АПРИЛчета 2008

• 32 424
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за бързите отговори!   bouquet

galia_ilieva, да знам, че е характерно изхождането на всяко хранене, но нито при Цветомир, нито сега при Мишо това ми се е случвало. А и двамата са си качвали първите два месеца по 1200гр., третият 600гр.(напълно еднакво наддават  Rolling Eyes). Не знам вече какво да мисля...

milisa, аз давам домашно прясно мляко след като навърши 1 год.

# 601
Здравейте мами и пораснали дечица!
Много отдавна не съм писала, отвреме навреме хвърлях по едно око, но то лятно време форума беше позамрял. И сега като се задържахме вкъщи, намирам вече време.
При нас новото е, че отказахме биберона. Възспали и се устата, едни гъбички, които и като новородена е нямала. Махнах я и казах край. Сега лошото е, че се гушкаме докато заспи, но спи много по-спокойно и дълбоко.
Алокация, дано се оправите бързо. Мале ти ме шашна, моята кака е болна от 1 седмица кашля, сега има и сополи, малкото и то започна да кашля. ooooh!
Да отмине тази грипна вълна и съм на линия за среща.
Това от нас засега. Ще се включвам по-редовно вече.

# 602
Привет  Hug
За среща и аз съм навита  Peace Нямам си и на идея къде са предложените клубове така ,че като вземете решение ще се чуя с някоя от вас да ме опъти  Peace за дати нямам претенций (стига да не сме заходили на някъде ) за подаръци също  Peace ОК съм с всичко
Списък

1. Хелънблонди
2. Галиво
3. Ласси
4. Ваняиван
5. Тодоран
6. Перличка
7. Галя Илиева
8. Несинеси
9. Ехмея
10. Никито
11. Дидимора
12. Бибобибо
13. Тифани
14.Ценителката

Аз от няколко дни не съм пушила  Whistling  bowuu боря се с пороците си ....едното за сметка на другото ,нагъвам сладко като ,че не съм виждала  ooooh! Crazy
Ох много щях да пиша ама компа е на балкона (още не сме го преместили в стаята ) и се смръзнах .....после пак ще ви пиша  cold

# 603
  • Варна
кърмените бебета се изхождат след всяко кърмене до към 40-тия ден. След това е нормално да се изхождат както след всяко кърмене. така и на няколко дни. Tiffany след като детето е спокойно, наддава добре и е само на кърма, няма повод за безпокойство.  Peace Наистина много са порастнали юнаците.

прясно мляко за пиене не давам, но в кухнята приготвят кремчетата с прясно мляко, та ако това се брои.

Alokazia как е Малвина? След като чух за вашия случай, днес минахме и ние през лекарката да удари една слушалка.

# 604
Ооо, здравей, Исане - радвам се, че се появи...И Тифани също - много, много са ти красиви момците...една леееека и то не толкова благородна завист се промуши в сърчицето ми...и само като се замисля за скорошния предстоящ бебевалеж (нали така се казваше...). Само маааалко ме е яд, пак казвам, че не хванах влака за порцията разнородни бебета - Милена1976, Галиво, Ваняиван и Ласи - все чакат деца с полове, дето нямат все още такива у тях...Муси - ти какво чакаш? Май разнополови бяха твойте. А другите?

Ами мацки, утре ще почна да звъня тогава - на пчеличката, на Барбароните и т.н. Галиво не я виждам нещо, но ще й звъна да влезе да се разпише...Много се радвам, че набираме сили...И на Джулиленд ще звънна за всеки случай. Много се рдвам, че ще се видим - дано всички са здрави, че аз съм на приливи и отливи - ту се подигравам на всички истерии покрай свинския грип, ту и аз истерясвам...знам със сигурност, обаче, че нито една от нас дори и капка на съмнение да има за детенцето си, че е болно - в никакъв случай няма и да си позволи да го доведе на срещата...Нали???

Айде да се стягаме и да се организирам, че Варненки ще вземат да ни изпреварят и да направят по-хубава среща... hahaha И Сис - след тази анкета - за изневярвата ли следва?
А за акането - Елица беше на кърма до годинка. Първите 3-5 месеца акаше буквално на всяко пръцкане - по малко - бях луднала - първо не сменях често памперси, но една дружка ми направи строга забележка - че съм била немърлива и неотговорна - и после сменях на час по 2 памперса...бях луднала...Сега ака 2 пъти дневно. Знам, че някои бебета на кърма акат рядко - но в никакъв случай това не трябва да се приема за ОК и според мен трябва да се правят опити за физиологично стимулиране на перисталтиката...7 дни са си много, според мен.

Айде сполай ви!!!

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 22:10 от helenblondy

# 605
Хей, добра вечер!

Тифани, големи сладури са твоите юнаци - пу-пу, много са пораснали! И много си приличат братята - поне на мен така ми се стори Laughing
За акането - хайде всички ,които смятат, че е нормално да не акаш 10 дни, да пробват и те така да не ходят по голяма нужда в продължение на 10 дена Laughing Да видим хубаво ли ще им е Laughing Това за пълното усвояване на кърмата е от поредицата митове на ЛЛЛ Wink
Що така става - тая седмица  се усвоява напълно, а следващата не - е те това те не го обясняват, ама карай, като и така им вярвят Laughing
Та, много са 5 дни, не го оставяй детето да се мъчи.

Хелън, ти си организаторката душа - на теб разчитаме да намериш местенце, където да се подслоним.

# 606
ММ даа... както винаги Варна и София се срещат , а Пловдив мълчи.... ами да подхаватна тогаз- ша са видим ли и нийй / пък и да се запознаем- с някой "градски" все още не се познавам !/?

Поздравление на всички за бибите, аз като стара свекърва, да вметна че и биберона на шишето се брои за биба- та ако някой все още го ползва- да маща и него  Mr. Green

За украсите- и аз мисля да накича още тоя месец/ като ми дойде музата/ , но при мен всичко е на високо!!!! / иначе му давам най много 1-2 ч. да се задържи  Joy/

# 607
Това за усвояването на кърмата е напълно реално,просто има цикли на кърмата,когато тя намалява или по друг начин казано-нуждите на кърмачето се увеличават и има един период от време (няколко дена) в който кърмата не достига.Това някои бебета "го разбират" и се засищат с това което им се предлага,други пък са неспокойни и искат още,та точно от там започва дохранването и в последствие отбиването. Нали знаете,че организма набавя толкова кърма,колкото му е необходимо на детето,така че в този период на пълно усвояване,всъщност детето няма излишъци. Естествено,че не е нормално да се случва весто тедето да не се изхожда няколко дни,говорим за такива чисто инцидентни моменти.    Ние ако не се изхождаме повече от няколко дена,никак няма да ние  приятно,но тук говорим за изцяло кърмени бебета.  Ако детето не дава никакви индикации че не е добре,не виждам тогава къде е проблема.      Просто споделих това което знам,дано е било от полза.
Лека вечер.

# 608
  • Варна
Добро утро   bouquet

Lassi недей да сравняваш голям човек, който се храни с какво ли не, с бебе, което е само на кърма. Ти ако не ходиш до WC един-два дни ще почнеш да се чувстваш дискомфортно, нали? А тук говорим за бебе, което не дава признаци да му е зле.
Понеже аз съм гледала вече 3 изцяло кърмени бебета и при тримата е имало такива периоди, говорила съм и с педиатри, вкл. и гастроентеролог и всички са ме уверявали, че е нормално. (Това по повод на "митовете" от ЛЛЛ  Wink )

# 609
Добро утро!

Абе добре, че не могат да говорят горките неакащи бебета, и добре, че нямат спомен от тоя си период на живота hahaha Само те си знаят колко точно им е добре Laughing, пък ние можем да гадаем.

Това някои бебета "го разбират" и се засищат с това което им се предлага,други пък са неспокойни и искат още,та точно от там започва дохранването и в последствие отбиването. Нали знаете,че организма набавя толкова кърма,колкото му е необходимо на детето,така че в този период на пълно усвояване,всъщност детето няма излишъци.
Ей за тия митове говорех Laughing, хайде да го обяснят чрез физиологичен механизъм, а не чрез ала-бала как бебето разбирало, че няма кърма и усвоявало напълно. Дайте наука, не тралализми Wink
Не ми се спори на тема кърмене хич, че скоро пак това ме чака и не съм очарована хич от перспективата, пък и за болшинството тук темата отдавна не е интересна. Grinning

Та, значи остава датата 29.11. за парти нали? А дали могат да ни изнамерят дядо Коледа (то раничко ще е , ама знам ли - на война като на война са казали французите) или пък някой родител да се жертва newsm78

# 610
  • София
Tiffany, ти сама си познаваш детето и ще си прецениш дали да го чакаш или да помогнеш, както вече споменах имаме сериозен проблем със запека и за това започнах в края на 4 месец да захранвам с плодови пюрета,за да ползвам само в краен случай сиропи. От консултациите,които сме провели ми стана ясно,че детето трябва да ака всеки ден или през ден и за това давам много плодове и храни, които не затягат стомаха. Не мисля да се заяждам с никой, просто споделям горчив опит.
Ласи, направо копирай в темата на декемврийки "the best of aprilki 2008" и ще си спестите много емоции!

# 611
Еееееееееееееееееееех, Тифани, да се смее ли човек, да плаче ли, ама ей на - докато се споменат двете думички кърма и ако и се почват едни дебати  Mr. Green
А сега сериозно, Боби, както знаят всички от тук моята драма, беше на смесено хранене и имаше проблем с акането. Ако сутрин до към 10 часа не се изходеше почваше да става много кисел и ревлив, а аз какво правех - масажче на коремчето и колело с крачетата. При него помагаше - след 10-ина минутки се изхождаше и му олекваше. Така продължих може би около 2 седмици, може и повече, не помня вече. Чувала съм какво ли не - че е вредно, че може да привикне да ака само така, еми не привикна и нищо не му стана  Peace После се оправи и акаше самостоятелно  Peace
Знам, че не е като твоя случай, ама може да ти е полезно  Hug

За Дядото Коледа направо съм "за"  Peace

# 612
Я сега и аз да ви питам, на Боби от една седмица, от както стана студено по точно, яко му хърка нослето  Rolling Eyes Няма хрема никаква - сигурна съм, не течем нищо напред, а ако имаше задна хрема щеше да понакашля и да се дави като спи (така е обикновено). Много се тревожа нещо да не изпускам и да не стане мазало. Сп0оред вас от какво може да е  Rolling Eyes Носът изглежда абсолютно чист и сух навътре като го гледам.Знам, че така диагнози не се дават, ама ме е страх да ходя на лекар, заради грипа, и да е здрав там със сигурност ще го лепне "нещото".....Слагам Куикс по 2-3 пъти на ден. Носът не е запушен, диша нормално, храни се нормално, спи нормално, само дето се чува звук.....все едно хърка, не емного тихичко....
Ше се гръмна, все съм на тръни, айде много ви се моля казвайте какво да правя  Praynig

П.П.
Това се появи в деня , в който сложихме Превенар-а, точно след 3-4 часа  Rolling Eyes
Много ли се втелясвам  Rolling Eyes

# 613
Джулилен – заети са всички часове на 28.11 и 29.11 освен 13-15, което според мен не е подходящо

Барбарони
Свободни часове:
29.11.2009 – целият ден е свободен
Условия:
Наем на зала – 70 лв (за 2 часа) + 20 лв за една допълнителна “какичка” = 90 лв
Т.е. по 7 лв/дете при минимум 10 деца.
Ако са по-малко от 10 децата – плащаме пак 90 лв (за 2 часа)
Ако са повече от 10 децата – 90 лв + 7 лв/дете (за 2 часа)
Отделно можем да поръчаме детско меню и кетъринг за нас.

Има и опция по 18 лв/дете – с детско меню и професионален актьор, но според мен е абсолютно безсмилено да наемаме и актьор...

Пчеличката Мая
Свободни часове:
29.11. –  10-12 ч. (това става, но не е ли по-добре след следобедния сън?) и 13-15 ч. (това не е удобно)
28.11. – 19-21 ч. (според мен е късно)
21.11. – 19-21 ч.
22.11. – 1-3 ч. и 4-6 ч.
Условия:
Наем на зала – 100 лв (2 часа)
Т.е. по 10 лв/дете – минимум 10 деца (2 часа)
Ако са по-малко от 10 децата – плащаме апк 100 лв
Ако са повече – 100 лв + 10 лв/дете
Може и да не поръчваме детско меню, а само кетъринг за нас...

Казвайтте...
Според мен Барбарони да заемаме от 17 часа???

# 614
Хелънче, нямам претенции за час, Боби спи между 13 и 16 часа, така че и сутрин и следобед съм ок.
Ако на теб 17.00часа ти допада - давай тогава  Peace
Какво е детското меню ?
Ако долу горе става за лапетиите, аз съм за, а за нас, в 17.00 часа, какво да ядем  newsm78 Май за нас няма нужда. То е едно никакво време - ни обяд , ни вечеря, по скоро по ако поръчваме да е нещо дребно за нас.....

Общи условия

Активация на акаунт