АПРИЛчета 2008

• 32 405
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Ако има диария и/или повръщане - направо в инфекциите, но ако ви е страх оттам - където отидете никъде не споменавайте за диарията.

Моя убавец е със сополи... якооооо... та понеже наскоро се сдобих с прословутия смукалник за нос дет се втъква в прахосмукачката, реших да го пробвам... мамооооууууу.... това малкото само кат чу прахосмука взе да реве, голяма борба и рев падна, смукнах колкото можах, то верно чудеса от храброст вади, туй устройство, машала, ама ваште така ли пищят от него беееее??? ужас направо... пробвах го на мен си, сакън нещо да не му е силен вакуума, въобще нищо такова....., даже приятно ми разроши космите в носа   Joy

Мухахаха, благодаря ви момичета, с гъзъ си се смях-все едно си бях турила на Дидимората тресящия колан за отслабване...

# 91
  • София
Емма, добре,че изготви оня списък та да се пораздвижи темата!
Ласи, дано Емонцията да се възстанови бързо и да привикне някак към специалната храна! Тия вече съвсем се забравиха,ами ако те приемат и недайси боже вдигнеш температура,дали ще те изпишат?
Галке, пази се,че има още време до декември, Сашето няма да се сърди,че не търчиш лично по цял ден след него!
Ванче,стискаме палци пък каквото излезе!
Ние днес пак бяхме за около 1 час на ясла,ама аз лекинко го увеличих с безкрайните 10 мин. Рада ревеше като я взех,а лелята ми каза,че не можела да издържи,та се наложи да питам за 15 минути ли искат да я доведа в понеделник. Също се изказа, как ли щяла да свикне,ами явно от самосебе си,щото сигурно ги притеснява хайванчето.

# 92
  • Варна
Алокация, Мишо има същото на врата, това е хемангиом и се маха с лазер единствено ако расте  Peace
не се притеснявай!  Hug

В интерес на истината, отначало беше като малка точица, а сега е по-голямо топченце. Не разбрах, Кали, само ли ще падне с течение на времето, ако не расте, или...  така ще си остане Sad Sad Sad

# 93
Ауууууууууууууу ....от къде да почна  newsm78
Много ама много ви се радвам като се разчаткате така  smile3521
Първо да благодаря за подкрепата на всички  newsm51,аз си се харесвам с тях обаче ми е странно още !
Ласи  smile3505 нямам ни думи ,ни псувни,ни нищооооо  #Shocked #Shocked #Shocked втрещена съм .тея са за ... #2gunfire #Sniper box bash
Имала съм почти същия случай със Сашко :беше на 2 годинки повръщаше и имаше диария и той и аз като тебе първо в Пирогов от там ни ИЗГОНИХА най-безцеремонно ,после в някаква друга (не я помня) от там ни пратиха в инфекциозна ,там една лекарка вика носите ли багаж ? викам какъв багаж прегледайте детето ,че ми е като припаднало в ръцете  Close тя вика НЕ МОЖЕ пипна ли го трябва да го приема ! Жоро и вика абе ще си платим прегледай го да ни кажеш какво му е ,оная така и не го ДОКОСНА  #2gunfire #2gunfire #2gunfire от там във 2-ра градска (тая на Сливница) за там сме били ама АКО случайно не било от ушите проблема та първо трябваше да ходим до Исул понеже в цяла болница видиш ли няма ушен  Shocked ей такива Хабсурдни нещица сме длъжни да търпим в наща мила родина !!!

Гале ,Гале ти си наред  hahaha рошиш си космите в носа а ?smile3532 Стефи също полудява от ужас само като види прахосмукачката а като я пусна е страшно  newsm43 много пищи от тоз уред за носа
Алоказия и моя съвет е да изчакаш  Peace
Ваняиван  ти тъкмо се настрои за мъж сега пък жена  Laughing включвай се по-често
на анкетата отговорих ,че съм депресирана и не ми се пише, фифти фифти и е верно и за да мога да видя отговорите
Емич Тифани няма да може да се отчете ,че е малко по-пътищата родни един месец ,при роднини после на сватба  Peace
Снимков матрял в следващите дни  Peace
Айде ,че дитето заспа най накрая и отивам да шия  Mr. Green после ще обяснявам  Laughing
Целувки   bouquet

# 94

.. А само в 3-та Градска не разбрах при какви случаи там да се влачим?  newsm78 Всички останали?  Thinking
Ами да, така се оказа. С диарията и повръщането може да се ходи и във Втора градска (и те имали пътека), ама както ме уведоми майката на Снежко и Исус, там било пълно с хлебарки и Снежко хванал шап на езика Joy Пък в инфекциите било кат хотел (верно, че е много циливилизовано Mr. Green, особено компанията)

За ФМ-то - аз оня ден ходих при Марков в 29та и той мрънка, че било късно, нищо не се виждало и да се ходело само при съмнения за проблем . тъй че можеш да си спестиш 100те лева. Пък и Велев нали изкара вече курс за 3Д и 4Д - надаме се на неговото око да види проблемата ако я има. Laughing

Галя (Илиева), ти пък как имаш наглостта да им водиш в яслата дете дето не свиква от 10тата минута? Че пък и закъсняваш да я вземеш Close Ми прави са женичките да се нервират - ти се вееш по кафенетата, пък те ти гледат дятито - амаха! А таксата как я плащаш - на час ли? Mr. Green
Петя, какво шиеш? Обяснявай, че ще се пукнем от любопитство

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 15:53 от Lassi

# 95
  • Русе
Днес явно е хипер активен ден на темата  Joy

Сега като прочетох поста на Ласи се сетих да ви питам нещо.Мамите дето  все още носите децата почасово на яслите ,цели такси ли плащате?Нашата ясла взимала 10лв задължително на месец + 2,20лв на ден.Така излиза,че аз трябва да платя 54лв за месец с 20 работни дни.При вас как е  newsm78 .Дори сега когато го нося за по 1 час и нито яде там,нито нищо и пак ми вземат парите  Tired

# 96
... пробвах го на мен си, сакън нещо да не му е силен вакуума, въобще нищо такова....., даже приятно ми разроши космите в носа  Joy

Joy и аз мойте съм ги рошила (от де го измисли туй)  Joy В началото ревеше от помпата,сега си трае,че даже и не шава,бих казала,че му е приятно.Аз не пъхам накрайника вътре,само допирам до ноздрата Peace
 За Фм-то,мен ме викаха м/у 28 и 32г.с. тогава се виждало дали тестисите са се смъкнали в торбичките,но аз не отидох Rolling Eyes Стискай кълки моме (Гале ти) не си давай много зор Naughty

П.П. Може и да я изпишем до Коледа тази тема,тъй кат гледам как сме се юрнали да пишем.

# 97
  • София
Ласи, сега ми хрумна да помоля някой таксиджия да ми услужи с брояч и ще го таксуваме точно тоя престой!
Мацки, препоръчайте ми някоя агенция за подбор на персонал в София,че да се възползвам от услугите им.Нещо с моето търсене на работа се развивам много едностранно за сега!

# 98
Привет  Hug и от нас и аз да се отчета ,че се видях в списъка на Емма   Hug
Vanyivan при нас положението не е кой знае какво страшно ,ама си имам едни грижи ,който не са за разправяне ,та да се надявам че скоро ще минат  Peace
Иначе при нас нищо нова Габи  е едно голямо МРЪНКАЛОООООО само мрънка  по цял ден ,просто незнам до кога ще изкарам така ,както му става на това дети и аз незнам  ooooh! неиска да яде почти нищо много злояда е станала ,та и аз питах наща педиатърка за нещо да засиля апетита и  за тея имуностимуланти ама тя каза ,че е против тях на толкова малко дете ,освен ако не е нещо болнаво,за тая Зелена енергия и Коластрата също каза ,че са много разпространени между майките ,но педката вика аз лично на мойта внучка НЕ бих дала.
Alokazia аз не съм медицинско лице ама да ти кажа една позната имаше на детето си точно такова нещо,доста време му седя не се махна и тя го заведе на кожен д-р който препоръча да се махне,махнаха го и сега нищо му нщма на детенцето и процедурата не била страшна .Така че според мен се консултирай с друг д-р  Peace
Lassi мале какво сте преживели айде вече Емата да няма такива премеждия .Как е бременния корем растете ли ?
Да не забравя и аз да похваля колажа на Сиска много ми хареса браво  Hug
Оф аз да питам ама не си спомням кой беше писал точно че детето му пие много вода през ноща  newsm78 че нали и ние сме така сменям по 2-3 памперса на нощ то вода ли не бе  та се къса и като не дам вода започва да реве.Та по тоя въпрос вчера педито каза,че аз така съм си я научила и не че детето имало нужда от вода през ноща ами просто и е било станало навик вече ,ние започнахме да пием по толкова много вода от как спряхме кърменето тя тогава беше на поискване на кърма сега е на поискване на вода буди се по 10000000.. пъти на нощ чудя се какво да правя.Оф чакайте че май много се отнесох та педката каза да и спирам водата през ноща да съм я оставяла да реве и това си е щяло да и мине след известно време ....ама тя просто си и няма на представа какво става ако не и дам вода  #Crazy #Crazy #Crazy
Та това е от мен за сега чао ,аз може да не пиша често но ви чета редовнооо Peace

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 18:49 от .Маги.

# 99
Не разбрах, Кали, само ли ще падне с течение на времето, ако не расте, или...  така ще си остане Sad Sad Sad[/color][/b][/i]
Лекарката ми каза, че или ще изчезне, или така ще си остане.
А ако расте осезаемо, трябва да се маха с лазер  Peace
Ще снимам мишо и ще кача снимката да видиш неговото. било често срещано

# 100
Хайде и аз...

Маги, моето дете пие много вода през ноща.Преди две нощи изпи към половин литър и си сука 2 пъти,снощи пък сука 3 пъти,и дори не изпи цяло шише с вода от 300мл. newsm78 Но обикновено си пие по 300,400 мл. на нощ.Започвам да си мисля,че има значение какво е вечеряла Rolling Eyes Може и вашето педи да е прав/а (незнам дали е мъж или жена),но определено идеята да я оставя да реве не ми допада!Предпочитам да ставам,да й наливам вода и да сменям памперса,отколкото да реве!Сърце не ми дава!Имала съм случаи в които е отказвала да суче в момента,и си иска водата-еми как да не й дам!Друг е въпроса,че започнах да процедирам като Helenblondy Hug и й наливам по малко вода,а ако иска още-ставам и преливам.Така искам да избегна пиенето по инерция.До колко се получава,незнам.
Ако ми назначат някой свестен педиатър тук,ще питам и ще пиша. Peace Но тук са привърженици на "детето да си следва своя собствен ход на развитие",така че предполагам,не трябва да се притеснявам от това,че пие вода нощем-все някога ще спре.

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 19:58 от anabana

# 101
Амчи как бе, отчитам си се и то сравнително редовно. Нищо, де от мен да мине, пак ще кажа.
Според мен, няма как да свикнат децата за по 1 час и т. н. В ОДЗ-то, където водя Софка, яслената група едвам се крепи, защото са записани 15 деца, а реално ходят не повече от 10. Хората се борят за всяко едно дете и въпреки, че заплатите им са малки, занималнята на децата е сравнително малка и без почти никакви луксозни подобрения (едва тази година сложиха нова дограма), хората се грижат със сърце за децата и смея да твърдя, че те се чувстват добре. Поне кака ви е добре! На четвъртия ден, казах, че се връщам на работа и те веднага ми отговориха "Ами добре, тогава ще спи на обед детето". От тогава насам проблеми не съм имала, никога не са ми се оплаквали от Софи, въпреки, че не съм убедена, че е минало всичко гладко. Но съм имала и кошмарния опит с батко й, в една ясла, която му докара неимоверен стрес- и физически и психически! Така, че сопред мен яслата не бива да е на всяка цена! И онез мързели трябва да си размърдат ...., независимо колко пари им дават. Аз например, наскоро предодписах договор за скромните 380[/size] лв. бруто, нооо си обожавам работата! При нас яслата и градината са десет лева такса, плюс 1,50 на ден за храна.

По този повод и аз да наплюя тези дохтори от разказа на Ласси. Просто се моля да не ни се налага да стигаме до такива ситуации. Сега ще спирам, че ме викат!
Лека и мека!

# 102

П:С: сега ми дойде музата за едно преброяване в духа на анкетата: SLADKA MAMA, Lara1, *vera, Гергина, Jul, Reiana, Polinita, Лорелай, koteto7975, Rosidt79, Doly_dog, Hrisi-pisi, Mirror, Ivane, Hiksita, Пролетна фея, Stefinka, Роска, Bibobibo, Teoileo, cow, Vercho, КРИСИ, Caradchova, Nikito1074, Ritka, ven_j, Miriel, doika, milena1976, Asja, Vesy1, Perla, Nino4i, Aneli, Koketka, Desita79, Milisa, Hrisi_g, Devi, pettty, Маги, dariq, dobs_, Tiffany, Ехмея, Vanyivan..... - който си прочете името-моля да заповяда да се изходи по каквато тема желае-я световния мир, я глобалното затопляне, я детето, я няккоя готварска рецепта.......щото часовника тиктата и като ми кипне.....желна ви майка!!!!!
newsm43 newsm43 newsm43 Малейй, още повече шубе ме хвана....Как да пише човек след такава заплаха  Laughing Ама айде ще драсна нЕкой ред за очет  Whistling Бяхме за реимунизация на Пентаксина днес-както винаги ОРЕВАХМЕ света. Ама то вече неговото на нищо не прилича-щом види лекарката и изпада в дива , луда , умопомрачителна истерия  smile3537 smile3511

А аз да се оправдая, че не пиша, понеже се случва туй-онуй, ама ще си трая за сега-като стане всичко - тогава ша се хваля  bowuu

Айде стига толкова за таз вечер, утре ще намина да черпя за един рожденник..... Peace

# 103
Здравейте мами Simple Smile
Реших и аз да се разпиша, редовно ви чета, но нямам желание за писане обикновено.
При нас - доста нови работи: Дари тръгна на ясла, ходи 2 седмици и се разсополиви, та я спрях за 1, общо взето прогнозите на педи са, че така ще е цяла година...иначе от към адаптация, нещата са ок, сутрин ревем ,но като я взимам е ок. Бях и на първата родителска среща...чувството е толкова странно Simple Smile
Лятото бяхме на първото море с малката - беше чудесно, нямаше грам страх от водата, а следобед спеше по 4 часа, о, чудо невиждано.
Хвърлихме й пъпа пред операта в Сидни, в ботаническата градина (т.е. мъж ми го хвърли, де, ние си бяхме тук). Идеята е - хем извън бг, хем цивилизация, хем изкуство, хем сред природата...
Аз другата седмица почвам нова работа-притеснявам се как ще е, но се радвам, че я намерих, по специалността е, нещо интересно, на близо и на 6ч. раб. ден Simple Smile Така се надявам да мога да се занимавам повече с малкото.
Апропо, малкото изобщо не е вече малко, страшно много разбира, хитрее и е страхотна Heart Eyes Сега ми е много по-интересно с нея, отколкото в началото, просто вече си комуникират.
Иначе, аз си продължавам с моите гинекологични проблеми, пак имам лоша цитонамазка. Лекувам се , пък да видим.

Относно имуностимулаторите - някой може ли да сподели впечатления от клеевата тинктура и сребърната вода, дава ли, по колко и има ли ефект?

Ами това е от мен, на всички болни искам да пожелая бързо оздравяване, на всички ясленчета - лека адаптация и много веселби в яслите, на всички бременни - леко раждане, когато дойде момента и здрави бебета Simple Smile

# 104
  • Временно
Много интерсни отговори на анкетата.......
Аз иначе нищо ново нямам за казване...

Общи условия

Активация на акаунт