ЮНСКИ бебета- тема № 92

• 22 616
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Уф, Стефан яко го мъчат зъби  Confused

Грета, честита годишнина! Пожелавам ви да сте щастливи, да се радвате на дечица, и на внуци заедно!

Ние вече се приготвяме да си тръгваме. Тези дни аз съм по парковете, но все се виждам с роднини и приятели, за последно, и за съжаление, дори и да се видим, сигурно няма да мога да ви обърна внимание. Иначе аз утре съм в Заимов, а в четвъртък може да се завъртя покрай Арианата...А в петък е ден за почивка и събиране на багаж. И в събота, живот и здраве, ще летим за вкъщи. Домъчня ми за моя дом, въпреки че тук изкарах страхотно, и най-ми домъчня, че таткото изпуска толкова много...Но скоро всички ще сме заедно.

А зъбите вече много го мъчат. Мрънка, плаче. Мажа го с Пансорал, но има временен ефект. Нощем като се събуди, не иска да яде легнал, та трябва да сядам, и да го държа, иначе много се върти, хапе, пуска, накрая се разсънва, и почва да реве...Дано по-бързичко да мине този период, че е много изморително. Мона-балона, ти нали каза за някакви хомеопатични хапченца? Моля сподели опита ти, още повече, че вече Кайо има 3 зъбчета...

А за градския транспорт - аз съм редовен пътник, и то сама си метлосвам из града с рейсовете. Стефан никога не е плакал в рейса, дори и да не спи, си лежи кротко в количката. Никога не го нося,т.к. не е безопасно. Но той е свикнал, т.к. от бебе се вози по рейсове, влакове, самолети и т.н.

Спокойна нощ от мен! Дано и нашата нощ е по-спокойна от предишните две.

# 406
И аз да споделя:
Днес Дария падна от дивана. Досега никога не се е обръщала. Оставих я докато и направя млякото в кухнята, хем я бях оставила да лежи по средата на широчината на дивана. По едно време чувам аз един тъп звук и бягам към хола - тя под масата. Как се е извъртяла и то за отрицателно време незнам. Ужас! Още съм в безтегловност с тръпки по тялото. Добре, че поне е паднала по средата, че с тия масивни крака на масатааааа. не ми се мисли какво можеше да стане.
За водата - аз и давам изворна. Само я загрявам. Няколко пъти преварявам чешмяна, но що варовик остава по дъното и реве от корем, хем я прецеждам с цедка и марля и затова се отказах да преварявам.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 21:52 от Щастлива Бубичка :)

# 407

.....
Момичета, когато изтече последният болничен след раждането, след колко време превеждат парите от НОИ за майчинството? И фигурира ли като някакъв документ в он-лайн справката? Thinking Аз попълвах декларации и вече работодателят ми трябва да ги е занесъл в НОИ, но не виждам нещо да е въведено в сайта, нито да са започнали обработка и изплащане. Чудя се дали този месец ще ме огрее да си получа дължимото от 11 септември натам  newsm78

....

Гъди в онлайн справката ти трябва да фигурира че е подадена въпросната декларация мисля че беше обр. 2 , ако я няма , няма на каква база да ти преведат майчинство и т.е. не е подадена все още като инфо в НОИ . по принцип може да ти я подадат със информацията / ведомостите / от септември и това трябва да стане тези дни , ако са платени осигуровките , ако ли не трябва да се начислят осигуровките и тогава се подава информация т.е. след 14-то число на месеца , в случая октовмри . объркано го обясних  , сори  Rolling Eyes

# 408
Минди, благодаря за отговора  Hug  Счетоводителят ни обикновено носи документите в НОИ до 7-мо число на месеца и може би още не го е направил. Ще си следя справката в сайта.

Щастлива Бубичка, напълно те разбирам, ужасни са тези инциденти. Вече и 2 секунди (както беше при нас) може да са фатални. От снощи Боян не го оставям никъде сам в легнало положение, дори на спалнята го обграждам с възглавници, колкото и да е голяма и да го слагам в средата  Naughty  А на малката Дария щом нищо й няма, значи си е добре. Боян  15 мин. след полета си се смееше и гукаше както обикновено  Peace  Лошото е, че уплахът си остава за нас, но пък ни е като обеца на ухото и после внимаваме повече  Hug

# 409
ГРЕТА, ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА!!!! ЖЕЛАЯ ВИ ЛЮБОВ, СПОДЕЛЕНО ЩАСТИЕ И ОЩЕ ЕДНО-ДВЕ ДЕТСКИ ГЛАСЧЕТА ОКОЛО ВАС !  Wink

Гъди, Щастлива Бубичка, преживели сте истински ужас... И мен много ме е страх от падане. Ники е много шавлива и всеки път много внимавам как я оставям. А с две бебета понякога се налага да оставяш едното само - като мия дупета или като ги къпя...

Аз, за жалост, се разболявам. Не успях да го пресека с двата Фервекса снощи и сутринта. Смуча Трахизан от следобеда и правя гаргара с Тантум Верде, но носът ми започва да тече, а гърлото - да ме боли. Дано е само настинка, на каквото прилича, за да не разболея и домочадието.

Моите моми спят откакто се прибрахме от разходка -  2-3 часа вече. Чудя се дали да не ги будя, че през нощта кой ще спи??? Последните дни този номер се случва редовно - спят след разходка, будят се към 22 и заспиват след полунощ (понякога към 1, 1:30). Добре, че вече спинкат до яденето в 7:30, 8:30, а после всички спим до ... 11:30, 12  Embarassed

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 21:40 от KaterinkaM

# 410
Макси само се извива бута гърдата пуска я и пак захапва , пак пуска пак захапва какви са тези работи нещо не схващам, гледам че и Ерик почва да го прави същото?

Много ме кефи как се хилят с глас с пълно гърло Laughing

# 411
Макси само се извива бута гърдата пуска я и пак захапва , пак пуска пак захапва какви са тези работи нещо не схващам, гледам че и Ерик почва да го прави същото?

Зъби?
На мен Бо ми ги прави такива понявгаш,но след като се е понаял вече.
Много ги мъчат тези зъби,горките ми деца.И горката аз Mr. Green

Хаха,три 'близнашки' мнения едно след друго.Ди,къде си? Laughing

# 412
Феникс, междудругото това за отглеждане на бебчетата като-циганчетата-много силно важи при нас.Макар че са първи деца.
Доста съм джаста-праста, не се вталясвам хич.Разбира се това не означава че им липсва любов-тя струи отвсякъде в нашето семейство.
На ден поне по 5 човека ме спират по улиците и ме питат "Малии как се справяте с отглеждането на 2 деца на веднъж" - аз има казвам "като с едно е" и те не ми вярват.Засега не ми тежи отглеждането им изобщо, може би по-нататък и може би защото имам подкрепата на много желаещи баби,дядовци,татковци и т.н.
На всякъде влачим децата с нас, само не бяхме измислили как да отидем на кино , но и това стана-изцедих кърма, оставих ги на майка ми за 2 часа и айдеее.Не ми липсва предишния ми живот, защото сега живота ми е още по хубав Simple Smile

# 413
Добро утро , мами Simple Smile)

Хамомила вулгарис е хомеопатичното лекарство , но аз не го използвам, а мажа с Пансорал и то до сега само два пъти го чесах... Няма голям ефект... почесвам си го с пръстче... За сега доста добре се справяме с никненето, силен 20 минутен рев за 2 вечери и това е. Снощи ми се стори топличък и му дадох Панадол.
Гъди, права си , скоро ще ми прави конкуренция за семките... Laughing (аз доста взех да чопля след като родих... мания ми  е...може би заради цигарите..)
Хайде, лек ден ви желая   bouquet

# 414
  • София
Добро утро!

Марти вчера след разходката ме побърка направо. Sad Много го мъчат тия зъби и залъгалката плюе и не иска да суче и само да го разнасям Crazy. Хомеопатията и в този случай не му помага, нито класическа, нито Дентокинд. само парите си давам. Rolling Eyes Вчера засилих баща му да купи Генгигел и вечерта дадох и Панадол и като заспа в 20 00, та до сутринта. Поне си починах вечерта само с едното дете. Днес съм сама, че таткото е командировка в Русе и по този случай сигурно луда ще ме направят. Все така става, че са най-неспокойни, когато няма кой да ми помага. Confused
Както и да е, сега правя супа за Габи, оправям и малко като се постопли, към Борисовата. Simple Smile

# 415
Съжалявам че, се намесвам, но защо всяко киселеене и неразположение на детето си обяснявате със зъби?

# 416
Добро утро мили,

Петя стискам палци днес да са послушни дечицата.

Аз съм решила днес да правим опит за разходка ... поне до аптеката трябва да стигна ... Тече ми носа и ме боли гърлото, не кашлям, но определено се разболявам ... Чудя се дали осцилококциума ще ми помогне. До сега никога не съм пила. Някой да даде съвет как се приема ... Аз и в аптеката ще питам, но все пак ще съм ви благодарна.

Отделно съм решила да стигна и до офиса да си видя колегите Simple Smile ...нооо ще видим какво ще стане с цялото ми плануване Simple Smile

Много хубав ден от нас.

П.С. Аз честно казано незнам за какви признаци да обивинявам зъбите ... Тео същое много кисел, но не мисля че са зъби ... А за обвиняването на зъби и неразположението на децета аз си го обяснявам, че е по лесно психически да издържи майката на киселото бебче, ако обвини зъбите. Едно време когато Тео беше на месец изведнъж взе да киселее .... обадих се на педиатърката, тя каза че сигурно са колики и ми стана едно спокойно и съвсем по друг начин приемах и се отнасях с настроенията му. С мнението си визирам най-вече майките, като мен с първо дете. Другите предполагам като минали вече по този път многопо-лесно биха различили дали са зъби или не.  Peace

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 09:21 от mgamisheva

# 417
Съжалявам че, се намесвам, но защо всяко киселеене и неразположение на детето си обяснявате със зъби?
Peace

# 418
Добро утро

Франческа, при Стефан със сигурност го сърбят венците, защото много се успокоява, като му масажирам венците. Като го намажа с гелчето, се успокоява за известно време, и пак е весел. Иначе мрънка - не е ревал досега, но явно се вижда, че киселее. И т.к. масажът на венците го успокоява, киселеенето на зъби го отдавам....

# 419
... А за обвиняването на зъби и неразположението на децета аз си го обяснявам, че е по лесно психически да издържи майката на киселото бебче, ако обвини зъбите. Едно време когато Тео беше на месец изведнъж взе да киселее .... обадих се на педиатърката, тя каза че сигурно са колики и ми стана едно спокойно и съвсем по друг начин приемах и се отнасях с настроенията му. С мнението си визирам най-вече майките, като мен с първо дете. Другите предполагам като минали вече по този път многопо-лесно биха различили дали са зъби или не.  Peace

Peace

Общи условия

Активация на акаунт