АПРИЛчета 2008

• 32 366
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Ехо...
На мен нещо не ми е ясно с тез имуностимолатори, питах педи и тя категорично ми заяви, че здраво дете на тази възраст, което в момента си изгражда имунната с-ма не се нуждае от стимулация, а даже спомена и за обратен ефект  newsm78  та много ще замоля тези от вас, който са търкали години пейките по медицинските университети да осветлят непросветената ми майчина душа с част от тези знания по приложението на всички тези зелени енергии и т.н...Обещавам да не ви връщам жеста с тайните на "Публичната администрация"  hahaha   

Ценителка пусни някоя снимка да те видим в що за перверзна мама си се преобразила  Hug

За анкетата, понеже няма отговор "малката ми потроши клавиатурата и не мога често да се докопвам до на мъжа ми лаптопа", отговарям нямам време

# 76
  Мухахахаха-това по повод отговора на nesinesi за счупената клавиатура  Laughing.
  Аз тази сутрин се събудих със странно коледно чувство (може би защото еврибади ин дъ хаус(казах ли ви че пак почнах английския????) са болни) и по тоя повод ще ви прасна една песничка-любима Chris Rea : Driving Home For Christmas  и картинка естеВствено:

и едно кафе заради Блонди  Mr. Green....ехххх, тая година ще има ли картички????
 Ние след малко сме на контролен преглед-стискайте палци Сумото да не се е влошил. Тая седмица пропуснахме яслата, другата може би от сряда - стига да е ок чудовището-с начале.

П:С: сега ми дойде музата за едно преброяване в духа на анкетата: SLADKA MAMA, Lara1, *vera, Гергина, Jul, Reiana, Polinita, Лорелай, koteto7975, Rosidt79, Doly_dog, Hrisi-pisi, Mirror, Ivane, Hiksita, Пролетна фея, Stefinka, Роска, Bibobibo, Teoileo, cow, Vercho, КРИСИ, Caradchova, Nikito1074, Ritka, ven_j, Miriel, doika, milena1976, Asja, Vesy1, Perla, Nino4i, Aneli, Koketka, Desita79, Milisa, Hrisi_g, Devi, pettty, Маги, dariq, dobs_, Tiffany, Ехмея, Vanyivan..... - който си прочете името-моля да заповяда да се изходи по каквато тема желае-я световния мир, я глобалното затопляне, я детето, я няккоя готварска рецепта.......щото часовника тиктата и като ми кипне.....желна ви майка!!!!!

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 12:52 от Анонимен

# 77
  • Бургас
Цоп Mr. Green
Сисе, невероятно хубав е колажът   bouquet Браво  smile3501
Ауууу, гледам Калинка се появила Heart Eyes
Аз официално започвам работа на 12-ти Rolling Eyes Изпитвам ужасно противоречиви чувства - хем ми е кеф, хем постоянно като погледна Дима ми се реве Embarassed
Сега се връщам да прочета всичко, което сте изписали, че от лютеници, села и дъра-бъра не ми остана време да се пльосна на компа Mr. Green

# 78
Здравейте майки и деца!
Толкова отдавна не съм писала, че някакси съм отвикнала и се чувствам малко ни в клин, ни в ръкав  newsm78

Бобката е добре - расте, бърбори на бебешки и се разхожда всеки ден с жената дето го гледа от 9.00 до 12.00....незнам как е с яслата, ама на мен честно ви казвам много ми липсва детето, като знам, че съм го поверила в ръцете на чужд човек......Ама той добре се чувства де - даже се радва сутрин като я види на вратата - има си ритуал: като види детегледачката, веднага бърка в шкафчето за чЕхли, вади нейните и и ги дава и докато тя се обува, тича в неговата къщичка за игра , подава си главичката от прозорчето и я чака, за да почват да си играят. Много се разбират  Laughing

Аз имам нещо за хвалене - мойто синьо щъркелче, май ще излезе розово.т.е. може би си чакаме момиченце  Mr. Green Всичко с бебо е добре, влизам утре в 6-ия  Wink

Бачкам всяка сутрин, че и следобед като спи детето, а и през ноември ми предстои защита на магистъркса дипломна работа, ще ходя с корема, пък каквото стане.

Изчела съм ви най-подробно и съм в час с проблемирте на вички - искрено съчувствам на тези, които имат проблеми в момента - ВаняМ - вярвам, че всичко ще се подреди, моментът е труден, всички имаме главоболия в по-малка или по-голяма степен, дано скоро периода отмине и да почнем да черпим за нови успехи.
Маги, какво стана с вас, че и ти се оплакваш?

Ценителке, сигурн асъм, че очилата много ти отиват. Аз наскоро имах среща с една италианка (по работа, не лщбовна), тя имаше до някъде твоето излъчване и носеше очила, толкова много ме впечатли с добри

# 79
Опс, сори, ама нещо стана и продължавам в нов пост, докато не е изчезнало, че няма да имам сили за още веднъж да го напиша.

Та тази жена много ме впечатли с това колко добре изглеждаше със своите очила. Убедена съм, че и при теб е така  Peace Ама пусни една снимка, като имаш време.

Емма, добре, че хернията на Сумо се оказа фалшива тревога  Hug А сега , ако е болен от кашлица и сополки (ако правилно съм разбрала) - това е бял кахър, дет се вика, то за майаката бял кахър няма, като иде реч за детето, ама пак по-малкото зло е.
Ама така ме разчувства с това Коледно настроение и на мен ми стана едно такова малко празнично....   Hug

Калли, тоя път като родя, със сигурност ще почна да тренирам нещо, е не веднага, ама след няколко месеца  Peace Дано до тогава съвсем не се затрием, че да мога пак д се свържа с теб и да се разберем да идвам да ме инструктираш  Hug

Анабана, подкрепям до голяма степен  Peace

Със сигурност съм изуснала много хора, ама не ми се сърдете  Peace

П.П. Неси, да ти кажа белегът не е толкова зле , колкото си го предтсавях, даже ми се струва, от това дето се вижда, че напълно ще изчезне и то не след дълго  Hug

# 80
  • Варна
Привет и от нас!!! Hug Hug Hug

Емма, успех при доки!
Vanyivan, браво на Бобката че си харесва детегледачката и стискам палци щъркелчето да се окаже розово!
Пете и аз съм в кюпа на късогледите и с многооо лек астегматизъм. От десетина години нося лещи, а откакто родих си направих очила за по-голямо удобство в къщи и сега съм постоянно с тях, че дори и за разходка ги ползвам, въпреки че не са нищо особено. Като ги правих избрах най-евтините рамки, понеже заради високия диоптър стъклата са доста скъпи и сега се замислям като почна работа да ги сменя с малко по-хубави, че да си ходя на работа с тях, но лично на мен за навън, особено лятото, лещите са ми сто пъти по-удобни.

И аз имам въпросче към медицинските лица:
Преди време когато Малвина си удари скулата и посиня, малко след това на очето и се появи нещо като малко мехурче, пълно с кръв, което все още така си стои. Педиатърката каза, че ще падне само, но бавно, обаче вече цял месец не минава това чудо. Вчера една жена като я видя, каза да не вярвам на лекарите по този въпрос, защото тя имала същото и се махнало единствено с лазер  Sad Вий какво смятате по въпроса??? Благодаря предварително  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ето и снимков материал

# 81
  • София
Ето ме и мен! Случайно днес имам малко свободно време та се намъкнах да ви проверя какви ги вършете и се видях в черния списък на  Емма Hug

Сисе, колажа е много хубав, браво за усилията  Hug 

И ние с Марти бяхме болни с кашлица и сополи, но сега вече сме по-добре. За сега няма да го пускам на ясла, редуваме се с майка ми да го гледаме, докато тя се пенсионира в края на годината. После ще бъде значително по-лесно, но пък се замислям, че е добре за детето да се социализира и ако ни излезе късмета за другата година направо ще го пускам на ясла.

За анкетата гласувах, че обикновено това, което ме интересува, вече е обсъждано, но истината е, че по-скоро страдам от липса на време.

Прегръщам всички ви, а болничките бързо да оздравяват. Hug

# 82
Ха добър ден и от мен!  Hug
Първо да не забравя - Наана, честит рожден ден на едни дебели патерици, но от цялото ми сърце  Hug Пожелавам ти всичкото здраве на света, един послушен и любвеобвилен Борко, един любящ и много грижовен мъж до теб!   bouquet

Сис, Хелън много ме изкефи среднощния ви диалог  Laughing Hug Хелън ти хубу си решила да не се обръщаш поименно към ЮП кадрите, ама ти съвсем ни забрави напоследък, приемам го вече много, ама много лично, така да знаеш  Crossing Arms

Оф като чета за неволите на Съни, ВаняМ, Еммата, Галето Илиева с тия пусти ясли, много ми става едно такова гадно..... понеже и Галето я виждам почти всеки ден, та знам какви притеснения и кахъри са покрай това начинание, та искренно съчувствам и съпреживявам всяка ваша мъка  Hug Със сигурност не е лесно, нито за децата, нито за майките, ама всички явно трябва да минем през това, няма как  Sad Това, на което се надявам в такива моменти е, че са малки и бързо забравят, по нататък няма да имат и спомен от това.

Емма, аз докат се наканя да пиша за ингвиналната херния, то вече слава богу  Praynig се е разбрало, че на Сумо диагнозата е грешна  Hug Аз съм оперирана от такова чудо, в 3-ти клас бях, не е нищо страшно, но пък си е и операция. По-леко е от опериране на апендикса, аз стоях в болницата само 3 дни, тези с апендикс към 7. Моя белег още си седи там долу, в основата на слабините. По спомени от онова време, имах едно нещо на мястото като подутина, бучка, която при напъване от моя страна се увеличаваше и с времето стана доста болезнено. Оказа се, че съм я получила в резултат на много.... реване  Rolling Eyes Щото и аз кат малките маймунки съм тръгнала на ясли от невръстна възраст.  Медицинските лица сигурно ще се смеят, но навремето ми обясняваха хернията като някакво саламче, което в резултат на напъването се е спукало и от него са ми поизлязли малко черевца, които докитата с операцията прибират обратно и зашиват саламчето  Joy Та така...

За имуностимулаторите и аз в момента съм в период на събиране на инфо и препоръки, така, че с интерес чета всеки ваш коментар. По повод на дискусията - аз съм за тях, не за друго ами щото и аз съм на мнение, че в тая зловонна среда дето ги гледаме, с тия незнайни по произход храни дето ги храним, може би наистина имат нужда от допълнително подпомагане организмите им  Peace По повод на зелената енергия и коластрата и аз наскоро разбрах  Embarassed Наистина са продукти на естествена основа, на фирмата Аква Сорс. Стана ми обаче много странно начина по който се дистрибутират, не се намират в спец магазини или аптеки ами се дистрибутират като козметиките на Орифлейм и Ейвън  Rolling Eyes щура работа, та това малко ме отблъсна честно казано на първо четене за момента. Иначе за коластрата им като имуностимулант чух изключително добри отзиви от майки на деца вкл. с хронични заболявания, които вече са я използвали.

Ако пък се чудите кво съм се разписала и къв го дървя в къщи по това време, ей на ще споделя... Вчера ходих на зяй пазар по женски с една френдка беше чудно хубаво, ама и смешно щото и двете без деца дълго време все се оглеждахме с нея, като че ли сме забравили нещо  hahaha После реших да остана и да използваме хубавото време с малкото в парка и явно яко се престарах и претоварих, защото ме почнаха едни болки като при месечен цикъл, ама силни, едни стягания на корема, едвам се прибрах, с рев, на почивки, присядайки на всяка пейка... Кат се прибра моя му се наревах едно хубаво, той пък ми се накара още по-хубаво и днес съм наказана да лежа у нас, пък свекитата поеха щафетата... Ама наистина напоследък много взе да ми тежи да му се не види, до преди 2-3 седмици търчах като кон, ама сега не ми се получава... и ми е гадно и жал за малкото, ама пък трябва да мисля и за другото, че снощи сериозно се притесних да не почна да раждам и от тъпия си акъл да направя беля, за която да съжалявам доживот  ooooh! Та такива ми ти работи...

Да изклюкам, че много се бях притеснила тия дни и за Емата на Ласи, вчера се чухме, те и двете са добре, Емата се възстановява от явно някаква хранителна непоносимост и последвало повръщане, били са в инфекциозна б-ца, но инфекция се е оказало, че нямат, имали са зор с болничните заведения, че да идат точно там, ама Ласи ще разправя подробности, в нейния си готин стил  Wink Сега Емонцевата диетува по малко и туй то.
Да спирам, че май се улях ама яко.....

# 83
Естествено забравила съм....
Alokazia не съм спец, ама почакай още малко с това петънце на Ината, дай му още време да отшуми от самосебе си и в никакъв случай на този етап не подлагай детето на лазерни манипулации  Peace

Пете искам и аз снимков материал... И аз съм на мнение, че жените с очила изглеждат много секси  Crazy Така, че ей ти един неочакван начин за промяна във външния вид и то в страхотен аспект. Да не говорим за предимствата за очите ти  Peace  Hug

Несинеси от 100 години се каня да ти пиша, че и аз веднага щом видях снимките на Йони се поуспокоих, и аз очаквах някакви апокалиптични гледки, пък то белега на детето си изглежда нормален  Peace Според мен също ще мине с времето и кремчетата за белези евентуално ще помогнат за дозаличаване на следите, но според мен чак до операция едва ли, слава богу ще се стигне  Peace Целувки на малката калпазанка  Hug

Малее, изчезвам, че изтървах кухната на детето  doh

# 84
  • Варна
 Ясминка - радвам се, че сте се разминали без гнойна ангина...аз исках да си замълча - но едно такова ме гложди - та ще го напиша де - някак си ми се стори, че говориш с прикрита ирония за жената от опашката, която си е купила лекарства за скромната сума 72 лв - Аугментин, Респивакс и т.н....При условие, че не знаем предисторията и още по-малко - диагнозата - мисля, че е безсмислено да се пише кой колко пари е дал за лекарства...ако и тя беше написала, че една жена си взема на опашката хомеопатично само за 3 лв - и на нея така щях да й реагирам...Нито коластрата е антибиотик, нито Аугментинът е зелена енергия...така че - за всеки трябва да си се подбере правилното лечение. Този антипоход срещу антибиотиците някак си не ми е присърце...Напоследък много се замислям над глоблни теми като хранене, лечение, начин на живот и т.н. - в смисъл, дали повечето неща, които се предлагат са маркетинг или нистина от гледна точка на съврменния ни живот са необходимост. Аз, например, не съм противник на имуностимулаторите и на имуномодулаторите...но пък и не съм убедена в ефективността точно на това, което се предлага в момента на пазара. Мисля, че точно в София при настощия ми живот имам категорична нужда и от имуномодулатори, и от антиоксиданти и т.н. и т.н.

Helen,  не съм имала намерение да иронизирам жената, в никакъв случай. Тези лекарства са й изписани от лекар все пак. Дано не съм ви подразнила, но изразих задоволство, че лечението с хомеопатични лекарства ми излиза толкова евтино на фона на традиционните лекарства. Моля да ме извините, ако постът ми е прозвучал надменно или иронично.   Praynig
Всъщност цената не е толкова определяща (макар че за нашия бюджет не е никак за пренебрегване) -аз щях да лекувам с хомеопатия, дори и съотношението в цените да беще обратно.

А за предисторията на заболяването на въпросната жена - почти същия набор от лекарства (АБ, Мултивитам.сироп, Панадол, Тантум верде и др.) се изписва почти винаги и при гнойна ангина (от наблюдения на познати), така че това щеше да е и нашето лечение, ако бяхме на традиционна медицина. (само каката се размина с гнойната ангина, Ники си я изкара).

за Зелената енергия и Коластрата  Зелената енергия я давам профилактично на Ники, защото както съм се оплаквала неведнъж, той не яде никакви пресни плодове и зеленчуци, т.е. ползвам я вместо мултивитаминните сиропи. Коластрата я давам само по време на боледуване. На Невена например не давам нито ЗЕ, нито Коластра, защото тя се храни разнообразно, яде пресни плодове и зеленчуци, а от кърмата си набавя антителата (които са по-добре за нея от тези на новозеландските крави  Grinning)

# 85
Мене ме нема в цялата схема...(демек спийсъка на Емма), ама страх лозе пази - ще взема  да се изкажа, че да не висна и аз там на позорния стълб на неотчитащите се Wink

Тъъъъй, по повод на нашто боледувание - оказа се файнъли, че не е било бактерия или вирус, ами дятето е с чувствителен стомах и чревца и явно кухнята в яслата не ни понася на деликатния вкус Rolling Eyes Та от това е била слузта, пък повръщането е от диетична грешка при захранването (майка й я натъпка с попара рано-рано smile3537). Туй стана ясно поне. Но, сега ще взема да разкажа за нашите среднощни патила, за да ви спестя обикаляници по болниците ако не дай си боже се наложи, и същевременно ще плюя по колеги (чудо невиждано Laughing) С малки букви, че е дълго Wink
Та, като се разповръща детето, хукнахме към Пирогов да я види детски хирург, щото картината беше много драматична - с писъци, крясъци, направо се виждащи перистатилтиката как се бунтува отвън. Човека беше много лЬобезен, отхвърли хирургичен проблем и ни прати в педиатрията. Отиваме там на приемен к-т, седи вътре един отегчен д-р и като чу, че е с повръщане отказа да я прегледа и ни засили към инфекциите. Ние му обяснихме как точно и защо повръща - поне да даде съвет за дозировките на лекарствата, дето сме намислили, не и не! Обяснихме му, че сме лекари и двамата - не и не  - дебила отказа да прегледа дете на колеги - е те такова чудо не ми се беше случвало. Shocked
Решихме да се приберем и да и берем гайлето в къщи, ама в колата продължи да повръща още и ние бегом в Токуда.
Там един д-р срещу 35 лв ни изписа табл през устата (ако, че тя повръща през 15 минути)и се уговорихме, че ако не спре, да идем да и пуснат система. В 4 през нощта, вече не издържахме, щото тя взе да се обезводнява, от което вдигна малко Т,  и отиваме в прословутата болница. В момента, в който видяха, че е с Т - отказаха да я приемат, щото те видиш ли деца с Т не приемали Shocked, понеже били с централна климатизация. И аз ги питам- добре, де само здрави ли приемате? И доктора - ами не, ама ни е забранено да приемаме деца с Т. И ни се моли 10 минути да го разберем като колеги, и да не му създаваме неприятности като настояваме за прием, щото имали вътрешни разпоредби да не приемат болни деца Shocked Та там като пациент стъпих за пръв и последен път - да ги .....и във великата болница, перачница на пари.
Та от немай къде - пак в инфекциите - там не подбират Laughing, пак при Исус и Снежко Laughing
И в крайна сметка, след разговори по темата с колеги - съвет - при спешност ходете направо в 3та градска болница, там приемат без условности. Ако има диария и/или повръщане - направо в инфекциите, но ако ви е страх оттам - където отидете никъде не споменавайте за диарията.

За очилата - мен пък ме хапе мухата на тема носене на очила - много харесвам очилата като аксесоар, ма пусто нЕмам никакъв повод досега да сложа. Не че не търсих - поне 10 пъти ходих при една приятелка офталмоложка на прегледи, белким открие някакъв диоптър, и тя най-накрая ми каза: "Абе разбрах ти интимната мисъл - дай да ти направя едни само с антирефлекс, за да мирясаш!" Ама пусто пък сърце не ми даде да ощетявам семейния бИджет със скъпи рамки като нямам реална нужда от очилца, та си имам една  несбъдната мечта..........

Галке, Фнимавай душа кат вършееш из улиците, щото ще те обадя на доктора да те запре в Шейново  - да мирясаш.

Неси, аз бях писала, че не съм привърженик много на имуностимулантите, изключая случаите на имунокомпрометирани пациенти. А за деца в тази възраст, когато все още се формира лимфната тъкан, мисля, че файда голяма няма, по скоро ефекта е психологически за майката Mr. GreenСтарите доктори казват, че децата трябва да изкарат едни 78 болести, за да си формират имунитета и каквото и да правим - няма начин да го предотвратим, само можем да го отлагаме малко във времето. И че е по-добре да се случи във възрастта, когато организмът им е със силни регенеративни способности - дали са прави не смея да съдя, но е факт, че няма дете, което да не боледува - с или без кърмене, с или без имуностимуланти....Не можем явно да излъжем природата Laughing

Алоказия  - заведи Ина на дерматолог или хирург - така по снимка нищо не мога да кажа. Peace

Леле, написах роман - да ме прощавате, че не споменавам всички включили се, ама толкоз ми помни бременния мозък Mr. Green

# 86
  • Русе
Аз отговорих "Щот тъй!" , но само за да мога да видя отговорите  Mr. Green

Вие ме убивате обаче.Аз все не вървя с народа значи.Когато имам време бол за писане,никой не пише.Когато обаче имам много работа вие се  юрвате да пишете до скъсване  Crazy

Радвам се,че доста майки от "непишещите често" са се включили   bouquet .Хайде очакваме и другите   bouquet

galivo да се пазиш много и да стискаш здравокълките  Hug

П.П.Ние днес седяхме час и половина на яслата  Laughing .Обаче само на люлката мирувал  Crazy .Смъкнели ли са го и почвал да реве  Crazy

Айде чао от нас,че имам много работа   bouquet

П.П.2 Абе Ласи какви са теи вашипатила бе ???Да се оправяте бързо и без повече такива приключения bouquet

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 13:34 от SUNI_22

# 87
Този антипоход срещу антибиотиците някак си не ми е присърце...

Оххх, и ние от днес на АБ, за първи път. Но  Naughty и аз съм на мнение, че по-добре с АБ, при нужда разбира се, отколкото да мъчим детето, щото видите ли...ДА не го тъпчем с АБ-ци. Т
Та...моята Цвета кашля от три седмици...през деня почти никак, но нощно време...ужасТ. Без Т. От време навреме слаба хрема, прозрачен секрет. Пихме два сиропа за кашлица, никакъв ефект. Пробвахме и с бабина рецепта, сироп от дюли-също. Всяка седмица сме при пед-ката, за да ни слуша гърдите, слава Богу, надолу не слиза. Тя не е привърженик на АБ, но днес вече аз й казах да направи необходимото...че не се издържа!....имаме и два нови зъба...но НЕ мисля, че е от тях!!!
Айде, и аз се разписах...брей за два дни, два поста...

Съни, айде да се видим...този уикенд...може и на Клубче, че нали лошо време го дават!

# 88
Алокация, Мишо има същото на врата, това е хемангиом и се маха с лазер единствено ако расте  Peace
не се притеснявай!  Hug

Vanyivan , надявам се да не се затрием съвсем и ще се радвам да идвая при мен да помагам с влизането във форма  Hug
А и ако някой друг реши да идва при мен на тренировки, пишете ми на лични, че не винаги успявам да чета всичко

Мишо е много кисел и едвам се понася  Rolling Eyes тея кучешки зъби му разказаха играта  Twisted Evil

# 89
Уффффффф....
Ласи, Ласиииии.... ужасТ не, ами безумие... думи нямам smile3505 Че и като за дете на колеги барем да се бяха смилили, а те ... кво остава за обикновените простосмъртни кат нас... мамата си джаса... За Токуда... неведнъж съм си казвала мнението, няма да се повтарям, но всеки следващ разказ на изпатили ме убеждава в правотата на съжденията ми... Болни и с температура не приемали???!!! Че здрав ли се ходи в болница бе мамка им!!!  smile3512 Тия от Педиатрията и те олигофрени... Аз барем за там бях чувала добри отзиви за адекватна реакция в спешни случаи, ама явно си е било късмет... Еми в тоя случай много ти тенк ю за съвета   bouquet  Hug, поне да не се хабим да обикаляме болниците кат гламави, ами директно при Инфекциите за дрисък и повръщане... А само в 3-та Градска не разбрах при какви случаи там да се влачим?  newsm78 Всички останали?  Thinking

Vanyivan ха такааааа... е голяма изненада с твойто розово вързопче...  Mr. Green Браво мила, каквото, такова... Никакво значение няма, важното е да е живо и здраво дЯтето  Hug

Аз от как нашта Съни роди Санди вместо една Сандра, дето я чакаше до последно, вече всичко очаквам  Joy Имаше ли и други с изненади на магарето бе хора? Ич тамън веч не помня  ooooh!, но Сънито ми се е набила с ония розови дрешки дето все ги снимаше и показваше  Joy ох голям смях ме налегна... Представям си мойта физиономия в такава ситуация  Mr. Green... Той хубу Марков се закле, че е мома мойта, ама ако излезе с пишка между краката ше ида лично да му сваля дипломата от стената  Joy

В тоя ред на мисли, съм в голЕм размисъл дали да се записвам на тази последната ФМ дето е в 28-32 г.с.? Има ли смисъл от нея, няма ли? Вие ходихте ли? Споделете.... Praynig Аз предния път с бат Сали ходих ама то беше по спешност, че имаха съмнения за сърцето... които слава богу се оказаха безпочвени...

Моя убавец е със сополи... якооооо... та понеже наскоро се сдобих с прословутия смукалник за нос дет се втъква в прахосмукачката, реших да го пробвам... мамооооууууу.... това малкото само кат чу прахосмука взе да реве, голяма борба и рев падна, смукнах колкото можах, то верно чудеса от храброст вади, туй устройство, машала, ама ваште така ли пищят от него беееее??? ужас направо... пробвах го на мен си, сакън нещо да не му е силен вакуума, въобще нищо такова....., даже приятно ми разроши космите в носа  Joy

Общи условия

Активация на акаунт