ЮНСКИ бебета- тема № 92

• 22 531
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Здравейте, мили мами и бебчовци, днес моята Маргаритка навърши цели 10 годинки и съм много щастлива, за това ще го споделя с вас и ще почерпя за нейно здраве. Да ми е жива и здрава каката та да ми помага и за бебо.

# 31
ЧЕСТИТА РОЖДЕННИЧКА НА takanat! newsm59
Да ти е жива и здрава, да е едно щастливото дете, и все така да помага на мама!

# 32
Честит рожден ден на Маргаритка! да е жива и здрава, да радва и помага на мама и татко!

Стефан се събуди с усмивка и след малко излизаме на разходка. От една седмица направо стана друг човек - много се заиграва, пее, хвяаща играчките Simple Smile Ето малко снимки от нас
На активната гимнастика

На разходка в парка

Още един въпрос имам ?! Вие кога смятате да слагате летните кошове на количките ? newsm78  Ще се радвам ако и Славена и Snowhite се включат че те са с Бъгабута  newsm78

И да почерпя , днес взехме ключовете на новото си жилище , нали трябва да се разширяваме с новия член на семейството , та днес обикаляхме по магазини за интериорни решения , а това ми е любимо занимание  Heart Eyes

Минди, аз нямам Бъгабу, а Куини и от 2 месеца вече съм с т.нар. летен кош, т.к. Стефан не желае да лежи в Дриймито. Но на моя си пише изрично, че става за новородени, т.к. има нещо като дунапренена възглавничка. За Бъгабуто, доколкото знам, пише, че летният кош е от 6-мец. Св. има бъгабу, и така ми каза.

Честито за новите ключове! Да се чува много смях от вашия дом! На нас ни предстои взимането на ключове от новия ни апартамент през април и много се вълнувам

А за домакинската работа - тук всичко майка ми прави, да е жива и здрава   bouquet. Но като съм си вкъщи, ставам в 7-7.30, и до 10 успявам всичко да свърша, вкл. и гимнастика да направя, и да прочета клюките във форума  Mr. Green Но това "всичко"  включва леко подреждане, оправяне на леглото, измиване на евентуални чинии от закуската, и най-много една прахосмукачка да пусна. Това е. Прането и прибирането на дрехите го правим вечер заедно (имаме общо перално помещение с две големи перални и 2 сушилни в кооперацията, за което се записва час), и така за 2 часа дрехите са изпрани, изсушени, сгънати и прибрани. Не гладя, не готвя  Naughty Най-много вечер нещо аламинут да направя, или караме на салати....

Айде Стефан се обърна от гръб по корем, докато пишех!

Приятен ден!

# 33
Аз тази сутрин се събудих рано-рано. Забелязвам, че откакто родих малкия, нуждата ми от сън намаля. Е, разбира се, гледам да имам поне 7-8 часа сън, за да се впиша в здравословния режим. Преди обичах да се излежавам до късно - поне до 10ч. А и имах тази възможност, тъй като каката и тя до късно спеше. Сега ставам задължително преди 8, денят ми е по-дълъг и се чувствам по-пълноценна.Обичам да си пийвам кафенцето на балкона и да гледам как София се пробужда. Живея на най-високото място в София след ТВ кулата, пред нас няма сгради и се вижда цяла София. Гледката е невероятна - сутрин, когато слънцето огрява Ал. Невски - кубетата блестят в златно, а при залез слънце изглеждат зелени. А и рано сутрин въздухът е толкова свеж. Съжалявам за лирическото отклонение  Embarassed

А сега по темата.

Минди, аз каши не съм давала на по-голямото си дете. И честит ви нов дом. Да е пълен с радост и щастие.

Честит рожден ден на голямата кака Маргаритка! Да е много весела, много усмихната и много щастлива!

Гъди, недей така. Пери всичко в пералнята (в случай, че переш нещо на ръка), за да си спестиш времето и нервите. Помоли мъж ти да простира вместо теб например. А относно чистенето - няма нищо страшно, ако оставиш прахосмукачката и чиниите за другия ден. Аз вече спрях да гладя редовно, освен в случаите, когато дрехата наистина има нужда от една ютия (но на мен гладенето ми доставя голямо удоволствие). Важното е да отделиш повечко време за себе си отколкото за ежедневните грижи покрай дома.

За захранването - аз почнах със сокчетата, а тея дни почвам и зеленчуковите пюрета. Иначе сама не се наемам да правя пюрета. Няма да забравя дъщеря ми как се задави след пюрето, приготвено от мен. Нямам никакво желание пак да го преживявам. А и защо, когато вече всичко си има по магазините...

# 34
  • София
Добро утро!

Аз пак с пюрета се занимавам.  Crazy

Mindi Честита нова къща! И ние се оглеждаме за нещо ново, че като проходи Марти ще ни е доста тесничко. Simple Smile А блузката е от лююбимия ти Бенетон. Wink

takanat Да ти е жива и здрава дъщеричката и много да ви радва!

Гъди забравих да ти кажа за едни правила, които четах преди време за пестене на време на домакините. По памет в общи линии беше, че за да се пести време, работата се накъсва през отделните дни: един ден чистиш само прах, на следващия само прахосмукачка, на следващия само с мопа и т.н, а тоалетната и мивката минаваш всяка вечер за 10-тина минути забърсваш и винаги фаянса ти блести от чистота.  Wink

относно модите в захранването ранното захранване със сок е модата на 50-те години, до тогава се е захранвало след 6 месеца. Скоро целия Западен свят се отказва от него, а от повече от 15 години май само тука се прилага. Това със сигурност съм го проверила още при захранването на Габи.  Wink Пък ето, че от мода се е превърнало в закостеняла традиция.

Франчи, много ми е жал как се цедиш на ръка, каква ти е помпата? Тези електрическите много ги хвалят, но са и много скъпи. Thinking

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 08:40 от petia_tag

# 35
ЧЕСТИТ 10-ТИ РОЖДЕН ДЕН НА МАРГАРИТКА!
ДА РАСТЕ ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И МНОГО ВЕСЕЛА!

МИНДИ, ЧЕСТИТА НОВА КЪЩА! САМО ХУБАВИ НЕЩА ДА ВИ СЕ СЛУЧВАТ ТАМ!
и СКОРО ТАМ НА ЮЛИЯН ДА НАПРАВИТЕ СЕСТРИЧКА НА НОВАТА СПАЛНЯ Laughing

относно захранването- макар че, ми е много трудно да се цедя и понякога трудно докарвам нужното количество кърма, а също имам и зелена светлина за захранването от педиатъра, ще изчакам поне до 4,5 - 5 месеца, ако изкараме на кърма може и да захраня след 6-ия. Просто годинка ми се вижда твъъърде късно.
за готовите и домашно приготвени пюрета- аз лично като Петя ще започна с домашно от картоф с кърма.
за Продавалника- пфу, досат интересни неща гледам там, но все ме е страх да не ме "изпързалят". А пък и предпочитам нови неща.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 08:47 от Франческа Салиери

# 36
  • София
Добро утро Simple Smile
ДЧестит рожден ден на Маргаритка! Да е жива и здрава и много усмихната!
Честит нов дом, Минди! Щастие и любов да цари в него!
Ето ти и бодита  Wink    http://rock-kids.net/index.php/cPath/21/sort/2a/page/1 Има и на групи. Знам къде има от тях и не онлайн.

Ние вчера ходихме и до педито по здравната, че да видя колко е наддала Мони на същия кантар. Оказа се , че има 200гр разлика, но това което ме втрещи е и , че има и 6см разлика  Laughing За щастие при всички положение добре наддава  Grinning Ще я измерим с метъра днес с татко и. Лекарката по здравната ми каза да започна да давам сокчета и че това не е захранване каза. Говореше ми и за операция на оченцето на Монката абе луда жена ви казвам...Добре, че знам, че ми е добре детето иначе пак щях да се панирам за глупости. Разсърди се , че няма да слагам при нея ваксината и като учителка ми се развика да и занеса сериен номер и подпис и печат.
КатеринМ, аз за втори път откривам разлика в грамажа на тоя кантар. Ти мерила ли си Ники и Сави на друг?

За захранването смятам след около две седмици да захраня с картоф, но може да изчакам и 5-ти месец.

Монката яде вече по 180гр на ядене-и сама си направи режима на 5 пъти.

# 37
Честит рожден ден на Маргарита! Да расте здрава и много да слуша мама!

Минди, честито ново жилище!

Минди, и аз имам Бугабу - при Килиан смених коша, когато той беше на около 5м. и половина. За сега на Силия й харесва да лежи в бебешкия кош и не смятам да слагам другия.

Ние вчера бяхме на доктор, защото на Силия от около 10 дни й се появи обрив по цялото тяло. Първо реших, че е от прегряване, но като не мина се обадих на лекарката. Тя каза, че Силия има чувствителна кожа и е за сега с мини атопичен дерматит  Sad(наследство от дядо й и Георги). Не ми даде никакви мазила, каза, че ще мине скоро. Каза, да не я къпем често (само 1-2 пъти в седмицата) и да слагам в пералнята по една - две лъжици оцет накрая, защото оцета премахвал остатъците от прах.

Захранването мисля да го почна след нова година, може би с морков или оризова каша.

За домакинската работа и децата - ами при мен е въпрос на организация и често затваряне на очите, гледам да е чисто, но за подреденото просто няма начин, децата постоянно вадят играчки и навсякъде може все нещо да се намери. Пера само на пералнята - нова е и е 8кг. и вместо 8-9 перални да пускам на седмица съм ги намалила на половина  Laughing.

# 38
Добро утро и от нас Hug
takanat, да ти е жива и здрава рожденичката!
За захранването последно съм решила да го започнем още първия ден когато навършим 5 месеца със зеленчуково пюре. В няколко поста прочетох че след зеленчуковото пюре следват кашите, а после плодовото, а пък аз си мислех че е обратното Thinking Като стана въпрос за захранване да споделя с какъв кеф вчера Стелиян си изпи панадола. Чак го предъвкваше. И след този пентаксим слава богу не се случи нещо неприятно.
Гъди, мисля че твърде амбициозно гледаш на домакинската работа. Аз с риск да изляза мързелива ще кажа че пускам пералня с дрехите на малкия два пъти седмично, с нашите само веднъж. Почти нищо не гладя, рядко готвя, чистим с таткото веднъж седмично като по-голямата част от работата я свършва той - аз само бърша праха  Embarassed В резултат не се чувствам по никакъв начин обременена от стоенето вкъщи и гледането на детето.
Днес ще ходим семейно да се поразходим из св.Константин и Елена да използваме последните почти летни дни.
И докато не съм забравила да честитя новия дом на Минди!

# 39
Честит рожден ден на вече голямата кака Маргарита!Да е жива и здрава,много да помага на мама и с лекота да и върви училището! bdbaloni Tada

Ех пораснаха ни вече мъничетата и неусетно почнахме за захранването да говорим tooth yes
Аз със сигурност ще захранвам с домашно приготвено картофено пюренце със кърма или АМ защото още помня как след като му бях правила домашни пюренца на синковеца един път ме домързя и му купих готово Outta Joint След  сто зора да изяде 3 лъжички така повърна че ми идеше  Banghead smile3538
Но пък др.деца си хапват с удоволствие  Hug така че май си зависи от детенцето thumbsup

Минди честито ново жилище,само смях и детски глъч да се чува Two Hearts newsm32 smile3525

# 40
Честит рожден ден на Маргаритка!
МИНДИ, ЧЕСТИТА НОВА КЪЩА!

Моята беба вече и през нощта взе да не слуша, върти се захапва и пуска по 100 пъти и постоянно човърка с ръчички, дърпа ми фанелите, дере ме и така си забива острите ноктенца... Sick
А вчера след сън я намерих на края на спалнята с висящи наполовина крачета, направо ми изкара акъла, била е на косъм от падане Shocked Как е стигнала до там не мога да си обясня, уж не се обръща още сама по корем, само се извива в странична дъга, но явно го има това умение, разритала всички възглавници и без да даде знак, че е събудена, решила да пътешества. Mr. Green

# 41
добро утро и от мен

Използвам момента да попиша, докато домочадието спи Simple Smile

Takanat честит рожден ден на дъщеря ти, да ти е жива и здрава![/size]  
   bigdance2
Mindi честит ви дом!! Peace

Amorevole  и моя мъж веднъж изпи 90мл Аптамил, защото му бях казала да направи само 30мл, а той направил 90, детето съответно изпи 5 грама и заспа и се ядосах, че само го прахосваме  и той отвори шишето и го изпи на едн дъх, да не дава фира Mr. Green А аз два пъти, като ми свърши млякото си слагам лъжичка Аптамил в кафето, то  е същото,като сметана Mr. Green

За захранването и нашата педиатърка ни каза за да започнем от възраст 4.5-5 м и следващия път ще ни разясни кое и как - и аз още не съм наясно кое как става , нищо не съм чела по въпроса и ще купувам готови пюрета, няма да правя домашни.

За домакинстването- аз с и гледам единствено детето през деня, не домакинствам, откакто се е родила не съм направила една манджа ,основно сме на сандвичи или когато Андрей реши да сготви нещо! Добре ,че не е от тези мъже дето държат всяка вечер да има сготвено !Пера си все още на ръка и го правя с удоволствие, когато заспи вечер или през дена, не пускам в пералня, защото всеки ден не успявам да напълня дори и 1/3 пералня, просто ви се чудя как  ги пълните-/за пример на ден да изпера две бодита и 3 пелени, какъв е смисъла от пералня??!!/!Аз си гладя дрешките -приятно ми е много- пак го правя вечер, като заспи//За почистването, правим го веднъж седмично, обикновено в неделя и си разпределяме двамата задължениета.А по принцип през седмицата вкъщи е доста разхвърляно ,то са на детето дрехи, мои дрехи, на Андрей дрехи из целия апартамент Mr. Green- оправяме само като ни идват гости и така създаваме впечатлението, че сме много оправни Crazy Mr. Green

# 42
  • София
Аз от на Мони млякото не мога да си сложа в кафето  Grinning Пие НАН ХА и на мен ми мирише на риба  Mr. Green
За чистенето в момента сме в хола и тук е чисто, но ако идете в кухнята... Има дни в които лъсвам цялата къща за два часа докато Мони спи, а има и такива, през които е паднала бомба и само на два метра раидус около мене и Мони е чисто...
През седмицата вечеряме наденица със салата или кремвирши с кашкавал и салата  Laughing Понеше спирам да кърмя вече мисля да захраня мъжа с яйца  , че ги избягвах.  Така ще включа и една вечеря пържени яйца  Mr. Green

# 43
Takanat, честита рожденичка! Да ти е жива и здрава, вечно усмихната, най-грижливата кака на малката си сестричка и най-добрата помощничка на мама!  newsm51

Минди, честит ви нов дом. Да е изпълнен с много смях, късмет, уют и щастливи семейни мигове   bouquet   Спомням си аз колко бях щастлива, когато се преместихме в нашето си жилище  newsm53

Петя, благодаря за съветите. Аз точно така правя, ден по ден, всичко накуп ми е непосилно. Лошото е, че като свърша и последната задача, на следващия ден е станало време отново за първата и се почва наново  ooooh!   Вкъщи много се праши, това ми е най-големият проблем. На улицата ни има строежи+един автосервиз, които вдигат егати прахоляка и всичко влиза у нас  newsm11  Купила съм си всякакви антистатични кърпи, четки на Пронто и какво ли не, само и само да ме улеснят, успявам бързо да избърша прахта, но вечерта вече е прашасало навсякъде  smile3518  И като обзавеждахме апартамента, направихме най-лошата откъм чистене комбинация - светли настилки и тъмни мебели  smile3506  И така на пода всяко косъмче или трошичка си личат, а на мебелите - всяка прашинка  smile3502  А прахосмукачка вече едва успявам 1-2 пъти седмично да пусна, а имам чувството, че всеки ден си има нужда. Малкият като пролази, дупе да ми е яко, трябва всеки ден да минавам настилките  smile3507

Ооо, пералнята през ден е пълна с дрешки на Боян - на ден го преобличам по 2-3 пъти, отделно опиканите и оаканите пелени и като му купя и нови дрешки, които трябва да изпера, пералнята се препълва  bash  На ръка не обичам да пера, а и имам чувството, че само мокря дрехите, затова е по-добре пералня. Гладенето не ми тежи, стига да има кой да се занимава с малкия, докато го правя  newsm10

За капак - онази вечер се развали и микровълновата ни, а ми беше супер удобна за затопляне на чая и млякото на Боян. Сега е на ремонт, но минимум една седмица ще отнеме и по цял ден подгрявам и водата на котлона  Whistling

От продавалника още не са ми изпратили мейл. много ме е яд, защото ще изпусна играчката, а нова е много скъпа и не ми се дават толкова пари. Иначе и аз предпочитам да купувам чисто нови неща, само този път мисля да криввна  smile3503

За яденето - ядем и ние предимно готови храни или ако някоя от бабите дойде, ги карам да сготвят  Crazy  А кремвиршите с кашкавал са на Жоро патент, когато той ще се грижи за вечерята, ядем това  Joy

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 10:32 от Gydelichkova

# 44
И аз да се включа днес
Аз всеки ден пооправям отгоре отгоре пускам съдомиялна, пералня през ден на детето на нас през два, а в кеая на седмицата когато моя почива той го гледа през деня и през ноща аз през ноща се наспивам а през деня чистя основно през седмицата всеки ден готвя а събота и неделя правя по нещо сладко я торта я някой сладкиш   chef
Много обичам да готвя Simple Smile
Минди честита ви нова къща само хубави моменти ви пожелавам в нея и още дечица   bouquet
За захранването мисля да захраня на 4,5 месеца с оризова каша или картофено пюре приготвено от мен
Маргаритка честит рожден ден пожелавам ти да растеш умно и красиво дете  bdbaloni happy bd

Общи условия

Активация на акаунт