109 САЩ-50 стр. са нужни... другарки чатете, спамете, пишете, плана изпълнете!

• 30 585
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Леле, Хиър  Crazy Лоша работа, дано бързо да минава! Добри мисли пращам.

Ирка, чудни снимки! Фенка съм на твоите госпожички, много хитро гледат  Grinning

# 631
Благодаря ви, момичета, за подкрепата и че ме търпите да се гневя тука.

Как не са го видяли на екс-рейс не знам. Видяха го ясно на скенер вчера и се разбързаха. Днес ме прегледаха двама хирурзи, от които съм много доволна. Показаха ми как вместо да се скъса сухожилието, то е откъснало парченце от подбедрената кост.   Shocked Тази седмица ще ме оперират с артроскоп и после шина и физиотерапия до откат. Май никъде няма да ходим да Коледа, но аз съм облекчена, че поне е ясно какво ми е и няма да има месеци в гипс.

Малееее, Хиър това е кошмарно направо! Личният ти лекар какво каза след случката?  Rolling Eyes
Успех и дано се възстановиш бързо и да нямаш много болки!!! Hug  bouquet

# 632
Хиър това е ужасно  Confused . Дано се възстановиш възможно най-бързо и да нямаш много болки  Hug

Аз най-накрая току-що получих и-мейл относно онази работа, за която чаках. Била съм в топ 5 от 100 кандидати, но били толкова натоварени, че направо назначили първия интервюиран без да видят останалите  Cry . Супер тъпо ми стана, но поне имам яснота по въпроса.

# 633
  • САЩ
Леле Хиър ужасно е направо! Като прочетох че си била със счупен крак толкова време и ми се сви стомаха. Пожелавам ти бързо възстановяване!

# 634
Цитат на: Tandoori link=topic=431496.msg12827629#msg12827629
Малееее, Хиър това е кошмарно направо! Личният ти лекар какво каза след случката?  Rolling Eyes

Той няма да има възможност да каже нищо, защото смятам да го уволня. Знаете ли дали той, като личен лекар, изискван от моя план, всъщност получава пари от застрахователя?

Клер, това не говори добре за тия хора. Успех и се обаждай, ако имаш нужда от съвет!

# 635
Той няма да има възможност да каже нищо, защото смятам да го уволня. Знаете ли дали той, като личен лекар, изискван от моя план, всъщност получава пари от застрахователя?

Аз точно това щях да кажа, че ако бях на твое място точно това щях да направя, ама първо щях да си поприказвам с него.
За другия ти въпрос- зависи от застраховката ти. Погледни си документите към плана ( нали пращат едни големи книжки с обяснения).

# 636
Хиър, ужас! Аз бих се обадила на застрахователите и бих говорила с тях. Ти хубаво ще го уволниш, ама това е безобразие, откъдето и да го погледнеш. Може застрахователите да почнат някакви процедури срещу такъв лекар, знае ли се. Моите застрахователи след всеки преглед ми пращат customer satisfaction survey. Явно имат система за контрол.

Бързо и безболезнено възстановяване!

# 637
Знаете ли дали той, като личен лекар, изискван от моя план, всъщност получава пари от застрахователя?

Ако правилно ти разбирам въпроса, Хиър, личните лекари при ХМО плановете не получават допълнително пари от застраховката, а само в случаите, когато ходиш при тях. С две думи, той не е "на заплата" защото е личен лекар. В България например личните лекари получават някаква сума от здравната каса за всеки пациент, записан при тях, един вид "заплата". Тук не е така, или поне така съм разбрала от обясненията на разни лекари приятели.
ХМО плановете се опитват да контролират хипохондричното ходене по лекари специалисти и донякъде успяват, но за жалост има и случаи като твоя. Sad Разбира се има ЛЛ, които дават направления само като се обадиш по телефона, без дори да ходиш, без молби и церемонии.
Стискам ти палци за успешно възстановяване.

# 638
ХМО плановете се опитват да контролират хипохондричното ходене по лекари специалисти и донякъде успяват, но за жалост има и случаи като твоя.

Ние мислехме пролетта да си сменим плана на не-ХМО (или нон-гейтед), но беше още 300+ на месец и решихме да отложим.

Определено смятам, че проблемът е ЛЛ.  Аз разбирам, че не е гот да не се вясваш при лекаря си и да се обаждаш чат-пат за рефърал и се старая да избягвам такива работи и да се доверявам на доктора, но той има само една сестра, която му върти всичко, от рефъралз до мерене на температура и биене на инжекции. Отделно, че не работи в сряда, а миналата седмица и в понеделник (аз паднах в неделя). Мчи аз мога да се гътна докато тоя се усети, че нещо не е наред с пациента му.

Как да си намеря нов читав доктор без да губя много време? Имам достъп до един куп лекари в дейтабейза на застрахователя...

# 639
не знам дали ще помогне, но аз доста ревюта от пациенти прочетох когато си сменявах моя OBGYN
http://www.ratemds.com/

# 640
Хиър, безболезнено и бързо възстановяване!

# 641
Клер, много е кофти така с работата-напьлно те разбирам.Поне сега знаеш какво става и ще можеш да си правиш спокойно плановете.Ще се появи и друга работа.
Аз да ви  споделя как ме шокира днес приятелката ми от Бг.Днес сутринта един идиот бльснал майка й както си вьрвяла по тротоара.Било младо момче-качило я и я закарало до болницата.Слава Богу тя е добре-само натьртвания и комоциум, но пак се е разминала с малко.Докторите взели данните на момчето и викнали полиция.Даже баща й на приателката ми е видял как взимат данните му, но като дошли полицайте и онзи вече го нямало.А тьпите доктори казали, че нищо не знаят и нямали никаква информация.Изльгали най-безцеремонно.Когато баща й попитал защо льжат му казали да не разпитва много да не му се случи и на него нещо.Можете ли да си представите.Сега полицайте ще го тьрсят онзи-добре, че е спрял на безиностанция да зареди на пьт кьм болницата.Дано го открият, но случката с лекарите е направо подсьдима.Лошото е , че няма как да се докаже, защото всички си мьлчат.
Ние мислим, че докторите са казали на шофиора, че нараняванията са леки, взели са пари и са му казали да си трьгва, че ще го покрият.
За пореден пьт се убеждавам, че в БГ няма закони.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 22:21 от mickey_82

# 642
  • САЩ
Мики след твоята случка и след тази на Хиър извода е че никъде не е добре да се попада в ръцете на докторите. Пожелавам на всички да са здрави и богати  Simple Smile

# 643
Хитруша, изводът ти е малко генерален на фона на една случка,  Wink но съм съгласна, че е добре да не налага да се ползват такива услуги. За добро или лошо, реалността, в която живеем е различна и докато хората са от плът и кръв, лекари ще има.  Peace

# 644
  • САЩ
Кюбит предполагам си чувала лафа "По добре здрав и богат отколкото беден и болен"  Wink, а иначе да съгласна съм че докато съществуват хората ще има нужда и от доктори и че не всички са лоши. Просто в един ден две различни кофти случки с доктори на два противоположни края на света, гадно е  Sick

Общи условия

Активация на акаунт