се дере. Много е кисел преди баня  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт