АПРИЛчета 2008

• 32 428
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Пете, дано лекарствата да ти помогнат!Не се отчайвай, но ако  се стигне до апарат ми свирни,ще те пратя на едно място където имат много дискретни модели.

# 286
Оооо, мерси на всички за вниманието и загрижеността, наистина...Значи с престаравам малко с тази помпа,а? Нали се водя от правилото в хирургията - където има гной - да се евакуира (Ласи - как беше на латински?)  - та като видях що нещо излиза и се прехласнах. Ама то всеки пост е, че някой е болен...ужас направо - вирус ли, бактерия ли, не знам - ама е ужас!!! И май Ласи права излезе, че болестта минава за 3 дни, но сополите остават за 2 седмици - всички са така - така че, Емма - внимавай...аз си казах - никакво излизане и това е!!! няма да се калява докато е болна я! Носът й е запушен - диша през устата - ако излезе само това й трябва - 3 вдишвания през устата на тоз студен въздух и зачервеното й гърло ще цъфне!!! Разбирам някакъв спазъм да имаше - ок, ама...Има си време за каляване! Ясминка - дори една приятелка вика не просто "градински" сопол, а "резистентен градински сопол"  Wink - той бил по-различен от "прост зелен сопол"...Никога ли не изчезва? Ами аз я заразих точно с тоз, с градинския - тъкмо след 2 години като тръгне на ДГ няма да я мисля  hahaha тази нощ Елица в началото спа супер неспокойно - Иван сутринта в 6,30 отиде за Аугментин...нооооо, Елица се събуди чаааааак в 11,30 - и явно щото спа добе последните 3-4 часа - днес ми се струва добре...та засега пак отложих Аугментина (но тайно от Иван, че ще има семейни скандали довечера) - преслушах я (аз кога ли съм слушала детски гърдички де) - еми няма хрипове, няма нищо - и гърлото и не е много червено - довечера ще я водя на педиатър, че да не си правя експерименти с детето, дето вика Ласи. Сис, Лурдес, Нана, ЕваМери, Ценителка - пожелавам ви много бързо оздравяване...Сис - я заведи Дани да му сложат една слушалка!!! Емма - аз за лечение използвам Изопринозин - за мен, но пак ти казвам - за лечение - не за профилактика - и съм адски доволна - 3 пъти вече го ползвам. Иначе за профилактика - нямам опит, но една моя позната чете много за разни витамини и добавки и пие витамин Ц на джей ен си (не ми работи латиницата - това са 3 букви - спелувам ти ги - така се казва фирмата), пие още и Цинк и Магнезий - ще ти кажа на коя фирма. Витамин Ц струва около 20 лв...просто ти казвам. Иначе знам като имена разни имуностимулати - но не съм ги ползвала...пак ти казвам - ти изяждаш ли по 3 различни плода и по 3 например зеленчука на ден> Пиеш ли шипков чай, зелен чай и др ткива??? И т.н. - първо се опитай това да правиш!!! А не само да киснеш пред компютъра и да си мечтаеш за разни книжарници!!! Ценителка - а ти какво пиеш сега за ушите??? Я стига - на бабичка приличала! Аз като не виждам още от 16 - кво! Споко де, може да се наредят нещата - най-важното е нищо да не приемаш навътре - важното е, че си си обърнала внимание! Стискам палци! И слушай Галката Илиева - тя много ги разбира тези неща - и за лещите и другите!! Мноооооого целувки!!!
П.С. Аз открих защо може би Елица заспива в 1-3 - защото сега НЕ излиза - а иначе с детегледачката всеки божи следобед вървяха пеш за ръка по 2 часа...мисля, че е това причината...Освен да я взема и да ходим около масата в хола 2 часа newsm78

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 16:07 от helenblondy

# 287
  • Варна
Привет, мамчета!!!

Много болнички, тъжна история.... хайде всички до ден два де се отчетете, че децата са здрави, палави и щастливи  Peace Peace Peace

Да се оплача и аз от днешния ужасен ден. Сутринта беше "операцията" на Малвина за хемангиома. Колко рев изплака това дете, не е истина - то не беше от глад, от боцкане, от обстановката, от раздялата и от мен пред операционната - никога няма да го забравя този момент Cry Cry Cry Всичко мина за максимум половин час , върнаха ми я спяща. Скоро след това, май от плача на другото бебе в стаята, се събуди и за мое щастие се държа така, все едно нищо не се е случило, нито беше унесена и неадакватна, нито плачеше. Беше си моето дете, което много ме успокои, защото другото бебенце в стаята се скъса от плач повече от час милото. Сега има малка раничка на въпросното място, която според лекаря трябва да отмине с времето, без да третирам с нищо.

Пете
, кураж мила, стискам палци лекарствата да оправят нещата  Praynig Praynig Praynig

# 288
Пете, ценителче, виж мила, няма да свърши света ,ако се стигне до слухов апарат.Аз поне така ги приемам нещата, На мен ми предстои да си сложа такъв и хич не ми дреме. Важното е,че ще чуваш без проблем. Мойта УНГ ей так ме погледна  Shocked  като и казах това,което казвам на теб, но мисля,че трябва да се приемем каквито сме Simple Smile  А моята диагноза е,че ми предстои пълно оглушаване,ама какво да се прави... И при мен беше от гентамицина,затова като чуя за тоя антибиотик и ми настръхва косата
Галя Илиева,я кажи къде е това местенце и какви са цените,че скоро ще купувам аз Simple Smile

# 289
Здравейте,
Първо искам да благодаря на Eva_merry и nesinesi за отговорите!
Горката Малвина и горката майка й!Хубаво е,че всичко е минало бързо и благополучно!
Хелън,и аз мисля,че Елица не заспива,защото сега не излиза.И Калина е така,ако не излезе,или излезем за по-набързо.
Ох,става ми мъчно,така като пишете,че децата са болни...!
А Калина има десето зъбче!

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 02:46 от anabana

# 290
  • Добрич
Желая спокойна нощ на всички дечица- и болнички и здравички!

Хелън,Ubi pus, ibi evacua  Wink

Доротейче,трябва да се видим и да поговорим за ухото ти.Мисля,че трябва да отидеш при проф Едрев и той окончателно да каже дали не може да се реши проблема оперативно.Аз и на Петя писах Peace

# 291
Добър вечер  Hug
Много благодаря на всички за подкрепата  Hug  bouquet
Нанче   Hug
Тейче аз съм на същото мнение като тебе  Peace супер позитивен човек съм ,няма да се свърши света от едни очила и един слухов апарат  Rolling Eyes ,НО просто много ми дойде ......не е един проблем, живота поднася изненади постоянно ,просто много ми се събра  ooooh!
Хелън пия БЕТАСЕРК а иначе чувството да не чуваш е доста гадно ,все едно имам натъпкан памук в ухото  Confused
Както и да е ......като гледам колко болни има направо .... ooooh! това време ни разболя всичките  #Cussing out
Съни какво стана с АБ? минава ли ви вече ?
Хелънче и да обикаляте масата 2 часа все тая  Laughing искат си навън децата
Ако ви кажа снощи в колко са заспали мойте  Whistling в 24:30ч.  ooooh!хем са двама,тичат и се борят в нас ,направо е лудница  Crazy
Гале Илиева ако се стигне до апарат ще те търся задължително  Peace
Алоказия много ми стана мъчно  Sad важното е ,че вече всичко е минало  Hug и детето няма да има лоши спомени от този ден  Peace
Ясмина не помня от кога не чувам  newsm78  ,но аз съм дупчена с гентамицин ... безброй пъти  ooooh! бях нон-стоп болна  Tired
Емич децата пиха Рибомунил и съм много доволна ,исках на личната да го изпише и на мен тя ми предписа Респивакс каза ,че било почти същото ама на по-достъпна цена  Peace
Мирка къде си???
лека и спокойна нощ  Hug

# 292
Сутринта беше "операцията" на Малвина за хемангиома.
Ама оперираха ли я в крайна сметка? защо решиха така? И мишо има, но му казаха да чакаме и наблюдаваме  newsm78

# 293
  • Варна
Сутринта беше "операцията" на Малвина за хемангиома.
Ама оперираха ли я в крайна сметка? защо решиха така? И мишо има, но му казаха да чакаме и наблюдаваме  newsm78

Да, в крайна сметка погориха хемангиома. Личната като ни видя, каза че доста е нарастнал от първия път когато го видя и няма изгледи да падне сам, прати ни на дерматолог и хирург и те бяха на същото мнение. Даже напоследък тя много взе да го пипа, на 2-3 пъти го разкървави, като единия път я намерих в леглото с цялото лице в кръв, чак в очите имаше, страшна гледка беше ... и затова не се поколебахме да чакаме още.

# 294
  • Временно

Хелънче и да обикаляте масата 2 часа все тая  Laughing искат си навън децата

Определено е така.Сиана толкова е свикнала да сме навън,че сега откакто се скофти времето мине се не мине време и си нарами някоя играчка и застава пред входната врата и посяга да стигне бравата.Днес си взе количката с куклата вътре и се строи пред вратата.

# 295
  • София
Теа, ще ти пратя информация на личния, трябва само да имаш всички документи от докторята дето са те пеглеждали, сумата се поема от социалните,само за най-фръц моделите мисля,че нещо се доплаща но това е вече на финала като избереш модел и удачен вариант.
Като затръгваш към София свирни по-рано да ти уредя среща.

# 296
Здравейте момичета, искам да ви питам (можеби по-специално въпроса ми е към медицинските лица измежду вас..ама и другите, който знае): значи, малката беше 3 дена (до вчера) с лека кашлица и малко хрема и по този случай й давах (по лекарско предписание) беладона, оскилукоцинум и проспан (сироп за кашлицата). Днес е вече добре, даже на ясла, и записах час за понеделник сутрин, за да й сложим третия прием на превенар. Сега, обаче се замислих - 1/дали е ще е минало достатъчно време от боледуването (то то си е перманентно почти тва с леките сополки, откак сме на ясла...) и 2/ дали е опасно това, че до вчера е приемала лекарства (макар и такива)..? Моля ви мами, който е запознат да ми пише.То ще питам и педи (ама тя с хомеопатията май не е мн запозната), та незнам....мерси  bouquet

# 297
  • Варна
Хелоу и от мен Simple Smile Ами не съм ви чела, ама ще го направя де..........утре вероятно, че съм пребита. Бяхме 3 дни в болницата с Макси Sad Хрема, кашлица, после пристъп , малко урбазон и болница............Вече е добре, оправя се, но докато мине....кошмар си беше. Като се върнахме, не можах да си позная малката принцеса..скочи отгоре ми като се събуди,после пък направи устата да плаче , много пораснала ми се видя, постоянно бърбаросва, нови думи, направо ми скри шапката bowuu Връщам се да почета малко, останалото утре. Лека ви и спокойна Hug

# 298
  • Варна
Добро утро!

Я ме вижте каква съм ранобудна  bowuu Големите са първа смяна и току що ги изпратих.

nikitto аз не съм медицинско лице, но на твое място бих изчакала една седмица. Понякога си мислиш, че хремата е спряла, пък то след един-два дни пак се е върнала.  По принцип хомеопатичните лекарства действат известно време и след спиране на приема им, но специално тези, които сте пили не са "силни". (ако беладоната е до 30-то разреждане)

Haliotis радвам се, че Макси е по-добре.  Hug Съчувствам ти, защото с голямата дъщеря сме преживели такива пристъпи на няколко пъти.

На Невена лошото време и стоенето в къщи не й влияе на съня - т.е. пак си се буди по 3-4 пъти през нощта  Mr. Green Обаче това компенсира с голям обеден сън - поне 3 часа, за да можем да напишем домашните с учениците.

eva_merry Същото е и у нас. Щом е отворена вратата към коридора, Невена си взима обувките, започва да се мъчи да се обуе и висва на външната врата.

# 299
Айдееее добрютро! Само да кажете че не се грижа за вас! И една неколедна песен  Mr. Green: Лора Караджова ft. Goodslav - Кво си мислим
 Пете, и аз съм пила Бетасерк (май на Нана бях обяснявала)-на една Нова Година (луди млади) гърмяхме някви пиротехнически ефекти и естествено туй дето беше в моите златни ръчички беше нещо дефектно и гръмна малко по-мощно от очакваното и дясното ми ухо като писна......леле няколко месеца имах чувството че имам корабна сирена в главата си.
 Eva_merry, четох за тоя Цитросепт и си го взех, ама нали не блестя с особен ум мога ли да те помоля за малко помощ??? Та ако може да кажеш колко са капките за възрастен човек за профилактика? Защото за дете я разбрах формулата с капките и килограмите, ама за възрастни нещо не вдявам.   bouquet
 Ясмина, вчера като бях в хомеопатичния кабинет и оставих 65лв та се сетих за теб и историята в аптеката-ето че и хомеопатичните лекарства не излизат толкова евтино понякога  Wink (ни най-малко нямам някакви заядливи мисли, просто споделям).
  Варна, не мислите ли че е време за една молска среща? Естествено когато всички са здрави (което май никога няма да стане едновременно). Може и в малкия мол, там е по-спокойно в детския кът.....малко постничко, ама все пак.
 В тази връзка-как си забавлявате дечурлигата в къщи бе? Направо в чудо се виждам.

Общи условия

Активация на акаунт