АПРИЛчета 2008

• 32 422
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Кои Барбарони - до Galivo ли?

Аз съм ок за следобедния час - май тогава са в по-добра кондиция дечурлигата.

# 616
И аз съм ЗА 17ч.За менюто също съм съгласна,а за нас може коктейлни хапки,ако предлагат или на по биричка с картофки  Mr. Green

# 617
 Vanyivan и на Наско му хърка нещо като на Боби! Вчера го водих на лекар,прегледа го и каза,че всичко е ок! Да пръскам 3 пъти Мар Плюс на ден и да му дам един Осцилококциум!Нямало място за притеснение! Simple Smile

# 618
Здравейте  Hug
Хелънче мерси за помощта душице   bouquet, аз нещо тия дни не мога да стигна до компа (мога да се включвам само когато малкото спи), но следях изкъсо нещата, просто чаках да решите за дата, че тогава да звъня по клубовете, иначе нямаше смисъл...
Като гледам пришпорила си нещата и това е чудесно защото иначе съвсем нямаше да се вредим никъде.

Ако са Барбароните до нас, ще съдействам без проблем, освен това хората там са много отзивчиви. Но това заради което не настоявах много да сме там е че няма толкова забавления като в Пчеличката Мая и е по-захабен самия клуб. Иначе пък е удобен защото е сравнително голям и има много добра видимост от стаята за родители към тази с децата и няма да се налага да тичаме като луди.

Джулиленда не го бях отписала, но когато се рових за инфо (миналата Съб и Нед) не им работеше сайта и така и не успях да се свържа с тях или да видя снимки от мястото (Несинеси  Hug) А и друго, което ме притесняваше е, че се намира на пазара Иван Вазов и там с паркирането макар и през уикенда е ад. Явно обаче е много популярен щом нямат никакви свободни часове

Това ли останаха последно опциите за клубове??!!
Дано момичетата от другите квартали не се разсърдят  Praynig, ето примерно някой беше писал за Funny, четох добри отзиви за него, нека мамата, която си водеше детето ако иска да звънне там и да провери за 29.11 дали имат свободни часове преди или след обед, защо да не ги преслушаме и тях щом сте доволни, все пак Съб и Нед е и ще сме по-мобилни, ще имаме татковци на разположение... в този ред на мисли със или без бащи ще сме? защото има голямо значение за поръчването на храната.

По отношение на храната смятам, че е удачно, като се уточни мястото и горе-долу бройка, да отидем на място да капарираме клуба и да поръчаме 10-ина плата както се прави по рожденните дни, дет се вика да не седим на празни ясли. Мисля си че дечурлигата още са малки за детските менюта, които обикновено са пици или сандвичи и само ще си дадем парите нахалос, винаги можем да им дадем от нашите плата  Peace

По отношение на часовете аз съм за 10-12 ч в Пчеличката Мая или за 17ч в Барбарони, както реши мнозинството, но като гледам май клоните към второто

Ако се реши да са Барбароните до нас наемам се да платя капарото (те обикновено искат някаква малка сума 40-50 лв и няма да ми катурне семейния бюджет, защото иначе ако почнем да събираме капаро отиде след Нова Година  Laughing) и да заръчам платата ако ми делегирате туй висше право  Mr. Green

За присъствието на дядо Коледа, идеята е много хубава, но предполагам, че ако не е родител ще трябва да платим за професионален актьор и оттам цената ще се качи от 7 на 18 лв на дете ако сме в Барбарони, не знам дали останалите мами няма да имат напротив, все пак ще имаме и допълнителни разходи за храна и напитки  Thinking Не знам... както решите, аз лично съм ок и с това предложение  Peace

Що се касае за болничките дечица, смятам, че нито една мама няма да доведе детето си ако е болно, така, че Ванче , надявам се притесненията ти в това отношение да се окажат напразни  Hug

А за хъркащото носле на Бобката, мисля, че се притесняваш излишно щом не е запушен, няма секрет и не кашля, но ако ще си по-спокойна  защо не викнеш Д-р Ковачев на домашно посещение да го види?

Тифани, много се радвам, че писа  Hug Последните дни много се бях затъжила за вас така да знаеш  Crazy Взех, че се размислих как я карате та не се включваш и си викам, бахти сигурно е голЕм зорЪТ, щом дори ти дето си толкова смела, борбена и организирана изчезна вовеки... и си викам леле ми накъде съм тръгнала аз.... какво ли ме чака  ooooh! пък то кво излязло, ти не само, че не си затънала в бебешорски ангажименти, ами страната си обиколила, че и по сватби си се отчела...  И всичкото това с двете дечурлига на глава. Да ти кажа дойде ми куража в такъв случай  Hug А иначе двамата ти малки мъже са много пораснали, особено очевидно Мишката, невероятни сладури са  Heart Eyes Мерси, че прати снимки   bouquet
Що се отнася до запека доколкото си спомням и Сашо е имал такива периоди. Не знам дали е нормално или не, но аз лично се притеснявах като не се изходеше 2-3 дни  Peace Явно обаче не владеех техниката на термометъра щото се пробвах многократно без успех. Пробвай ако искаш това, пробвай разни бабини деветини, пробвай пак и с Дуфалака, ще стане няма къде да ходи  Mr. Green

Абе момичета, без да искам да разпалвам тежки страсти и полемики, чисто от технологична гледна точка, напоследък се бях замислила ама не стигам до дебелите книги... Пусто не помня по колко време се кърмеше в началото и после?... в смисъл в началото по 20 мин на всяка гърда ли беше, после по 10 мин??!!!  newsm78 И няма да се карате ей  Naughty Само ще споделяме кой как го правеше, ок!!??  Hug

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 13:50 от galivo

# 619
Благодаря ви мами, за отговорите.
Довечера ще го водя при доктор Ковачев - така реших, кабинетът му е на гърба на нашия блок и може да се чака отвън, да не съм вътре със всички кашлящи дечица.А освен хъркането, днес гласа му почна да пада леко, май има проблем. Е, к'во да се прави, изкара цели 8 дена все пак здраве, не е малко...

# 620

Абе момичета, без да искам да разпалвам тежки страсти и полемики, чисто от технологична гледна точка, напоследък се бях замислила ама не стигам до дебелите книги... Пусто не помня по колко време се кърмеше в началото и после?... в смисъл в началото по 20 мин на всяка гърда ли беше, после по 10 мин??!!!  newsm78 И няма да се карате ей  Naughty Само ще споделяме кой как го правеше, ок!!??  Hug

Ха здравейте.  Разберете ме правилно,аз на никой не се меся и не искам да споря,просто споделям моят опит и мнение с напълно приятелски чувства  Hug. Уважавам всяко мнение,та нали всички сме майки и се опитваме да направим най-доброто за своите деца.   
galivo,аз отначало съм давала на едно хранене едната гърда около 10-15 мин. после я доизцеждах,а на другото кърмене (след горе долу 3 часа) от другата гърда и пак си я изцеждах и така си редувам може би до към 4 месец и после започнах на едно хранене предлагам и двете гърди за по десетина минути всяка. Това е от мен.

# 621
  • Варна
galivo Аз кърмех и все още кърмя само от едната гърда. Но аз имам много кърма, ако мислиш, че не му стига на детето може да предложих и другата, но трябва да си сигурна, че е изсукало докрай първата, за да получи и по-калоричното "задно" мляко.
Часовник не ползвам, чакам детето само да определи кога се е нахранило - понякога е по-бързо, друг път отнема повече време, понякога суче просто за успокоение и кеф. И понеже кърмя на поискване, ако до 1.5 - 2 след като кърмене иска пак - давам същата гърда.

и пак ще си позволя да се изкажа по въпроса със запека и термометъра - ами колкото и да го мъчите детето, ако няма какво да излезе, то просто няма да стане  Wink И все пак термометъра е по-"малкото" зло, по-опасното е да се дават отвари от овесени ядки, плодове сокове или пюрета.

Vanyivan да не би да е сух въздуха у вас?

# 622
Здравейте и от мен!Аз вчера писах,писах и без да искам изтрих всичко,и точно почнах от начало,и се събуди детето.Та,днес пак пробвам.
Напоследък се позагубих,понеже си сменихме квартирата.Направо е нечовешко колко "боклуци" може да събере човек за няколко месеца. ooooh! А като си помисля,че дойдохме с по един куфар!
Сега тук имаме дворче и Калина по цял ден е навън.Времето все още е хубаво-25,27 градуса е.
Другото ново е,че вече спи по цяла нощ вече от месец насам!Е,случвало се е и да се буди,но да се събира една седмица да се буди,а през останалото време си спи.За нас това си е постижение,имайки в предвид досегашното ни положение.Явно й е дошло времето.
Другото ново е,че от два дни отказва да суче!

# 623
Ох,Калина се събуди мрънкаща и си побликувах предния пост набързо,за да не се изтрие,докато се разправям с нея.Сега баща й я храни,а аз продължавам.
По повод на това,че отказва да суче,никога не съм си представяла,че ще стане по този начин,но вероятно пак й е дошло времето.Все пак си го беше намалила последният месец на по 1,2,3 сукания на ден.

Milisa,мисля,че ти беше питала вчера за прясното мляко.Аз не й давам.Но понякога пие от тези детските с вкус на ягода.Пише,че са след 6-ия месец.

Tiffany,браво на вас!А Цецко май няма проблем със заспиването Grinning

Neli84,една силна предгъдка от мен!Майка героиня си ти!

# 624
Здравейте Simple Smile
Галиво, аз бях писала за Фъни, но само като идейка - може да го имате предвид като хубаво клубче, когато сте някъде наоколо. Но като гледамо повечето мами са от другата страна на софия и явно там е по-удобно, а на мен ми е все едно, мобилна съм, няма значение къде. Освен това, ако примем че дойдем всички, а някои и с татковците, мисля, че ще ни е тясно тука..За цени незнам, но не е от евтините. както и да е, мисля, че вече дружината се спряла на клубче - а може ли някой да метне един линк къде е този клуб и аз да се поориентирам? Часа за мен е ок, и датата, само да не сме болни...ето ходи 4 дена на ясла, за сега е още ок, но усещам, че скоро ще се тръшне. Та не зная как може някой да каже със сигурност..а дано не е и пика на епидемията тогава.
Офф аз май няма какво интересно да споделя, едно и също..Освен да пожелая лека, и браво за организацията   bouquet

# 625
Добър вечер!

Благодаря ви за съветите и за менията, мацки!  Hug Снощи след банята направих по-продължителен масаж на коремчето и още през нощта дребс си свърши работата сам....не се наложиха други манипулации....

Ванче и аз не знам за плач ли е, за смях ли, но този път добрия тон надделя, както каза Ласи – тези грижи на повечето не са им на дневен ред Wink , а и имаме по-важни неща да си обсъждаме...като коледното парти.
Гледам всеки пита с мъжете или без, но никой не отсича – хайде Хелън ти като организатор – кажи си тежката дума! Hug На мен ми е все едно – ако кажете да ги водим ще дойдем цялото фемили, ако не ще дойдем само двамата с Цецко, защото подозирам, че той едва ли ще стои при “какичките” (все още стресиран от яслата) и ще трябва да си се занимавам с него. А ако дойда и с двете дечурлиги – файда от събитието за мен йок. Та така – решете и аз ще се съобразя !

Гале, и вие много ми липсвахте, но аз нали редовно си ви шпионирам, та съм в час.
Иначе да ти кажа зорът за сега хич е е голЕм (за сега – да чукам на дърво)...само да са здрави децата всичко е ОК. Ще се справиш, не е трудно. Особено при теб, тъкмо когато малката почне да разбира и да иска внимание Сашо ще е голям и ще иска да я забавлява. При мен това вече започва да се получава – напр. Над люлката на бебо съм закачила музикална играчка и като спре да пее Цецко отива, пуска я и го залюлява. Опитва се вече и той да се грижи за бебчо. Много са сладки! Ще видите колко е хубаво да са двечки децата!
А за кърменето – аз и предният път времетраенето на самото кърмене не гледах, но държах, както и сега гледам да си минат 3 часа между две кърмения. Това за мен е по-важно, за да си има някакъв режим. А за съвсем в началото – още в болницата – давай колкото иска, давай и двете, за да ти слезне по-бързо кърмата, стига да не те болят зърната. А после – ти ще си усетищ какво да правиш – госпожицата ще ти покаже Wink

Anabana, снимката е от сватбата на брата на мъж ми (не знам какъв ми се пада ) и цял ден милият не мигна и накря се предаде в ресторанта – не му пречише нито музика нито викове - нищо! Чак аз се учудих!

Лека нощ!

# 626
  • Стара Загора
Де го чукаш, де се пука Joy Другаде раждат, пък вижте къде се вихрят спорове за кърменето hahaha 
Галка, доколкото помня, това с продължителността го правех както ми дойде - кога от едната, кога от двете, кога 20мин, кога 2ч и 20мин...
Обаче нещо взех да се притеснявам, че наближава момента, а на мен им е пълна мъгла... честно ви казвам, нищо не помня...все едно преди 100 години съм гледала бебе. Няма да е лошо май, докато все още имам малко повечко време, да седна да прегледам книжките, да си припомня някои работи ooooh!

Тифани, много се радвам и аз, че се разписа... Много са сладки младежите, да ги нацелуваш Hug Особено има една снимка, на която Цецко целува малкия, много мило ми стана...
Ама както казваш, че иска да помага...не знам как ще опазим бебето от Поли, това ми е най-големия дерт  #Crazy

При нас нищо засега, доки ме "успокои" вчера (след като си изпросих вагинален преглед Whistling), че за момента признаци за скорошно раждане йок. От утре започвам да ходя на тонове и ще чакаме, пък когато благоволи младежа Mr. Green
Пипилота си ходи на ясла, бива положението, има си вече любима леличка и ги е принудила да й изнесат леглото да спи в стаята при тях, за да не я гонят и да буди другите деца като стане, че спяла по много малко там Sick Иначе е станала непоносима на моменти, единственото, което може да се чуе от устата й е "Не" и "Не искам" ooooh! И ние бяхме сополиви, уж ги преборихме гадовете, ама утре ЖиЗ ще я водя да я преслушат за всеки случай.
Биси, дано Малвинка бързо оздравява Hug Цеци, и всички останали болнички също Hug

Софиянки, страхотна организация, пу-пу.Ама и фотограф да си вземете, че после искаме снимки да гледаме Simple Smile

Айде, отивам да извадя първата партида бебешки дрешки от пералнята и да заредя втората Mr. GreenЦелувки

# 627
Тiffany много са сладки малките ти мъже и Цецко какъв любвеобилен батко е, напълниха ми душата.

А сега да ви кажа, че ме стовари един грип...........Оня ден вечерта ме заболя гърлото, ставам вчера и не мога да се мръдна, следобед ме заболяха и гърдите и си викам ще ходя на лекар, пратих малката при баба й и беж при джипито и за моя голямаааааа изненада пневмония   #Crazy  как толкова бързо не можах да разбера, а лекарката вика "ти си десетата с пневмония днеска и тази преди тебе беше и по предишната с 39.9 пак пневмония, цял ден едни и същи симптоми"  #Crazy  Питах я аз, ще ме бъде ли и дали свинския ме е пипнал, тя се смее и вика "ми какво друго да е снощи те е боляло гърлото, днес си с пневмония". Предписа ми само антибиотик и витамини, а аз бях чувала, че и там специалните му противогрипни препарати се пият, но според докторката няма смисъл щом съм развила пневмония вече. Най-кофти ми е, че не трябва да виждам Йони поне 4-5 дена  Cry  НО важното е тя да е здравичка. Дано да отмине без много усложнения. А мъжа ми  в ролята на болногледач, ходи с една маска из нас и по гащи   Laughing много е смешен, дано не го разболея само. И ако някой знае нещо като имуностимулатор, да ме вдигне малко, аз си взех Изопринозин, но то е много рано май да чакам резултат.
Хайде хубав ден от мен и да се пазите!

ПП и друго се сетих дали знаете някъде място, където де се изследвам, че лекарката каза, че няма вариант  newsm78

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 11:28 от nesinesi

# 628
Неси, само на слушалка ли ти постави диагноза пневмония? Снимка правиха ли ти? Ако не са - тичай да те снимат някъде!
Вирусната пневмония в 99% от случаите се диагностицира на рентген, а не на слушалка Rolling Eyes
За изследванията - не ти трябва доказателство - лечението не е по-различно оттова при стандартен грип.

# 629
Lassi само ме слуша, но каза, че е 100% сигурна и съм имала ужасни хрипове, ще взема да отида следобед да ме снимат

Общи условия

Активация на акаунт